Birikim yapıyor musunuz?

birşeyden kıstığım yok boşyere harcanıyor iki aylık evliyim bunu farkettim eşimin maç sinema olayı bile yok zaten benim çalışmamı istemiyor

aylık 1000 lira kalıyor neden yetmesin ki çalışmıyorum ben.

Bir an sizi kendime benzettim. 4 yillik evliyiz. Evlendigimizden beri para biriktiriyoruz. Esim yok kenara koyamayiz falan diyordu. Simdi bir miktar para birikince artik kendisi gidip banka hesabina yatiriyor. Esim 4500 tl maas aliyor ben calismiyorum, lojmanda kaliyoruz. 180 tl kira oduyoruz. 3000 tl direk depozitoya koyuyoruz.ve o parayi unutuyoruz. Bankaya koymazsak o para jarcaniyor abuk subuk seylere. Bakin siz 1000 tl aliyorsaniz, en az 150 tl gaz su elektrik parasi kisin 350-400 tl tutar. Bir de market alisverisi 2 kisiyseniz haftalik 75 tlden harcasaniz 300 tl. Buna telefon internet parasi bir de disari gezmeye cikacaksiniz. Yani 300-400 tl koyabilirsiniz.

birşeyden kıstığım yok boşyere harcanıyor iki aylık evliyim bunu farkettim eşimin maç sinema olayı bile yok zaten benim çalışmamı istemiyor

Bir şeyden kısmadan nasıl o kadar arttıracaksınız lütfen yazın, inanın burdan aldığınız duayla cennette yer garantilersiniz.

O boşyere harcanıyor dedikleriniz ne? İşte belliki onları kısacaksınız.

Yazmissiniz sonradan niye sasirdiniz diye ama zor o parayla birikim yapmak.evin harcamalarindan haberdar misiniz? Butun masraflarinizdan sonrs elinizde o kadar para kaliyor mu
iki kişi olduğumuz için çok atılan meyve sebze oldu eşim abartır yani bir iki çeşit yerine gider 4-5 çeşit çok alır yeme konusunu gerçekten abartır alıp yese ses çıkarmam ama çöp oluyor içeçekte teneke kutu alıyor mesela ne gerek var kağıtt kutu al hergün hergün olunca gereksiz masraf oluyor

Şu meşhur simit hesabıyla bile 2 kişi 3 öğün her gün simit yese bile aylık 180 lira oluyor.Mutfak masrafının 500'den aşağı olması mümkün değil bence de.
evde sadece kahvaltı yapıyoruz haftada bir ayda bir şurada şunu yiyelim buraya gidelim şunu yapalım lüksünü yaşamadığımız için mümkün abartmamak lazım

Bu ay maasi alir almaz 500 lirayi bir kenara atin (bankaya mi olur altin mi alirsiniz ne dusunuyorsaniz artik) geri kalaniyla da gecinmeyi deneyin, baktiniz oluyor her ay maasi alir almaz 500 lirasini atarsiniz birikime.
Birikim yaparken kalan paradan birikmez, birikime atilip kalan paradan harcanir. Bana gore yetmesi imkansiz ama siz yapabilirim diyorsaniz bir ayligina deneyin bir sey kaybetmezsiniz.

Tamam ziyan olmasın tabii çok haklısınız ama düşününce ben içinden çıkamadım,
biz de iki kişiyiz evde, ne bileyim yaz günü yaz meyvesini bile 5 tl'nin altında alamadık ki.

Valla bi deneyin. Denemek parayla degil ya. Ama bize de mutlaka yazin neyi nasil yaptiginizi.

Bu arada bugun pazara ciktim karnibahar 8 tl ,salatalik 4 tl, muz 6 tl. Yani haftalik pazar bile bi dunya para tutuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…