• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birinin elinin değdiği herşeyden tiksiniyorum

Bende dışarda dikkat ederim,tuvalet kullanmak zorunda kaldıysam çıkarken elimi yıkar,peceteyle tutarım kapının kolunu. O peçeteyi atar dezenfektan ile ellerimi temizlerim. Kapısız avm tuvaletleri bu anlamda beni çok mutlu eder. Çıkarken dokunmak zorunda kalmadığım icin.
Meyve sebzeyi sirkeli suda bekletir gıcırdata gıcırdata yıkarım.
Ama evde tuvalet kapısına dokunmayayım vs derdim olmaz. Sadece misafir geldiyse ekstra dikkat ederim,ev ahalisinden rahatsız olmam.
Kızım doğmadan önce aşırı tiksinirdim yalan yok,sonra çişli,kakalı bezlerle aşina ola ola alıştım sanırım. Eskisi kadar incelemiyorum. İncelemeye başlasam psikolojik anlamda altından kalkamam zaten. Bazen aklıma gelir gibi oluyor dışarda yemek yerken ,hemen uzaklaştırıyorum o düşünceyi beynimden.

Ay bunu ben de görünce çok şaşırdım. Öylece aldı tabağa koydu. Bir de demez mi kabuklu zaten yıkarsam su israfı olur diye. :olamaz:

Maalesef bu konularda ben de hassasım. Gerçi herkes hassas olsa hiç sıkıntı olmaz. Wc den sonra el yıkamamak nedir yani? Ama çocuklar olduktan sonra genişledim biraz. Mecburen.:deli:
Yumurta kırdıktan sonra el yıkamadan hamurla uğraşmaya devam eden var bir de..
Benim kayınvalidem yeni doğum yaptığımda, ses yapıp rahatsız etmeyi kimseyi diye, mutfakta abdest alırdı düşün yani.. Yerlere sular damlamış, ayak izleri çıkmış felan.
Ben de gözünün önünde orayı cifle, domestosla sildim birdaha yapmadı.
Çok fazla düşünmek hasta eder insanı diyorlar ama düşünülmeyecek gibi değil ki yaw

Yumurta kırdıktan sonra el yıkamadan hamurla uğraşmaya devam eden var bir de..
Benim kayınvalidem yeni doğum yaptığımda, ses yapıp rahatsız etmeyi kimseyi diye, mutfakta abdest alırdı düşün yani.. Yerlere sular damlamış, ayak izleri çıkmış felan.
Ben de gözünün önünde orayı cifle, domestosla sildim birdaha yapmadı.
Çok fazla düşünmek hasta eder insanı diyorlar ama düşünülmeyecek gibi değil ki yaw
Ne iğrençlik ya nasıl bu kadar düşüncesiz oluyorlar. O lavaboya bulaşık yıkanıyor yeri geliyor meyve sebze düşüyor alıyoruz ağız burun silmek nedir ya. Allah'ım biz de mi böyle olacağız acaba yaşlanınca büyük konuşmaktan da korkarım hep

Bir müdürüm var en çok ondan tiksiniyorum. Masamda bir şeye dokunsun gidince hemen kolonyalarla siliyorum. Takıntım oldu..

Onun dışında umumi yerler, toplu taşıma araçları zaten kabusum. Eve gidince hiç bir yere dokunmadan banyoya koşuyorum.
Aşırı düşünürsen kafayı yersin. Biraz daha rahat ol.

cevremde böyle insanlar olsa ne iyi anlaşırım ya bende asla wc kapılarını pecetesiz tutmam. Birinin elinin değdiği şeyi ölçüp biçip güven oluşturuyorsa yerim. wc ye benim haricinde biri girdiyse fis fis dezenfenktani basarim. evde kiyma çiğ et fln piştiyse onun değdiği plastik cam tabakları amonyaklı suyla yıkarım. çamaşır sererken yere çamaşır düşerse anında tekrar kirli sepetine postalarım bende az psikopat değilim :deli:

Ne iğrençlik ya nasıl bu kadar düşüncesiz oluyorlar. O lavaboya bulaşık yıkanıyor yeri geliyor meyve sebze düşüyor alıyoruz ağız burun silmek nedir ya. Allah'ım biz de mi böyle olacağız acaba yaşlanınca büyük konuşmaktan da korkarım hep
Temizlik imandandir yahu insan elini yıkamadan, üslubuna göre davranmadan nasıl rahat eder ki..
Allah korusun inşallah temiz insanlar oluruz.
Ben bebek olan her eve girdiğimde ilk iş elimi yıkıyorum ama, benim bebeğim yeni doğduğunda gelenlere ellerinizi yıkayın demek zorunda kalıyordum.
Allah su vermiş sabun vermiş, dışardan gelince ellerim temiz bi yere degmedim ki diyenler var birde :KK70:

cevremde böyle insanlar olsa ne iyi anlaşırım ya bende asla wc kapılarını pecetesiz tutmam. Birinin elinin değdiği şeyi ölçüp biçip güven oluşturuyorsa yerim. wc ye benim haricinde biri girdiyse fis fis dezenfenktani basarim. evde kiyma çiğ et fln piştiyse onun değdiği plastik cam tabakları amonyaklı suyla yıkarım. çamaşır sererken yere çamaşır düşerse anında tekrar kirli sepetine postalarım bende az psikopat değilim :deli:
Sen daha ileri seviyede son :) ben ağzıma gidecek şeyler konusunda çok hassasım bu dert bana yetiyor birde onla uğraşamam ;) temiz yere düştüğü sürece sıkıntı yok :)

Fazla irdelerseniz eğer işin içinden çıkılmaz bir hal aldırırsınız.
Finans departmanındayım benim de en tiksinsiğim şey para !
Elimi sürer sürmez hemen yıkıyorum.
Zaten parada bulunan mikroplar halk tuvaletletinde bile yokmus..bu gerçek arastirilmis zaten..ayy igrenc ya..
Cok fazla detayli dusunme konu sahibi.Kafayi yersin yoksa

Ben bardağımı kimseye vermem :) bilmediğim yerde de içmem çünkü bazı pisler aman çay ne olacak yağsız tuzsuz deyip tutup çevirebiliyor. Hatta üzülerek söylüyorum ki bir cafede mutfak bölümüne geçme şansım oldu adam diyor ki çay bardakları suya tutulur neymiş efendim deterjan kokarmış! Geceden klorlu suda bekletiyormuş günde bir kere yıkanıyor elli kişi kullanıyor

İşyerinde çaycı kadının bardak yıkama(ma) şeklini gördüğü halde o bardaklardan su ve çay içen sözde titizler bile var.. Kadın deterjanı kendi parasıyla alıyor sanki..
Kalkıp plastik bardak alıyorum yine de masadaki cam bardağı kullanmıyorum. 50 kişi kullanıyor onu gün içinde. :KK45:

Temizlik imandandir yahu insan elini yıkamadan, üslubuna göre davranmadan nasıl rahat eder ki..
Allah korusun inşallah temiz insanlar oluruz.
Ben bebek olan her eve girdiğimde ilk iş elimi yıkıyorum ama, benim bebeğim yeni doğduğunda gelenlere ellerinizi yıkayın demek zorunda kalıyordum.
Allah su vermiş sabun vermiş, dışardan gelince ellerim temiz bi yere degmedim ki diyenler var birde :KK70:
Aynı annem ya :) evde iş yapıyor yıkıyor elini sonra kapı baca elleyip gene yemeğe girişiyor yıka deyince demin yıkadım birşey yapmadım temiz diyor :))

Pis biri degilim. Ellerimi yikar, duşumu alir, kisisel bakimima, kiyafetlerime, temizligine dikkat ederim. Ancak elimi her birseye surdugumde yikamaya kosmam, yanimda dezenfektan filan taşimam.
Oturdugum yerde yok tabak yikanmadiysa, yok bardagimdan biri ictiyse gibi gunluk yaşantimda mikrop kaygisi tasimiyorum. Tabiki goz gore gore yikanmamis bardaktan icmek istemem ama engel olamayacagimiz konularda boyle kaygilar tasimak sadece hayati zorlaştirir.
Genelde hastada olmam. Esim hasta olur dipdibe dururuz bana birsey olmaz. :KK70: Bazen bulastigi oldu ama O nun kadar hasta olmam.
Kisaca mikroptan ölmezsiniz. Bosuna sosyal, gunluk hayati zehir edersiniz.

Ben de ayniyim. Misafirliğe gittiğim yerlerde çok ayıp ediyorum bazen. Bana bardakla su getirenlere bardak temiz mi diye içgüdüsel sorduğum çok oldu. Yakin arkadaşlarım artik alıştı bardak gelince " merak etme ilk kullanan sensin " diyorlar. Ona rağmen emin olamıyorum.

Yorumları simdi okuyacağım. Ben de çok mağdurum

ben bi obsesif kompulsif olarak el yıkamaktan havlularım hiç kuru kalmaz da neyse.. konuya geleyim..

otobüste burnunu karıştırıp heryeri tutan insanlar, eve gelen misafirlerin banyoya büyük tuvaletini yere yapması, küçük bebeklerin girişe çişini yapması, misafirlerin ayaklarını hatır hutur kaşıması, burun karıştırması, ellerini yıkamadan yemeğe girişen çok bilmiş misafirler.. of offf.. sonra da niye obsesif kompulsif oluyoruz..

kızlar o değil de dışarıda tuvalete girerken kapıyı elimle açıp üstüme dokunamıyorum o yüzden tuvalete gidemiyorum. peçete ile tuttuğumda da tuhaf tuhaf bakan insanlar var. oraya dokunmayayım buraya dokunmayayım diye baya uzun süre alıyo tuvalete girip çıkmak, ne yalan söyleyeyim sırf uğraşmamak için tutuyorum:KK45: işkence gibi hayat ya :oha:

Pis biri degilim. Ellerimi yikar, duşumu alir, kisisel bakimima, kiyafetlerime, temizligine dikkat ederim. Ancak elimi her birseye surdugumde yikamaya kosmam, yanimda dezenfektan filan taşimam.
Oturdugum yerde yok tabak yikanmadiysa, yok bardagimdan biri ictiyse gibi gunluk yaşantimda mikrop kaygisi tasimiyorum. Tabiki goz gore gore yikanmamis bardaktan icmek istemem ama engel olamayacagimiz konularda boyle kaygilar tasimak sadece hayati zorlaştirir.
Genelde hastada olmam. Esim hasta olur dipdibe dururuz bana birsey olmaz. :KK70: Bazen bulastigi oldu ama O nun kadar hasta olmam.
Yok yanlış anladınız benim derdim mikrop değil o havada bile var. Sadece birilerinin ağzının değdiği yerden tiksiniyorum. Zaten burun tuvalet mevzusu malum mikroptan ziyade mide bulandırıcı gelmesi .

Yok yanlış anladınız benim derdim mikrop değil o havada bile var. Sadece birilerinin ağzının değdiği yerden tiksiniyorum. Zaten burun tuvalet mevzusu malum mikroptan ziyade mide bulandırıcı gelmesi

Bu kadar takıntı yorar insanı. Yorulmuyor musun? Lamba düğmesine dokunmaya tiksinecek kadar ne yaşadın bi sen titizsin herkes veremli veremli geziyo ortalıkta.

Ben de ayniyim. Misafirliğe gittiğim yerlerde çok ayıp ediyorum bazen. Bana bardakla su getirenlere bardak temiz mi diye içgüdüsel sorduğum çok oldu. Yakin arkadaşlarım artik alıştı bardak gelince " merak etme ilk kullanan sensin " diyorlar. Ona rağmen emin olamıyorum.

Yorumları simdi okuyacağım. Ben de çok mağdurum
Ona beni bilen herkes alıştı bizim buralarda sürahiyle ve tek bir bardakla herkese su dağıtma adeti var beni pas geçer herkes :) sana getireyim ayrı derler. Ben zahmet vermemek adına kendim alırım zaten .

Bu kadar takıntı yorar insanı. Yorulmuyor musun? Lamba düğmesine dokunmaya tiksinecek kadar ne yaşadın bi sen titizsin herkes veremli veremli geziyo ortalıkta.
Titizlik değil bu az önce gözümle görmüsüm adam tuvaletten çıkıyor su bile tutmuyor eliyle bir tarafını ellemeden mı yaptı. Hadi ellemedi o kapı koluna millet taharetlenip su tutup çıkıyor o elle açıyor o da pis kapıyı tutuyor. Gene aynı şey sonra o elle her yeri elliyor nasıl mideniz alıyor bunu anlamıyorum

Back
X