birini sevdim ama ailem engel oldu:((

erdogan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
32
0
86
Ankara
ben 38 yasinda hayatinda hic mutlu olmamais biriyim..ilk defa mutlulugu yakaladim derken ailemin sayesinde elimden uctu gitti...biriyle tanistim ve cok sevdim karar aldik evlenecektik aileme söyledim asla kabul etmediler cunki ben almanyada calisiyorum ve sevdigim adam türkiyde sigortali bi isi olmadigi icin engel oldular babami ezip gecemedim ama simdide yine eski mutsuzluguma geri döndümm.. onlarin dedigi bu adam almanya icin geliyo seni birakacak..ben öyle düsünmüyorum benim her hayatima giren insan almanya icinmi giricek ben bunu kendim yasayip görmeyi isterdim..insanlar neden isiyle yargilaniyo kücümseniyo bunu anlamis deilim ...önemli olan mutluluk deilmi ? mesajlarinizi bekliyorum arkadaslar tsk ederim

ailenin düşüncesi çok mantıksız değil. çünkü ne hikmetse bu yurtdışı sevdası var türk insanında.
herşeye rağmen sevdiğin adam seni arıyor soruyor mu? sana sen gel burda yaşayalım diyor mu?
sen emin olmalısın bundan. emin olduğunda aileninde karşısında dik durabilirsin. çocuk yaştada değilsin kararlarını kendin verebilirsin..

canım 40 a merdiven dayamışsın ailenin sözüyle hareket etme yılların çoooktaan gerilerde kalmış, anlıyorum babanı kırmak istemiyorsun ama bence konuşarak bu problemi çözebilirsin, ikna edebilirsin, belki tanışsalar periodik görüşseler fikirleri değişir, ikna konusunda sevgilinle beraber hareket edersiniz yani, sevgilinin ağzı laf yapıyosa bence babanın gönlünü kazanabilir

Her durumda aileye sırt çevirmeme taraftarıyım ben, sonuçta x ya da y şekerden bile olsa sonuçta el adamı, yarın öbürgün en ufak derdimiz, tribimizi, sıkıntımızı paylaşacağımız gerekirse geri döneceğimiz ve her ne olursa olsun bize kucak açacak kişiler ailemiz ve her konuda da mutlaka en azından deneyimleri sayesinde en doğruyu bildiklerini düşünüyorum.
Aşk çok güzel birşey, kısa sürede olsa mutluluğu yakalamış olmanız güzel ama Türkiye'nin durumu da malum, bırakın Almanya'yı Anadolu'nun bir yerinde evi olan bir miktar da parası olan kadınlara bile koşan o kadar erkek var ki, Almanya'ya da gelmek için fırsat arayan kişiler elbetteki daha da fazla.Belki ailenizin içine sinmeyen, sizin aşktan dolayı göremediğiniz bazı detaylar olmuştur.Tamamen bitmediyse, babanızla ve ailenizle uzun uzun konuşsanız?Ne gibi detaylar yakalamışlar bir sorsanız?Erkek arkadaşınızı bir kaç kez-mümkünse- onlarla bir araya tekrar getirmeye çalışsanız? (Böylelikle para pul ya da yurtdışı fantazisi için değil, siz sizi ve ailenizi görmek için o kadar yolu defalarca gelebilecek kadar hem paraya hem ilgi ve sevgiye sahip olduğunu kanıtlayabilir.)Umarım mutlu olursunuz ve hayırlısı neyse -onunla ya da başka birisiyle-sonsuza dek aşık ve mutlu kalırsınız.

Canım burada okuduğumuz konuları şöyle bir gözden geçirirsek gerçekten Türkiye'den yurtdışına giden erkekler biraz değişik bir psikolojiye bürünüyorlar. işin içine sana bağlı olması girecek çünkü yeni bir kültüre,ülkeye hatta dile alışmak zorunda kalacak. bu durum da haliyle erkeğe bir aşağılık kompleksi getiriyor. bunun da evliliklere zararı dokunuyor. bence bu konuda ısrarcı olmadan önce bu durumları da enine böyuna düşün. çünkü sen Alamanya'da o Türkiye'de olduğuna göre beraber zaman geçirmeye, karşındaki insanı tanımaya pek fırsatın olmamış olsa gerek.
ailenin tepkisine gelince, tabii normal şartlarda meslekler illa ki belirleyici olmamalı. ama sizin durum biraz değişik. Türkiye'de belirli bir işi olmayan insanın Avrupa'ya gitmek için evliliğe başvurması ihtimali yüksek. bence endişe etmekte haklılar. bence sen de kararını verirken ailenin görüşlerini kulak arkası etme.

sen Almanaya'ys gelme ben işi, gücü bırakıp senin yanına geleyim de bakalım ne diyecek?

Son düzenleme:
bence ailen şüphe duymakta haklı
neler duyuyoruz, dümenler döndüğüne kk da bu sayfalar sayesinde şahit oluyoruz.
elbette karşındaki insanın tavrı önemli.
yukardaki arkadaşın da dediği gibi karşındaki insan seninle her şeye hazır mı
ne olursa olsun vazgeçmeyeceğini, gerekirse senin Türkiye'ye gelmeni sağlayabileceğini vs. söyleyebiliyor mu?
bir de ne şartlarda tanıştığınız da önemli bence
internetten filansa daha da şüpheyle bakardım ben.

canım olgun bi yaştasın, 18 değilsinki sana öğüt verelim, ama netten falan tanıştıysanız hakketen hata olabilir:hulya:

Adamın yurt dışı meraklısı olup olmadığını ancak siz anlayabilirsiniz.

Size dedi mi sen gel Türkiye de yaşayalım diye eğer dedi ve siz kabul etmediyseniz orasını bilemem elbette ama direk sen gelme ben gelirim felan dediyse bence ailenizin de şüphe duyması mantıksız değil hani...

Ben çok duydum sizin durumunuzda olup evlenenleri, kız yurt dışında adam burdan oraya gidiyordu. hatta komşumuzun oğlu int. ortamında tanıştılar msn de flört ettiler bu şekilde evlenip Almanya ya gitti. Gayet mutlu evlilikleri var çocukları bile oldu sanırım. Nasip kısmet bu işler... Tr de yaşam şartları çok zor insanlar ünv. mezunu işsiz geziyor, sizin sevdiğiniz insanın iş durumunun böyle olması onun aylak boş gezen olduğunu göstermez ki , aileniz yanlış düşünüyor...

Madem siz de seviyorsunuz, aileniz de bu insanı daha iyi tanımaya çalışsın, bence şans vermek lazım

Son düzenleme:
valla benim bu konuda kafamı karıştıran mevzuu, bu eş adayının orta yaşa gelmek üzere olup hala bir sigortasının olmaması, böyle insanlar genelde hayatları konusunda pek ciddiyet sahibi olmuyor
yanlış anlama mesleğini yargılamak değil bu, yani mesleğinide yazmamışsın gerçi, müzisyen falan mı acaba

biz yaz izninde otlede tanistik ama otlede aramizda bir sey gecmedi,ordaki bi tandigin araciligi ile oldu,yani ben otelden ciktiktan sonra basladik görüsmeye,yanlis hic bir seyi olmadi bana karsi olsaydi zaten sevmezdim,yani anliyacaginiz bos gezen biri deil ama sigortasi yok sadece....

evet dedi ama ben dönemem dedim belki ilerde dedim cunki benim cocuklarim almayada ..oda dedi cocuklarin var onlari birak bana gel diyemem yanlis olur dedi

sevdigim adam simdiye kadar evet görüsüyoduk.ama benim hatam ona evlilik sözü verip ailem istemeyince hayir demem oldu..artik sana nasil güveneyim dedi bana ve simdilik dondurduk görüsmemizi

ailem görüsmek istemediki,tanimadilar bile isini duydukalri an beni reddedeceklerini söylediler

ben aileme haksizlar demiyorum ..ama onlar tanima geregi bile duymadilar ,ben almanyadan bi erkele evllilik yapmak istemiyorum bir kere yaptim o hatayi , o insanin tabiki icinden neler gectigini bilemem ama ben sevdim ilerisini göremiycegim bisiy icinde yorum yapamam ,tek istedigim kisa sürer yada bi ömür boyu ben bunu yasayarak görmek istedim sadece,

ailem tanima geregi bile duymadi ,almanya icin olabilir tabi ben tamamen güveniyorum demedim zaten ama yasanmadan bilinemezki,bana söyledi türkiyede yasamayi ama benim cocuklarim var onlari nasil birakirim dedim haklsin dedi ben her seyi göze alip denemek isterdim ,ama ailemide kaybetme riskini alamyiorum sasirdim kaldim arkadaslar .buraya üye oldum sizin fikirleriniz almak istedim cunki disardan bakan göz daha iyi görür..ben tek kirginligim ailemin beni dinlememesi oldu söylediklerinde haklida olabilirler olmayabilirlerde..yasanmadan bilinirmi sizceeee ..nolur bana akil verin

evet ailenin bu kadar peşin hükümlü davranması yanlış olmuş. en azından seni dinleyebilirlerdi. siz ailenizi ikan edene kadar görüşmeye devam edemez misiniz? bir de siizn başınızdan bir evlilik geçmiş, karşı taraf daha önce evlenmiş mi? onun da çocukları var mı?

evet o kiside evlilik yapmis bir oglu var...ben ailemi ikna etmeye kadar beklemedi cunki onun hakkinda ön yargili olmalarina cok kizdi.ama msn de ve telde hala silemedik birbirimizi

sef animatör bi otelde ..ya ilk bakista otel almanya evlilik hemen akla iyi bisiyler gelmeyebilir ..ama oteldeyken hic yanlis bi hareketini görmedim cok efendi biriydi ..bi tanidik aramizi yapti diyebilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…