Birikim yapabiliyor musunuz?

Benim dolabım genelde zamansız parçalardan oluştuğu için kıyafete falan öyle her dk para harcamam. Çok begendiysem alırım tabi. Zaten alışverişe zaman da bulamıyorum bu da para harcamaya engel oluyor. Bu aralar gıda ve kozmetik stokladigim için ödemeler fazlalaştı. Sürekli kullanılan şeyleri stokluyorum. Tuvalet kağıdı,şampuan,duş jeli vs
Ben de zmaan harcamam herseyi netten alıyorum.
Aslında çok kıyafetim de yok ayakkabı ve çanta takıntısı vardı bende marka da olunca batiyorsun.
Ama bayagidir engelledim kendimi.
Şuanda yemeye çok harciyorum.
Kimisi biriktirdikce mutlu oluyor ya bende tam tersi.

Ben de zmaan harcamam herseyi netten alıyorum.
Aslında çok kıyafetim de yok ayakkabı ve çanta takıntısı vardı bende marka da olunca batiyorsun.
Ama bayagidir engelledim kendimi.
Şuanda yemeye çok harciyorum.
Kimisi biriktirdikce mutlu oluyor ya bende tam tersi.
Ayakkabı çanta deme:kızgın: ben artık almamak için bakmiyorum

Merhaba. Teşekkür ederim . Evet bu hastalıkla yaşamaya devam edeceğim.
Bireysel emeklilik iyi fikir. Biz anneme başlatmıştık.
Ben de başlamayı düşünüyorum. Devlet desteği de oluyor bir miktar.
İstediğiniz vakit tüm parayı çekme imkanı da var.
Bireyseli yaparken TL bazında yapmayın bu arada. Döviz yada varsa altın bazlı yapın. Daha karlı. Yanlız şöyle bişi var ; benim yaptırdığım döviz bazlı olanı 10 yıl çekmeme durumu var. Öyle bi ayrıntısı bulunmakta. Ama en azından o dönemin dövizi neyse onun üzerinden bozduruyorsun. Daha karlı yani..

Evet. 1 lira ile kurban kestim ve bi keresinde de 3 günlük tatile gittim. Tabiki aralara 20 lira 50 lira attığım da oldu ama 1 çanta 1 lira topladım. Tam 600 adet 1 lira😊
Bir günde birden fazla atmissinizdir 😊
Her çok azdan olur

Uzun yıllardır ağır hastalıklarla mücadele veriyorum. ( 10 yaşımdan beri hastayım şimdi 34 yaşındayım. ) O yüzden hep elime geçen paraları biriktirmekten yana oldum. Biraz da paraya bakış açım öyle. Hem harcayacaksın hem gelecek güvenceni yapacaksın
Sadece harcayım ya da sadece biriktireyim diye bir düşüncem olmadı. Dengeli devam ettim ama özel durumumdan dolayı ( hastalıklar ) birikimi ön planda tuttum.
Ekonominin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Gerçekten içime çok dert oluyor bu durum.
Sizleri sormak istedim. Birikim yapabiliyor musunuz ? Yapabiliyorsanız ne kadar ?
Çook fazla harcama yapan birisiyim birde alışveriş yaparken en kaliteli en marka ürünleri almak gibi bir takıntım var fakat buna rağmen her ay 300 lira bir kenara atıyorum boşta duran banka hesabım var orada tüm birikimim en son baktığımda 3bin civarında bir para vardı o paranın orada olması güvende hissettiriyor beni

Uzun yıllardır ağır hastalıklarla mücadele veriyorum. ( 10 yaşımdan beri hastayım şimdi 34 yaşındayım. ) O yüzden hep elime geçen paraları biriktirmekten yana oldum. Biraz da paraya bakış açım öyle. Hem harcayacaksın hem gelecek güvenceni yapacaksın
Sadece harcayım ya da sadece biriktireyim diye bir düşüncem olmadı. Dengeli devam ettim ama özel durumumdan dolayı ( hastalıklar ) birikimi ön planda tuttum.
Ekonominin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Gerçekten içime çok dert oluyor bu durum.
Sizleri sormak istedim. Birikim yapabiliyor musunuz ? Yapabiliyorsanız ne kadar ?
Birikimi geçtim sürekli eksilere düşüyorum…

Para biriktirmeyi hiç berceremem. Şimdiye kadar düzenli yapabildiğim şey emeklilik fonuna her ay 200 euro yaptırabilmek oldu , zaten onuda 60 yaşından önce çekemiyorum. Borçlanmayı severim mesela , borcum olunca düzenli ödeyebiliyorum mecburen. Bu sayede kendi evimi , arabamı ve yazlığımı aldım.

Harcadıklarınızdan arta kalanı biriktirmeyin, birikim olarak ayırdıklarınızdan arta kalanı harcayın:) Tabi biz bunu bu ara pek yapamıyoruz? Hesapta iki memuruz dışarıdan akrabalara sorsan çok zenginiz:) Araba kredisi ödüyoruz, çok masraflı bir tüp bebek sürecinden çıktık ve şimdi bebeğe hazırlık.. E kredi, kredi kartları, kira faturalar, derken iki öğretmen baktım bu ay kenara bin tl atamadık.. Hayalimiz ev için peşinat biriktirmek ama bakalım nasıl yapacağız..

Öncelikle gelmiş geçmiş olsun🙏 Ben çok rahat para harcarım, sorumluluğum hiç yok 🤷‍♀️ ister yurtdışı ister yurtiçi gezer tozar, hergün yemeğe çıkar, gece hayatı,marka giyer…. AMA karantinayla birlikte hem alışkanlıklarım değişti hemde sizin gibi garip bi evham sardı beni. Etrafımda insanlarla konuştukça yada sizin gibi yorumlar gördükçe gelecek kaygısına kapıldım. O nedenle geçen yıldan beri para biriktirmeye başladım bende. Maaşımın büyük çoğunluğuyla birikim yapıyorum. Zorunlu giderlerim( yakıt,araba bakımı, mecburi kıyafet alışverişi, yada ortam bozulmasın diye dışarı çıkmak bazen..) dışında herşeyi bıraktım…yani toplumca bu psikolojiye girdik bence malum ekonomik hareketlerden dolayı…
Gezilebildigi kadar gezilmeli,mutlu olunabildigi kadar olunmali bence.garanti bir gelir varsa bi yerden su biriktirme merakini cidden anlamiyorum insanlarin.para degil anı biriktirme taraftariyim.
Hele calisio mal mülk sahibi olan yaslilari gordukce.genclikte calismis,yememis,icmemis.biriktirmis.ölünce cocuklar miras derdinde.yasamaya geldik dünyaya

Harcadıklarınızdan arta kalanı biriktirmeyin, birikim olarak ayırdıklarınızdan arta kalanı harcayın:) Tabi biz bunu bu ara pek yapamıyoruz? Hesapta iki memuruz dışarıdan akrabalara sorsan çok zenginiz:) Araba kredisi ödüyoruz, çok masraflı bir tüp bebek sürecinden çıktık ve şimdi bebeğe hazırlık.. E kredi, kredi kartları, kira faturalar, derken iki öğretmen baktım bu ay kenara bin tl atamadık.. Hayalimiz ev için peşinat biriktirmek ama bakalım nasıl yapacağız..
Memur ve zengin🤣akrabalariniz garip

Merhaba. Teşekkür ederim . Evet bu hastalıkla yaşamaya devam edeceğim.
Bireysel emeklilik iyi fikir. Biz anneme başlatmıştık.
Ben de başlamayı düşünüyorum. Devlet desteği de oluyor bir miktar.
İstediğiniz vakit tüm parayı çekme imkanı da var.
Düşünebilirsiniz

İstdiginiz miktar yatırabilirsiniz

Gezilebildigi kadar gezilmeli,mutlu olunabildigi kadar olunmali bence.garanti bir gelir varsa bi yerden su biriktirme merakini cidden anlamiyorum insanlarin.para degil anı biriktirme taraftariyim.
Hele calisio mal mülk sahibi olan yaslilari gordukce.genclikte calismis,yememis,icmemis.biriktirmis.ölünce cocuklar miras derdinde.yasamaya geldik dünyaya
Aslında siz de haklısınız. Sadece biriktirmekle olmaz. harcamakta lazım.
Yaşlıların durumu farkı bence çalışarak iyi yapıyorlar. Çalışmayan yaşlılar ilerde sıkıntıya düşüyor. Birçok insanın ölmeden önceki yılları çok ağır geçiyor. Bazen çok uzun yıllar devam ediyor. Bunu çok gördüm. Bakım evi ya da özel bakıcı tutma imkanları olur. Çocuklarına da daha az yük olurlar. Torunlarına çocuklarına da para bırakmış olurlar.
Bir de belli bir yaşta bence bizdeki gibi hevesler pek kalmıyor.
Sağlığım biraz toparlarsa ilk yapacağum şey tatile gitmek olacak. 👍🏻

Bende sizin gibi düşünüp öyle yaşayan bir insandım geçen yıla kadar. Hatta dışardan o zengin bile diyorlar arkamdan :) oysaki sadece onlar gibi para biriktirme mal mülk yapma derdim yoktu(15 yıllık çalışanım) maaşı sonuna kadar harcar; herşeyin kalitelisini alır..sanki para bana batıyor gibiydi:) kendime harcadıklarım yetmez bide etrafa yedirirdim:) ama artık garip bi piyasa var; mesela sallıyorum bi rakı masasına otursan 35 lik aldığın bi rakıya en fazla çarpı 5 ödersin(35*5=175 tl) ama şimdi adisyonlara bakıyorum çarpı 10-15 geliyor. Yani kazıklada okadar kazıklama be kardeşim.. yada tatile çıkıcan beğenmediğin o oteller , 5 yıldızlı otel fiyatı çekiyolar artık.. zaradan 300 e aldığım elbise 600 olmuş, ADL den aldığın 500 tl lik elbise olmuş 1500 tl. Yani bu örnekleri arttırabilirim.. trafiğe bakıyorum sabah işe giderken, o kalabalık kalmamış insanlar toplu taşıma geçmiş.yollar boş... garip bi dönemden geçiyoruz. Benim gibi rahat harcayan biri bile bunu diyorsa 😂 neyse özetle kötü gün parası biriktirmeli..yada yaşlılık için yatırım yapmalı biraz..

Back
X