Birinci Sınıf Kabusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sinif mi okul mu değişmeliyim sence.O kadını ve çok sevdiği arkadaşlarını tenefüste gördükçe üzülecek. Okul müdürü kendi öğretmenini savunmaz değil mi? Ilcedeki mudure de söylemek istiyorum
bi dostum böyle bir sıkıntı yaşadı ki, öğretmenin öncesinde dosyası kabarık olmasına rağmen onca velinin şikayeti bir işe yaramadı, sadece sınıf değiştirdiler.

İnsanlar neden sevmiş bu kadını ben söyleyim size, disiplin ve başarı odaklı olduğu için. Hani bi laf var ya bana dar gelen sana bol gelir diye aynı o hesap. Bizim öğretmeni de pek beğenen yok, çünkü kadın çocuk ruhuna önem veriyor, 2 sayfayı geçmiyor verdiği ödev, sürekli oyun ve etkinlik halindeler. Ben bayılıyorum ama beğenmeyen çok var. Velhasılı insanların değer yargıları çok farklı, mükemmeliyetçilikle kafayı yemişler..

Öğretmen yürek yemiş herhalde çünkü benim bildiğim sevmek amaçlı temas etmek bile taciz sayılabiliyor ki dövmek çok fazla...

Önce diğer veliler ile iletişime geçin.Çocuğunuz hayal kurmuştur demiyorum ama belki de biraz abartarak anlatıyor olabilir .O nedenle hakliyken haksız duruma düşmemek için diğer velilerin çocuklarına nasıl davranıyor öğrenmiş olursunuz .

Iyi akşamlar herkese.
Kendimi zor tutuyorum, telefonla arayıp sinirle bir hata yapmamak için kendimi buraya attım.

Daha önce de buraya konu açmıştım,kızım 1e başladı.Sevildigi,tutulduğunu duyduğum bir öğretmende ama nasıl böyle rağbet görmüş gerçekten ama gerçekten anlayamıyorum...Asiri disiplinli,sert mizaçlı,başarı odaklı bir kadın. Keşke sadece bu olsa...
Kızım önce arkadaşlarının önünde tahtada arkasını dönme cezası aldı, bir arkadaşını yaralama kavga etme vb büyük bir suçtan değil sadece konuşmuş diye. Sonra öğrendim ki bunu başka çocuklara da yapıyor. Bugün de öğrendim ki kızım ayaktaymis, kızgın bir şekilde saçını çekip 'geç yerine'diye sırasına itmiş! Ve yine bugün öğrendim ki bazı çocukların kafasına bir tane çubukla(tarifine göre selfie çubuğu!) vuruyormuş! Derste sürekli kızgınmış,çocuklara bağırıyormuş! Kızın hayal kurmuş olabilir yazacaklar,lütfen yazmayın böyle bir ihtimal yok,asla yalan söylemez böyle bir şeyi uyduramaz.
Ben şimdi öğretmene mi gideyim ortalığı mi katayim,diger anneleri mi uyarayim,okul müdürune mi gideyim? Bunun bir cezası bir sonu yok mu,yaptıklarından yırtar mi bu kadın? Onun sınıfında hatta belki okulunda kalsın istemiyorum bunun için ne yapmalıyım,bu konuda duyarlı arkadaşlar,siz olsanız ne yapardınız?
Belki asiri ama okulun bagli olduğu ilçe eğitimde tanıdığım çok sağlam kişiler var direk müdürüyle bile görüşebilirim çünkü canım çok ama çok yanıyor :KK43:

Velilerimiz aşırı disiplinli, aşırı ödev veren hocaları maalesef hep iyi hoca diye düşünürler... Bence önce velilerle görüşün ve bu durumla ilgili öğretmen ile görüşün. Sonrasında baktınız düzelme yok diğer seçeneklere geçebilirsiniz.

Once ogretmenle gorusmeni tavsiye ederim. Neymis sıkıntısı bakalim. El kadar cocuklardan be istiyormus acaba. Senin kızına yaptigi seyin hesabını bir sor bakalım.
Bu tur seyler cocuklarda düzelmeyecek izler birakabiliyor bastan farketmen iyi oldu. Benim ablamin kizi bu yuzden egzama oldu cocuk 16 yasinda hala kurtaramadi.

Diğer konunuzda da söylemiştim.
İçinde sevgi barındıran, eğitim öğretimden öte iyi, merhametli ve ahlaklı çocuklar yetiştirmek isteyen hiçbir öğretmende bu anlattıklarınız bulunamaz diye.
İlkokul 1. Sınıfta değil ceza, öpücük yağmurları havada uçuşmalı.
Elinizden ne geliyorsa fazlasıyla yapın.
Siz de benim gibi öğrenim hayatında travma yaşamış bir kadınsınız, nasıl büyük sonuçları olduğunu yakınen biliyoruz.
Kana kan göze göz dişe diş şeklinde, ne gerekiyorsa olaya müdahale edin acilen!

Temkinli davranıp olayın doğruluğunu araştırmanız öncelikli olursa daha iyi olur. Benim çocuğum yapmaz demeyin; kendi kuzenlerim hem de iki kardeş okula gitmemek için de değil sadece öğretmeninden biraz fazla ilgi görmek için ‘babamız bizi sopayla dövüyor’ diye öğretmene söylüyorlar. Söyledikleri doğru değildi tabii. Aradan yıllar geçti, bugün o olayları anlatıp; ‘e napalım hem annem hem babam çalışıyordu, biz de biraz dikkat çekme yolunu bulmuştuk’ diyor hala gülüyorlar. Çocukların hayal gücü çok güçlü doğruluğundan emin olmadan yapacağınız her fevri hareket hem çocuğunuza zarar verir hem de eğer doğru değilse bir kişinin ve ailesinin ekmek parasına mal olur ki herhalde bu da büyük bir vebal olarak insana yeter. Doğruluğundan emin olduktan sonra önce müdürle, sonra kademe kademe çıkarak en üst makama kadar götürebilirsiniz bu işi.

Eğer bir değişiklik yapılacaksa bence okul değiştirmeli. Sonuçta hoca okulda tutulan bir hoca. Sınıf değiştirse bile problemler devam edebilir. Hatta genelde aynı dönem hocaları birbirleriyle çok yakın oluyorlar. Çocuğunuz sorunlu öğrenci yerine bile koyulabilir. Bence yol yakınken okul değiştirin kurtulun. Ve hocayı da şikayet edin ama dediğim gibi bu tarz durumlarda siz her ne kadar haklı olsanız da hocalar birbirlerini tutabiliyor

Neye karar verirseniz verin ama mutlaka 147 yi arayıp şikayet oluşturun.
Cimer’e de yazın.Yanına bırakmayın. Küçücük yavrunuzun hakkını arayın.

O SINIFTA KALAN DİĞER ÖĞRENCİLERE YAZIK DEĞİL Mİ, SINIF DEĞİŞTİRMEK ÇÖZÜM MÜ.....

VELİLERE ANLATIN DURUMU VE ÖNCE MÜDÜRE GİDİN GEREKİRSE BASINI ÇAĞIRACAGINIZI REZİL EDECEĞİNİZİ SÖYLEYİN

Ay çubukla kafaya vurmak, saç çekmek nedir ya? O çubuğu onun bir tarafına sokmak lazım ama daha insanca bir tavır sergilemek adına, siz gidip önce müdürle konuşun tabi. Hatta velilerle muhakkak iletişiminiz vardır, yani ben öyle görüyorum, nasıl oluyorsa okullar açılır açılmaz veli whatsapp grupları filan kuruluyor. Oradan diğer velilerle organize hareket edin. Bu tavırlardan memnunlarsa, onların çocuk yetiştirme anlayışına tüküreyim de, eminim rahatsız olanlar da vardır. Müdürün tavrına göre, Milli Eğitime de şikayet edilebilir. Olmadı daha üst mercilere gidilir. O da olmadı okulu, öğretmeni sosyal medyada deşifre edip, rezil etmekle tehdit edin. Ben okul değiştirmekten yana değilim, hatta mümkünse sınıf da değişmesin, gerekiyorsa öğretmen değişsin. Niye bir öğretmenin mallığının cezasını, çocuğum çeksin, düzeni bozulsun, arkadaşlarından ayrılsın? Ne münasebet.

Bir öğretmen olarak diyorum ki cidden çocuklarınızda çok masum değil keşke laf dinlemeyi öğretseydiniz. Bir uyarıyoruz iki uyarıyoruz yok!! Öğretmen haklı değil ama biraz onun tarafındanda bak çocukları o kadar şımartıyorsunuz ki kimse aylık alıcağı iki kuruş maaş yüzünden sizin çocuklarınızın yaramazlıklarını çekmek zorunda değil eve başımız ağrıyor moralimiz altüst şekilde gitmekten bıktık bende sinirli disiplinli bir öğretmenim hepte öyle olucam bence disiplinli diye eleştirmenize gerek yok

Ablamın kızı 1.sinıfa basladı, ona bakıp bu daha bebek diyip sevmelere doyamıyorum.
Koca bir insan ıttırse sanırım delirirdim, kaldı ki siz annesiniz bir de. Uzuntunuzu İcimde hissettim.
Direkt mudur gidin, sert olun.
Insallah halledersiniz.

Ben bazı öğretmenleri anlayamıyorum , küçücük çocuklardan ne istersiniz ne derdiniz olur? Boyu benim boyumu aşan öğrencilerim oldu , ya derse oje sürüp gittiğimde oje sürmek günah hocam diyen öğrencim bile oldu , mezun olurken ağlamaklı ayrıldık o öğrenciyle.Hayır , hiç mi sevmiyorsunuz çocukları? Neden bu mesleği seçtiniz o zaman? Bazı üyeler de çocuk yalan söylüyordur yazmış , çocuktan al haberi derler bilir misiniz? Masumca anlattıkları için her şeyi.

Çok kötü denilen okullarda görev yaptım hani geçmeye korkulan mahalleler olur ya öyle mahallelerin okullarıydı , yine de değil dövmek bağırdığımı bilmem.Tabii bağırmadan öğretmenlik yapmak zor gelir bu tiplere.Ah ah öyle doluyum ki bu aralar.

Yalnız şunu da söylemek istiyorum bazıları da bu tür başlıklarda öğretmenlere sallıyor hepsini genelleyip.Çok vicdanlı , merhametli insanlar da var bu işi yapan.Cahilliği paçalarından akan insanlar da öğretmenlere sallamaktan vazgeçsin.

Bu konuda konu sahibi haklı.Yapılması gerekenleri yapmalı.Saç çekmek selfie çubuğuyla vurmak basit şeyler değil.

Benzer durum bugün kızımın başına geldi. Önce gidip öğretmenle konuştum. Baktım afra tafra yapıyor, müdürle konuştum ve uyardım.
Eğer tekrarlarsa konuyu cimere ve mahkemeye taşıyacağımı söyledim.
Müdür beni gayet iyi anladı.
Dikkat edin öğretmen çocuğunuza psikolojik şiddet uygulamasın.Çocuğunuzla bol bol konuşun okulla ilgili sohbet edin.Fark ettirmeden bilgi alın çocuğunuzdan.Bazı öğretmenler çocuğu sınıfta dışlıyor falan bu tür şikayetlerden sonra.Çocuk da konduramıyor öğretmenine ya da daha kötü olur diye anne babasına anlatamıyor.Takipte kalın lütfen.

Bir öğretmen olarak diyorum ki cidden çocuklarınızda çok masum değil keşke laf dinlemeyi öğretseydiniz. Bir uyarıyoruz iki uyarıyoruz yok!! Öğretmen haklı değil ama biraz onun tarafındanda bak çocukları o kadar şımartıyorsunuz ki kimse aylık alıcağı iki kuruş maaş yüzünden sizin çocuklarınızın yaramazlıklarını çekmek zorunda değil eve başımız ağrıyor moralimiz altüst şekilde gitmekten bıktık bende sinirli disiplinli bir öğretmenim hepte öyle olucam bence disiplinli diye eleştirmenize gerek yok
Küçücük çocuğun saçı çekilip kafalarına vurarak mı baş ağrısı geçiyor moral düzeliyor.. disiplinli olmak ayrı birşey şiddet göstermek ayrı bir şey..

Velilerle istişare ederek toplu hareket edin eğer birşeyler yaoacaksaniz.

Bir de çocuğunuzla evcilik oynayın.
Oyunda o öğretmen olsun.
Hayvan ya da kukla, bebek vs varsa onları da öğrenci yapın..
Siz de öğrencilerden biri olun.
Bakalım oyunu nasıl ilerletecek.
Yaşadıklarını oyunla çok güzel anlatiyorlar.

Back
X