- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
kahvaltı harici pek birşey yemiyoruz evde o meyve sebze sevmiyor çay seviyorTamam ziyan olmasın tabii çok haklısınız ama düşününce ben içinden çıkamadım,
biz de iki kişiyiz evde, ne bileyim yaz günü yaz meyvesini bile 5 tl'nin altında alamadık ki.
deneyip güncelleyeceğim inşallahValla bi deneyin. Denemek parayla degil ya. Ama bize de mutlaka yazin neyi nasil yaptiginizi.
para zaten bende:)) eşime veriyorum ihtiyaç oldukça o böyle istedi bizim lükslerimiz yok dışarıda yenilen yemek seyahat vb. ayda yılda bir sinema yada balık ekmek:))Ah ah... okur okumaz calismadiginizi tahmin etmiştim ki oyleymis. Geçim cok ama cok zor. Birak asgari ucreti, iki kisi kadrolu çalışırken bile oyle rahat rahat 500 lira kenara konmuyor. Once bunu bir icinize sindirin. Sonrasinda ise tavsiyem esinizden rica edin bir ay butun parayi siz alin ve tum harcamalari siz yapın. Bu sayede durumu net görür ona göre kenara koyabilirseniz koyarsiniz.
hayır 1600 küsür kesintilerle o kadara düşüyor benim eşim 1500 küsür alıyor
ya herneyse ben zaten yazmışım 1000 liranın geriye kaldığını1647,5 tl brüttür asgari ücret için, 2016 yılı ilk ve ikinci dönem için geçerli. 230 tl sigorta işçi payı kesilir, 210 tl gelir vergisi kesilir, bir 40 tl gibi damga vergisi vs adı altında kesilir, 123 tl evli çocuksuz agi'dir tekrar maaşa ek olarak yansır. 1300 tl'ye denk gelir.
1500 tl alıyorsa o asgari ücret değildir :) öyle asgari ücret varsa bende alayım ^^
birşeyden kıstığım yok boşyere harcanıyor iki aylık evliyim bunu farkettim eşimin maç sinema olayı bile yok zaten benim çalışmamı istemiyor
En iyisi bankaya vadesiz hesap acip koymak yani faizsiz oluyor. Elinizde olursa esiniz harcamak ister. O para gider. Burda onemli olan esinizle birlikte kendinize bir amac koyun. Mesela araba almak. Bu iste bir uzman olarak soyluyorum hayatinizi zindan etmeyin sakin, amaciniz sadece biriktirmek olmasin. Yoksa kafayi yersiniz para koyamadiginiz zaman. Bugun variz yarin yokuz kendiniz icin de harcayin gezin tozun hergun olmasa da. Hayatinizin tadini cikartindeneyip güncelleyeceğim inşallah
bankada bulunan para gece kullanıldığı için yanaşmıyorum amacım olabildiğince rahat geçen bir gelecekEn iyisi bankaya vadesiz hesap acip koymak yani faizsiz oluyor. Elinizde olursa esiniz harcamak ister. O para gider. Burda onemli olan esinizle birlikte kendinize bir amac koyun. Mesela araba almak. Bu iste bir uzman olarak soyluyorum hayatinizi zindan etmeyin sakin, amaciniz sadece biriktirmek olmasin. Yoksa kafayi yersiniz para koyamadiginiz zaman. Bugun variz yarin yokuz kendiniz icin de harcayin gezin tozun hergun olmasa da. Hayatinizin tadini cikartin
Boş yere harcanıyor da nereye
Akşam üzeri markete gittik 84 lira verdik
Zeytin peynir yumurta süt yoğurt yufka su bir öğünlük et makarna ekmek ve turşu aldık
Yani daha deterjanı tuvalet kağıdı vs yok bu alınanlar da atılmayacak dökülmeyecek yenilecek
iki kişi olduğumuz için çok atılan meyve sebze oldu eşim abartır yani bir iki çeşit yerine gider 4-5 çeşit çok alır yeme konusunu gerçekten abartır alıp yese ses çıkarmam ama çöp oluyor içeçekte teneke kutu alıyor mesela ne gerek var kağıtt kutu al hergün hergün olunca gereksiz masraf oluyor dışarı masrafımızda pek yok nadr ayda bir belki sinema belki balık ekmek yok yemek yiyelim sürekli bu ayakkabıyı alayım şunu alıp giyeyim tavrım yok yeni evliyiz zaten yeterince alışveriş yaptım doydum
hayır yokYeni evliymişsiniz ,borcunuz,taksidiniz yok mu ?
eşim gece çalıştığından annemlerdeyimO zaman deneyin bir ay
Ama yani azıcık da gençliğinizi yaşayın
Bşr de bana kalırsa oturun evinizde yemek yiyin her gün ailenizde ne işiniz var
hayır yokYeni evliymişsiniz ,borcunuz,taksidiniz yok mu ?
hayır yok
eşim gece çalıştığından annemlerdeyim
ne gibi bir sıkıntı?Olsunnnn
Evli isen evinde dur yoksa zaten annelerde yaşıyordum ki
Cidden ilerleyen süreçte sıkıntı yaratır bu durum
hayattan haberim var alışverişi çoğunlukla eşim yapar evet ihtiyaç oldukça benden para ister bahçe var doğru bahara ekmek nasip olur inşallahBence senin hayattan haberin yok.hic evden cikmiyorsun alışverişide eşin yapiyor.yada eviniz bahçeli mahsuller ordan yetişiyor.bir de inek varsa yeter tabi
Kendi hayatınız olsun bağımsız olun ailelerin düşünceleri ile bu kadar iç içe yaşamayın mesela çocuğunuz olsa onu da alıp mı gideceksinizne gibi bir sıkıntı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?