birikim yapabilmenin yolları

kızz ne şanslısın
benimde eve alışveriş yapmam lazım
pazar günü anneme 7 tl verdim ablama heidye aldık
bide 60 tl daha harcadım avans mı alsam acep patrondan

benimde eşim eskişehirden apart alalım kiraya verelim diyo biz ilçedeyiz.
Ama burda hep kiradamı gezicem dedim arsa alıp ev yapalım dedim.

bence sizde 1-2 yıl lojmanda idare edin o arada borcunuz azalır bide para biriktirirseniz güzel ev alırsınız.
yada kiraya vermekte mantıklı canım bozulan yerleri siz oturacagınız zaman yaptırırsınız.[/QUOTl

benimde eşim eskişehirden apart alalım kiraya verelim diyo biz ilçedeyiz.
Ama burda hep kiradamı gezicem dedim arsa alıp ev yapalım dedim.

bence sizde 1-2 yıl lojmanda idare edin o arada borcunuz azalır bide para biriktirirseniz güzel ev alırsınız.
yada kiraya vermekte mantıklı canım bozulan yerleri siz oturacagınız zaman yaptırırsınız.[/QUOTE]

lojmana girersem en az 5 yıl otururum ki ben biliyorum 10 yıl cıkmam orayı da düzenlicem sonucta ama 500 lira fark için neden kendi evimi mahfetmelerine izin vereym ki ayrıca eşim sgara içiyor cok harcayan biri dedim bu 500 lira o kadar önemliyse senin için sigarayı bırak ben bıktım dedim 7 yıllık evliyim kullanılacak zaruri seyler dıışnda eşyam yok 2. cocugumu doğuracam ikimiz de çalışıyoruz haketmiyor muyum diyorum. o da lojmanın işe yakın olması ve güvenliği imkanları falan var diye istiyor bi de ben yeni ev alırsam eşya da aldırcam mesela salon takımım yemek odam vs yok tv hala tüplü o yüzden eşim kolaya kaçmak istiyor

lojmana girersem en az 5 yıl otururum ki ben biliyorum 10 yıl cıkmam orayı da düzenlicem sonucta ama 500 lira fark için neden kendi evimi mahfetmelerine izin vereym ki ayrıca eşim sgara içiyor cok harcayan biri dedim bu 500 lira o kadar önemliyse senin için sigarayı bırak ben bıktım dedim 7 yıllık evliyim kullanılacak zaruri seyler dıışnda eşyam yok 2. cocugumu doğuracam ikimiz de çalışıyoruz haketmiyor muyum diyorum. o da lojmanın işe yakın olması ve güvenliği imkanları falan var diye istiyor bi de ben yeni ev alırsam eşya da aldırcam mesela salon takımım yemek odam vs yok tv hala tüplü o yüzden eşim kolaya kaçmak istiyor[/QUOTE]
canım onun yerine ev almadan para biriktirseniz nasıl olur
lojmanda oturur para bikirtiirirsiniz

canım onun yerine ev almadan para biriktirseniz nasıl olur
lojmanda oturur para bikirtiirirsiniz[/QUOTE]

canım ev fiyatları sürekli artıyor evden iyi yatırım aracı bulamam 4 yıl önce 90 a aldığım evi bugün 160 a sattm ayrıca ev 25 yıllıktı yani düşün sıfır alsam daha cok karım olurdu ayrıca elimde 100 bin en az nakit olacak yani ucup gitsn istemiyorum bi de biriktirebilen bir yapımız yok harcanız gider eşimin ailesi zaten sorunlu yani benim hemen bir yere baglamam lazım o parayı yoksa dagılır gider ayrıca ev fiyatları dediğim gibi artıyor gecen yıl 250 bin olan evler bu yıl 300 bin olmuş ben oturmasam da mulaka bir ev alırım ama oturasım var o ayrı

kızz ne şanslısın
benimde eve alışveriş yapmam lazım
pazar günü anneme 7 tl verdim ablama heidye aldık
bide 60 tl daha harcadım avans mı alsam acep patrondan

al canım ihtiyacın varsa
ama sonraki aylar birikime devam
bende paramı sayıyım ne kadar kalmış

al canım ihtiyacın varsa
ama sonraki aylar birikime devam
bende paramı sayıyım ne kadar kalmış
ihtiyaç demeyelim ama kocişi mutlu etmek dünyalara bedel
hee küçük altın vardı ya bozdurcaktım vazgeçtim
en iyisi avans alıyım ben

[/QUOTE]

Canim sıfır ev alırsanız sen oturmalısın birikim bir yere kadar hayatın tadını çıkarmakta önemli bence tertemiz evinin kıymetini kiracı bilmeyebilir zaten lojmanada belli bi ödeme yapman gerekiyormus değmez yani

TOPUK TIKIRTISI canım sen en kısa zamanda al o zaman evini

inşallah canım ya hayırlısıyla bakalım bugün kendi evim için eksper gelecekmiş bi satılsın da alacam. sen de hamilesin bak ben bebeklerin nasibiyle geldiğine kesinlikle inanıyorum kızımda da hamileydim kızım doğdu ev aldık birikim yoktu ve borcumuz da vardı Allah kolaylık veriyor şimdi de inşallah alırım. Allahıma cok şükür bereketiyle geliyorlar eminim sana da bebeğin uğur getirecek :) hayırlısıyla kucagımıza alalım inşallah

Canim sıfır ev alırsanız sen oturmalısın birikim bir yere kadar hayatın tadını çıkarmakta önemli bence tertemiz evinin kıymetini kiracı bilmeyebilir zaten lojmanada belli bi ödeme yapman gerekiyormus değmez yani[/QUOTE]

evet yaa nasıl kıyıp vereyım yepyeni evi ben kendimi kötü hissederm ben insan değil miyim her gün eşek gibi calışıyorum yok yok ben kendim oturayım ama eger istediğim gibi bir ev bulamazsam o zaman lojmana cıkarım bana dua edin de gönlüme göre bir yer olsun cok süründüm ben ya bi gün yüzü göremedim valla bıktım artık

amin canım alllahın izni ile gelsinler
bereketiyle gelsinler
henüz evim yok ama olsun isterim
allah gönlüne göre versin kuzum

Günaydın kızlar..artık aranıza katılma vakti geldi...hep dışarıdan okumak olmuyor artık ben de varım...fırsat buldukça birikime dair bilgilerimizi paylaşalım...tasarruf yöntemleri, indirimler gibi konularda fikir alışverişinde bulunalım...çevremizde bu konuda olumlu örnekler varsa onları da örnek verip motivasyonumuzu arttırabiliriz...biraz gayret ve istekle yapamayacağımız şey yok...hayırlı ve bereketli birikimlerimiz olsun inşallah...

Canim sıfır ev alırsanız sen oturmalısın birikim bir yere kadar hayatın tadını çıkarmakta önemli bence tertemiz evinin kıymetini kiracı bilmeyebilir zaten lojmanada belli bi ödeme yapman gerekiyormus değmez yani[/QUOTE]

haklısın canım ben de aynen öyle düşünüyorum

bende birikim yapmak istiyorum ama aldığım para hiç elimde durmuyo

benim de durmuyor canım altın alıyorum alınca harcayamıyorum bir de güne girdim mecburen ödüyorum tavsiye ederm eger imkanın varsa bunları yap eger hiç ir şey yapamıyorsan da su acılmayan kumbaralardan al o da iyi oluyor

o zamn al evini otur canım borç azalıncada ev eşyasını ufaktan değiştirirsin.

amin canım alllahın izni ile gelsinler
bereketiyle gelsinler
henüz evim yok ama olsun isterim
allah gönlüne göre versin kuzum

amin canım cümlemizin inşallah emin ol her şey yoluna girecek Allah kolaylık veriyor :)

hoşgeldin canım hayırlı birikimler inşallah burası iyi oluyor birbirimize destek oluyoruz :)

TOPUK TIKIRTISI . gönlüne göre bulursun ins canm

amin canım inşallah sagolasn

o zamn al evini otur canım borç azalıncada ev eşyasını ufaktan değiştirirsin.

valla umrumda değil 5-10 fazla ceksin krediyi eşim bıktım kredi kartları onlar bunlar alacam döeyecem yerleşecem en azından borcum bir yere olur cünkü bastan olmayınca olmuyor ayrıca salona koyacak eşyam yok cocuk doğacak gelen giden kalan olcak erteleyemem yani

Evet o da olabilir canım. bende evlenirken baya masraf yaptım şimdi bana köşe tak al diyen oluyor borca girmeye cesaretim yok olunca en başında oluyor öyle aldıklarımla kaldım. bebeğe bile az az birşeyler alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…