Birine bir olaya kızgınken herkese her şeye kızgın olmak normal mi?

İyi geceler herkese
Tam olarak derdim bu
Bi olaya kişiye kızgınsam her şeye herkese kızgın gergin oluyorum
Asla atlatamıyorum törpüleyemiyorum bu huyumu
Misal en son annemin dediği bi lafa çok kızdım kırıldım o an ona da anlattım ama geçmiyor ona olan kızgınlığım kırgınlığım daha çok hayal kırıklığım beni perişan ediyor
Gerginim eşime çocuklarıma arabama çantama ayakkabıma bile 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Siz nasıl baş ediyorsunuz
Evet hayat kısa evet boş evet anlat gitsin biriktirme de
Olmuyor 💔
En çok da çok yakınlarımın beni yaralaması yüzünden günlerce gergin üzgün oluyorum :KK43:
Kimse başkalarına olan kızgınlığı cekmemeli. Özellikle çocuklarınız. Bu şekilde hissedebilirsiniz ama çevrenize yansıtmayın. Öfkenizi ya olayın muhatabına yöneltin ya da kendi içinizde halledin.

Kimse başkalarına olan kızgınlığı cekmemeli. Özellikle çocuklarınız. Bu şekilde hissedebilirsiniz ama çevrenize yansıtmayın. Öfkenizi ya olayın muhatabına yöneltin ya da kendi içinizde halledin.
öfkemi çözmekte zorlandığımda insanlardan uzaklaşıyorum kendimi kontrol edene kadar. Bu iyi bir yöntem bence. Ya da kağıt kesiyorum. Bir arkadaşım mesela yastıklara yumruk atarak öfkesini atıyor. Siz de deneye yanıla kendinize uygun bir yöntem bulabilirsiniz.

Depresyonda olabilir misiniz? Ya da kaygı bozukluğunuz da olabilir. Depresyondaki ilk belirti sinirlilik halidir. Herhangi bir şeye sinirlenince her şeye öfke duyma, herkesi kırma gibi. Eğer psikoloğa gidip ilerleyemediyseniz psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederim. Burada psikolog arkadaşlar da vardır kırmak istemem ama ben kendi fikrim olarak pek destek olmaya elverişli olduğunu düşünmüyorum çok büyük çoğunluğunun. Zaten tek başlarına da tanı koyma ve tedavi etme yetkileri bulunmuyor. Tek başınıza aşabileceğiniz bir durum değil. Çocukluktan çok şey taşıyoruz yanımızda maalesef hepsi de bir şekilde yansıyor hayatlarımıza.

öfkemi çözmekte zorlandığımda insanlardan uzaklaşıyorum kendimi kontrol edene kadar. Bu iyi bir yöntem bence. Ya da kağıt kesiyorum. Bir arkadaşım mesela yastıklara yumruk atarak öfkesini atıyor. Siz de deneye yanıla kendinize uygun bir yöntem bulabilirsiniz.
Maalesef bazen herkes bunu yapamıyor. Uzaklaşmayı seçmek demek mantıklı bir düşünme biçiminiz var ve o öfkeye rağmen bunu kullanabiliyorsunuz demek. Ancak konu sahibi sadece muhataba öfke duymuyor o yanında yokken bile çevresindeki her şeye öfke duruyor. Kendisini de kontrol edemiyor. Bunu kontrol etmeyi öğretecek bir uzmana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

İyi geceler herkese
Tam olarak derdim bu
Misal en son annemin dediği bi lafa çok kızdım kırıldım o an ona da anlattım ama geçmiyor ona olan kızgınlığım kırgınlığım daha çok hayal kırıklığım beni perişan ediyor
Olmuyor 💔
En çok da çok yakınlarımın beni yaralaması yüzünden günlerce gergin üzgün oluyorum :KK43:
Bence bu huy gibi bi şey. Ben bu durumu sadece eşime kızgınken yaşıyorum. Aslında ona da alıştım gibi. Olay kafada bitirmek. Çünkü kimse size kızınca hayatına devam edememezlik yapmıyor. Ben kafamda kendimi telkin edip hayatıma devam ediyorum. Gün sonunda yalnız kalınca tabi yine kafama takılıyor. Önerisi olan varsa ben de alırım 🤣

Ben 7 kere ayetel kürsi okuyup Allahım öfkemi sinirimi kalbimdekini çıkar al diyorum rahatlatıyor beni tavsiye ederim okumak isterseniz. Birde kan değerlerinize de baktırın biz farkına varmıyoruz ama hormonlar da etkiliyor

Melisa papatya gibi çaylar iç biraz sinirlerini yatıştırır.
Günde 5 dakika meditasyon yap YouTube da videolar var.
Günlük hayatımızda sinirlerimizi kontrol altına almak gerekiyor.

Yani evet birine kızıp kırıldığımda genel bir kırgınlığım olur. Ama bu sessiz kalma, durgunluk seklinde olur.
Baska birine ofke yonlendirme, hele ki cocukların yanında ani tepkiler dogru degil.
Bunu engelleyecek olan yine sizsiniz.

Dışardan biri canını sıksın, evde asık suratlıyla oturur.
Aynen.. Annem birine kizdiginda asar suratini evde otururdu. Kimseyle konusmazdi. Kime ve neye kizdigini asla anlayamazdik. Bana mi kiziyor kardesime mi babama mi disardan birine mi..
Su an bunu yapmiyor ama uzun yillarim annemin evde bizi konusmadan suclamasiyla gecti.

Sırf siniri başkasından çıkartmamak için değil genel olarak öfkenizi kontrol etmeniz gerekiyor. Ben yoga meditasyon ve olumlamalar sayesinde çok dinginleştim, öfke halinde ise bunlar işe yaramaz o zaman yalnız kalır nefes şeklimi sakinleştirir ya yürüyüşe çıkarım ya bi kahve yapar dışarıyı izlerim dingin müzik eşliğinde..

İyi geceler herkese
Tam olarak derdim bu
Olmuyor 💔
Canım bak sende demişsin ki hayat kısa.Bence kendını kontrol etmeyi öğrenmelisin bende mesela annemle tartıştım mı o anda o tartşmayı orda bırakırım ve eşimin ruhu bile duymaz tartstıgımızdan cunku ona cok normal davranırım ya da aynı şeyi eşimle yaşadıgımda anneme babama cevreme asla yansıtmam.mesela cok uzuldum aglıyorum tam o sırada annem aradı hıcbır sey yokmus gıbı ses tonumu bıle degıstırırım cunku bılıyorum kı boş bır konu ıcın tartsmısımdır bu yuzden kımseyı uzmeye hakkım yok hem esım hemde annem babam ıkı tarfında kafasında soru ısareti kalır ve antipatiler oluşu birbirlerine karşı bu başkasıda olablır.Biryle bir sorun yaşıyorsan sadece o kişiyle yaşa çevrene yansıtma tüm gün gergin olursun evliliğinide etkiler iş hayatıda.Kendını kontrol etmelisin.Biriyle tartışıp herkese gergin davranırsan haklı bıle olsan haksız duruma düşersin

Hatta kızdığım kırıldım dediğim olaylar da çok saçma biri bana anlatsa salla gitsin derdim kaba tabirle belki ama ben kafamda büyütüyorum her şeyi herkesi
(Annem bendeydi kızlarımın doğumgününe 1 hafta var kal dedim kalamam evime gideyim dedi evi şehir dışında 5 saatlik yolda,halbuki geçen ay kar kış kıyamet varken 12 saatlik uzak yola sırf doğumgünü diye kızkardeşime gitmişti ayrım yaptığının hep farkındaydım ama böyle göze sokarcasına olunca çok kırıldım) başkası olsa bana anlatsa geçiştir boşver derdim kesin.
Kırılmakta ve gecistirememekte çok haklısın.. benzer şeyleri ben de yaşadım yaşıyorum ve gerçekten çok kırıcı oluyor .. Ben de bu ruh halindeyim maalesef çoğu zaman anne baba olmasa bunu yapan gecistir gitsin deniyor ama en yakının canın kanın bunu yapınca olmuyor işte olmuyor

Bu normal bir davranış değil sizi sakinleştiricek yöntemler bulmanızı tavsiye ederim hiç bişey yapamıyosanız durup derin nefes alarak 10a kadar sayın

Evet insan gergin olduğunda etrafındaki insanlara da yeri geliyor tabiri caizse çatıyor ama normal olması gereken bu değil.
O kişiyle ilişkimiz o anda kötü diye bir başkasıyla olan ilişkiyi yaralamak doğru değil. Yapıyorsak bile yanlış.
Bu durumda öfkemizi başka yöne yönlendirmek, kendimizi dinginleştirmek lazım.

Back
X