- 23 Eylül 2013
- 25.670
- 53.273
- 798
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #4.841
bende birikim yapmak istiyorum ama aldığım para hiç elimde durmuyo
Günaydın kızlar..artık aranıza katılma vakti geldi...hep dışarıdan okumak olmuyor artık ben de varım...fırsat buldukça birikime dair bilgilerimizi paylaşalım...tasarruf yöntemleri, indirimler gibi konularda fikir alışverişinde bulunalım...çevremizde bu konuda olumlu örnekler varsa onları da örnek verip motivasyonumuzu arttırabiliriz...biraz gayret ve istekle yapamayacağımız şey yok...hayırlı ve bereketli birikimlerimiz olsun inşallah...
Esim bana saat almıs (int gostere gostere bahsede bahsede)
Ama nasil avam.
Yuzum dustu yahu kutuyu acınca
Bu adam hediye konusunda bukadar zevksiz olmayi nasil basariyo ben anlamiyorum
Kutuyu actim tirt yani.
Yarin gidip degiscem.
Bakalim begenebilcem bise bulabilecekmiyim bi de o var.
Kucuk bi satci var burda marka falanda satiyo ordan almis
Orda bisi begenebilcemi hic sanmiyorum.
Bakalim.
Ozaman soyle yap lojmanda otur ve para biriktirin lojmandan cikinca alirsiniz olmaz mi?canım benim de öyle bir durumum var cok arada kaldım şimdi bizim 85 m2 bir evimiz var 2+1 onu satıyoruz 160 bine içi mevkii cok güzel doğalgazlı evim yaklaşık 40 bin lira borcumuz var onu kapattıktan sonra kalan parayla geniş güzel yeni bir ev almak istiyoruz. asıl sorun su ki bana lojman cıktı aylık 500 lira ısıtması dahil güvenlikli falan baya uygun eşim de diyor ki ev alalım en az 1000 lira kiraya veririz yarı parasını öder ev biz de zorlanmayız diyo. ben de diyorum ki yıllardır orda burda rezillik cektm 7 yılda 5 kez ev tasıdım eger sıfır ev alırsam 250-300 bin civarı fiyatı kendim otururum diyorum zaten lojmana 500 verecem 400-500 lira için sıfır evimi verip kiracıyla uğraştıgıma degmez diyorum. sizce ne yapmalıyım?
Su evden bahsedicem size 3aksamdir ayni konu donuyo evde
Esimin isi bu hafta netlesecek (baska aksilik cikmazsa)
Netlestigi an gidip konusicam diyo
Gircem eve diyo
Ev suan yapim asamasinda (onceki bahsettigim firma yapiyo yine) kocaeliye baglı bir semtte ama ist cikisi gibi diyim yakin bize
6ay sonra tapu teslim
2+1_ 135.000.
30.000pesinat
2000tl veya 2500tl taksitle ödeme seklinde.
Bizim icin en ideali
1000tl kra getirisi varmis.
Denizede yakinmis
Kesinlesirse gidip bende yerini gorcem.
Guvenilirmi? Diyen arkadaslarim var adamlarin bunun gibi bir cok projesi/bitmis teslim edilmis evleri varmis
Esimin arkadaslarida girmis
Yani esim güveniyo benim firma hakkinda bilgim yook pek de anlamam zaten.
Yani durum bu bizim evin konusu bu aralar böyle
Rabbim bize hayirli kapilar acsın insAllah.
Hayırlı sabahlar kızlar söyle gerilere doğru azıcık okudum akşam ah ah ne güzel hayaller var evler arabalar vs... inşallah hepimizin tüm hayalleri gerçek olur. Ama benim şuan icin hayalim biran önce iyileşmek bu yüzden acile gidiyorum muhtemelen bir serum yer dönerim dua edinde biran önce iyileşim ya
geçmişler olsun canımHayırlı sabahlar kızlar söyle gerilere doğru azıcık okudum akşam ah ah ne güzel hayaller var evler arabalar vs... inşallah hepimizin tüm hayalleri gerçek olur. Ama benim şuan icin hayalim biran önce iyileşmek bu yüzden acile gidiyorum muhtemelen bir serum yer dönerim dua edinde biran önce iyileşim ya
Biz bu evi alirsak yazlik bu evin borcundan sonraya kalicak
Yani bu ev tamamen yatirimlik olucak
Ama 2.500 ödersek 3.5senede bitiyo borcu
Bu ev olmazsa gidip yazliga bayicam parayi anasini satim 30.000tl cikariyoruz suan birikmis yani.
eilenn ben ona gecen gun 2gömlek aldim öylesine onlara saysın pasam.
Konu saglık olunca acıma canımmaşallah canım iyi bir peşinat birikmiş
hakkında hayırlısı olsun allah gönlüne göre versin inşallah
kankisi c.tesi 330 tl güneş gözlüğüne baydım ya
iyi mi yaptım kötüm yaptım bilmiyorum
onuda dersanenin bu ayki taksidini ödemeden aldım
idare ederiz sorun değil dediler
numaralı güneş gözlüğü almam gerekiyodu aslında geçen yaz sonu tamiri mümkün olmıcak şekilde kırılmıştı
keskin ışığa karşı alerjim var karda bile güneş gözlüğü takmam lazım düşün o derece hassas
eşim de parasını ben sana veririm düşünme dersane taksidindende geri kalmazsın 14 şubat hediyen olur dedi
Mia- o bilet veren adamı banada yolla paraya kiyip bi sinemaya gidemedik
Konu saglık olunca acıma canım
Esin verir parasini
Benimde oglum miyop
Devletin verdigi dandik gozlugu almadim gidip 100kusur tl verip almistim 2.senesi 6ayda birde kontrole gidiyoruz.
Benimde gunes gozlugune ihtiyacim var.
Tatil icin erken rezervasyon yapmak lazim
Valiz almam lazim
Yaz geliyo ihtiyac basliyo tatil öncesi bi hareketleniyoruz sonra paralari bayip gelip otruyoruz assa :)
Tövbe estagfurullah.:) Ya bide gittiğimiz filmde kadın doğumda ölüyordu. Yani çok duygu karmaşası yaşadık çok değişik gündü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?