Birini severken başkasıyla evlenen oldu mu?

"Her tercih bir vazgeçiştir"
Biriyle evlenmeyi seçtiyse kişi, kocasıyla mutlu olmanın yoluna bakacak ya da hiç evlenmeseydi derim ben
Bir arkadaş uzun senelerdir çıktığı bir adamla evlendi şimdi ay çok mutluyuz havalarında ama ufak bir ayrılık döneminde başka adamla gezdi hatta ondan hoşlanıyordu ama yine de sevgilisine döndü yani tutkuyu değil sakinliği seçti mutluluk pozları veriyor

Çok büyük aşklada evlensen bi zaman sonra birbirini yiyosun.
Anlaşabilmek, saygılı olmak bunlarda çok önemli.

İlla evlenmek zorunda mısınız?
Severek evlenenler bile evliliklerini ıturtana kadar neler çekiyor, hiç sevmeden evlenmenin insanlardan neler götüreceğini hayal dahi edemiyorum.

Ohoo siz zaten ikinciye meyillisiniz. Sevdiği kişiyle evlenemeyen durumu yok ki burda bence çoktan sevgilinizden geçmiş gönlünüz. Vicdan yapıyorsunuz şu an sadece. Yazık adama, ayrılın. Benim sevgilime bir kız önerecekler de o da o kızla ilgili iyi biri vs diyecek acaba evlensem mi diyecek, bu bariz aldatma benim için.

o yorumu okuyunca aynı şeyi hissettim, aynen katılıyorum

C Canlicenaze
konu sahibi kusura bakma da ne demek istediğin hiç anlaşılmıyor
konu başlığı: birini severken başkasıyla evlenen oldu mu?
ilk mesaj: sevmediğimi hissediyorum ama ya seviyorsam
sonraki mesaj: bir yıl içinde evlenip buradan çekip gidesim var
sonraki mesajlarda: şimdi olmasa bile 3 yıl sonra 5 yıl sonra evleneceğim değil mi?
arada: yeni talibi savunmalar vs

bence sen, aldığın tepkilerden rahatsız olduğun için olayı çarpıtma moduna girdin
olayın özü şu:
sevgilini sevip sevmediğinden emin değilsin
sana bulunan talip sana bir vesileyle çekici geldi (huyu suyu, parası vs ki bana sanki maddiyat önemliymiş gibi geldi)
sevgilimi de sevmiyorum talip de iyi acaba bu fırsatı değerlendirsem mi? derdindesin
fakat şüphelerin var
1) sevgilime haksızlık mı etmiş olurum? çünkü beni seviyor ve bir sürü fedakarlık yaptı diye düşünüyorsun, yani vicdanın rahatsız
2) acaba sevmediğim konusunda yanılıyor ve seviyor olabilir miyim? diye düşünüyorsun. eğer böyleyse de aynen konu başlığı gibi "birini severken başkasıyla evlenmiş" olacaksın ve bununla başa çıkılır mı çıkılmaz mı, atlatılır mı atlatılamaz mı merak içindesin

bu olayın bu kadar net olduğuna eminim

çözüme gelince
sevgiline zaten şu anda haksızlık ve vicdansızlık ediyorsun
"sevmiyorsun" diyemem belki gerçekten yıprandınız ve sevmediğini zannediyorsun, değerini kaybedince anlayacaksın ama yanlış yoldasın
yapabileceğin en mantıklı şey sevgilinden ayrılmak (eğer geri dönmek istersen kapıları çok sert çarpmadan!) yeni adayla görüşmeden sevgilini sevip sevmediğini netleştirmeye çalışmak.
çünkü yeni aday hayatına yeni bir heyecan getirir ve sen sevgilini sevmediğinden emin olduğunu düşünürsün fakat cicim günleri bitince kafanı taşlara vurabilirsin

eğer bu şekilde devam edersen hem kendini, hem sevgilini, hem de yeni adayı yakma ihtimalin yüksek

bu arada, keşke yorumlar insaflı olsaydı gibi bir şeyler yazmışsın ama
bence insafsızca yazılmış yorumlar yok, bence sen kendin alınıyorsun

Beni seven bir çocuk vardi , çocukluk yillarinda flört etmistik, flört dediğime bakma ajlina gelebilecek en masumane bi durum . 5 yıl konuştuk tam. Sonra ailesi istemedi beni . Il değiştirecekti ailesini tercih etti . O zaman 18 yasindaydim gelip isteyelim dedi. Zorla olmaz dedim .cunku aileso baska bi kiz bulmustu ona. Olmadi zaten . Birakti beni 1 ay sonra söz, sonra nişan, düğünden 1 hafta önce aradi nolur gel de geliyim beni bu karanlikta yanliz birakma dedi. Istemiyorum artik seni dedim . Evlendi cocuk oldu kiz baskasini seviyomus . Bunu birakip kaçtı. Mutlu olamadi . Sakin yapma.

Arkadaşım bu hatayı yaptı, evliliklerinin 4. ayında annesinin evine döndü ve bir yıl dolduktan sonra anlaşmalı biçimde boşandılar. Damat çok çok çok iyi dört dörtlük bir adamdı fakat ne yaptıysa kıza bir türlü yaranamadı. Sonuç damadın kalbi fena halde kırık ve aradan çok zaman geçmesine rağmen zavallım kendini hala yetersiz görerek suçluyor ki adamın bu durumda hiç bir kabahati yok, şirazesi bozuk olan bizim kızdı. Kendinizi düşünmüyorsanız bari başkasının başını yakmayın.

Arkadaşım bu hatayı yaptı, evliliklerinin 4. ayında annesinin evine döndü ve bir yıl dolduktan sonra anlaşmalı biçimde boşandılar. Damat çok çok çok iyi dört dörtlük bir adamdı fakat ne yaptıysa kıza bir türlü yaranamadı. Sonuç damadın kalbi fena halde kırık ve aradan çok zaman geçmesine rağmen zavallım kendini hala yetersiz görerek suçluyor ki adamın bu durumda hiç bir kabahati yok, şirazesi bozuk olan bizim kızdı. Kendinizi düşünmüyorsanız bari başkasının başını yakmayın.

Umarım adamcağız mutluluğu bulur en kısa zamanda nasıl bir bencillik adamın hayatını mahvetmiş. çok üzüldüm.

Aslında ne kadar büyük bir kötülük yapıyorlar karşı tarafa bunun hakkı çok ağır yani madem olmayacak neden zorlayıp başkası ile evleniyorsun ki bak sonuç daha da kötü olmuş cidden üzücü ama arkadasini merak ettim hiç vicdan azabı çekmiyor mu

Bu daha cok kumar gibi.. ne cikarsa bahtina.. sonradan ya sevilir yada alisilir yada artik dayanamayip ayrilirsin

Unutulur belki ama içinde ukte kalır galiba
O daha cok terkedildigin durumlarda ve bircok hayal kurup yarim kaldiginda oluyor... terkedilsen dahi zamanla birsey de kalmiyo icinde onemli olan terkedildikten sonraki o birkac aylik boslukta yanlis seylwr yapmamak... terkedilsende terketsende kendine bir sure zaman verip bu zamani yalniz gecirirsen ukte mukte kalmaz...

yok ya hıc bsey kalmıyor zamanla gecıyor:) he ben bunu sevdın kısıden vazgec dıye demıyorum yaf ben ole sevdım ole sevdım ole sevdım ole sevdımkı tahmın bıle edemezsınız sımdı herkes benım askım buyuk der ama anlatılacak gıbı degıl ben bır baska sevdım ole sevdım ole sevdım ole sevdım sadece oyle sevdım dıyorumm anlayın artık:)) tabı bole bır sevdanın unutma surecıde sevgımın buyklugu kadar zor oldu:))) erıdım bıttım kahroldum mahvoldum allahım ben ne yaptımda bu basıma geldı dedım yıllar surdu 5-6 yıl surdu:))) sımdı dusunuom dıomkı ben ne malmısım :) bırıne yasananları anlatsam 10 yıl guler artık unuttum nefret edıom hatta ama ben bıle bazen gercekmıydı degılmıydı yasadıklarım.. ama herseye ragmen guzeldı bazen aklıma gelıor ne malmısım dıom ama sımdı nefrete donustu bılmıom nasıl oldu:)) ama cok zor unuttum tabı sole bseyde var herseye ragmen sevmek cok guzel:)

inançlısınız yada değilsiniz bilmem, farkda etmez zaten, hesap inanandanda sorulacak inanmayandanda, ama kul hakkı denen şey gerçektir ve aklınızda birisi varken ve onu severken gidipte başkası ile evlenmek evleneceğiniz kişiye haksızlıktır, yani kul hakkıdır.
hadi bu sizin umurunuzda değil, fakat kendi onurunuza bunu nasıl yediriyorsunuz? haysiyetiniz ile yalnız kalın, evlenmek şart mı? bir kural mı evlenmek?
yazıktır yapmayın, hem kendi başınızı hemde başkasının başını yakmayın.

Umarım adamcağız mutluluğu bulur en kısa zamanda nasıl bir bencillik adamın hayatını mahvetmiş. çok üzüldüm.

Ben de mutlu olmasını çok istiyorum ama hem gururu hem güveni kırıldı, bu şartlarda toparlaması zaman alacak gibi... Gerçekten çok yazık.

Aslında ne kadar büyük bir kötülük yapıyorlar karşı tarafa bunun hakkı çok ağır yani madem olmayacak neden zorlayıp başkası ile evleniyorsun ki bak sonuç daha da kötü olmuş cidden üzücü ama arkadasini merak ettim hiç vicdan azabı çekmiyor mu

Hayır hiç vicdan azabı çekmedi, henüz boşanmadan eski sevgilisi ile görüşmeye başladı zaten ve devamlı kıldan yünden sebeplerle eşini suçlayıp, kavga çıkartıp durdu. Şu an bu arkadaşımla ilişkimi tamamen kestim, bir çok kişiyi de bu yüzden kaybetti. Kanımıza dokundu çünkü durum. Damadı erkek arkadaşımla benim arkadaş grubumuza aldık ama, zorla dışarı çıkartıyoruz kafası dağılsın diye.Böylelerinde vicdan yok ki azap çeksin.

Hepinizin iyi kötü yorumları için teşekkür ederim. Bazen insan yıprandığı süreçlerde sağlıklı düşünemiyor. Sağlıklı hareket edemiyor. Yanındakiler illa ki sana bi şeyler diyor ama seni hiç tanımayan birinden de fikirler almak bi soğuk duş etkisi gibi kendine itiraf edemediğin şeylerin farkına varmanı sağlayabiliyor. Tam olarak kendimi ifade edemedim ben, bazı yorumlar özellikle çok acımasızdı. 6 senelik sevdiğim o benim nihayetinde. Ve kolay öylesine yaşanmış bir şeyde değil. Bu zamanlara zor gelen her engeli aşmış bir sevgi. Kişi olarak bi ikileme düşmedim. Onun beni mutlu edeceğinden de şüphem yok. Ama bazen hissizleştiğimi hissediyorum. O yüzden bu aralar kafam dumanlı. Yine de teşekkür ederim hepinize. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için. Dua edin hakkımda hakkımızda hayırlısı olsun. İyi geceler

Sevmedigin biriyle sakin evlenme. Kocami cok seviyorum ki bazen ona ragmen daraldigim konular oluyor ama sevdigim icin tolere ediyorum. Sevmeseydim elli kere bosanmistim oyle diyim. Ve sana sunuda soyliyim kocam benim 2. Erkek arkadasimdi. 1. Si 6 senelik iliskiydi ve unutmam 4 senemi almisti.Yani toplamda 10 sene dile kolay. Ama kendime soz vermistim kimseyi yara bandi yapmayacaktim. 4 sene hayatima kimseyi almadim universitemde bitmisti kendimi ise verdim. Ingilizce kursuna spora ve dansa yazildim arkadaslarimla disari ciktim. Mesailere kaldik kisacasi hem bedenimi hem beynimi yordum. Sonra esimin beni sevdigini ogrendim ama esim herseyimi biliyordu. Kendini bana birak dedi once kactim eskisi aklimda oldugu icin degil erkeklere guvenmiyordum. 4 sene kimseyle mesajlasmamistim bile flort bile etmemistim korkuyordum. Nasil oldu bilmiyorum esimle basladik ve hayattaki en buyuk sansimmis o benim sukurler olsun ki iyki benim. Demek istedigim her yasadigimiz seyin bir nedeni var. Unutmam 4 senemi aldi diyorum oyle boyle sevmemistim ama simdi dusunuyorum da aslinda oyle hissetmisim sadece. Cunku esime hissettiklerim bambaska yeniden bahar actim sanki. Ornek olsun diye yazdim. Dikkat edin kendinize.

Back
X