- 10 Nisan 2014
- 43.411
- 115.701
- 798
- Konu Sahibi Orman perisi olsam
-
maaşı hiç yemeden biriktirsek gene olmaz sanırımmKaç yıllık memur?bir tek kendisimi çalışıyor?direk ev olarak mı aldınormal şartlarda pek mümkün değilde sırrını merak ettim
Aylikduzenli Euro Altin alin dolar bi deUzun yıllardır ağır hastalıklarla mücadele veriyorum. ( 10 yaşımdan beri hastayım şimdi 34 yaşındayım. ) O yüzden hep elime geçen paraları biriktirmekten yana oldum. Biraz da paraya bakış açım öyle. Hem harcayacaksın hem gelecek güvenceni yapacaksın
Sadece harcayım ya da sadece biriktireyim diye bir düşüncem olmadı. Dengeli devam ettim ama özel durumumdan dolayı ( hastalıklar ) birikimi ön planda tuttum.
Ekonominin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Gerçekten içime çok dert oluyor bu durum.
Sizleri sormak istedim. Birikim yapabiliyor musunuz ? Yapabiliyorsanız ne kadar ?
Şu anda olmaz tabi, ama yıllar önce arsa almıştır daire düşmüştür o kadar ne bilim aklıma başka birşey gelmiyor.belki vardır bir yolu biz düşünemiyoruzdurmaaşı hiç yemeden biriktirsek gene olmaz sanırımm
tek yolu arsa almak o arsanın mütahhite verilip 5 daire alınması.hemen arsa bakıyorumm.70 lerimde ben de 5 daire alırım belki.30 yıl bekletsem yeter değil mi?Şu anda olmaz tabi, ama yıllar önce arsa almıştır daire düşmüştür o kadar ne bilim aklıma başka birşey gelmiyor.belki vardır bir yolu biz düşünemiyoruzdur
amanın ne okudum evlerden ırakkkk.tutumlu olmak iyidir de bunlar aşmışlar arsızlık bile var içinde.Bir ekleme daha yapmak istiyorum; işyerinde öğlen yemeği yemeyip yemekhaneye gidenlerden ekmek isteyeni gördüm( bildiğin sadece ekmek yiyor, parası var ama) , yada su parasına ortak olmamak için yemekhaneye gidenlerden paket su getirirmisin diyeni.. yada yemek yememek için sabahtan poğaça alanı.. akşam evde çay demlememek için işyerinde 5 te son çaya yetişip deliler gibi içini..ikram edileni fazla fazla alıp evine kaçıranı.. dipnot; bu arkadaşlarımın evleri arabaları motosikletleri yazlıkları dükkanları olanlar… yorumu size kalmış
İkisi de artık emekli oldu.Sadece biri miras yoluyla diğerleri birikim ile .Kaç yıllık memur?bir tek kendisimi çalışıyor?direk ev olarak mı aldınormal şartlarda pek mümkün değilde sırrını merak ettim
Aynen aynen. Sonrada sen maaşını harcayınca senin arkandan ama zengin o derleramanın ne okudum evlerden ırakkkk.tutumlu olmak iyidir de bunlar aşmışlar arsızlık bile var içinde.
Doğu'da görev yaparken maaşları yüksekti.90 lardaŞu anda olmaz tabi, ama yıllar önce arsa almıştır daire düşmüştür o kadar ne bilim aklıma başka birşey gelmiyor.belki vardır bir yolu biz düşünemiyoruzdur
Böyle böyle zengin oluyor bunlar . Çok güldümBir ekleme daha yapmak istiyorum; işyerinde öğlen yemeği yemeyip yemekhaneye gidenlerden ekmek isteyeni gördüm( bildiğin sadece ekmek yiyor, parası var ama) , yada su parasına ortak olmamak için yemekhaneye gidenlerden paket su getirirmisin diyeni.. yada yemek yememek için sabahtan poğaça alanı.. akşam evde çay demlememek için işyerinde 5 te son çaya yetişip deliler gibi içini..ikram edileni fazla fazla alıp evine kaçıranı.. dipnot; bu arkadaşlarımın evleri arabaları motosikletleri yazlıkları dükkanları olanlar… yorumu size kalmış
Malesef ucu ucuna yetiyor her şey artıkUzun yıllardır ağır hastalıklarla mücadele veriyorum. ( 10 yaşımdan beri hastayım şimdi 34 yaşındayım. ) O yüzden hep elime geçen paraları biriktirmekten yana oldum. Biraz da paraya bakış açım öyle. Hem harcayacaksın hem gelecek güvenceni yapacaksın
Sadece harcayım ya da sadece biriktireyim diye bir düşüncem olmadı. Dengeli devam ettim ama özel durumumdan dolayı ( hastalıklar ) birikimi ön planda tuttum.
Ekonominin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Gerçekten içime çok dert oluyor bu durum.
Sizleri sormak istedim. Birikim yapabiliyor musunuz ? Yapabiliyorsanız ne kadar ?
anladım senin yazdıklarını.biraz güzel giyinirsen kendine bakarsan bir de kimseye minnet etmeyip yemeğe vs para harcarsan hemen ayy sen zenginsin hadi hadi yaftasını yapıştırırlar.dersin uleynn aynı işi yapıyoruz ya bana fazl amaaş mı veriyorlar nasıl zengin olacağım=ama gene inatla iddia ederler o varyemezler.asıl fakirim diyenden çok para çıkar.harcamıyorlar ki çünküAynen aynen. Sonrada sen maaşını harcayınca senin arkandan ama zengin o derlerdefalarca söyledim ben maaşımı harcıyorum sadece diye; ama inanmıyorlar hurafe olarak işyerine zengin olduğum yayıldı bi arabam var güzel olduğunu düşündüğüm başkada geçen yıldan beri yaptığım birikimler var.yinede bana senin trilyonunun var ama saklıyosun diolar, yada aileden para alıosun bukadar harcayamaz insan diye
Ben ortaokuldayken burs alıyordumAy biz ortaokulda iş eğitimi dersinde (yaşım ortaya çıktı ahdjdhsjsjs) küp yapmıştık. Kumbara deliği de açtık,bütün bayram ve karne harçlıklarını falan içine atmıştım baya para biriktirmiştim. Ben harcamayacagim dersem harcamiyorum öyle istikrarliyim
90 larda mı memurlardı?öyle deseydin ya baştann.ev fiyatları çok uygundu o zamanlar.ayrıca birikimleri bankada değerlendirince yüksek faiz alınıyordu.mirasta kaldıysa 5 evleri olması normalmişşDoğu'da görev yaparken maaşları yüksekti.90 larda
işyerlerinin en büyük kavgaları arasındadır bu kamudaamanın ne okudum evlerden ırakkkk.tutumlu olmak iyidir de bunlar aşmışlar arsızlık bile var içinde.
Uuu efsane cimri.Boylesinin evine gidilmez.Bir ekleme daha yapmak istiyorum; işyerinde öğlen yemeği yemeyip yemekhaneye gidenlerden ekmek isteyeni gördüm( bildiğin sadece ekmek yiyor, parası var ama) , yada su parasına ortak olmamak için yemekhaneye gidenlerden paket su getirirmisin diyeni.. yada yemek yememek için sabahtan poğaça alanı.. akşam evde çay demlememek için işyerinde 5 te son çaya yetişip deliler gibi içini..ikram edileni fazla fazla alıp evine kaçıranı.. dipnot; bu arkadaşlarımın evleri arabaları motosikletleri yazlıkları dükkanları olanlar… yorumu size kalmış
çalışırken okulda biz de toplardık.ama kimseye az içtin çok içtin diyeni görmedim.sinekten yağ çıkarmak deyimi bunlara çok uygunmuşşşş.beni görmesinler müsrif kadınnn diye taşlarlar ayollişyerlerinin en büyük kavgaları arasındadır bu kamuda
en 3 çay içtin sen 5 çay içtin sen şeker attın ben atmadım...
genelde herkesten eşit miktarda çay parası toplanıyor ya :)
Bu tutumluluk değilki bildiğin cimrilikamanın ne okudum evlerden ırakkkk.tutumlu olmak iyidir de bunlar aşmışlar arsızlık bile var içinde.
cimrilik daha saygın bir sözcük.bu çok daha fazlasıBu tutumluluk değilki bildiğin cimrilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?