- 29 Kasım 2018
- 698
- 1.165
- 33
Öncelikle olaya biraz temkinli yaklaşmanızı ve sınıftan başka velilerle konuşmanızı daha doğrusu kendi çocuklarında böyle bir şey olup olmadığını sormanızı tavsiye ederim. Ve öğretmenin eski öğrencilerinin velilerden tanıdıklarınız varsa onlara da sorabilirsiniz. Emin olduktan sonra idare ile konuşun, isterseniz çocuğunuzun okulunu değiştirin. Ama lütfen emin olun küçük yaş gruplarında o kadar tuhaf şeylerle karşılaşıyoruz ki inanın aileleri bile inanamıyor
henüz 1-2 hafta önce okulun önünde araçlarımızın amblemleri vs söküldü. Yapan çocuğu bulduk velisi inanmadı iftira atıyorsunuza kadar gitti sonra kamera kayıtlarını gösterdik bu sefer de çocuk bana arkadaşlarım yap dedi onlarda oradaydı vs demeye başladı Veli de çocuğunu savundu halbuki yok öyle bir şey
olan benim aracıma oldu 750₺ hasarım var Veli sadece 120₺sini karşıladı :) okulda çocuk kaçırıldı diye ortalığı ayağa kaldıran çocuklardan, annem beni dövdü morluklarım var diyenlere kadar neler neler. Hepsi de araştırıldı ve yalan çıktı
trajikomik olacak ama benzeri çok olay yaşadık çoğu da asılsız oluyor. Ama şiddet olaylarında olayı araştırarak tepki vermek en mantıklısı zira yalan çıkarsa (şahsen ben olsam) iftiradan, mesleki onurunu zedelemekten işlem yaptırırım bu yüzden kanıt toplayın, başka çocukların velilerinden bilgi alın. Umarım gerçek değildir çok üzücü.