birikim yapabilmenin yolları

inşallah canım ama o köşe takımları inan ayak bile sığmıyor hiç kullanışlı olmuyor aldıktan 3 ay sonra pişman oluyor insan görüntü güzel ama işlev vasat neyse ben nacizane söyleym dedim inşallah her sey gönlünce olur hayal etmek güzel sey

elimdeki para yok olur diye korkuyorum ki olur da otursam da oturmasam da benim bu adama borc acmam lazım para tutmaz asla ama borcu olursa ödenir gider o yüzden alcam. Ama eger oturmayı düşünmezsem sıfır ev almasam da olur kira getirisi olan bir yer bakarım onların da kiraları 800-900 civarı olur yani 850 desek 500 ben lojmana vercem 350 lira ısınma da 12 aya böl aylık ortalama 150 düşer yani aradaki fark 500 ancak bi de aidat falan 600 600 lira için değmez diye düşünüyorum kafam cok karışıyor yaa. en kötüsü de hayallerimi erteleyecek olmam bu kadar fedakarlığa deger mi ki yaşım gencliğim eski evlerde tamirle onla bunla geçiyor ben de istiyorum güzel güzel eşyalar büyük mutfaklar falan...

O leopar bavulmuydu?
Bende ne ki acaba diye baktim ama okumadim.

Ya gecen sene bavulumun tutma yeri koptu bi de 10yillik bavulum yiprandi artik

Ayy gecen sene o bavula efeyle bana yaptim
Esimede el cantasi tarzi bi valize yaptim
Ama battaniye, carsaf, utu ya yoksa diye sac kurutma mak
Benim 5ayakkabim
Cocugun terligi esimin yedek havlular falan derken
Bellboy valizleri cikardi
Biz her lobiye inmeye poset poset tasidik gerisini
Ogluma surup falanda yanik merhemi yok yok yani (hep oyleyim ama)
Aksam yemek yedik bi kadin bana bakiyo
Bana dogru geliyo tanidik da degil
Afadersiniz? Sizde ates dusurucu surup varmi yani sanki vardir gibi dedi!

Bende ates dusurucude,soguk alginligida var dedim
Lobiye burakirmasiniZ cocugum cok ateslendi arabamizda yok carsiya inemiyoruz dedi
Vermistim falan

Yani disardan goren anliyo tedarikli anne model vol1.

Kardeşim benim yada dedemin fişine gitcektik aslında türk komedi fazla sevmem ama değişmiş saatleri.
dünyanın en güzel kokusu olsun dedim o an öyle geçti içimden başları çok güzeldi ama sonunda ağlamamak için baya direndim :)
eşimde çıkalım bu ne ya dedi. ağladı ama çaktırmıyo genelde duygusal olunca saçma saçma konular açar sonra normale döndü

he kızlar haftasonunu yazmayı unuttum botlarda montlarda yıl sonu indirimi vardı kendime bi bot aldım kışlık 2-3 yıl giyerm 70 liraya aldım benim kıza da mont alcaktım annem doğum günü için hediyem olsun dedi o aldı 60 lira sagolsun. markete bir uğradık 40 lira gitti ayaküstü tavuk meyve süt vs aldık. Maaşım yatmış kredim var 1000 lira o kesilmiş geri kalanı da kredi kartına yatırdım komple gün parası verdm bi kuruş kalmadı yine eşimden aldığım harçlıklarla bir çeyrek yaparsam iyidir. Ev satısı olunca benim kredi ve kk kapatcaz eşime 500 falan fazla söyleyip 1-2 çeyrek daha alsam koysam malum doğum yaklaşıyor yoksa yine kredi kartlarını kullanmak zorunda kalcam.

Sende benim.gibisin
Bende borca sokim istiyorum
esimin ailesiyle gorusmuyorum ben maddi anlamda da onlardan baya iyiyiz esimi yoluyolar arada ondan aada ciyakliyorum.

Cnm evi kiraciya vermekden korkma
Banada gecen gun arkadaslarim kiraci icin ev mi alinir dediler ee kirasini yerken iyide

İlla ev bu duvari cizilcek
Kapisi cizilcek.
Kapora aliyosun neticede
Kesersin kaporasindan.

Mutfak dolabi banyo falan onlar yipransin zaten ben kimsenin kullandigi seyi kullanmam.

Bak benim diger evim sifirdi ben otrdum
Simdi kiraci var icinde ben o eve geccek olsam
Mutfak dolabi
Banyosu
Kapisi bataryalarina kadar degisirim
Öyle cinsim kimsenin kullandigini kullanmam.

Bu evimdede daha once 1kiraci otrdu
Yerlerini yaptirdim
Bataryalarini dgistim
Tezgahini degistim
Boyasi badanasi falan bu konularda hassasim ben

O evin borcu odenir satar yenisini alirsin
Yada icini yaptirirsin benim gibi.
Ozaman kim öle kim kala cnm
Ben bazen anı dusunuyorum bazen ileriyi.

26kusurdu cnm
Hakmarda orkide 4.5lt 22tl ama
Kipada orkide 5lt 20tlmis(burda kipa yok int gordum)keske acilsa

ne kadar pahalılanmış ya en son aldığımda indirime denk gelmiştim 18 gibi bişeydi
keşke o zaman 2 teneke alsaymışım
neyse evdeki az da olsa bizi bu ay çıkartır

mart ayında sağlam bir alışveriş yapmam lazım ev için
zaten mart sonu sınav var ondan sonra rutine girerim ev hanımlığında
bide 2 aydır allah var yukarda doğru düzgün evle ilgilenemiyorum
martta 2 hafta izine çıkıcam sınava evde hazırlanmak için
o arada kadın çağırayım diyorum 150 tl ye iki kişi geliyo
sabah 9 da başlıyorlar akşam üstü 16 gibi bitiyomuş bütün işleri
üst kattaki abla tavsiye ediyor karar veremedim

bizimde elimize çok kalmıyor ama olsun allah bereket versin
borç ödeniyor bir ay eksiliyor sonuçta
eşine fazladan söyle bencede en mantıklısı canım

iyimiş bizim burda var kipa hemen gidip alayım sag ol canım
Bende bi yerelere sikayet etcem kipa acın diye bana aktuel fiyatlari cok uygun geldi.
Ben boyle indirimli market gezmeyi severim
Hakmarin fabrika satis magzasi var yengemin orda ayyy bi giriyorum 2saat cok rahat geziyorum ne ararsan var bide ucuz
Seviniyorum

Nasil seylerden mutlu oluyorum be

aynen öyle benim eşimin ailesi de öyle sürekli para isterler kayınpederin icraları cıkıyor bilmem ne sinir oluyorum eşime sadece harcayacagı kadar para kalmalı ki ona ragmen bile eksiye giriyor söyleyecem ek hesabını da kapatsın lazım olursa ben cekerm. kocamın aylık gideri valla vardır 1000 lira sigarası benzini osu busu hiç bitmiyor ben 100 lira harcıyorum düşün ahh ah şöyle kıymet bilen bi kocaya düşeydim ihya olurdum :)) tutumlu falan değil ama seviyom keretayı iyi bir baba iyi bir koca ben de bunları idare ediyorum artık napim. Borc açmak kesinlikle iyi fikir. oturdugum bir evim olsa hiç düşünmem de işte kendim lojmana gecip evi kiraya vermek 500 lira için mantıklı gelmiyor 1000 lira ve üzeri olsa hadi girerim ama lojman da bedava değil ki

Canım bende indirim gezemedim cunku damla bile yoktu evde
Sen bak yine int aktuellere
Bide uzerine oglum patates kizartmasi dedi gecen yapamadim yag yoktu icim gitti

Bazen senin o pis vicdanini köpekler yesin diyorum
Borc lazım bunlara
Lojmanada para verceksin iste o da var
Elindeki parayi istermi esin yani harcar mi?
Bankaya koysan yada altın yapsan.
Bizimde kredi karti 1000tl assa dusmuyo
Bi dusuremiyoruz
Arabanin masrafi var
Esimin sigara parasi bizde de durum ayni cnm

asla istemez kendi huyunu biliyor o bana diyor ki ben sana vereym ister altın al ister bankaya koy ister ev al ama lojman gibi imkanımız varken oturalım diyor. Ama para durdukça eksiliyor ama ev öyle mi ev fıyatları git gide artıyor hem paran değerleniyor hem kira getirisi oluyor o sebeple hiç oyalanmam bir de ailesinin rahaszıları onları bunları cıkıyor eşim dayanamaz ben de vicdanlıyım veririm cok verdim yani en yisi bir yere baglamak ya da gecip oturmak. Bir anne atasözü der ki alınmış alınmıştır.

bizim
bizi bütün kartları patlattığımız için şimdi
akıllı akıllı borcunu ödüyoruz

bizim de öyle oluyor borc ödeniyor sonra yine baslanıyor artık kullanmicam kredi kartı borcunu bitirip kapatcam bıktım 6 bin kredi kartı borcumuz var düşün kartimiz olmasa harcanmazdı almayıverirdik eşim cok savurgan cok

kapatmak en güzel çünkü elinin altında oldumu insan harcıyor vara yoğa
sonrasını düşünmek lazım
sen çok mantıklı yaklaşıyorsun
senin adamda benimkide az bizi dinleseler
peeehh neler olur neler valla

bizim kart durumu öyle bi hal aldıki artık açılmamak üzere kartlar kapandı şuan borcunu ödicez kurtulucaz
ve bir süre eşim kk alamıcak en güzeli bu aslında

Sende benim gibisin
Bende elimde olaninda ucup gitmesinden korkuyorum
Ya kardesnin biri yer yer borca batar(yapmadiklari sey degil) icralik falan olur gider benimmki öder
Biz kesin kararliyiz aslinda su is olayi bekletiyo bizi
Cok nazlandilar ya 3-5 kurus icin

oh valla en güzeli ben de kapatacam bıktım yeminle bu karttan gerci bu kocamın savurganlığından da bıktım ama napim onu bırakamıyorum

aynen öyle canım elde durunca ucup gidiyor sonra kendi kendimi en iyisi ben baglayım içim rahat eder ev aldım derim. Allah işlerini denkgetirsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…