Birileri yardım etmeli lütfen

fazlacahayal

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
70
32
8
merhabalar.Ben universite öğrencisiyim gectiğimiz sene hazırlık sınıfındaydım ve oda arkadaşımla baya problemler yaşadım.Şöyle anlatayım ben sırt üstü uyuyunca horluyormuşum bu kız bana bunu söylemedi hiç bir gece odamda ben uyurken Allahım vesile oldu uyandım odada arkadaşıyla dedikodumu yapıyordu ertesi gün kendisiyle konuştum hoş karşılayıp doktora gittim ve yapılacak pek bişey olmadığını söyledi sırt üstü uyuamamk dışında genellikle gece 4 de uyuyordum artık ve sabah okula gidiyodum ama bana hakaret içerikli mesajlar yazmaya başladı aynı odada bunu 2.dönem öğrenmeme rağmen dayanamadığını söyledi yine yumuşak cevaplar verdim ama psikoloojim alt üst oldu konuşmadık daha sonrasında kendimi kusurlu görmeye başladım memleketimde kbb ye gittim bir çok test geçirdim bir sorun olmadığı anlaşıldı şimdi bunu bilen 3 arkadşımla aynı odayı tuttuk sorun olmayacaklarını söylediler fakat okul yaklaştıkça benim uykularım kaçıyor kabuslar görüyorum ve çıldırmak üzereyim o kıza cevao verememiş olmam ve kendimi problemli kusurlu görmem beni artık çıldırtacak düzeyde onu Allaha havale ediyorum.Allah rızası için yardımcı olabilecek düşüncelerini yazın :)

Cevap vermemen senin büyüklüğün aslında ama karşındaki insanın bunu anlayabilecek olgunlukta olmadığı belli..
Sen en iyisi yeni oda arkadaşlarınla devam et, eskisine de hiç bulaşma :KK14:

Eve çıkma şansınız var mı? Kendi odanızda tek kalınca rahatlarsınız bana kalırsa. Siz insanları rahatsız edeceğim hissiyle yatıyorsunuz bu rahatsızlık bir süre gitmeyebilir. Tabi arkadaşlarınızın size olan davranışlarına bağlı bu.

Horlayan o kadar çok insan var ki bunu kusur olarak görmeyin ama daha gençsiniz bu durumun şiddeti artabilir önlem almalısınız tedavisi var mı bilmiyorum fakat sadece sırt üstü yatınca oluyorsa yan yatmayı alışkanlık edinmenizi tavsiye ederim ve eğer kilo varasa vermeniz işe yarar. Uyku apnesi olan kişiler sırt üstü yatmasın diye yöntemler var bi araştırın mesela kıyafetinizin sırt kısmına top gibi bişi dikip sizi dönmeye zorlamasını sağlayabilirsiniz.

eve çıkmama henüz izin yok bu senede yurtta kalmam konusunda ısrarlı ailem.Karşımdaki insan yurtta dairede 10 kişinin 10 ile de kavgaylıydı umarım bu yıl almayacaklar yurda.Uyku tesitine girdim 1 gece hastane kaldım ve sonucunda dediğiniz gibi tenis topu tedavisi söylendi gitmeden onu yapacağım ama içimdeki o korku tekrar aynı şeyleri yaşayacak olma hissini atamıyorum.Cevaplarınız için de çok teşekkür ederim

Arkadaslarin sonuçta senin durumundan haberdar ve bunu hoş karşılayacakları için hep beraber kalıyorsunuz.

Bence o yüzden kafanıza takmayın, arkadaslarınız size zaten hoşgörüyle yaklaşmışlar :KK66:

Birlikte yasiyorsak hoşgörü sahibi olmalıyız siz elinizden geleni yapıp doktora gitmissiniz yapabilecek başka birşey yok.
O da arkadaşınızın yaptığı hoş değil sıkıntısını gelip sizinle konusmaliydi dedikodu yapmamaliydi ama herkes onun gibi değildir.

Ben okurken oda arkadaşım ( ki hala görüşüyoruz) gecenin 3 ünde falan sevgilisiyle bağıra çağıra küfürlü bi şekilde kavga ederdi odanın içinde bi süre sonra dayanamayıp canım uyuyamiyorum bi de sizin ozeliniz ben duymasam daha iyi olur sanırım dedim bi daha hep balkonda konuştu bende uyudum.

Okul bittikten sonra benim de horladigimi itiraf etti aynı odadayken hiç bişey dememisti hoşgörülü davranmış sağolsun.
Yani demem o ki sen korkma her insan bir değil

Bir insana verilecek en büyük ceza onu takmadığını belli etmektir, bence takılmayın cevap veremediğinize Allah'a havale edin o en iyisini bilir.

Bende çok yorgunsam horluyormuşum öyle demişti oda arkadaşlarım ama çalışıyordum hep iş hem okul canım çıkıyordu.Anlayışlı olmuyorlardı bana karşı da yorgun olduğum halde her gece onlar uyuduktan sonra uyuyordum.Kardeşim beni uyurken videoya almış benimkisi aslında horlama değilmiş :KK76:onlar abartmış.Horlama sesine bende gıcık olurum sessiz ışıksız bir ortam isterim uyumak için ama öğrenciyken yapacak bir sey yok maalesef.Olgunluk gösterip bazı şeyleri görmezden gelmek lazım :KK14:

kendilerini ne kadar kusursuz sanıyor bu insanlar ya. olabilir horlayabilirsin insanız sonuçta. hakaret etmek ne demek. o lafları dürer dürer geri sokardım ona. pislikler

aynı odanın içinde yaşarken insan arkdasının bazı özelliklerinden rahatsız olabilir bu doğaldır önemli ve doğru olan bunu hoşgörülü bi şekilde karşındaki insanla konuşmaktır,arkasından dedikodusunu yapmak değil.siz gayet olgun karşılamışsınız . bence kusurlu olan siz değil karşınızdaki oda arkadaşınız.yurt hayatında her çeşit insan cıkıyor insanın karşısında , bu insanlara cok takılmayıp kendine uygun olanları bulmak en güzeli.ne güzel şimdi baştan konuşabildiğiniz insanlar cıkmıs karsınıza :)

Bende horluyom ne var bunda :KK45:. Hatta bazen sesini bile duyuyorum :KK45:. Eşime neden beni uyarmiyodun diyebiliyorum bile :KK45:. Mesele horlaman degil arkadasinin tutumu olmuş . herkes olgunlaşacak diye bişeyyok. Bazıları büyümüyor malesef.

Yeni arkadaslarin durumdan haberdar bu kadar sorun etme kendine Allah yardimcin olsun canim kii her insan horlar surekli olmasa bile

Ya onun bu tutumu yüzünden çok stres oldum umarım bu seneki arrkadaşlarımla bir sorun yaşamam yurt denen şey hiç çekilesi gelmiyor ayaklarım götürmüyor resmen geri geri gidiyorum inşallah güzel bir yıl olur mesajlarınız için hepinize çok teşekkür ederim

merhabalar.Ben universite öğrencisiyim gectiğimiz sene hazırlık sınıfındaydım ve oda arkadaşımla baya problemler yaşadım.Şöyle anlatayım ben sırt üstü uyuyunca horluyormuşum bu kız bana bunu söylemedi hiç bir gece odamda ben uyurken Allahım vesile oldu uyandım odada arkadaşıyla dedikodumu yapıyordu ertesi gün kendisiyle konuştum hoş karşılayıp doktora gittim ve yapılacak pek bişey olmadığını söyledi sırt üstü uyuamamk dışında genellikle gece 4 de uyuyordum artık ve sabah okula gidiyodum ama bana hakaret içerikli mesajlar yazmaya başladı aynı odada bunu 2.dönem öğrenmeme rağmen dayanamadığını söyledi yine yumuşak cevaplar verdim ama psikoloojim alt üst oldu konuşmadık daha sonrasında kendimi kusurlu görmeye başladım memleketimde kbb ye gittim bir çok test geçirdim bir sorun olmadığı anlaşıldı şimdi bunu bilen 3 arkadşımla aynı odayı tuttuk sorun olmayacaklarını söylediler fakat okul yaklaştıkça benim uykularım kaçıyor kabuslar görüyorum ve çıldırmak üzereyim o kıza cevao verememiş olmam ve kendimi problemli kusurlu görmem beni artık çıldırtacak düzeyde onu Allaha havale ediyorum.Allah rızası için yardımcı olabilecek düşüncelerini yazın :)
Uykuyu alamam horlama vs gibi hastalıklar aslında hafife alinmamali.üniversite hastanelerinde noröloji yada gogus hastalıkları uzmanları uyku Labaratuari testleri ile bu sorunları çiziyor.bence gidin.

Horlayan o kadar çok insan var ki bunu kusur olarak görmeyin ama daha gençsiniz bu durumun şiddeti artabilir önlem almalısınız tedavisi var mı bilmiyorum fakat sadece sırt üstü yatınca oluyorsa yan yatmayı alışkanlık edinmenizi tavsiye ederim ve eğer kilo varasa vermeniz işe yarar. Uyku apnesi olan kişiler sırt üstü yatmasın diye yöntemler var bi araştırın mesela kıyafetinizin sırt kısmına top gibi bişi dikip sizi dönmeye zorlamasını sağlayabilirsiniz.
Uyku testine gidin uyku apnesi olabilir

Back
X