• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birini çok sevmek evlenmek için yeterli midir ?

Frezya

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
3.019
18
318
Ankara
Başlıkta da yazdığım gibi evlenmek için çok sevmek yeter mi, evlilik yürür mü, fikirlerinizi almak isterimm bu konuda..

sevmek yeterli değil canım malesef. eşinin anlayışlı, şefkatli, yardımsever, ailene ve sana saygılı olması çok önemli.

Ahh keşke sadece sevgi yeterli olsa. O zaman biten evlilikler çok az olurdu. Ne yapılırsa yapılsın seviyorum zaten deyip göz yumulurdu. Karşılıklı saygı,sevgi,güven,ilgi,sadakat ve daha birçok şey gerekir diye düşünüyorum.

Çok sevmek gerekir bir de fedakar olmak gerekir bence Frezyam:).Her fedakar insan çok sevmez her çok seven de çok fedakar olamaz ikisi bir olduğu zaman evlilik yürür diye düşünüyorum :)

Erkeklere her zaman kaybetme korkusunu hissetmeliyiz sanırım,azıcık her şey yolunda gitmesi fazla geliyor onlara,evli olsak bile kaybetme korkusunu hep yaşamalılar diye düşünüyorum,o zaman el üstünde tutuyorlar..

Kasini, gozunu, boyunu, posunu seviyorsan zor..
Huyunu, davranislarini, fikirlerini seviyorsan neden olmasin?
Hayat inisli cikisli ama omuz omuza olabilecegin, her zorlugun altindan beraberce mucadele ederek kalkabilecegine inandigi biriyle evlenmeli bence bi insan.
iyi huy, karsilikli anlayis ve saygi, baglilik vs vs bunlarda olmasi gereken seyler :32:

ben kendim 10 defa evlendim ya iyi bilirim :37:

hayır tabii ki canım
çok sevmek hatta karasevdalı olmak evlenmek mutlu olmak için yetmez
mantığına, yaşam tarzına, kültürüne ne kadra uyarsa mutlu olursun

Son düzenleme:
Erkeklere her zaman kaybetme korkusunu hissetmeliyiz sanırım,azıcık her şey yolunda gitmesi fazla geliyor onlara,evli olsak bile kaybetme korkusunu hep yaşamalılar diye düşünüyorum,o zaman el üstünde tutuyorlar..

sürekli kaybetme korkusu olan erkeğin psikolojisinin bozulduğunu ve bu yüzden duyarsızlaşyıklarını ve en sonunda da bıkıp gittiklerini düşünüyorum

tek başına sevgi yetmiyor maalesef huyunun da güzel olması lazım yoksa seviyorum diyip gözünü kör edersen sonuç hüsran olur mantıklı da düşünülmeli:34:

tek başına sevgi yetmiyor maalesef huyunun da güzel olması lazım yoksa seviyorum diyip gözünü kör edersen sonuç hüsran olur mantıklı da düşünülmeli:34:

sürekli kaybetme korkusu olan erkeğin psikolojisinin bozulduğunu ve bu yüzden duyarsızlaşyıklarını ve en sonunda da bıkıp gittiklerini düşünüyorum

Ona acı çektricek kadar değil tabi o kadarını kimse kaldıramaz..sadece aşırı bağımlı görünmek doğru değil diye düşünüyorum.. birini seviyorsak fedakarlık karşıklıklı olmalı,tek taraflı olunca o evlilik ya da birliktelik yürümez bir yerde biter..

kesinlikleee katılıyorummm aynen öle oluyor.bisüre sonra duyarsızlaşıyor.ilişkiye ait inancını kaybediyor.bu tip erkekler.bide evlenınceye kadar o kaybetme korkuları valla kusura bakmasın kimse evlenince pek yemiyo kaybetme korkusu falan.sevgiliyken olabilir kaybederim diye düşünüyodur ama evliyken boşanmak öle kolay değil.kolayda olmamalı zaten bence

sadece sevgi şu dünya üzerindeki hiçbi ikili ilişkide yeterli değildir bence!
ne aşk, ne arkadaşlık, ne dostluk, ne de aile ilişkileri...

sanırım karşılıksız seven, sevgisinin yeteceği tek kişi de anne olsa gerek :34:

evlilik ciddi bi adım.. hayatını paylaşacaksın, beraber yaşayacaksın, belki isteklerinden fedakarlık yapacaksın, belki de zorluk çekeceksin.. bunlar bitek sevgi ile aşılmaz.. sağlam bi temel, güven, saygı, hoşgörü, anlayış ve fedakarlıkta çok önemli.. kişilikler çok önemli.. kişinin yetiştirilme tarzı, aile yapısı çok önemli..
herşeyi geç, senin nereye kadar dayanabileceğin, nelere tamam diyeceğin çok önemli.. hepsi konuşulması gerekli şeyler..

ve kaldı ki, kimse için ödün vermemelisin zaten kendinden.. seni sen olduğun için kabul etmeli gelecek kişi..

kesinlikle tek başına sevgi yeterli değil.. bir insanı seviyorsun, ama onun

kişiliği
alışkanlıkları
hayata bakışı
sana verdiği değer

bunlarda içine sinmeyen, eksikliğini hissettiğin noktalar ağır basıyorsa sevgin de ölsen de evlenme. çünkü evlendikten sonra sevgin tolere edemeyecek bunları.

bencede sadece sevmek yetmiyo mantık onunla geçirdiğin zamanlar aileler hepsinin çok önemi var ama sevmek ve sevilmek çok güzel çok özel bi duygu anlatılmaz yaşanır :) :) :)

Back
X