Birini eleştirmek, kınamak

Kınadığın başına gelmeden ölmezsin

• Evet ( tecrübeyle sabit)

OY: 68 88,3%
  • Hayır ( ne alakası var )

OY: 6 7,8%
  • Bilgim yok

OY: 3 3,9%

• Ankete Katılan
    77
Kınadığın şey başına gelir mi bilmiyorum ama tek bildiğim kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Bazen insanlar kendi hayatlarına ve yaptıklarına bakmadan,başkalarını eleştiriyorlar. Herkesin hatası olur.Eğer siz çok mükemmel bir insan olduğunuza ve bugüne kadar hiç hata yapmadığınıza inanıyorsanız devam edin.

Bana yaptığı çocuklarıma yaptığı vukuatlardan dolayı eleştiriyorum. Yoksa kimsenin hayatı beni ilgilendirmez.

Her türlü o.rpu çocukluğunu yapıp sonra bu güzide lafın arkasına sığınıyor insanlar artık.
Müsterih olun kınanması gereken şeyleri kınayın...

Aynen oyle
O..ulugun g,vatligin her turunu yap sonra da beni kinamayin oooohhh ne ala memleket

Benim de başıma üzüldüğümde aynısı gelir. Hiç unutmam bir kere anestezi polikliniğinin önünden geçerken sıra bekleyen hastalara bakıp iyi ki onların yerinde değilim ameliyat falan olamazdım dedim ki içimden 1 hafta sonra acil bir şekilde kanser şüphesiyle o poliklinikte bekleyenler arasında buldum kendimi. Ertesi gün ağlaya ağlaya ameliyata girmiştim.

Şimdi ben sana bu konuda 3 ayri örnek verecegim. Karmaya cok inanirim.

Buyuk teyzem annem 31 yasinda ilk evladi olunca hastanede anneme "en yaşlısı sensin" demiş. Kendi kizi 34 yaşında ilk cocugunu doğurdu.

Büyük dayim ve ortanca teyzem babama çok kizardi sigara iciyor diye ikisinin de ogullari sigaraya başladi.

Annem eskiden cevredeki acik giyinen rahat yasayan kadinlari cok elestirirdi ben hem acik hem rahatimdir.

Yani dogrudur yanlistir ama seni ilgilendirmeyen konularda büyük konusmamak lazim daha 30 tane ornegim var bu konuyla ilgili.

Bana yaptığı çocuklarıma yaptığı vukuatlardan dolayı eleştiriyorum. Yoksa kimsenin hayatı beni ilgilendirmez.
Keşke olayı daha ayrıntılı yazsaydınız. Sanırım sorun kaynananız. Aranıza mesafe koyun,asla görüşmeyin ve sessiz kalmayın. Bunu yapmak arkasından konuşmaktan daha doğru olur.

Siddet,tecavuz,ahlaksizlik gibi seyleri tabi ki de kinamaliyiz.

Ama insanlar ellerinden olmadan bazi durumlara dusuyor Ornegin;

Fiziksel veya ruhsal sorunu vardir evi cok temiz degildir.
Cocugunda dogustan rahatsizlik vardir.
Kotu olaylar yasamistir cok konuskan olmus veya agresiflesmistir.
Kizi diger kizlara gore gec yasta evlenmis veya gec cocuk sahibi olmustur.
Bir meslek gurubuna kizar kizi,oglu gelini veya damadi o meslek erbabi cikar.

Boyle konularda o kisiyi kinarsak basimiza gelecegine inaniyorum.

Son düzenleme:
Daha dün yapmıştık kahvaltı yavrum yaaa ama laf komik :KK70:
Şimdi iştahı nasıl düzeldi mi?
Eltimin oğlu 17 yaşında delikanlı oldu .oğlumda 10 yaşında kahvaltıdan 1 saat sonra acıktığını söyleyip bir tost daha yaparmısın anne diyor.kahvaltının tekrarlanılan bişey olduğunu söylemekle hata yaptım sanırım :kk77::halay:

Ufak tefek kınamalarımı yaşadım vallahi. Ama karakterimi kaybetmeden yapmayacağım şeyler var. Onları hala kınıyorum, hala yaşamadım.

Keşke olayı daha ayrıntılı yazsaydınız. Sanırım sorun kaynananız. Aranıza mesafe koyun,asla görüşmeyin ve sessiz kalmayın. Bunu yapmak arkasından konuşmaktan daha doğru olur.
Görüşmeyi kestim mecbur kaldım artık. Çünkü Arkamdan yüzüme söylediği sözlerin arkası kesilmiyordu. Bende saygısızlık yapmak istemediğim için hiç cevap vermiyor o lafları hiç işitmemiş gibi davranıyordum bu sefer aileme bana iki yüzlüsünüz rahatsınız, insanda bir gurur olur diye saymaya başladı bu olaydan sonra yine pes etmedim ama olay çocuklarımı beğenmeme ye ve ilginç sevme şekillerine gelince artık kökünden kestim.

Dün eşimle konuşurken annesi hakkında konu açıldı yine benim arkamdan konuşmuş. Bende içimdekileri eşime döktüm bana hak veriyor fakat arkasından konuştuğun için ,rahat hissetmiyorum kendimi

Benim de başıma üzüldüğümde aynısı gelir. Hiç unutmam bir kere anestezi polikliniğinin önünden geçerken sıra bekleyen hastalara bakıp iyi ki onların yerinde değilim ameliyat falan olamazdım dedim ki içimden 1 hafta sonra acil bir şekilde kanser şüphesiyle o poliklinikte bekleyenler arasında buldum kendimi. Ertesi gün ağlaya ağlaya ameliyata girmiştim.

Senin burcun ne. Dün açtığın konudan sonra eski konularına baktım karakterini kendime çok benzettim. Üzüldüğümde aynısı başıma gelir demişsin bana da çok oldu böyle şeyler. Empatimi duygum çok fazla ona bağlıyorum ben.

Eltimin oğlu 17 yaşında delikanlı oldu .oğlumda 10 yaşında kahvaltıdan 1 saat sonra acıktığını söyleyip bir tost daha yaparmısın anne diyor.kahvaltının tekrarlanılan bişey olduğunu söylemekle hata yaptım sanırım :kk77::halay:
:KK70:
Ben artık evde mutfağı kütlüyorum oğlum 3,5 yaşında ama doymak bilmiyorlar. Kahvaltısını güzel yapıyor kalkar kalkmaz meyve istiyor kuruyemiş istiyor artık mutfağı toplamadan kapısını kitleyip çıkıyoruz 1 saat geçsin de öyle yemek yesin diye :KK70:
Kilosuda alt sınırda öyle kilolu bir çocukta değil ama

Senin burcun ne. Dün açtığın konudan sonra eski konularına baktım karakterini kendime çok benzettim. Üzüldüğümde aynısı başıma gelir demişsin bana da çok oldu böyle şeyler. Empatimi duygum çok fazla ona bağlıyorum ben.

Yay burcuyum. Evet biliyor musunuz benim de empati duygum çok fazladır.

Aboww cok inaniyorum bu soze.. kinamayi yapmam pek ama neye buyuk konustuysam aynini yasadim yasiyorum.. cok dogrulugu var cokkkk

Geçmiş olsun. Kanser şüphesi ve ameliyat yazınca içim kötü oldu. Sorununuz neydi, sağlığınız iyi mi şimdi ?

Trilyoner insanları kınıyorum sürekli
inşallah bakalım....
Oda bir empati bende başlayayım belki tutar :KK70:
Evet böyle bakınca çoğu insan zenginlere yaşantısını eleştirir çok lüks harcıyor vs diye ama kimsenin başına gelmez.
Kötü birşey olunca niye böyle bir inanış var ve başıma geldi diyen çok insan var

Oda bir empati bende başlayayım belki tutar :KK70:
Evet böyle bakınca çoğu insan zenginlere taşantısını eleştirir çok lüks harcıyor vs diye ama kimsenin başına gelmez.
Kötü birşey olunca niye böyle bir inanış var ve başıma geldi diyen çok insan var
Bence nedeni o insanlari gercek anlamda elestirmemek bilinc altinda biraz iyi gormek.

Back
X