Birinci Sınıf Kabusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben öğretmen değilim ki. Sadece şunu söyleyeyim hiçbir 1. Sınıfta sadece dur sus diyen öğretmen yoktur mecburen fiziksel müdahale oluyor eğer bu olmazsa öğrenci öğretmeni ciddiye almıyor. Fiziksel müdahaleden kastım dayak değil. Selfie çubuğuyla dürtmüş denmiş e dürtebilir dön önüne demek istemiştir. Çocuğa sözlü olarak dön deyince dinlemiyorsa ne yapmalı bu kişi dersi mi bıraksın? Ya da tahta cezası almış e rahat durmadıysa alacak tabii diğer öğrencilerin hakkına girmiyor mu ses yaparak? Ödül-ceza sistemi ufak dokunmalar her sınıfta var bunun için değiştirirse daha çok sınıf değiştirir benden söylemesi.
Tamam sizden gunah gitti,bu kadar kafi,bir aydınlandııık,gozlerim kamasiyor şu anda:olamaz:
Hic kimse iyi-kötü ogretmen gormedi,ilk defa duyuyoruz ogretmen ve ogretmenlik nediro_O

C CeYz ne yaptin? Konustun mudurle ?
Teşekkür ederim Milana22.
Allah kahretsin konuşamadım.. Çünkü sabah agzini yokladigimda kızım sinif arkadaslarini çok sevdiğini söyledi ve resmen o sınıfta kalmak için yalvardi:( Kızkardeşim baska okulda öğretmen,onunla okula gittik,söyledim böyle bir şey olmuş ders çıkışında diye. 'Aa ben mi saç çekmişim' dedi 'asla yapmam acaba sınıf annesi veya bir başkası mi'dedi kızımla yüzleşmek istedi. Biz kardeşimle suçlu olduğunu ve tırstığını tutuştuğunu hissettik yani bariz belliydi. Hocam ben sizin ceza yanlisi olup olmadığınızı öğrenmek için geldim ve karşı olduğunuzu söylüyorsunuz, ben sizi anladım dedim. Kardeşim biseyler söyledi sonuç itibariyle masum ayağına yattı, 'ben bu ogrencimi seviyorum yanlış anlamış yüzleşeceğim' diye inat etti ve çıkışta konunun kapanmasını istediğimi söylememe rağmen kızımı sınıf kapısında korkuttu! Ben senin saçını mi çektim,nasıl çektim söylesene kızım anlatsana diye resmen baskı yapıp ağlattı... Kardeşim 'abla bu nasıl ogretmen'diye şok oldu o 10dk.sonunda...
Akıllıca yaklaşmam gerekiyor ev bulup başka okula kaydi alana kadar şikayetimi dondurmaliyim diye dusundum. Kızım bu olaydan dolayı değil ev değişikliğinden diye bilmeli. O ana kadar da zaman kazandım sanırım çünkü kadın korkmuş daha kolay kolay cesaret edemez. Sonra sırasıyla velilerle işbirliği yapıp şikayetleri halledip gideceğim. Daha selfie çubuğu olayını bildiğimi de bilmiyor.

Ne yapmalı peki öğrenci laftan anlamıyorsa ve öğretmenin yetiştirmesi gereken bir ders planı varsa? Her öğrenciyi tek tek müdüre şikayet edemezsin zaten müdür ilgilenmez kendin hallet der her öğrenciyi rehberliğe de gönderemezsin hem dersten geri kalır hem de veliler rahatsız olup yanlış anlıyor bu durumu. Mecburen o an müdahale etmek zorundasın ve ufak dokunmalar -asla can yakacak şekilde değil- ve cezalar verilmek zorunda
Can yakmiyorsa nasil durduruyor ogrenciyi,ornegin elektroşok etkisi mi var?
Ya da peri ananın degneginden seri uretildi,onunla mi dokunup büyülüyoro_O

Teşekkür ederim Milana22.
Allah kahretsin konuşamadım.. Çünkü sabah agzini yokladigimda kızım sinif arkadaslarini çok sevdiğini söyledi ve resmen o sınıfta kalmak için yalvardi:( Kızkardeşim baska okulda öğretmen,onunla okula gittik,söyledim böyle bir şey olmuş ders çıkışında diye. 'Aa ben mi saç çekmişim' dedi 'asla yapmam acaba sınıf annesi veya bir başkası mi'dedi kızımla yüzleşmek istedi. Biz kardeşimle suçlu olduğunu ve tırstığını tutuştuğunu hissettik yani bariz belliydi. Hocam ben sizin ceza yanlisi olup olmadığınızı öğrenmek için geldim ve karşı olduğunuzu söylüyorsunuz, ben sizi anladım dedim. Kardeşim biseyler söyledi sonuç itibariyle masum ayağına yattı, 'ben bu ogrencimi seviyorum yanlış anlamış yüzleşeceğim' diye inat etti ve çıkışta konunun kapanmasını istediğimi söylememe rağmen kızımı sınıf kapısında korkuttu! Ben senin saçını mi çektim,nasıl çektim söylesene kızım anlatsana diye resmen baskı yapıp ağlattı... Kardeşim 'abla bu nasıl ogretmen'diye şok oldu o 10dk.sonunda...
Akıllıca yaklaşmam gerekiyor ev bulup başka okula kaydi alana kadar şikayetimi dondurmaliyim diye dusundum. Kızım bu olaydan dolayı değil ev değişikliğinden diye bilmeli. O ana kadar da zaman kazandım sanırım çünkü kadın korkmuş daha kolay kolay cesaret edemez. Sonra sırasıyla velilerle işbirliği yapıp şikayetleri halledip gideceğim. Daha selfie çubuğu olayını bildiğimi de bilmiyor.
Anladim canim sana kolay gelsin , zor bir durum gercekten

Anladim canim sana kolay gelsin , zor bir durum gercekten
Bazen için içimi yiyor niye direk müdüre gitmedin sınıfı değişmedin,tozu dumana katmadin diye ama kızımın bunu söylemesi elimi kolumu bağladı. Sence doğru mu yaptım yanlış mi:( Zaman kazanmak istedim birazcık.

Diger sinifin ogretmeniyle tanisip icinize sinerse kizinizla da tanistirsaniz?

Bazen için içimi yiyor niye direk müdüre gitmedin sınıfı değişmedin,tozu dumana katmadin diye ama kızımın bunu söylemesi elimi kolumu bağladı. Sence doğru mu yaptım yanlış mi:( Zaman kazanmak istedim birazcık.
Tatlim bu ise herkes farkli tepki verir , ben oglani dinlemezdim cunku yeni sinifinda da sevecegi arkadaslari olacak diye dusunurdum , bu yaslar kolay adapte olunan yaslar , bence ogretmen cok daha onemli
Ama cocugunu sen daha iyi taniyorsun , bunun daha dogru oldugunu duaunuyorsan icini rahat tut , ama takipte kal ogretmeni

Tasinacakmisiniz?
Evet bir kac aydır okulun civarından ev bakıyorduk ama kış bitiminde alabilecegiz. Artik emlak sitesinden başka bir okulun oraya bakacağım.Muduryle konuştuk bugun sağ olsun çok iyi konuştu bizimle,böyle insanlar bu meslegi nasıl yapabilir vs.dedi yol gösterici şeyler söyledi

Evet bir kac aydır okulun civarından ev bakıyorduk ama kış bitiminde alabilecegiz. Şimdi adresi tutan başka bir okulun oraya bakacağım.Muduryle konuştuk bugun sağ olsun çok iyi konuştu bizimle,böyle insanlar bu meslegi nasıl yapabilir vs.dedi yol gösterici şeyler söyledi
İyi bir degisiklik olacak oyleyse,buna sevindim.
Sagduyulu insanlar böyle yaklasir zaten"ogretmen de naaapsin caniiim"diye degil...

Aynı okuldan mi? Aynı okul farklı öğretmen zor olur
Tasinmanin gundemde oldugunu bilmiyordum.
Evet zor oluyor,ben de 1 ci sinifta benzer sebeple sinif degistirdim,arkadaslarimi gordukce sebep soruyorlardi,onlara da alismistim,zor oluyordu...

Tasinmanin gundemde oldugunu bilmiyordum.
Evet zor oluyor,ben de 1 ci sinifta benzer sebeple sinif degistirdim,arkadaslarimi gordukce sebep soruyorlardi,onlara da alismistim,zor oluyordu...
Tasinma gündemdeydi evet onu sanırım yazmamistim basta. Hatta ben bu yüzden eşimle ve annemle papaz oldum. Kızımin okulu başka ilçede,arabayla 10-15dk.Nasil olsa taşınacağız değişmesin diye aylarca araştırma yapıp o okulu o öğretmeni buldum ve çok uğraşarak kayıt yaptirabildim. Hatta bizim ilçeden o öğretmene giden 2 kişi daha var,ayni okula giden 6 kisi. Ahh ah..hepsine anlatacağım birgün 'biz buraya önyargılı yaklaşıp taa o okula yolluyoruz,görün bakın neler oluyor' diye...

Konuşarak söz geçirmek mi..çoğu öğretmenin boğazı patlıyor resmen hiç birinci sınıfa giden öğrencileri toplu halde görmediniz sanırım felaket bir şey. Ceza da olacak yerine göre bağırılacak da. Kimse benim çocuğum sınıf huzurunu bozuyor demiyor herkes öğretmeni suçluyor. Tahtaya kalkıp ters durmak falan benim dönemimde de vardı kafama silgi de yedim cetvelle kaç kere vurmuştur da ama aramızda çok güzel bir öğrenci öğretmen ilişkisi vardı hala çiçekle çikolatayla yanına giderim. Öğretmenin disiplinli ve idealist olması bile laf olmuş.
Ben her çeşit öğrenciyi toplu olarak gördüm zaten. Ama dersin düzenini sağlamak için elimde selfie çubuğuyla cetvelle gezmiyorum. Bunlar olmadan da gayet disiplinli bir öğretmenim. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama sizi dinlemediğinde vurur musunuz..1

Tasinma gündemdeydi evet onu sanırım yazmamistim basta. Hatta ben bu yüzden eşimle ve annemle papaz oldum. Kızımin okulu başka ilçede,arabayla 10-15dk.Nasil olsa taşınacağız değişmesin diye aylarca araştırma yapıp o okulu o öğretmeni buldum ve çok uğraşarak kayıt yaptirabildim. Hatta bizim ilçeden o öğretmene giden 2 kişi daha var,ayni okula giden 6 kisi. Ahh ah..hepsine anlatacağım birgün 'biz buraya önyargılı yaklaşıp taa o okula yolluyoruz,görün bakın neler oluyor' diye...
Yillar once tanistigim bir anne"kizimi semtin en seckin ve paylasilamayan ogretmeninin sinifina verdim"diye anlatiyordu gururla.

Gercekten de cocuk daha somestrda super okuyordu,siniflari da 50 kisiye yakinmis.
Eger hakkiyla çocuğu da rencide etmeden basarabiliyorsa ne ala,fakat genelde akademik basari cocugun faydasindan onde tutuluyor,veliler boyle ogretmenlere bayilir ve overler baskalarina.
Cocuklarim 20 kisilik siniflarda her turlu ogretmenle okudular,fakat ilk siniflarinda en azindan boyle bir sorun yasamadik,rahat ve anlayisli ogretmenleri vardi.
Okumayi jet hiziyla degil de normal zamanda ogrendiler,bir eksigimiz yok cok şükür...

Bazen nasip diyip akışına bırakmak gerekiyor. olayları. Bende ogluma anaokulunda araştırarak vermiştim,nasıl talep göŕüyordu ögretmen anlatamam,ama bin pişman olmuştum. Kıźimdada ögretmen çok iyiydi ama sınıftaki çocuklardan çok çektik,kızimıda okul iyi diye vermiştik ve 3sene boyunca sorun yaşadık.
Bu sene eşimle karar aldık,anaokuluda ,ortaokulda nereye çıktıysa oraya gönderdik ve ikiside mutlu çok şükür.
Yaşadıgıniz üzücü,anne olarak sizi çok iyi anlıyorum. İns. en iyisi olur hakkınızda

5 yaşındayken dövdüğün kızın mı konuda bahsi geçen? ;) Ay pardon sen egitimliydin. pedagoji kitabı yalayıp yutmuştun.
Dövmek? Pardon da iyi misin?
Nasıl bir yaran var da olayı çok farklı idrak edip unutmamissin😉

Size beslenme listesinde o gün ayran olduğu halde meyve suyu getiren çocuğun meyve suyunu çöpe atan,
sırası asker gibi hiç bozulmayan, aşırı disiplinli bir öğretmenin sınıfına çocuğunu yazdırmak için ölen veliler
olduğunu söylemiştim.

Arz talep meselesi.

Ondan bundan öğretmen tavsiyesi istemeyin artık sevgili veliler.
Başkasını memnun eden tercihler sizin kabusunuz olabilir.

Öğretmenle konuşmuşsunuz ve kabul etmemiş yüzleşmek istemiş tuhaf.
Kendinden bu kadar emin olan biri ya gerçekten yapmamış olmalı, ya da yaptım evet bu sebepten gibi
kabul ederdi diye düşünüyorum. Garipsedim durumu.

Ben olsam yerinizde yaptığından eminsem eğer direk okul değiştirirdim.
Evi taşımayı bile beklemeden.
Servisi var.
En kötü kendim götürür alırım bir süre.
Eğer okulda güvendiğiniz başka bir öğretmen varsa sınıf değişikliği de düşünülebilir.
Çocuklar sanıldığından daha kolay uyum sağlıyorlar merak etmeyin.

maşallah bu hocaların dayak sevdası bir bitmedi. çocuğu okuldan soğutmak için bire bir etkili bir yöntem...

Back
X