• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biriktirme hastalığı :(

Benim eşimde oyle bi odamiz kocama ait ama ilk evlengimiz zaman ne bulursa getirirdi bende o gittikten sonra atardim suan o odada bi elektrikci dukkani acilir isi geregide cok sever ivir zivir prizden tutun ledlere avizeler matkaplar merdiven kablo zil spot yani ne ararsan var ve ben o odayi toplamaktan biktim en az 20 koli var napicam bende bilmiyorum bide yaza oglumun odasini ayiricam o odayi kullanicam cunku cok buyuk oglumun anca oyun odasi ve yatak bolumu icin smdiden nereye koyucam diyor onca seyi balkonlarim dolu atmiyorda evin icine dagiticak diye korkiyorum benim gozumde hepsi çöp ama ona anlatamiyorsun bi evde 5 pc kasasi olur mu ya icerde kaybolursun

Off okurken aklıma tlc kanalındaki istifçiler geldi.. :KK43:
Bu da bir çeşit okb. Doktordan yardım almalı.
Ben evden fazla bir eşyayı atınca rahatlıyorum. Bir oda dolusu ıvır zıvırı asla düşünemiyorum..:ruh:

Ayni kaynanam. O odasini copluye dönduruyodu, kocam da hepsini atiyodu)))) Odasindan neler neler cikiyodu)))

Benim eşimde oyle bi odamiz kocama ait ama ilk evlengimiz zaman ne bulursa getirirdi bende o gittikten sonra atardim suan o odada bi elektrikci dukkani acilir isi geregide cok sever ivir zivir prizden tutun ledlere avizeler matkaplar merdiven kablo zil spot yani ne ararsan var ve ben o odayi toplamaktan biktim en az 20 koli var napicam bende bilmiyorum bide yaza oglumun odasini ayiricam o odayi kullanicam cunku cok buyuk oglumun anca oyun odasi ve yatak bolumu icin smdiden nereye koyucam diyor onca seyi balkonlarim dolu atmiyorda evin icine dagiticak diye korkiyorum benim gozumde hepsi çöp ama ona anlatamiyorsun bi evde 5 pc kasasi olur mu ya icerde kaybolursun
Bizdede pc kasları monitörler klavyeler sürüyle. Elektrik malzemeleri eskimiş ve bozulmuş olanlarda dahil. Kafayı yemek üzereyim. Temizlenmiyorda toz içinde herşey.

Ve sürekli hastayım. Artık bıktım hasta olmaktan. Bence evdeki mikroplar beni hasta ediyor. Eve gelmek bile istemiyorum. Anlamıyorda ne kadar anlatsam. Bir insan bu kadar bencil olabilirmi. Sanki tek başına yaşadığı bir ev.

Önce eşinize bunun bir hastalık olduğunu kabul ettirmelisiniz
İstifçi belgesellerinden evlerini arındıran ve sonra daha mutlu olanları seçip izletin
Bu aşamalardan sonra uzman yardımı almaya ikna edebilirsiniz umarım

O evde yokken bir gün hepsini toplayıp atın. Ben iki poşete Deli oluyorum sizinki çok zor bir durum.

Bu bir hastalık. İstif hastalığı. Kanserin nasıl tedaviye ihtiyacı varsa bunun da tedavisini olması şart. Hatta TLC'de her gün bunun belgesellerini yayınlıyorlar. Oldukca etkileyici. Önlem alamazsanız bir bakacaksınız evinize giremiyorsunuz. Kendi kendine geçmez.

Lifetime da istifçilerle ilgili bi program var artık devlet ellerinden evi almaya kadar gidiyor hala evi boşaltamiyorlar :110: bende onları izledikce evde kullanmadığım ne varsa 0 bile olsa ya birine veriyorum ya atıyorum hala ev dop dolu geliyor bana :KK14: ben katlanamam böyle birşeye heralde dr a gitmesi lazım ama zor yani huy gibi birşey bu :bicak:

Eşinde o.k.b nin bir çeşidi var bence tedavi olmasi gerek
Bir tv kanalı bununla ilgili program bile yapmıştı "Istifcilik"diye
Muhtemelen geçmiş deki bir travmaya dayalı saklanma korunma icgudusu yahut o travmatık ana bağımlılık ondan kopamama hatta kopması red etme

At gitsin ya, senin çöpe atmalarınla nasıl başa çıkacak, öff nasıl böcek olmuyor orası hayret

Önce eşinize bunun bir hastalık olduğunu kabul ettirmelisiniz
İstifçi belgesellerinden evlerini arındıran ve sonra daha mutlu olanları seçip izletin
Bu aşamalardan sonra uzman yardımı almaya ikna edebilirsiniz umarım
İzletiyorum onları. Ama kendinin
At gitsin ya, senin çöpe atmalarınla nasıl başa çıkacak, öff nasıl böcek olmuyor orası hayret
Bende şaşıyorum ama hiç böcek olmadı şimdiye kadar.

Nasil bir baglanti kurmus freud amca acaba
psikoloji okuyanlar daha iyi bilir aslinda benim pek yorum yapmam dogru olmasa da $u durum var 0-6 yas cok önemli ona göre ve ne yasarsak orada kaydediliyor bütün yasamimizi etkiliyor ve geri dönüsü yok düzeltme anlaminda kendisi hipnoz telkin terapilerle bilinc disina iniyormus..

Hoarders olmus esiniz :/ lifetime channel ve tlc.de oluyor program. Cok korkunc.. ama bana da hic uzak degil. Bi nebze anlayabliyorum. Duygusal bi bag olusuyo sanki biseylerle aranizda. Bi karton kutu degil baska anlam ifade edebliyo o sey mesela.. ya da batil inanc gibi de birsey. Bunca zaman atmadysam simdiden sonra niye atayim ..da kapliyor insanin icini .. En iyisi bastan atmak herseyi . Ben biraz yendim sanki. Tabi cok kotu boyutlarda degil benimki. Bigub lazim olur endisesiyle atamadigm seyler oluyor. Mesela hediye paketleri. Yipranmamissa biriktiriyorum resmen. Birine bisey hediye edersem ve paketsizse evde haziri var demek icin..

Back
X