Birinci Sınıf Kabusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne hakla dokunup dürtecek.. olay konuşarak söz geçirmekte zaten.. onu yapamıyorsa razı olacak herşeye.. kimsenin kimseyi itme hakkı yok.
katılıyorum
benım bıldıgım taş devrının fred çakmaktaşı zamanında kaldı o cekıp durtmeler

Velilere sakın konuşmayın diyecektim , mesajınızı okudum. Helal olsun hiçbiri yan dönmemiş.

Ben hiç bir velileri güvenmiyorum. Yağcı balcı çoğu.
Ben sansliydim, cok iyiydi diger veli arkadaslar

Öncelikle öğretmenle sakince görüşün.
Kızım boyle boyle bir şeyler anlattı diye.
Eğer öğretmen kendini agresifce savunur ise sakin kalın. Öğretmen derse girince müdüre çıkın. Müdüre anlatın durumu. Ogretmeni korumaya çalışır ise "cimer" üzerinden şikayet dilekçesi yazacağınızı belirtin.
Sakin kalin.diyorum çünkü sakin kalmaz ıseniz çocuklar çok olumsuz etkileniyor. Bırakın bağıracak ise o bağırsın...
Bir öğretmen olarak bunları önerebilirim

Aynı durum 1. Sınıfta bizimde başımıza geldi kızım her gece ağlardı okula gitmek istemiyorum diye çok korkardı öğretmeninden biz öğretmenle konuştuk bi sonuç alamadık.Hatta kızıma cephe aldı hayal dünyasında yaşıyor dedi ve çareyi okul değiştirmekte bulduk. Kızım eski arkadaşlarını hiç aramadı birçok veli de aldı çocuğunu. Şimdi iyi ki almışım diyorum bu okulunda çok mutlu.

Öğretmen derste bağırmazsa sesini nasıl duyuracak? Tahtanın önünde beklediyse kızınızın incileri dökülmemiştir.Demek ki sınıf huzurunu bozdu. davranışının sonucuna katlandı. Bu kadar premses yetştirmeyin çocuğunuzu.Şiddet çubukla vurma vs varsa da müdürle konuşun.

Ben olsam oncelik velilerle konuşup onlarin cocuklarinin da ayni seyi soyleyip soylemedigink kontrol ederdim. Yanlis anlamayin sizin cocugunuz yalan soyluyor diye degil. Mudurun karsisina daha destekli cikabilmek icin.

sizi anliyorum yaptigi kesinlikle yanlis.siddet uygulama taraftari asla degilim hic bir zaman hic bir cocuga siddet uygulamadim.heleki birinci sinifta olacak iş degil.gidip once ogretmeniyle konusun bide ondan dinleyin bakalim ne diyecek.

Sınıf değiştirin .Okul müdürüyle konuşun .
Çocuklar çok çabuk adapte oluyor hiiiç üzülmeyin .Bunları yaşadığına üzüldüm sadece.

Bu olay için değil genel konuşuyorum . 1.sınıf öğrencileri olayları çarpıtıp abartıp anlatırlar öğretmenin saçını çekip sert çubukla vurduğuna inanmıyorum . Konuştuğu için uyarmıştır devam ettiği için tahtaya çıkarmıştır . Bağırsa çoçuğun psikolojisi bozuldu diyecek bir veliye benziyorsunuz . Kusura bakmayın ama siz daha çok öğretmen değiştirirsiniz .

4 yıldır bir özel eğitim merkezinde çalışyorum.
Ve ne öğrenciler gördüm yaramazlık anlamında öyle böyle değil sınırları zorlarlar yani fazlasıyla.
Ama hiç bir çocuğa en ufak bir fiske bile vurmadim zaten böyle bi hakkım yok.
Yaptırım en.kotu şey sesimi yukseltmektir grup dersine girmesine izin vermemektir.

O nedenle yok sınıf kalabalık,yok kural tanımıyorlar,yok otorite vs.asla kabul etmem siz de etmeyin.
Sabri tükendiyse defolsun gitsin mesleği bıraksın minicik çocuklara böyle davranmaya hakkı yok.
Bence önce diğer velilerle bi görüşün diğer çocuklarda olayları doğrulasın.
Hatta velilerle mesajlasip ekran görüntüsü alırsınız.
Bu önlemi alın ki sizin çocuk yalan söylüyor durumu olmasın sonra.

Bakın ben anlatayim, 4. Sınıfa giden çocuğum var. Bugün öğretmene sürpriz doğum günü düzenledik.

Çıkışta " Çocukların durumu iyi değil, sınav var ama hic hazır degiller " dedik.

Ben dersi anlatır geçerim, isterseniz özel dersle sınava calistirabilirim 2 saati 100 tl dedi :)

Hatta bazen bende ders çalışıp okula öyle geliyorum dedi birde.

Anladım ki eğitim sistemimiz iyice çöp olmus.

Çocuk 5 dk gec kalirsa eğer ceza alıyor.
Ödevi beğenmeyince eve geri gönderiyor, ama cocuk bi heves yapmıştı diyorum, dikkat çekmiyor olmamış diyor.

Daha neler neler vallahi vaktim yok anlatmaya.

Şuan hic müdahale etmiyorum, elini sürerse o okulu onun başına geçiririm net.

Müdüre gidin sınifini değistirin kadinida sikayet edin benim oglumda 1. Sinif öhretmenini çok seviyo bizim ki de başari odaklı ama sinirli oldugunu soylemiyor oğlum hatta bugün beni sevdi öğretmenim dedi üstelik sinifimiz 40 kişi sinifi değistirin olmadi okul degistirirsiniz ama o öğretmende birakmayin hatta okul değistirirken velileride uyarin herkes uyanik olsun

Iyi akşamlar herkese.
Kendimi zor tutuyorum, telefonla arayıp sinirle bir hata yapmamak için kendimi buraya attım.

Daha önce de buraya konu açmıştım,kızım 1e başladı.Sevildigi,tutulduğunu duyduğum bir öğretmende ama nasıl böyle rağbet görmüş gerçekten ama gerçekten anlayamıyorum...Asiri disiplinli,sert mizaçlı,başarı odaklı bir kadın. Keşke sadece bu olsa...
Kızım önce arkadaşlarının önünde tahtada arkasını dönme cezası aldı, bir arkadaşını yaralama kavga etme vb büyük bir suçtan değil sadece konuşmuş diye. Sonra öğrendim ki bunu başka çocuklara da yapıyor. Bugün de öğrendim ki kızım ayaktaymis, kızgın bir şekilde saçını çekip 'geç yerine'diye sırasına itmiş! Ve yine bugün öğrendim ki bazı çocukların kafasına bir tane çubukla(tarifine göre selfie çubuğu!) vuruyormuş! Derste sürekli kızgınmış,çocuklara bağırıyormuş! Kızın hayal kurmuş olabilir yazacaklar,lütfen yazmayın böyle bir ihtimal yok,asla yalan söylemez böyle bir şeyi uyduramaz.
Ben şimdi öğretmene mi gideyim ortalığı mi katayim,diger anneleri mi uyarayim,okul müdürune mi gideyim? Bunun bir cezası bir sonu yok mu,yaptıklarından yırtar mi bu kadın? Onun sınıfında hatta belki okulunda kalsın istemiyorum bunun için ne yapmalıyım,bu konuda duyarlı arkadaşlar,siz olsanız ne yapardınız?
Belki asiri ama okulun bagli olduğu ilçe eğitimde tanıdığım çok sağlam kişiler var direk müdürüyle bile görüşebilirim çünkü canım çok ama çok yanıyor :(
Öğretmene sorun böyle birşey oldu mu diye

Tenefuste ogretmenler odasina gidin, selfie çubuğu ile kafasına vurun, sandalyesinden kalkarsa, itip oturtun, bağırmaya başlarsa, kes sesini geç suraya arkana don diyin.
Belki empati yeteneğine katkı sağlamış olursunuz.
Istanbuldaysaniz okulu, öğretmeni yazın, ben seve seve yaparım.

Tenefüste öğretmenler odasına gidin, selfie çubuğu ile kafasına vurun, sandalyeden kalkarsa itip yerine oturtun, bağırmaya başlarsa, kes sesini, geç bakalım şu duvarın önüne, duvara donerek bekle diyin.
Belki hocanimin empati yeteneğine katkı sağlamış olursunuz.
Okul istanbuldaysa yazın ben seve seve yaparım.

Çocukların prens, prenses değil, korumacı anne hic degilim,
Akademik beklentim yok, pozitif bir seyler olnasa da ilur yetweki negatif olmasin kafasindayim.
Ama çocuğa insan olarak saygi duymayan, birey olarak dusunmeyen ogretmenin canina ot tikarim.
Hele de fiziksel olarak rencide edecek hareketleri olacak..

Iyi akşamlar herkese.
Kendimi zor tutuyorum, telefonla arayıp sinirle bir hata yapmamak için kendimi buraya attım.

Daha önce de buraya konu açmıştım,kızım 1e başladı.Sevildigi,tutulduğunu duyduğum bir öğretmende ama nasıl böyle rağbet görmüş gerçekten ama gerçekten anlayamıyorum...Asiri disiplinli,sert mizaçlı,başarı odaklı bir kadın. Keşke sadece bu olsa...
Kızım önce arkadaşlarının önünde tahtada arkasını dönme cezası aldı, bir arkadaşını yaralama kavga etme vb büyük bir suçtan değil sadece konuşmuş diye. Sonra öğrendim ki bunu başka çocuklara da yapıyor. Bugün de öğrendim ki kızım ayaktaymis, kızgın bir şekilde saçını çekip 'geç yerine'diye sırasına itmiş! Ve yine bugün öğrendim ki bazı çocukların kafasına bir tane çubukla(tarifine göre selfie çubuğu!) vuruyormuş! Derste sürekli kızgınmış,çocuklara bağırıyormuş! Kızın hayal kurmuş olabilir yazacaklar,lütfen yazmayın böyle bir ihtimal yok,asla yalan söylemez böyle bir şeyi uyduramaz.
Ben şimdi öğretmene mi gideyim ortalığı mi katayim,diger anneleri mi uyarayim,okul müdürune mi gideyim? Bunun bir cezası bir sonu yok mu,yaptıklarından yırtar mi bu kadın? Onun sınıfında hatta belki okulunda kalsın istemiyorum bunun için ne yapmalıyım,bu konuda duyarlı arkadaşlar,siz olsanız ne yapardınız?
Belki asiri ama okulun bagli olduğu ilçe eğitimde tanıdığım çok sağlam kişiler var direk müdürüyle bile görüşebilirim çünkü canım çok ama çok yanıyor :KK43:
Ben olsam once mudurle gorusur,onun sakinlestirme cabalarina aldiris etmeden milli egitime giderdim.

1. Sınıf çocuğu için biraz fazla olmuş bencede.
Evet öğretmen sınıfın düzeninden ve disiplininden sorumlu, ama böyle bir ceza (1. Sınıf icin) son nokta olmalı.
Bugün bunu yaptığında yarına daha büyük bir seyi de kalmıyor yapacak, bence kendi kendini cozumsuz birakiyor.

Geçen konunuza bunu yazmışım, neden? Cünkü yıl olmuş 2019, aklı basında hic bir öğretmenin saç çekeceğine, selfie çubuğu ile kafa tiktiklayacagini hayal edememişim..
Öğretmen zaten konuşana duvara don bekle ile bana göre en ağır cezayı basit bir şeye vermiş bulundu, ama, en ağırı bu değilmiş demek..
Saflık tabi, naparsin.

Iyi akşamlar herkese.

Belki asiri ama okulun bagli olduğu ilçe eğitimde tanıdığım çok sağlam kişiler var direk müdürüyle bile görüşebilirim çünkü canım çok ama çok yanıyor :KK43:
Belli bir yaşın üzerinde ki sınıf öğretmenleri kendini güncelleme konusunda sıkıntı yaşıyor. Eskiden olduğu gibi eti senin kemiği benim olsun istiyor.
Ayrıca iyi öğretmen tanımı her öğrenci için farklıdır. Kimi çocuk kuralı, düzeni sever; akademik başarıya daha çok eğilen bir öğretmen onun için iyidir. Kimi çocuk özgür ruhludur; çocuklara olanak sağlayan, alan açan bir öğretmen iyidir
Benim tavsiyem önce müdür ile görüşün. Devamında milli eğitime şikayet edin. Ama pek bir sonuç alacağınızı sanmıyorum. En fazla uyarı ya da kınama cezası alır.
Çocuğunuzun öğretmenini değiştirin en iyisi

Okul degisikligi daha zor gelebilir cunku okullar acildi , arkadasliklar kuruldu daha fazla adaptasyon sorunu yasayabilir , ben olsam sinif degistirirdim
Ogretmeni de once mudure dilekce vererek sikayet eder sonra ilce milli egitime gider , sonra cimer bimer , mebin twitter sayfasi heryerden sikayet ederdim
Bu arada diger velileri de bilgilendirirdim yaptiklarimla ilgili

Bebim olayimda oglum bana soylemeye utanmis , bi aksam bi baktim telefonum caliyor , bir veli arkadas , milana cok uzgunum yanindayiz bilesin dedi , dedim hayrola neye uzgunsun meger oglu okula gider gitmez anlatmis olanlari , bu arada telefonum arkada surekli caliyor , kapadim teli tonla cevapsiz diger velilerden , hepsiyle konustum olayi ogrendim , dediler bizde seninle gelecegiz mudure , toplam 20 cocuk ebeveyni 40 kisi pat diye mudure baskin yaptik sabah , kadin bana cocugunuz yalan soyluyordur diyemedi bile neyse biz boyle hallettik , ben gerekeni yapmazsaniz yarin sabah da milli egitime gidecegim dedim o gun ogretmeni siniftan aldilar , donem sonunda da isten cikardilar
Ne yaptı ki çocuğunuza?

Back
X