- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
birşeyden kıstığım yok boşyere harcanıyor iki aylık evliyim bunu farkettim eşimin maç sinema olayı bile yok zaten benim çalışmamı istemiyorBirikim yapmak elbette çok güzel ama ayda 500 tl asgari ücret için çok.
Madem geleceği bu kadar düşünüyorsunuz, acil durum olur çocuk olur vs diye, -ki çok çok haklısınız- hazır henüz bebek yokken siz çalışıp biriktirin derim.
Sonuçta 1000 tl nerede yaşadığınıza bağlı olarak yeterli olacak olabilir, olmayacak olabilir ama eşiniz de haftanın 5 günü veya 6 günü çalışıyor, asgari ücret aldığına göre kalifiye, rahat bir işi iyi bir mevkii olduğunu düşünmüyorum, kim bilir kimlerin ağız kokusunu çekiyor, bunu düşünün, adamcağızı bir de yediğinden içtiğinden varsa ufak bir iki eğlencesinden alıkoyarsanız veya bir de 500 tl kenara koymak için kendini sıkarsa vay haline... Acımasızlık olmaz mı?
500ü geçmez bunlarEn basitten sunu sorayim aylik faturalar elektrik su isinma telefon mutfak masrafi saglik gideri..hesaplayin
aylık 1000 lira kalıyor neden yetmesin ki çalışmıyorum ben.
birşeyden kıstığım yok boşyere harcanıyor iki aylık evliyim bunu farkettim eşimin maç sinema olayı bile yok zaten benim çalışmamı istemiyor
500ü geçmez bunlar
Yazmissiniz sonradan niye sasirdiniz diye ama zor o parayla birikim yapmak.evin harcamalarindan haberdar misiniz? Butun masraflarinizdan sonrs elinizde o kadar para kaliyor mu
iki kişi olduğumuz için çok atılan meyve sebze oldu eşim abartır yani bir iki çeşit yerine gider 4-5 çeşit çok alır yeme konusunu gerçekten abartır alıp yese ses çıkarmam ama çöp oluyor içeçekte teneke kutu alıyor mesela ne gerek var kağıtt kutu al hergün hergün olunca gereksiz masraf oluyorBir şeyden kısmadan nasıl o kadar arttıracaksınız lütfen yazın, inanın burdan aldığınız duayla cennette yer garantilersiniz.
O boşyere harcanıyor dedikleriniz ne? İşte belliki onları kısacaksınız.
evde sadece kahvaltı yapıyoruz şuan eşim işte yemek yer bende annemlerdeyimTek basına mutfak 500 olur yahu ne diyorsun?
aylık 1000 lira kalıyor neden yetmesin ki çalışmıyorum ben.
hayır 1600 küsür kesintilerle o kadara düşüyor benim eşim 1500 küsür alıyorEsiniz asgari ucret almiyo o zaman,asgari ucret 1300tl .
evde sadece kahvaltı yapıyoruz şuan eşim işte yemek yer bende annemlerdeyim
Tek basına mutfak 500 olur yahu ne diyorsun?
evde sadece kahvaltı yapıyoruz haftada bir ayda bir şurada şunu yiyelim buraya gidelim şunu yapalım lüksünü yaşamadığımız için mümkün abartmamak lazımŞu meşhur simit hesabıyla bile 2 kişi 3 öğün her gün simit yese bile aylık 180 lira oluyor.Mutfak masrafının 500'den aşağı olması mümkün değil bence de.
Bizim de oyle. Esim is yerinde yer. En cok birlikte kahvalti yapariz. Yemek yaptigimda da 3-4 cesit yapip 2-3 gun yeriz. Ama gunluk market alis verisiyle ekmek su caya tatli falan derken 300-400 tl tutuyorevde sadece kahvaltı yapıyoruz şuan eşim işte yemek yer bende annemlerdeyim
hayır 1600 küsür kesintilerle o kadara düşüyor benim eşim 1500 küsür alıyor
iki kişi olduğumuz için çok atılan meyve sebze oldu eşim abartır yani bir iki çeşit yerine gider 4-5 çeşit çok alır yeme konusunu gerçekten abartır alıp yese ses çıkarmam ama çöp oluyor içeçekte teneke kutu alıyor mesela ne gerek var kağıtt kutu al hergün hergün olunca gereksiz masraf oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?