birini sevdim ama ailem engel oldu:((

anladım canım, bence bana göre aranızdaki en büyük engel ailen değil hem onun hem senin çocuklarınızın oluşu, yani ayrı ülkeler, çocuklar nolacak? bence bu konuya çare bulursanız, aileyi ikna etmek bundan daha kolay bi sorunmuş gibi duruyor
hissetiğime göre aşık olmuşsun, umarım bi çare bulabilirsin canım ama evlenmek istiyorsanız iki tarafın çocuklarıda mağdur olmayacak şekilde bi çözüm bulun
siz tr deyken emrivaki şekilde, ailene ziyarete gelebilir, belki tanırlarsa fikirleri değişir
aileninde senin için endişelenmesi çok doğal, büyük ihtimalle 2. defa hayal kırıklığına uğramanı istemiyorlar
umarım dilediğince olur herşey

tsk ederim ilgilendiginiz icin..onun cocugu anneyle kaliyo ondan yana bi sorun yok bizim benim oglumda babada kizim benim yanimda cocuklardan dolayi asla deil konusu bile olmadi bizim aramaizda ikimizde kabul ettik ..bu ayin sonunda gidip birebir görüsmek istiyorum ailemle ama benim sevmedigim bi tarafim cesaretli deilim ve ailemin karsinda söz sahibi olamadigim ..evet asik oldum hayatimda ilk defa yasadigim bi duygu bu ve bunu bu sekilde bitirmek istemiyorum yoksa ömür boyu aci cekecegimi cok iyi biliyorummm

canım sen cesaretli değilsen o cesaretli olacak o zaman, eğer sana aşıksa cesaretli olurda zaten, aileni o ikna edecek seni sevdiğine dair, işi dolayısıyla büyük ihtimal insan ilişkileri kuvvetli biridir bence bunu başarabilir

Aileni böyle düşündürcek bi neden yoksa gamsız ol, evladı reddetmek o kadar kolay değil. Ömrün boyunca buna üzülüp pişman olcağını herşeyi göz önüne al ve evlen derim ailenlede konuş mutlaka kabul etselerde etmeselerde. Bir defa daha böyle bir fırsatın olmayabilir.

bence aile bişeye yok diyorsa mutlaka olacak kötü şeyleri sezmiştir...her defasında bunu inkar ettim ama en sonunda yaşaya yaşaya bende bunu öğrendim canım.ailen yok diye diretiyorsa mutlaka ki nekadar yaşın belli bi yere gelmiş olsa da senin göremediğin bazı şeyleri onlar görüyordur.ki zaten aşık olmuşsan hangi yaşta olursan ol pek te mantıklı düşünemez insan :)

bende ankaraliyim ..ailemin hayir deme sebebi otelde calisiyo olmasi ve benim kendi basima evlilik karari almam.baska ne sezecekler hic görmedikleri tanimadiklari biri ..ve birde sigortasi olmamasi,ama türkiyenin durumu malum herkes onlar gibi sansli olamiyor diye düsünüyorum ben...evet sunda haklisiniz duygularimla hareket ediyorum,cünki artik duygularimla yasamak istiyorum önümde ne kadar hayatim var onu bilemiyorum,ve bunu severek yasamak istiyorum sadece,sadece mantikli sunu yaptim hayatimi garantiye aldim ve evlilik sözlesmesi yapicaktim ve bunuda arkadasim kabul etmisti,ben onun düzenine gitmiyorum o benim düzenime geliyodu benim kaybedecegim bisiy varmi sizce?eger niyeti bozuk ise zaten en kötü ihtimal beni birakip gidecek ben bunlarin bilincindeyim zaten,haksizmiyim sizce?beni birakip gidersede derimki denedim olmadi ,hayatta neyin garantisi varki bunun olsun.17 yillik evliligimi bitirdim ve bu adamin sigortasida vardi parasida,benim evliligim in bitmesine parada sigortada engel olamadi,sizin fikirlerinizle inanin cesaretleniyorum bana yardimci oldugunuz icin cok tsk ederim...

valla canım o zaman aşkın peşinden gitmelisin, 17 sene mantıklıydım da ne oldu diyorsun, madem bitmesinede hazırlıklısın, bitse bile damağında yaşadığın güzel anların tadı kalır ama dediğim gibi, sevgilin işi gereği insan ilişkileri iyidir aileni ikna etmeli
yada artık sen bu yaştan sonra ailene artık önce ben diyebilme cesaretini göstermelisin

valla ban bu mesajiniz ilac gibi geldi tsk ederim..cok haklisiniz evet benim gidip bire bir konusmam gerek,ve bende öyle yapicam ins ,arkadasim görüsecekti ama istemediler ve bunuda biliyo simdi ona git görüs diyemem bütün yük su anda bana kaldi ama deniycem ....

ailen haklı şimdikinden daha mutsuz hallere düşeceğin kesin gibi

çoğu genç erkekler almanya'yı köşe dönmece olarak görüyorlar gerçi artık orada iş

bitti ama olsun yine cazip geliyor bence sen orada biriyle evlen gelecek türkiyeden

kafalar görüşler uymaz şidikinden mutlu olacaksın diye hayallere dalma büyükler az çok görür ne olacağını hayat tecrübesi var ve oradada kolay para kazanılmıyor !!

tabiki mutsuzda olabilirim ben bunu hep kabul ediyorum zaten,ben almanyadan asla evlenmiycegime yemin ettim,oda otel isinde oldugu icin dil konusunda bi problem yok ve yurt disina cikmis bi insan neler olacagini biliyo ve bende ona izah ettim almanyanin eski almanya olmadigini..oda biliyo zaten benim söylememe gerek kalmadi,verdiginiz fikir icin tsk ederim

buradaki erkeklerin çoğu kıskanç çoğu kısıtlamalar sana getirecek kıyafet ,arkaşlarla,
yiyecek belkide seni sonradan hor görecek birşey bilmiyorsun diyecek hep üste çıkmaya çalışacak onda aşağılık problemleri olacak sen orayı daha iyi bilince herşeyde senin kusurunu arayacak cicim ayları bitince belki burada memlekette sevdiği birini bırakacak

sana buları anlatmayacak saklayacak sonrada sana ben seni hiç sevmedim diyecek

bir çıkar söz konusu olmasa yüz vermez gelmekte istemez bunlarıda hesaba al derim ben
!!CADIARZU

issiz adamla evlenilmezki güzelim
istersen 50 yasinda ol ailen hakli
su yurt disidakilerle evlenmeye calisan
insanlarin cogunun akli fikri kapagi buraya atmak
bu tecrübeyle sabitlenmis tir canim dedigim gibi 38 degil
istersen 50 ol ama evleniceksen düzgün biriyle evlen
is bir erkekte olmasi gereken en az sey bence konu evlenmekse

hakli olabilirsiniz buna sözüm yok dedigim gibi burdaki fikirler cok önemli benim icin.ama is ,sigorta,mutluluk getirmiyoki ,benim ayrildigim esimin her seyi vardi ama sonu olmadi bitti .bi mutluluk sansim olamazmi bunda

hakli olabilirsiniz buna sözüm yok dedigim gibi burdaki fikirler cok önemli benim icin.ama is ,sigorta,mutluluk getirmiyoki ,benim ayrildigim esimin her seyi vardi ama sonu olmadi bitti .bi mutluluk sansim olamazmi bunda

evet iş vs belki mutluluk getirmez canım ama bu yaşında hala işsizse bu sana mutsuzluk getirir %99...%1 lik kısmı da senin sabrına bağlı ama deidğim gibi çok küçük bi ihtimal bence

daha sadece 38 yaşındasınız...
ne güzel hala bu yaşta aşık olabiliyorsunuz:))

sakın gücenmeyin , ama sizi bu adam çok sevmiş olsaydı ailenizin dediklerine her ne kadar sinirlenmiş olsaydı sizi aramayı bırakmazdı...

ben de aşkın sonuna kadar yaşanması taraftarıyım aslında ama karşılıklı olunca güzel aşk...tek taraflı acı verir sadece...

bir de çocuklarınız olmasaydı hadi bi deneyin , olmazsa ayrılırsınız derdim....

ama işin içinde çocuklar olunca işler sizin için daha da zor hale gelecektir emin olun...

nedne ilk önce onun buşunduğunuz şehirde gelip hayatını kurmasını beklemiyorsunuz...bu da bir alternatif sonuçta...

hani sonuca varmadan ( evlenmeden) biraz daha yakından tanıyın birbirinizi...ve bu süreçte sevgiliniz almanyaya yerleşmiş ve işini bulmuş olsun, kendisini kanıtlasın size

bunu yapmadik deil her yolu denedik,ama almanyaya gelebilmesi icin evlilik gerekiyo ,formalite evlilige kadar düsündü o,ama kabul eden olmadi olanda benim bile altindan kalkamiycam paralar istediler,bende cok isterdim evet evlenmeden tanimayi bir süre vakit gecirmeyi,ama imkansiz türkiyeye gidemem calisan bi bayanim isimi birakamam,oda turist olarak bile gelemiyo,benim yapabilecegim onun icin,onu yanimda istiyorsam tek yol evlenmek,bu evlilikte hayal kirikligida olabilir ben demiyorum dört dörtlük bi hayatim olacak,oda beni benim kadar seviyomu bilemem ama onun dedigi bi söz var,biktim böyle yasamaktan bi evim esim olsun düzenli bir hayatim olsun artik,bende sende bunu gördüm dedi,bu insan 12 yildir otellerde calismis bana dedigine göre eger avrupa meraklisi olsaydim bunu coktan yapar gelirdim avrupaya....bilemiyorum yaa gelecegi göremedigimden bu aski bu sekilde sonlandirmak istemyiorum anliyosunuz beni deilmi?

bu tarz düşünceler almanyada yaşayan tm ailelerde var maalesef. bizim bir akrabamız olan çok sevdiğim bir ablam internettn tanışıyor ve çok iyi anlaşıyorlar. türkiyeye geldiklerinde birkaç kez görüşmüşler ve evlenmek istemişler. babası abisi o kadar çok karşı çıktılarki anlatamam. ama sonunda razı oldular düğünde bile neler yaptılar abisi küstü düğüne gelmedi felan. ama 10 sene olmuştur kesin evleneli hala o kadar çok mutlularki. ben seven herkesin evlenmesi taraftarıyım.

Mesajını okuyunca inan ki, yakarış gibi geldi söylediklerin...
Bazı zamanlar olur ki, insan mantıklı gibi gördüğü şeyler zamanla mantıksız hale gelebilir...
Mantık nedir?
Para mıdır? Geleceğe karşın güvence midir? Hangisidir mantık?
Mantık mutlu olabileceğini hissettiğin durumda olmaktır...
Ailen senin evlilik kararına karşı çıkarak senin tek olmanı mı mantıklı buluyorlar?
Açıkçası acaba öyle mi acaba bu yüzden mi diyerek acabalarla yaşamaktansa yaşayıp görmek en güzeli...
Keşke dememek adına...
Aileni karşına al demiyorum ama orta yol her zaman vardır yeter ki istekli ol, zorluklar karşısında her daim sevdiğini yanında bul yeter ki...

ya inanirmisiniz ilac gibi geldi bu söyledikleriniz...evet yakaris, bir cikis yolu bulamamam,cok seviyorum ,cok yalnizim,hayatimda ilk defa böyle bi sevgi yasamisim,bunlarin bu sekilde bitmesi beni cok üzüyo,parayla asla saadet olmuyo bunu basta yasayanlardan biriyim ,ama bu isyanimi bir türlü aileme anlatamiyorum iki arada bi derede kalmis durumdayim ,ama dün bi karar aldim ve bu ayin sonunda gidip ailemin karsina dikilcem ins hakkimda hayirlisi olur diyorum ve sizede tesk ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…