• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birinin elinin değdiği herşeyden tiksiniyorum

Paretooptimal

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
305
222
18
31
Merhaba arkadaşlar
Eskiden çok takmadığım ama artık gittikçe takıntı olma yolunda ilerleyen bir huyum var siz bu tarz şeylerle nasıl baş ediyorsunuz. Mide bulandırıcı diyecek olanları baştan uyarayım okumasınlar.

Sorun şu ki etrafımda sokakta evde misafirlikte vs görüyorum bazıları tuvaletten çıkar el yıkamaz özellikle yaşlı ve çocuklar . Burunlarıyla oynar dururlar parmaklarını ağzına sokar yok dişine birşey kaçmış vs e kürdan yokmu dayı ! İzlemekten zaten tiksiniyorum birde o pis elleriyle kumanda olsun kapı kolu olsun lamba düğmesi olsun dokunuyorlar illa ki. Birşey de diyemiyorum saygısızlık olmasın diye.

Son zamanlarda çekilmez bir hale geldi kapı kollarını düğmeleri hep peçeteyle yada uzun kollu şeyler giyip onunla acıyorum. Temizlemekle nereye kadar eve giren çıkan eksik değil gittiğim yerlerde ne yapacağım. :sinirli:

Biri ekmeği bölüp uzatınca yiyemiyorum. Sofraya zeytin çekirdeği çıkarıp koyanlardan ayrı öğreniyorum peçeteye koy tabak yoksa önünde arkadaş bunu genci yaşlısı herkes yapıyor hayretle izliyorum ya ne bileyim o çekirdekler alınıp nemli bezle siliyorlar tamam yetiyor mu yani o . O masaya neler koyuluyor sonra temiz diye.

Off off öyle titizlik hastası biri de değilim ama bu konular böyle nasıl görmezden gelcem ya da var mı çözüm:KK43:

Fazla irdelerseniz eğer işin içinden çıkılmaz bir hal aldırırsınız.
Finans departmanındayım benim de en tiksinsiğim şey para !
Elimi sürer sürmez hemen yıkıyorum.

Kapı kollarını ben de peçete ile bazen de kıyafetimin kolu ile tutuyorum.
Hep silip temizliyorum ama bu alışkanlık küçüklükten beri var bende.
El yıkamama olayına ben de acaip sinir oluyorum.
Mesela misafirliğe gidiyoruz tabağa bütün meyveleri koyup getiriyorlar,
elmayı yıkıyorlar ama muz ve portakal yikanmadan.. E diğerlerindeki bakteriler elmaya geçmiyor mu?
Valla çok örnek var ve çok sinir bozucu..

Kapı kollarını ben de peçete ile bazen de kıyafetimin kolu ile tutuyorum.
Hep silip temizliyorum ama bu alışkanlık küçüklükten beri var bende.
El yıkamama olayına ben de acaip sinir oluyorum.
Mesela misafirliğe gidiyoruz tabağa bütün meyveleri koyup getiriyorlar,
elmayı yıkıyorlar ama muz ve portakal yikanmadan.. E diğerlerindeki bakteriler elmaya geçmiyor mu?
Valla çok örnek var ve çok sinir bozucu..
Ay bunu ben de görünce çok şaşırdım. Öylece aldı tabağa koydu. Bir de demez mi kabuklu zaten yıkarsam su israfı olur diye. :olamaz:

Maalesef bu konularda ben de hassasım. Gerçi herkes hassas olsa hiç sıkıntı olmaz. Wc den sonra el yıkamamak nedir yani? Ama çocuklar olduktan sonra genişledim biraz. Mecburen.:deli:

Ay çok haklısınız. Bir de evde bebek varsa insan tam Ayşe Teyze modunda geziyor. Valla biz eve kutu kutu dezenfektan aldık, herkese ellerini yıkatıp ondan sıkıyoruz.
Kayınvalidem dışardan gelir el yıkamazdı, direkt bebeğe koşardı, eşim uyarmasa öyle sevecek dolmuşlu eliyle. Şimdi eşimden ve bakıcıdan utanıp girer girmez doğru banyoya koşuyor. Yani en temel şeydir eve girer girmez el yıkamak, bırakın evde titiz olmayı bundan bile aciz insanlar var maalesef.

Bende kendim takıntılıyım sanıyordum ama bu kadar değilmişim :)
Benim de en ufak şeyden midem bulanır. Asla başkasının çatalını kullanamam( acaba almış mıdır benim çatalımı diye düşünerek yenisiyle değiştiriyorum o derecede)
Başkasının bardağından su içemem,1 kez su içtiysem o bardaktan bir daha içmem :) gibi gibi.. ama kapı kolları filan biraz abartı olmuş. Çok detay var hepsini düşünürseniz hasta olursunuz.
Zaten biraz mikroba da ihtiyacımız var açıkçası :)

Benim de en ufak şeyden midem bulanır. Asla başkasının çatalını kullanamam( acaba almış mıdır benim çatalımı diye düşünerek yenisiyle değiştiriyorum o derecede)
Başkasının bardağından su içemem,1 kez su içtiysem o bardaktan bir daha içmem :) gibi gibi.. ama kapı kolları filan biraz abartı olmuş. Çok detay var hepsini düşünürseniz hasta olursunuz.

[
Ay çok haklısınız. Bir de evde bebek varsa insan tam Ayşe Teyze modunda geziyor. Valla biz eve kutu kutu dezenfektan aldık, herkese ellerini yıkatıp ondan sıkıyoruz.
Kayınvalidem dışardan gelir el yıkamazdı, direkt bebeğe koşardı, eşim uyarmasa öyle sevecek dolmuşlu eliyle. Şimdi eşimden ve bakıcıdan utanıp girer girmez doğru banyoya koşuyor. Yani en temel şeydir eve girer girmez el yıkamak, bırakın evde titiz olmayı bundan bile aciz insanlar var maalesef.
Çok iyi yapıyorsunuz evde çocuk olsa onu bahane edilir söylenir de ne bileyim utanıyorum ben pişsin yıka elini demeye de ya alışacağım ya kafayı kıracağım artık.

Ben de aynen ya. Bizim ailede asla başka biriyle aynı çatalı, aynı bardağı kullanmak yoktur. Kayınvalidem çatalla bi kendi yedi, bi küçük bi çocuğa yedirdi geçen gün. Çocuğun annesi de kayınvalidemden için demez mi çok güzel çocuk bakar diye. Ay sana müstehak o zaman dedim içimden.
Bugün kayınvalide gömme günüm :halay:

Bir de çay bardakları karışır ye asla gittiğim yerlerde çay içmem yada kendim doldururum :)))))
Ben bardağımı kimseye vermem :) bilmediğim yerde de içmem çünkü bazı pisler aman çay ne olacak yağsız tuzsuz deyip tutup çevirebiliyor. Hatta üzülerek söylüyorum ki bir cafede mutfak bölümüne geçme şansım oldu adam diyor ki çay bardakları suya tutulur neymiş efendim deterjan kokarmış! Geceden klorlu suda bekletiyormuş günde bir kere yıkanıyor elli kişi kullanıyor

Ben de aynen ya. Bizim ailede asla başka biriyle aynı çatalı, aynı bardağı kullanmak yoktur. Kayınvalidem çatalla bi kendi yedi, bi küçük bi çocuğa yedirdi geçen gün. Çocuğun annesi de kayınvalidemden için demez mi çok güzel çocuk bakar diye. Ay sana müstehak o zaman dedim içimden.

Ayyy Yok ya hayatta ne kardeşim hatta eşim bile olsa aynı bardağı çatalı kullanamam. En çok bakteri ağızda olur zaten o çocuğa verilir mı aynı çataldan ortalığı yıkarım ben :))))
Gömelim zaten kv ler hep gömülmeli :halay:

Ben bardağımı kimseye vermem :) bilmediğim yerde de içmem çünkü bazı pisler aman çay ne olacak yağsız tuzsuz deyip tutup çevirebiliyor. Hatta üzülerek söylüyorum ki bir cafede mutfak bölümüne geçme şansım oldu adam diyor ki çay bardakları suya tutulur neymiş efendim deterjan kokarmış! Geceden klorlu suda bekletiyormuş günde bir kere yıkanıyor elli kişi kullanıyor

Yok ya makinaya atarlar muhakkak. Ufak yerlerde olabilir dediğiniz ama :) börekçi tarzı ufak yerler gibi :) öyle birşey varsa daha da içemem dışarda ama ben genelde bardaklar çizik mı diye bakıyorum :))))
Çizikse hijyenlidir :halay:

Oo siz nesiniz ki ben kendimi bildim bileli kimseye aynı tabaktan yemem yeni yeni salata falan yiyorum bardaktan asla su içmem yanlışlıkla çatal kaşıktan yesem kalpten giderim herhalde :) çatalım kaşığım hep tabakta durur sofraya değen kasıktan falan yemem çünkü hiç temiz olduğunu düşünmüyorum

Ayy bnde oyleyim hele wc kapilari bilegimle aciyorum gunde en az 100 kez belki elimi yikiyorumdur.oyuzden adim cikti biraz hasta die.ellerimi okadar yikiyorumki .ellerim suan burusuk muşamba gibi deterjandan oluyo sanirim

Benim teyzem kapı kollarına domestos sürer bırakır, kurur domestoslar orda. Kapı kollarını tutan herkesin elleri pul pul olur durulanmadığı için. Asıl abartının son noktası bu :KK70:

Hahahahah evet o daha da abartıymış :))
Ben o kadar uğraşmıyorum ama ellerimi çok sık yıkıyorum. Elimi bişeye sürsem banyoya koşuyorum :)))

Back
X