- 10 Ocak 2015
- 3.282
- 3.131
- 168
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #4.821
kızz ne şanslısıncumartesi günü markete gittim 32 tl harcadım
pazar günü Esk de gezdik hamile taytı aldım 20 tl
sinemayı ben ısmarlıcaktım eşime ama yabancı bir abi bize sinema hediye etti kamera şakası zannettik :) bedavaya geldi
bugünde simit aldım 3.25 tl gitti :)
benimde eşim eskişehirden apart alalım kiraya verelim diyo biz ilçedeyiz.
Ama burda hep kiradamı gezicem dedim arsa alıp ev yapalım dedim.
bence sizde 1-2 yıl lojmanda idare edin o arada borcunuz azalır bide para biriktirirseniz güzel ev alırsınız.
yada kiraya vermekte mantıklı canım bozulan yerleri siz oturacagınız zaman yaptırırsınız.[/QUOTl
benimde eşim eskişehirden apart alalım kiraya verelim diyo biz ilçedeyiz.
Ama burda hep kiradamı gezicem dedim arsa alıp ev yapalım dedim.
bence sizde 1-2 yıl lojmanda idare edin o arada borcunuz azalır bide para biriktirirseniz güzel ev alırsınız.
yada kiraya vermekte mantıklı canım bozulan yerleri siz oturacagınız zaman yaptırırsınız.
kızz ne şanslısın
benimde eve alışveriş yapmam lazım
pazar günü anneme 7 tl verdim ablama heidye aldık
bide 60 tl daha harcadım avans mı alsam acep patrondan
ihtiyaç demeyelim ama kocişi mutlu etmek dünyalara bedelal canım ihtiyacın varsa
ama sonraki aylar birikime devam
bende paramı sayıyım ne kadar kalmış
[/QUOTE]canım benim de öyle bir durumum var cok arada kaldım şimdi bizim 85 m2 bir evimiz var 2+1 onu satıyoruz 160 bine içi mevkii cok güzel doğalgazlı evim yaklaşık 40 bin lira borcumuz var onu kapattıktan sonra kalan parayla geniş güzel yeni bir ev almak istiyoruz. asıl sorun su ki bana lojman cıktı aylık 500 lira ısıtması dahil güvenlikli falan baya uygun eşim de diyor ki ev alalım en az 1000 lira kiraya veririz yarı parasını öder ev biz de zorlanmayız diyo. ben de diyorum ki yıllardır orda burda rezillik cektm 7 yılda 5 kez ev tasıdım eger sıfır ev alırsam 250-300 bin civarı fiyatı kendim otururum diyorum zaten lojmana 500 verecem 400-500 lira için sıfır evimi verip kiracıyla uğraştıgıma degmez diyorum. sizce ne yapmalıyım?
TOPUK TIKIRTISI canım sen en kısa zamanda al o zaman evini
amin canım alllahın izni ile gelsinlerinşallah canım ya hayırlısıyla bakalım bugün kendi evim için eksper gelecekmiş bi satılsın da alacam. sen de hamilesin bak ben bebeklerin nasibiyle geldiğine kesinlikle inanıyorum kızımda da hamileydim kızım doğdu ev aldık birikim yoktu ve borcumuz da vardı Allah kolaylık veriyor şimdi de inşallah alırım. Allahıma cok şükür bereketiyle geliyorlar eminim sana da bebeğin uğur getirecek :) hayırlısıyla kucagımıza alalım inşallah
bende birikim yapmak istiyorum ama aldığım para hiç elimde durmuyo
lojmana girersem en az 5 yıl otururum ki ben biliyorum 10 yıl cıkmam orayı da düzenlicem sonucta ama 500 lira fark için neden kendi evimi mahfetmelerine izin vereym ki ayrıca eşim sgara içiyor cok harcayan biri dedim bu 500 lira o kadar önemliyse senin için sigarayı bırak ben bıktım dedim 7 yıllık evliyim kullanılacak zaruri seyler dıışnda eşyam yok 2. cocugumu doğuracam ikimiz de çalışıyoruz haketmiyor muyum diyorum. o da lojmanın işe yakın olması ve güvenliği imkanları falan var diye istiyor bi de ben yeni ev alırsam eşya da aldırcam mesela salon takımım yemek odam vs yok tv hala tüplü o yüzden eşim kolaya kaçmak istiyor
amin canım alllahın izni ile gelsinler
bereketiyle gelsinler
henüz evim yok ama olsun isterim
allah gönlüne göre versin kuzum
Günaydın kızlar..artık aranıza katılma vakti geldi...hep dışarıdan okumak olmuyor artık ben de varım...fırsat buldukça birikime dair bilgilerimizi paylaşalım...tasarruf yöntemleri, indirimler gibi konularda fikir alışverişinde bulunalım...çevremizde bu konuda olumlu örnekler varsa onları da örnek verip motivasyonumuzu arttırabiliriz...biraz gayret ve istekle yapamayacağımız şey yok...hayırlı ve bereketli birikimlerimiz olsun inşallah...
TOPUK TIKIRTISI . gönlüne göre bulursun ins canm
o zamn al evini otur canım borç azalıncada ev eşyasını ufaktan değiştirirsin.
valla umrumda değil 5-10 fazla ceksin krediyi eşim bıktım kredi kartları onlar bunlar alacam döeyecem yerleşecem en azından borcum bir yere olur cünkü bastan olmayınca olmuyor ayrıca salona koyacak eşyam yok cocuk doğacak gelen giden kalan olcak erteleyemem yani
Evet o da olabilir canım. bende evlenirken baya masraf yaptım şimdi bana köşe tak al diyen oluyor borca girmeye cesaretim yok olunca en başında oluyor öyle aldıklarımla kaldım. bebeğe bile az az birşeyler alıyorum.[/QUOTE
ben de öyle valla daha hiçbir şey almadım bebege almicam da ablasının esyalarını kullancak doğuma yakın biraz kıyafet almam lazım onun dışınca beşik araba o bu var olanla idare edecem. Ayrıca benden sana arkadas tavsiyesi köşe takımları hiç ama hiç kullanışlı değil ne yatılıyor ne cok insan sıgıyor onu alacagına iki çekyat al güzelinden derim hem altını kullanırsn hem rahat rahat yatar uzanırsın tabi sen bilirsin biz annemlere aldık köşe takımı cok cok pişman oldu 3-4 kişi bile zor oturuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?