birikim yapabilmenin yolları

Iyi geceler kızlar moralim çok bozuk ve ben de birikim yapmaya karar verdim bu zamana kadar eşimden hoc para saklamadim ayırmadim saklamadim bileziklerimden tutun da maaşıma kadar verdim hep 7 yıllık evliyim 4 yaşında kızım var ve 4 aylık hamileyim. Eşim bize düşkün ama sorumsuz rahat biri çok savurgan ve ben artık para biriktirmek Istiyorum nolur yardım edin. ne yapmaliyim

hoş geldin canım.parayı eşinden ayrı mı biriktireceksin?parayı ona vermeyecek misin?tam anlayamadım da ona göre cevap vereceğm

4 ayda 5 çeyrek altın ve 750 tl de nakit biriktirdim bu sefer eşime soylemicem hep dayanamıyorum veriyorum. Bana akıl verin
evle ilgili harcamalar kimin maaştan gidiyor.borçları ödedikten sonra kenara ayır para o birikim olsun ve mümkün olmadıkça dokunmamaya çalış.
eşinde çalışıyor nıye verıyorsun kı neye lazım oldu da yani

Eşime söylerim gerekirse ama vermicem doğum için biriktircem. Ele ilgili harcamalar ortak ikimizin toplam maaşı 5000 geçiyor 2000 ev kredisi eşim ödüyor bi de arabanın kredisi var onun dışında sigarasi var sürekli ona buna yemek ismarlar kıza habire oyuncak alır beni deli eder ben tutumluydum ama cinnet gecirtiyor salmistim uzun süredir hamile.kalinca aklım başıma geldi ben maaşımla 450 annemin sigortasi yatırılır (kıza bakıyor annem) 200 bes kesiliyor kızım dogdugunda yaptirdim faturalar dogalgaz tel aidat kredi kartlari ( baya yüklü gelir) benzin işte harçlık derken uçup gidiyor. Eşime kızdım kenarda bi krs yok dedim çekerim kredi diyo aklı ona çalışıyor hiç para biriktirmeyi bilmiyor deli oluyorum napcam bilmiyorum bu arada eşimle birbirimizi de çok severiz sorunlarımız yok o bu ara duygusalsn gereksiz agliyon diyo ama beni bu rahatlığı deli ediyor

Şöyle düşün ev kredisinin 2000 zaten aslında birikim sayılıyor. Her ay 2 bin birikiyor. 200 bes veriyorsunuz. 2200 birikim. Geriye elinize 3 bin kalıyor. Annene verdiğini de bakıcı masrafı diye sayarsan siz ayda 2500 ile geçinmiyordunuz. Çocuk da okul çağında sanırım. Eşinin sigara masrafı var gereksiz. Normal bir aile bununla geçirebilir. İyi miktar birikim yapmışsınız bu paradan. Kendinizi yıpratmayın. Hayat çok pahalı

Keşke öyle olsa eşim çok sorumsuz hiç dusunmeden alır şu kızımıza yaptığı gereksiz harcamanin haddi hesabı yok. Eşimin ailesi de sürekli para ister kayinpeder bir kaç kez icralik oldu hep biz odedik hoc sorun etmedim ama artık bıktım maaş hesabından da eskilere girmiş eşim ben üç kuruşun hesabını yaparım o hiç umursamaz sürekli iddia oynuyor tek zevkim bu diyor beni deli ediyor kaç saattir agladim cebimde hiç para yok hep kredi kartı o bu kira yok bişey yok 3000 lira para kalıyor nerdeyse nereye gidiyor hiç... oraya buraya abuk sabuk harcamalar bak şimdi doğum var masraflar var ücretsiz izne ayrilcam napcaz? Söyleyince abartiyon neyi esirgedim ne yanlışım var diyo çok sorumsuz yaa hesap nedir bilmiyor ah ahh bizim yerimize başkası olsa ihya olur borç icindeyiz ben mi abartiyorum

canım ev var yani o da iyi bit şey sonuçta.oyuncak konusuna biraz sınırlama getirin.ekstra baska gereksiz harcamalarınız varsa onları azaltmaya calışın.ama yıne de aylık bır çeyrek alacak para ayırın en azından zamanla arttırsınız.kumbara yapın mesela.benim eşimde pek birikitirmeyi sevmezdi şimdi illa benimm kumbaram o dıye tuttruyor bırıktımek için.

para illa bi yere gidiyor ama gereksiz harcamalrdan uzak tutun eşinizi bir de iddia olayına el koyun yani.rızkınızı ona yatırması yanlış.yani illa oynayacaksa netten oynasın 5 lira filan gibi miktarlara abartmasın yani.
sizin biraz ipleri elinize almanız lazım gibi

Kumbara yaptım tek ben atıyorum zorla ona attiriyorum ben görmeden lazım olunca alıyor kızı da kendi gibi yapacak cildiriyorjm günlük dünya aman der geçer hiç kafasını yormaz gerekirse eskiye girer kartan çeker öyle rahattir yani

Zaten 3-5 lira oynuyor ama arkadaşlarına takılır eli de gönlü de boldur bana karşı da öyle yani düşüncesiz diyeyim paraya önem vermiyor ama bak durumlar böyle diyorum Tamam der yine aynı kaç kez kapattım kredi kartı borclarini kredi çektim yine aynı yine borç yine aynı kimseye muhtaç değiliz ama cebimizde bak hiç para yok hep kredi kartiyla dönüyor haksız miyim yaa bir de güne girdim aylık 250 lira bu ay baslicak 13 kişi yani 3000 lira da ordan gelecek daha başka ne yapabilirim bilmiyorum

valla canım eşini dizginlemezsen zor gibi.kartları kapattırın bir de eşine belli bir limit koy kalanını al elinden bence boşa gitmesin para.gün dışında altın al işte sende maaşından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…