Birikim yapıyor musunuz?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Eşim asgari ücretle çalışıyor.Sağolsun eşimin dedesinin eşime aldığı evde oturuyoruz kira derdimiz yok...Eşime birikim yapalım heray 500 lira kenara atalım ilerde lazım olur diyorum oda demek ki ihtiyaç oluyor harcanıyor lüzumsuz ne aldım ki ben diyor eşime para ne kadar çoksa o kadar rahat harcandığını bir türlü açıklayamadım.Sizce yanlış mı düşünüyorum?Bunun adı cimrilik mi?Eşim bana para hesabı yapma deyince böyle düşünüyorum.İlerde çocuk olsa bu para harcanır yani kimseye yük olunmaz.Acil bir durum olur ihtiyaç olur neden kimseye muhtaç olalım ki?

Neden bu kadar şaşırıldı anlamadım 1000 lira iki insan yetmez mi yani fatura 200 çıksa 800 yani tabi önümüz kış hiç olmazsa sıcaklar başlayana kadar çeyrek yaparız.

Son düzenleme:
Asgari ücret cok büyük bi rakam değil aylık beşyüz atmak zor olur. Baya baya masrafı kismaniz lazim

Ev gecindirmek zor hele asgari ücretle valla bizimkinin maaşı çok iyi ama birikim yapamıyoruz kredi borcu var bide yetmiyo

Can'ım asgari ücret ile ev geçindirmek Zor her ay 50 veya 100 filan desen anlarım ama zAten maaşı çok yüksek değil ki 500 Nasıl birikim yapsın

Asgari ücretle geçinmek zor değil mi?Birikim yapmak zor olur yani.Birikim için çalışmayı deneyebilirsiniz bence.Sonuçta eşinizin parası ve ayda bir 500 tl kenara koymak yerine harcamak istiyor.Siz kendiniz çalışır kenara para koyarsınız muhtaç da olmazsınız kimseye

Abartmışsınız asgari ücretle 500 tl kenara koyulmaz. Her ay 100tl desen makul..
Nekadar gelirse okadar harcanıyor,orası kesin.. Kenara para atıncada harcarız biz. O yüzden gayrimenkul alıp bankaya borçlanırp kendimizce yatırım yapıyoruz.

Can'ım asgari ücret ile ev geçindirmek Zor her ay 50 veya 100 filan desen anlarım ama zAten maaşı çok yüksek değil ki 500 Nasıl birikim yapsın

Katiliyorum abartmissiniz 500 diyerek. Asgari ucretle kirasiz bile olsa ay sonu geliyorsa esinizi tebrik etmek lazim.
Sizin calisma durumunuz var mi?

Ayda 500 kenara atabilseniz guzel olur ama ciddi kemer sikmaniz lazim.
Ayda 800 tl ile gecinmek zor.siz calisiyormusunuz? Sigara kullaniyormusunuz?
Giderleriniz nedir bunlari goz onune almak lazim

aylık 1000 lira kalıyor neden yetmesin ki çalışmıyorum ben.

aylık 1000 lira kalıyor neden yetmesin ki çalışmıyorum ben.

Birikim yapmak elbette çok güzel ama ayda 500 tl asgari ücret için çok.
Madem geleceği bu kadar düşünüyorsunuz, acil durum olur çocuk olur vs diye, -ki çok çok haklısınız- hazır henüz bebek yokken siz çalışıp biriktirin derim.
Sonuçta 1000 tl nerede yaşadığınıza bağlı olarak yeterli olacak olabilir, olmayacak olabilir ama eşiniz de haftanın 5 günü veya 6 günü çalışıyor, asgari ücret aldığına göre kalifiye, rahat bir işi iyi bir mevkii olduğunu düşünmüyorum, kim bilir kimlerin ağız kokusunu çekiyor, bunu düşünün, adamcağızı bir de yediğinden içtiğinden varsa ufak bir iki eğlencesinden alıkoyarsanız veya bir de 500 tl kenara koymak için kendini sıkarsa vay haline... Acımasızlık olmaz mı?

En basitten sunu sorayim aylik faturalar elektrik su isinma telefon mutfak masrafi saglik gideri..hesaplayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…