Birileri Sevsin Diye Çocuk Yapmak !

Bize de evlendiğimiz günün ertesi kendi annem sormuştu.
yuh artık anne demiştim.
çok baskı vardı bizde de.
ama 2buçuk sene sonra hazır hissettik .
sakın dinleme.
yap yap derler.
iki severler.
ömür boyu sorumlulugu sende kalır.
üzerine yetiştirme tarzınla ilgili bide eleştirilirsin.

Birinci çocuğumu doğurdum lohusayken kayınvalidem ikinci ne zaman geliyo arayı uzatmayın dedi. bnde hastalığım bitsin hemen başlarım çalışmaya dedim. Kaynanan haftada bi gelip torun sevecek diye sakın çocuk falan yapıyım deme önemli olan senin ve eşinin her yönden hazır olup Allahtan hayırlısını istemen olucaktır.

Daha aldığımız mobilyaların borcu bitmedi..
Çocuk demek gelecek demek ona iyi bir hayat iyi bir yaşam vermek lazım..En azından hazırlıklı olmak lazım..Kolay değil..
çok kafaya takmamak lazım saygısız bi milletiz elalemin uçkurunu pek bi merak ederiz.. sorarlar, soracaklar, bıkmadan sen doğurana kadar sormaya devam edecekler.. sonra doğurduğunda karışacaklar..
yapacak bir şey yok.. biz düşünmüyoruz diceksin kesceksin seslerini gerekirse tersleyeceksin.. ama bu kadar kafaya takma dert etme.. çünkü insanları değiştiremezsin..

Amann takma bende de aynı dert var
Yapıyoruz Yapıyoruz olmuyoo
Yapıyoruz Yapıyoruz olmuyo de
Ben anca öyle kurtuluyorum :)

Evliliğimin 3. yılının içerisindeyim. Biz de daha yeni yazdan beri bebek düşünür olduk.
Ama alakalı alakasız her kişinin bebek yok mu diye sorması beni çok sinir ediyor..
Daha geçen gün eşimin "kuzeninin karısı" yani o kadar uzak kişi naber canım nasıl gidiyor bebek çalışması? diye sordu aşırı derecede sinir oldum.
Biz şuan bebek için doğru zaman olmadığına karar verdik diyip kapattım konuyu..
Kendi doğurdu bir de 2. ye hamile ya şuan ben rahatım ona batıyor bu.. Hep diyor ayy hamile kadınlara çok üzülüyorum vs şeyler.

Takma gitsin düşünmüyoruz, istemiyoruz dediğin zaman bir süre sonra sormayı bırakıyorlar

3.5 ay iyi sabretmişler.
Ben 3 haftalık evliyken görümcem çocuk yapın demeye başladı
Hatta ben de sen durmadan doğuruyorsunya yeter, biz kendimiz karar veririz ne zaman yapacağımıza demiştim.
Sonuç 7.5 sene oldu evleneli hala çocuğumuz yok

Aralık sonunda 2 sene bitecek ben evleneli.
Bana da çok yaptılar...
Güzelce fikrimizi söyledik saygı duyup anlamadılar.
Maddi durumumuzu dile getirdim anlamadılar.
En sonunda patlattılar.
ama hala soranlar var.

sen kimseye kulak asma canım...
borcunu bitir önce,
ne zaman hazır olursan o zaman yap.
maddi ve manevi hazır olmadan çocuk yapanları görüyorum.
çocuktan sonra hayatları hep şikayetle geçiyor.
bu ne bilinçsizlik diyorum.

o eltin olacak kisiye soyle sanane benim yatak odamdan de bide erkeklerin yaninda soylemesi ayri telbiyesizlik bide boyle erkeklerin yaninda konusursa herkesin ordasinda ona telbiyesiz de utanmiyormusun baskalarin yaninda mahremimi konusmaya de
ELTIN HAKKEDEN TELBIYESIZ

Istersen 3,5 yıl olsun kimseyi ilgilendirmezki.

Ben 2,5 yıllık evliyim hergördüğüm aynı soruyu soruyo. Kvyi tersledim bana lazım değil ekmek değil bu gidip alalım canım nezaman isterse Ozaman dedim.

Eşimin halası 50 yaşında gezmekten doğurmamış. Bana doğurda koy dedesinin ismini dedi . Sen doğur sen koy ben daha senin kadar gezmedim dedim.

Terslemeden susmaz bunlar

bosverin dinlemeyin takmayin cok israr ederlerse aile planlamamiza karismayin dersiniz birdaha tesebbus etmezler sormaya. yasiniz daha cok gence vaktiniz var hazir olana kadar kimseyi dinlemeyin, onemli olan sizin dusunceniz.

cok terbıyesızce buldum eltinizş ne demek korunuyormusun ayol sana ne mahrem konular bukadarda sorulmaz. bence gayet iyi cvp vermişin. ben olsam hatta kv cok ıstıyorsa yapsın bır tane derdım. daha bır evlılıgınız otursun cok gencsın. bşrdakıne ıycdne agzının payını verkı bırsaha sormasınlar. ne zaman kocanla yattıgını da sorarlar yakında sana tövbe yarabım

bana t
ben ılk cocugumu evkendıkten 3 yıl ıkıncı cocugumuda evlendıkten 8 yıl sonra dogurdum. hıc kımsede sormadı . ne benım ne de esımın aılesı bana yatak odamı yada boyle ozel konuları sorabılır haddlerıne degıl. helekı eltı bırde erkeklerın yanında. konu sahıbı cok guzel cvp verıdın dogrusun ben seveyım de kvdene aynı cavdbı ver anne gensın sen yap ben kucuk kayın veya gorumce seveyım de. borcunuz oldugunubılöıyorlarmı?? ödeseymışlet ozaman esyalarınızı sızde cocuk yapardınız

Ooo sen ileride doğur 1 2 tane '3.yü düşünmüyor musun?' da derler 'bu kadar yeter daha yapma' da derler.
Doğum kontrol yönteminde en etkilisi teyzelerimiz.

hiççççç üzülme

klasik talep işte

eltiye de çok güzel cevap vermişsin ki bozulursa bozulsun

daha yaşın da çoook küçük

ikinci diyen de doğru demiş

isteyebilir kv eşinin de çocuğunu görmek ama

bu işlerde sıra yok ki

kv hasta iken yaşar da sağlam olan kp gidiverir birden

bilemeyiz

düğününe kac bilezık takmışta doğum için takacakmış. madem öyle eşya borcunuzu ödeseydi. böyle şeyler duydukca tepem atıyor. bırde böyle kvdeyle aynı evde oturdugunu düşün gece şey yapıyorlar mı dıye kapının onunde nöbet tutardı.

Bekar ken ne zaman evlencen evlenince ne zaman çocuk yapcan :)) bu insanlar herseye burun sokmaya xok meraklı zaten bi kere hadi kayınvalide neyse de elti kim de akıl veriyor sanane yani allah allah ya

Bir kere bunu sormak ayip hem de yeni geline. Hic bozulmasin valla sustugunuz surece arkasi gelmez.

23 yasimda evlendim 30 umda dogurdum tahmin et sorulari ve baskiyi :)
Gul gec, bir insanın hayatinda verebilecegi en onemli karar, en buyuk sorumluluk cocuk. Oyle milletin lafiyla yapilacak sey degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…