Birikim yapabiliyor musunuz?

Aylikduzenli Euro Altin alin dolar bi de

Şu anda olmaz tabi, ama yıllar önce arsa almıştır daire düşmüştür o kadar ne bilim aklıma başka birşey gelmiyor.belki vardır bir yolu biz düşünemiyoruzdur
tek yolu arsa almak o arsanın mütahhite verilip 5 daire alınması.hemen arsa bakıyorumm.70 lerimde ben de 5 daire alırım belki.30 yıl bekletsem yeter değil mi?

Bir ekleme daha yapmak istiyorum; işyerinde öğlen yemeği yemeyip yemekhaneye gidenlerden ekmek isteyeni gördüm( bildiğin sadece ekmek yiyor, parası var ama) , yada su parasına ortak olmamak için yemekhaneye gidenlerden paket su getirirmisin diyeni.. yada yemek yememek için sabahtan poğaça alanı.. akşam evde çay demlememek için işyerinde 5 te son çaya yetişip deliler gibi içini..ikram edileni fazla fazla alıp evine kaçıranı.. dipnot; bu arkadaşlarımın evleri arabaları motosikletleri yazlıkları dükkanları olanlar… yorumu size kalmış

amanın ne okudum evlerden ırakkkk.tutumlu olmak iyidir de bunlar aşmışlar arsızlık bile var içinde.

konu sahibi herşeyin fiyatı aşırı pahalılaştı giderler katlandı eskisi kadar biriktirilemez ama gene de köşeye bir şeyler mutlaka atmalısınız.sepet yapın bence altın döviz anlıyorsanız borsa coin .kumbara da harika fikir arkadaşlar yazmış.o 1 2 5 tl ler birike birike epey para yapıyorlar.

Kaç yıllık memur?bir tek kendisimi çalışıyor?direk ev olarak mı aldı normal şartlarda pek mümkün değilde sırrını merak ettim
İkisi de artık emekli oldu.Sadece biri miras yoluyla diğerleri birikim ile .

amanın ne okudum evlerden ırakkkk.tutumlu olmak iyidir de bunlar aşmışlar arsızlık bile var içinde.
Aynen aynen. Sonrada sen maaşını harcayınca senin arkandan ama zengin o derler defalarca söyledim ben maaşımı harcıyorum sadece diye; ama inanmıyorlar hurafe olarak işyerine zengin olduğum yayıldı bi arabam var güzel olduğunu düşündüğüm başkada geçen yıldan beri yaptığım birikimler var.yinede bana senin trilyonunun var ama saklıyosun diolar, yada aileden para alıosun bukadar harcayamaz insan diye

Şu anda olmaz tabi, ama yıllar önce arsa almıştır daire düşmüştür o kadar ne bilim aklıma başka birşey gelmiyor.belki vardır bir yolu biz düşünemiyoruzdur
Doğu'da görev yaparken maaşları yüksekti.90 larda

Böyle böyle zengin oluyor bunlar . Çok güldüm
Benim de aklıma geldi. Yıllar önce bir kurstayım. altında son model arabası olan zengin bir kız vardı . kantinden kek almak istemedi hava akşam karanlık , dışarda deli trafik Ankara’nın ayazı. Buz gibi. yürüyerek pastaneden almaya karar verdi. İki kek arasında azıcık bir fiyat farkı var. Ki kantinin de gayet güzel o da pastaneden getiriyordu zaten. Azıcık daha pahalı sadece.
O gün şok olmuştum. Aman aman ben öyle bir insan olmak istemem. Tuhaf resmen.

Son düzenleme:
Malesef ucu ucuna yetiyor her şey artık

anladım senin yazdıklarını.biraz güzel giyinirsen kendine bakarsan bir de kimseye minnet etmeyip yemeğe vs para harcarsan hemen ayy sen zenginsin hadi hadi yaftasını yapıştırırlar.dersin uleynn aynı işi yapıyoruz ya bana fazl amaaş mı veriyorlar nasıl zengin olacağım=ama gene inatla iddia ederler o varyemezler.asıl fakirim diyenden çok para çıkar.harcamıyorlar ki çünkü

Ben ortaokuldayken burs alıyordum
3 aydan 3 aya ödüyorlardı
ve ben her seferinde 1 çeyrek alıyordum üstüne kitap alıyordum kalanı da tokadır peddir kişisel şeylerimi alıyordum
babamdan harçlık alamıyordum, öyle bir durumumuz yoktu. kendi kendimi idare etmeye yetiyordu. beslenme filan evden koyuyordum tabii. kantinden hiç bir şey yemedim ben okul hayatım boyunca.

kuş kadar bir paraydı ama düşününce şu günün şartlarında 2 bin lira filan ediyor :)

ben o 5 nisan kararlarını filan görmüş bir nesil olarak hep gelecekte çok daha iyi olacağız derdim..bakıyorum şimdi tek maaşlı çok çocuklu ailelerde çocuklara... bizim kadar bile imkana sahip değiller.

hatta ayda 700 lira vermesi için ailenin ortaokullu çocuğa baya iyi maaşlı veya 2 maaşlı olması lazım...

işyerlerinin en büyük kavgaları arasındadır bu kamuda
en 3 çay içtin sen 5 çay içtin sen şeker attın ben atmadım...
genelde herkesten eşit miktarda çay parası toplanıyor ya :)

Uuu efsane cimri.Boylesinin evine gidilmez.

işyerlerinin en büyük kavgaları arasındadır bu kamuda
en 3 çay içtin sen 5 çay içtin sen şeker attın ben atmadım...
genelde herkesten eşit miktarda çay parası toplanıyor ya :)
çalışırken okulda biz de toplardık.ama kimseye az içtin çok içtin diyeni görmedim.sinekten yağ çıkarmak deyimi bunlara çok uygunmuşşşş.beni görmesinler müsrif kadınnn diye taşlarlar ayoll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…