- 3 Ekim 2007
- 14.690
- 36.935
- 1.123
- 39
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle tavsiye edilen diye bakip böyle bir hata yapmayacağım ders oldu. En fazla yapacağım şey 1,2 kez tenefüste gözlemlemek o da belki, çocuklar koşup sariliyorsa asıl öğretmen odur benim için.Size beslenme listesinde o gün ayran olduğu halde meyve suyu getiren çocuğun meyve suyunu çöpe atan,
sırası asker gibi hiç bozulmayan, aşırı disiplinli bir öğretmenin sınıfına çocuğunu yazdırmak için ölen veliler
olduğunu söylemiştim.
Arz talep meselesi.
Ondan bundan öğretmen tavsiyesi istemeyin artık sevgili veliler.
Başkasını memnun eden tercihler sizin kabusunuz olabilir.
Öğretmenle konuşmuşsunuz ve kabul etmemiş yüzleşmek istemiş tuhaf.
Kendinden bu kadar emin olan biri ya gerçekten yapmamış olmalı, ya da yaptım evet bu sebepten gibi
kabul ederdi diye düşünüyorum. Garipsedim durumu.
Ben olsam yerinizde yaptığından eminsem eğer direk okul değiştirirdim.
Evi taşımayı bile beklemeden.
Servisi var.
En kötü kendim götürür alırım bir süre.
Eğer okulda güvendiğiniz başka bir öğretmen varsa sınıf değişikliği de düşünülebilir.
Çocuklar sanıldığından daha kolay uyum sağlıyorlar merak etmeyin.
Çocuğunuz yok galiba bu rahatlık ondan..Konuşarak söz geçirmek mi..çoğu öğretmenin boğazı patlıyor resmen hiç birinci sınıfa giden öğrencileri toplu halde görmediniz sanırım felaket bir şey. Ceza da olacak yerine göre bağırılacak da. Kimse benim çocuğum sınıf huzurunu bozuyor demiyor herkes öğretmeni suçluyor. Tahtaya kalkıp ters durmak falan benim dönemimde de vardı kafama silgi de yedim cetvelle kaç kere vurmuştur da ama aramızda çok güzel bir öğrenci öğretmen ilişkisi vardı hala çiçekle çikolatayla yanına giderim. Öğretmenin disiplinli ve idealist olması bile laf olmuş.
Yazdığımı dikkatli okumamışsınız ben uyarından yanayım bu saç çekmeyle olacak şey değil yazdımUyarmakla saçını çekmek, selfie çubuğu gibi seyle vurmak ayni şey mi? Ne güzel valla vursun etsin bisey söylenince öğretmen düşmanlığı. Takım tutar gibi davranıyorsunuz anlamadığınız nokta fiziksel müdahele etmeden sorunu çözen öğretmenler olduğu gibi bunun tam tersi davrananlarda var her meslekte olduğu gibi ama sırf meslektaşınız diye bunu normal mi karşılamak istiyorsunuz
Okudum zaten burda sac ceken öğretmene kiziliyor ama sizin öğretmen düşmanlari yine toplandi ifadenize istinaden diyorum, sizde bu davranışı onaylamıyorsunuz ama eleştirileri öğretmen düşmanlığı olarak görüyorsunuz onun icin yazdim.Yazdığımı dikkatli okumamışsınız ben uyarından yanayım bu saç çekmeyle olacak şey değil yazdım
Ben öğretmen değilim ki. Sadece şunu söyleyeyim hiçbir 1. Sınıfta sadece dur sus diyen öğretmen yoktur mecburen fiziksel müdahale oluyor eğer bu olmazsa öğrenci öğretmeni ciddiye almıyor. Fiziksel müdahaleden kastım dayak değil. Selfie çubuğuyla dürtmüş denmiş e dürtebilir dön önüne demek istemiştir. Çocuğa sözlü olarak dön deyince dinlemiyorsa ne yapmalı bu kişi dersi mi bıraksın? Ya da tahta cezası almış e rahat durmadıysa alacak tabii diğer öğrencilerin hakkına girmiyor mu ses yaparak? Ödül-ceza sistemi ufak dokunmalar her sınıfta var bunun için değiştirirse daha çok sınıf değiştirir benden söylemesi.
Ders esnasında öğrenci oraya buraya laf yetiştirirken öğretmenin uyarılarını duymazsa o sebeple dürtülmüş olabilir. O yaştaki çocuklar bir araya gelince yapma etmeden gerçekten anlamıyorlar. Bazen fiziksel temas gerekiyor tabii ki can acıtmak ya da hınç almak şeklinde olmamalı ama fazla hassasiyet iyi değil
Muhalefet değilim çok fazla ilkokul ve çok fazla ilkokul öğrencisi tanıdım. Duygusal düşünerek gerçekçilikten uzaklaşıyorsunuz. Sizi 1. Sınıfa koysak günün sonunda çıldırmış halde eve gelirsiniz. Uç yiyen mi dersin birbirine şiddet uygulayan öğrenciler mi dersin arkadaşının kulağını kemiren bile çıkıyor ve bunların hepsi aynı sınıfta.
Ne yapmalı peki öğrenci laftan anlamıyorsa ve öğretmenin yetiştirmesi gereken bir ders planı varsa? Her öğrenciyi tek tek müdüre şikayet edemezsin zaten müdür ilgilenmez kendin hallet der her öğrenciyi rehberliğe de gönderemezsin hem dersten geri kalır hem de veliler rahatsız olup yanlış anlıyor bu durumu. Mecburen o an müdahale etmek zorundasın ve ufak dokunmalar -asla can yakacak şekilde değil- ve cezalar verilmek zorunda
Devlet okullarında öğrenci kalitesi çok düşük. Yumuşak davranışları yanlış anlayıp suistimal eden,dalga geçen öğrenciler var. Özel okulları bilemem. Ben konuda öğretmenin disiplinli ve idealist olmasının kötü bir şeymiş gibi yansıtılmasına kızdım. Bazen sert yüzünü gösterecek ağırlık koyacak tabii ki özel bakıcı mı bu?Size şu kadar söyleyeyim, türkiye sınırları dışına çıkın, batiya dogru, çocuktan izinsiz bir çocuğun yanağını okşayın, görün bakalım ne olur..
Hafifçe dürtmek, çocuğun rızası dışında fiziksel temas, arkadaşları önünde rencide edebilecek, itme, durtme gibi seyleri yapin da gorelim..
Hassas olmakla alakası yok, çocuğunuza saygı duymakla alakası var.
Çocuğunuzun değerli olduğunu bilmesi ile alakası var.
Çocuğunuzun bedenine izinsiz ve rahatsız edici bir şekilde dokunulmamasinin ne kadar önemli olduğunu idrak etmekle alakası var.
Çocuğun güvende hissetmesi ile alakası var.
Bahsettiğimiz şey basit bir şey değil.
Ve lütfen siz de basit indirgemeyin .
Baş edemeyen öğretmen olmasın, sırada bekleyen bir sürü aday var.
Birinden biri iyidir..
Biz bile oturduğumuz yerden bin türlü bas etme yöntemi araştırıyoruz.
Çocuklarıma sesim yükselmesin, kalpleri kırılmasın, gururları incinmesin, kendilerini güvende hissetsinler, sorun çıktığında nasıl bas ederim diye surekli okuyorum.
Baş edemedigimde gidiyorum yardim alıyorum.
Işin eğitimini almış kişiler benden fazlasını biliyordur. 50 yıl öncesinin yöntemine kısılıp kalmişlarsa kendi kalitesizlikleri.
Devlet okullarında öğrenci kalitesi çok düşük. Yumuşak davranışları yanlış anlayıp suistimal eden,dalga geçen öğrenciler var. Özel okulları bilemem. Ben konuda öğretmenin disiplinli ve idealist olmasının kötü bir şeymiş gibi yansıtılmasına kızdım. Bazen sert yüzünü gösterecek ağırlık koyacak tabii ki özel bakıcı mı bu?
Nasıl olsa diye değil tabii ki ama baş etmek çok daha zor. Her kültürden öğrenci var ve akla hayale sığmayacak şeyler yaşanıyor. Bir de veli çıkıp neden ceza verdin deyince işler daha da zorlaşıyor bu sefer öğrenci işine gelmeyen her konuda öğretmeni şikayet ediyor. Eğer gerçekten kötü bir durum olsaydı çocuk o sınıfa girmek bile istemezdi ama sınıf değişikliğini istememiş. Hiçbir çocuk hor görüldüğü dayak yediği yere gitmek istemez. Çok cani ve işini kötüye kullanan öğretmenler de var ama ben bu konuda bunu göremedim.Nasıl olsa devlet okulu, yerim garanti, öğrencinin ailesinin eli kolu uzun değil diye de kafasına göre davranan, sac çeken, selfie çubuğu ile kafasına vuran, rencide eden ceza veren ogretmene disiplinli ogretmen denmiyor yalnız.
Düzgün yapılan eleştirileri tabi ki de öğretmen düşmanı olarak görmem, ben de yeri geliyor meslektaşlarımı eleştiriyorum , benim öğretmen düşmanı gördüğüm kişiler , siz de gidin öğretmenin kafasına vurun yazan kişilerdirOkudum zaten burda sac ceken öğretmene kiziliyor ama sizin öğretmen düşmanlari yine toplandi ifadenize istinaden diyorum, sizde bu davranışı onaylamıyorsunuz ama eleştirileri öğretmen düşmanlığı olarak görüyorsunuz onun icin yazdim.
Düzgün yapılan eleştirileri tabi ki de öğretmen düşmanı olarak görmem, ben de yeri geliyor meslektaşlarımı eleştiriyorum , benim öğretmen düşmanı gördüğüm kişiler , siz de gidin öğretmenin kafasına vurun yazan kişilerdir
Merhaba , evet ben tartaklamaya karşıyım , incitmeye karşıyım , tam olarak alındığım nokta şu , öğretmen sesini bile yükseltemez, ceza veremez kısmı... Neden sesimi yükseltmeyeyim , bu anneler evde çocuklarına hiç mi ses yükseltmiyor , bir kaç sayfa önce arkadaşlardan biri konu sahibini hatırladı çocuğunu dövmüştün diye , konu sahibi ona da ters cevap verdi . Demek istediğim şu ; öğretmen çocukla yüzleşmek istemiş , konuşmak istemiş ama konu sahibi hala çocuğumu korkuttu yazıyor hem de kendi yanında.. bir de en çok şuna takılıyorum benim çocuğum asla yalan söylemez ... Bakın size tüm samimiyetimle söylüyorum ; sınıfımda bir çocuk öğretmenim beni sınıfta dövdü diye evde annesine söylemiş , dövmeyi bırakın çocuğa temas bile etmemiştim , bütün sınıfa soruldu hepsi asla öğretmenim böyle bişey yapmadı dediler , sonra çocuk dedi ki tuvalette dövdü.. bakın bu kul hakkıdır, o yüzden asla ve asla benim çocuğum yalan söylemez denmemeli .. Ben 13 yıldır aynı okulda çalışıyorum , disiplinli ama sevecen olarak tanınırım , çoğu veli beni tanır ve benim sınıfıma yazdırmak ister , aynı bu konudaki öğretmen gibi .. çocuklara yeri geldiği zaman sesimi de yükseltirim, kızarım da, ceza da veririm .. Ama deli gibi severim de.. Bahçeye çıktığım zaman bütün eski öğrencilerim üstüme atlarlar .. Uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir derdimi ..Sevgiler ..Hi dear.
Sanırım benden bahsettin, keşke etiketleseniz de karşılıklı konuşsak.
Bilmem kaç yaşında, çocuğun cüssesinin en az 3 katı olan insan bir çocuğa vurduğunda aynı muameleyi hak ettiğini düşünüyorum..
Çocuktan daha fazla zarar görme ihtimali var mı?
Yok.
Daha fazla etkilenme ihtimali var mı?
Yok.
Neden size daha korkunç geldi bu fikir?
Cunku hocanımcım,
Kendinizi tartaklanan bir öğretmen olarak hayal ettiniz..
Cunku kendinize empati yapmak kolay.
Cunku size göre bazı zıvanadan çıkan öğrencileri biraz itip kaksak adam ederiz.
He yok ben bunlara karşıyım diyorsanız tam olarak alındığınız nokta neresi?
Merhaba , evet ben tartaklamaya karşıyım , incitmeye karşıyım , tam olarak alındığım nokta şu , öğretmen sesini bile yükseltemez, ceza veremez kısmı... Neden sesimi yükseltmeyeyim , bu anneler evde çocuklarına hiç mi ses yükseltmiyor , bir kaç sayfa önce arkadaşlardan biri konu sahibini hatırladı çocuğunu dövmüştün diye , konu sahibi ona da ters cevap verdi . Demek istediğim şu ; öğretmen çocukla yüzleşmek istemiş , konuşmak istemiş ama konu sahibi hala çocuğumu korkuttu yazıyor hem de kendi yanında.. bir de en çok şuna takılıyorum benim çocuğum asla yalan söylemez ... Bakın size tüm samimiyetimle söylüyorum ; sınıfımda bir çocuk öğretmenim beni sınıfta dövdü diye evde annesine söylemiş , dövmeyi bırakın çocuğa temas bile etmemiştim , bütün sınıfa soruldu hepsi asla öğretmenim böyle bişey yapmadı dediler , sonra çocuk dedi ki tuvalette dövdü.. bakın bu kul hakkıdır, o yüzden asla ve asla benim çocuğum yalan söylemez denmemeli .. Ben 13 yıldır aynı okulda çalışıyorum , disiplinli ama sevecen olarak tanınırım , çoğu veli beni tanır ve benim sınıfıma yazdırmak ister , aynı bu konudaki öğretmen gibi .. çocuklara yeri geldiği zaman sesimi de yükseltirim, kızarım da, ceza da veririm .. Ama deli gibi severim de.. Bahçeye çıktığım zaman bütün eski öğrencilerim üstüme atlarlar .. Uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir derdimi ..Sevgiler ..
Su 30 kisilik sinifi dovmeden , rencide edici ceza vermeden susturamayan kisiler ogretmen olmasalar keske
Keske becerebileceginiz baska bir meslegi yapsaniz
Ogretmenlik dunyanin en zor mesleklerinden biri , o kadar cocukla bas edebilmek herkesin yapabilecegi is degil
Ancak bunu becerebilen milyonlarca ogretmen var dunyada , evet cok sasirdiniz degil mi? Ufacik 6 yas cocuklarini ittirip kakmadan , dovmeden , tahtada bekletmeden susturabilen ogretmenler var , zaten ogretmenlik bu , ogretmenlik hem cocuklarin dikkatini derse vermeyi saglayip hem egitebilmek
O yuzden herkes ogretmen olmuyor , o yuzden her onune gelenin yapmamasi gereken bir meslek
Oglumun ilkokul ogretmeni 23 yasinda , yeni mezun , ilk ogretmenligi olan piril piril , gencecik bir kadindi
Cocuklari hic dovmedi , hic rencide edici ceza vermedi , ceza veriyordu ama cocuklari rencide etmiyordu verdigi ceza ( tenefuse cikmama cezasi verip tenefuste onlarla beraber sinifta oturuyordu)
Sefkatliydi , ilgiliydi , cocuklarin hepsi ona bayiliyordu , cok da iyi ogretti , cok da iyi egitti
Kendisi gercekten ilkokul ogretmeni olmak icin yaradilmis bir hatundu
Onun gibi olmayanlar bu isi yapmasin rica ediyorum , sonra ruhlari yarali , travmatik insanlar yaratiyorsunuz , ve omurleri boyunca size bela okuyor o dovup itip kaktiginiz cocuklar ( bunu da kardesimden biliyorum , cok basarili, hirsli , herkesin cocugunu okutmasi icin sirada bekledigi bir ogretmendi , kardesim 35 yasinda hala ismi gectiginde allah belasini versin der ki verdi de o ayri mevzu)
Olur mu hiç canım.Artik öğretmenler ufacık bagirsa çocuğun psikolojisi bozuluyor.Cunku bu veliler evde hiç böyle şeyler yapmıyor.Cunku herkesin çocuğu prens ya da prenses.Tabi ki öğretmen disiplin sağlayacak okulda kusura bakmayın.Siz bunun için cimere mi yazarsiniz bimere mi bilemem.Ama bir cevap alamazsınız.Cok komik gerçekten bazı insanlar.Ogretmen şiddet uyguluyorsa o ayrı tabi.Siz çocuklarınıza iyi eğitim verin ki evde,öğretmenler de devamını getirebilsin.Yoksa sizin altı sene evde yanlış egittiginiz çocukları,öğretmenler duzeltemez.Kimsede sihirli değnek yokBu olay için değil genel konuşuyorum . 1.sınıf öğrencileri olayları çarpıtıp abartıp anlatırlar öğretmenin saçını çekip sert çubukla vurduğuna inanmıyorum . Konuştuğu için uyarmıştır devam ettiği için tahtaya çıkarmıştır . Bağırsa çoçuğun psikolojisi bozuldu diyecek bir veliye benziyorsunuz . Kusura bakmayın ama siz daha çok öğretmen değiştirirsiniz .
Muhtesem bir adammis ve iste boyle muhtesem adamlar kadinlar ogrermen olmaliKuzenimin çocuğunda dürtü kontrol bozukluğu vardı, hiperaktivite ile birlikte, tam tanısını bilmiyorum
4 öğretmen değiştirdi 1. Sınıfta.. ilk 3 unde sınıfta istemediler çocuğu, veliler de çocuklar öğrenemiyor diye şikayetçi.
Tabi çocuk giderek hircinlasti. okula karşı tepkisi de arttı.
4. Öğretmen, 24 yaşında genç bir adam.
Ne ceza, ne şiddet, ne ses yükseltme..
O cocuk o ogretmeni o kadar sevdi ki, onunla birlikte belki de okul hayati kurtuldu.
Bu sene bilgisayar mühendisliği kazandı.
Çok iyi bateri çalıyor. Yine aynı öğretmenin ritim sakinleştirir tavsiyesi sayesinde.
Ne yaptı?
Çocuğun arada sınıftan çıkmasına musade etti,
Zaman zaman tenefüste arkadaşlarına zarar vermesin diye onunla oynadı,
Ve konuştu. Hep anlattı. Yaptıklarının sonuçlarını, ne yapması gerektiğini, çocuğa hedefler koydu, hayal kurmasını ve ulaşmasını öğretti. Ceza hic mi yoktu? Vardı.
3. Sınıftaydı, okul sonraları o gün derste sorun çıkaranları hoca bekletir, bahçede 10 tur koşarlardı birlikte.
Sınıfta genel bir hata yapıldığında sınıfına okulun bahçesini temizletip, duzenletmis mesela.
Öğrenciler sıraların üstünü karaladı diye bir haftasonu zımpara vernik işlerine sokmuş çocukları.
Sosyal bilgiler dersinde tarih anlatacağı zaman derse kostumlu gelmiş adam
Ara ara çocuklara bağlama çalmış, türkü öğretmiş tenefüslerde.
Evet haklılar
Hiç kolay değil öğretmenlik
Tam da bu yüzden herkes olmasın.
Kolaya kaçıp dürterek, iterek, disiplin adi altında eli masalı öğretmenlik herkes yapar.
Cünkü çocuk bilir ki gücü ona yeter, ve siner. Öğretmen de kendini başardı zanneder![]()