• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

kardeşim biliyor erkek arkdaşımı ve ailesi falanda hiç böyle bir tepki vermdi doğal karşıladı. babamında böyle bir tepki verceğini sanmıyorum. annem millete ne derim düşüncesi içindemi acaba bilmiorum. ama şuan babam yanımızda olduğundan bişi diyemiorum. bu konuyu tekrardan açıcam. ne kadar yanlış düşündüğünü sölicem. beni çok şaşırttığını ve üzdüğünü bilsin.

ben bu konuyu çok fazla büyütme derim. yani senin ilişkinde daha yeni, annenle bu konuda kırgın olma, şimdi o birşey der sen birşey dersin hoş olmaz, ilerde ilişkin devam etmezse sana; onlar için beni kırdın falan demesin, bak o da susmuş sen tepki verince... yanlış yaptığını anlamış. Sonra iş inada biner

çok ayıp etmiş anneniz...namusuyla,helalinden çalışan insanlar,evlatlarını okutup meslek sahibi yapmışlar.nasıl bir hor görmedir bu?hani şu yolsuzluklarla,karanlık işlerle trilyonluk olanlar var nice...kapıcı diye kültürsüz ve ezik mi olacaklar?hişşşttt ne sen söyledin ne biz duyduk:34:bozma kalbini annenin lafıla:45:

Bence anneyi de o kadar yerden yere vurmamak lazim, kizindan bagimsiz olarak konuyu dusununce eminim o da kapiciligin utanilacak bir meslek olmadigini dusunuyordur, sadece farkli ekonomik durumlara sahip ailelerin cocuklarinin zorluk cekebilecegini dusunup bir an icin kizi icin endiselenmistir ve agzindan oyle cikmistir. Zaten sonradan yanlis anlasildigi icin uzulmus sanirim.

Ben de bu durumun hic sorun olmadigini dusunuyorum. Fakat kendileri okuyamadiklari ve muhtemelen fakir bir hayatlari oldugu halde ogullarini bundan mahrum etmeyip okutmalari cok guzel bir sey. Bu durum bile iyi bir aile oldugunu gosterir bence.

Annen çok cahilce laflar etmiş onuruyla gururuyla çalışan insanlar sen o mercedes,jeep binen insanlardan kork (haram yiyip işçinin sigortasını yatırmayıp,zenginim ayağına yatan mahluklar)

sevdiğinizin ailesiyle gurur duyun bence ,o insanlara helal olsun
insanın parası pulu varlen çocuk yetiştirmesinde ne var
önemli olan zor şartlarda okutmak arkasında durmak
bakın ne güzel bir evlat yetiştirmişler
annenizin düşünce yapısı çok yanlış ,namusla alın teriyle kazanılan her kuruş kutsaldır .

cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize. annemi kırmak istemiorum hatalı bir laf etti. ben onun gibi düşünüyorum kesinlikle ve erkek arkadaşımı seviyorum bu sebeple asla ama asla ayrılmam. annemde belki benden öyle bir tepki alınca fikrini değiştirmiştir yeniden konuşmak nasip olmadı daha. tabikide ben istedikten sonra bunu sorun etmez uzatmaz engelde olmaz ama onun aklından böyle bir düşüncenin çıkmış olması beni rahatsız etti ilerde misal evlendik aklımda hep acaba hala öyle düşünüyormudur ben üzülmemeyim diemi susuyordur flan die düşünmem işllah. herşeyin hayırlısı tabi ne olacağını Allah bilir.

Bence sadece anneniz değil siz de arkadaşınızın ailesini yakıştıramıyorsunuz (Bir yandan içinize sinmiyor bir yandan da her işin "iş" olduğunu düşünüyorsunuz) ama bunu kendinize bile itiraf edemiyorsunuz. Çünkü eğer böyle olmasaydı bu konuyu annenizle konuşmanızda kapatır buraya taşıma gereği bile duymazdınız. Kesin bir karara varıp öyle ilerleyin ki sonuçta o insanlar da üzülmesin yok yere..

Bence sadece anneniz değil siz de arkadaşınızın ailesini yakıştıramıyorsunuz (Bir yandan içinize sinmiyor bir yandan da her işin "iş" olduğunu düşünüyorsunuz) ama bunu kendinize bile itiraf edemiyorsunuz. Çünkü eğer böyle olmasaydı bu konuyu annenizle konuşmanızda kapatır buraya taşıma gereği bile duymazdınız. Kesin bir karara varıp öyle ilerleyin ki sonuçta o insanlar da üzülmesin yok yere..

niye yakıştırmıyım ki en başından beri söylüyorum namusuyla para kazanıyorlar ne var bunda diye. üstelk annemede aynı durumda biz olsak nolurdu peki bile dedim. ben gereken cevabı verdim. buraya bu konuyu açmamın sebebi annemin bu şekilde düşünmüş olmasıyla beni şaşırtması ve üzmesi. aynı zmanda ne sebeple böyle bir tepki vermiştir acaba gerçekten aileler arasında uyum çokmu önemli bukadar diye fikir almak istedim. ben erkek arkadaşımın ailesinin mesleğini baştan biliordum eğer sorun etseydim başlamaazdım en başından sonradan öğrenmiş değilim yani

Tikkaaaat cevap veriyorum :1: :1: ;

Neredeyse bir yıldır evliyim, 3 yıl da nişanlı kaldım yani 4 yıldır kayıpederim var. 4 yıldır kimse bana kayınpederin ne iş yapıyor demedi. Babama da kimse sormadı, sorsa söylerdi....

Çok yakın arkadaşlarım; "aa kayınpederin ne iş yapıyor" demiştir belki.

Karapara aklamadığı, beyaz kadın ticareti yapmadığı (atıyorum tabisi) sürece mesele yok bence gönlünü rahat tut. Ben olsam o kayınpederi başımda gezdiririm, o işi yaparak evladını aslanlar gibi okuttuğu için.

Annene de kafanı takma, biraz ayıp etmiş ama seni okutup büyüttüğü için etikete önem veriyor galiba....

Anneye çok yüklenilmiş, bence bu çok yanlış.

Annesi asla evlenemezsin, onların mesleği berbat, yada aşalayıcı bir şekilde konuşmamışlar ki..

Gayet normal bir biçimde, herkesin ailesi gibi oda kızı için kaygılanmış..Hangimizin annesi evleneceğimiz insanlar için sorun çıkarmamış ki ?
Ayrıcada gayet normal ve sakin bir biçimde benim rızam olmaz ama sana engel olmam demiş..Bu cümlesi bile ne kadar iyi niyetli olduğunu düşündürür.

Aileler arası sosyal farklar ve anlaşmazlıklar çok önemlidir..Eğer yarın oturup bir gelecek konuşulursa karşılıklı birbirini anlayan ailelerin olması çok önemli..
Yoksa sonrasında içinden çıkılmayan hal alıyor.. İki tarafta birbirini anlamıyor ve anlaşmazlıklar çiftlere yansıyor..Sosyal farklar değildir bunu zorlaştıran anlayış farkıdır..

2 ay o insanı tanımanız için çok erken, biraz zaman verin kendinize ve ailelere..Tanışıp bir araya gelmeden neyin ne olduğuna karar veremiyor insan.

Siz cafede oturup çay içerken yaptığınız sohbet ve sevgi gösterisi, isteme ve nişan anlarında konuşmalar ve istekler gerçekleştiği an ile aynı olmuyor.

İnanın evlilik yolu çok ama çok zor..Birlikteyken çok mutlu olan çiftler, tüm aileler devreye girince, konular konuşulmaya başlanınca çok değişiyor.

Madem ciddi düşünüyorsunuz, ailesi gelsin ve ailenizle tanışsın..Sonraki gözlem, istişare yapmanız için daha kolay olur.

Ayrıca küçük bir ayrıntı olarak görülebilir ama kapı görevlisi işinin dışında ek bir iş yapıp helal yoldan nafakasını kazanmaya çalışması onur duyucu bir durum.

Demek ki oturduğu yerden değil, emekle ekmek kazanıyor.

Oğlunu ise bu halde yetiştirmesi ve mühendis olması için çaba harcayan aile ancak saygıyla anılır..

Ama annenize kızmayın, her kız annesi gibi kaygılanıyor ve kaygılanan her anne gibi idrakı devre dışı kalıyor. Bu çok normal.

ben çocukken kapıcıydık
bir keresinde apartman yöneticisine gitmem gerekti
kapıyı yöneticinin oğlu açtı
içeri bağırdı anneeeeeee kapıcının kızı geldi diye
o kadar zoruma gitti ki anlatamam benim bir adım var değil mi?
şimdi üniversite okuyorum o çocuk liseyi bile bitiremedi
bende onu mu küçümsemeliyim lise mezunu üniversite okuyamamış diye
hayır ben öyle bir şey yapmam ama malesef insanlar acımasız konuşuyor
neyse konunuza bakınca aklıma geldi paylaşmak istedim
annenize çok kızdım
adam mühendis olmuş babası kapıcı diyor
insanlar hayata zengin gelmek ister ama hayat her zaman istediğini vermiyor
siz takılıp kalmayın seviyorsanız mutlu olun
ne olduğunuz değil ne olacağınız önemli bence

Konuyu acan arkadasım gercekten sevıyorsan sonuna kadar gıtmen gerektıgını dusunuyorum.sonuçta sen sevdiğinle evleneceksin ve kendisini yetiştirmiş bir insan diyorsun.aileside namusu ile çalışıyor eninde sonunda.alın teri ile yapılan her iş kutsaldır bence...

niye yakıştırmıyım ki en başından beri söylüyorum namusuyla para kazanıyorlar ne var bunda diye. üstelk annemede aynı durumda biz olsak nolurdu peki bile dedim. ben gereken cevabı verdim. buraya bu konuyu açmamın sebebi annemin bu şekilde düşünmüş olmasıyla beni şaşırtması ve üzmesi. aynı zmanda ne sebeple böyle bir tepki vermiştir acaba gerçekten aileler arasında uyum çokmu önemli bukadar diye fikir almak istedim. ben erkek arkadaşımın ailesinin mesleğini baştan biliordum eğer sorun etseydim başlamaazdım en başından sonradan öğrenmiş değilim yani

Tam olarak böyle düşünmediğinizi ama arada kaldığınızı belirtmiştim önceki mesajımda ki olabilir bişey bu..
Konunuzun son cümleleri bunlar
"sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?"
Konuyu açma sebebiniz salt annenize üzülmeniz değil bu cümlelere göre..

Benim demek istediğim; en ufak bir şüpheniz varsa, sonunda birileri mutlaka üzülecek, bunu göz önünde bulundurun..

ben çocukken kapıcıydık
bir keresinde apartman yöneticisine gitmem gerekti
kapıyı yöneticinin oğlu açtı
içeri bağırdı anneeeeeee kapıcının kızı geldi diye
o kadar zoruma gitti ki anlatamam benim bir adım var değil mi?
şimdi üniversite okuyorum o çocuk liseyi bile bitiremedi
bende onu mu küçümsemeliyim lise mezunu üniversite okuyamamış diye
hayır ben öyle bir şey yapmam ama malesef insanlar acımasız konuşuyor
neyse konunuza bakınca aklıma geldi paylaşmak istedim
annenize çok kızdım
adam mühendis olmuş babası kapıcı diyor
insanlar hayata zengin gelmek ister ama hayat her zaman istediğini vermiyor
siz takılıp kalmayın seviyorsanız mutlu olun
ne olduğunuz değil ne olacağınız önemli bence

çok güzel yazmışsınız çok sağolun. daha ilişkim yeni ama gerçekten çok iyi anlaşıyorum seviyorum ve seviliyorum. sonumuzu Allah bilir. adam zorluklarla okutmuş çocuğunu ve meslek sahibi yapmış. gurur duyulması gereken biri. ve sırf üniversite okumuş olsun diye okutmamış. oğlu gerçekten istediği mesleği yapsın diye 2 sene dershanelere yollamış didinmiş. asla takılmam öyle bir şeye genede fikir almak istedim annem niye böyle bir tepki vermiştir diye. dediğiniz gibi ne olduğumuz değil ne olacağımız önemli

Kusura bakmayın ama anneniz kendini çok aşmış!
İnsanların sayılır meslekleri olabilir,fakat ya namustan yoksunlarsa..!
Önemli olan yaptığı iş değil alın teridir,namusudur..
Bu klasik ama olmazsa olmazları sıraladım çünkü anneniz bu yaşa gelmiş demek ki hala bu değerlerden bir haber..

Örnek vermeden duramayacağım..Benim akrabalarımda çok kişi kapıcılık yaparak bu günlere geldiler,ve ben onlarla grur duyuyorum,hepsi benim canım ciğerim..Hiçte utanılacak bir durum değil.

Şu anda beş katlı apartmanları,üç beş tane daireleri var hepsinin.
Hemde en güzel yerlerde..ve apartman görevlisi olarak en şık yerlerde yaptılar işlerini:42:
Kayınvalidem olsa gene utanmazdım ki..Yeterki helal ekmeklerini yedirsinler çoluğuna,çocuğuna..

Tam olarak böyle düşünmediğinizi ama arada kaldığınızı belirtmiştim önceki mesajımda ki olabilir bişey bu..
Konunuzun son cümleleri bunlar
"sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?"
Konuyu açma sebebiniz salt annenize üzülmeniz değil bu cümlelere göre..

Benim demek istediğim; en ufak bir şüpheniz varsa, sonunda birileri mutlaka üzülecek, bunu göz önünde bulundurun..

açıkçası öğrenmek istediğim şey benim şuan bunu önemsememiş olmam ilerde aileler açısından sorun yaratırmı. yani annem benden daha tecrübeli sonuçta belki ben önemsemiyorum ama ilerde karşıma böyle bir sorun çıkabilir bunu göstermek istedi. bende haklı mı değilmi den kastettiğim buydu. teşekkürler cevabınız için ben gerçekten hissettiklerimden eminim. böyle bir sebepten o insanı yarı yolda bırakıcak biri değilim.

ailesine ne mutlu okutmuslar,ama burda annenizide yerden yere vuruyorlar bence onun normal bakisi bu degildir fakat cocugu isin icindeyse sanirim daha farkli bir pencereden bakiyor..kücümsemek adina dedigini sanmiyorum...
sükür annem-babam marka meraki yok ama benimde halalarim bu konuda cok seydir yani nasil denir okumuslar filan erkek cocuklar kendi istekleriyle okumamislar ama bulundugmuz yerde cok saygin,maddi anlamda hic skinti cekmemis kisielrdi..
kimseyide pek begenmezler ben erkek aradasimi anneme söyledim ve iste babasinin durumu öyle ahim sahim degil ya bundan halamlar sorun cikarirsa babama birsey derlerse dedim,annem kimse karismaz dedi babamada ayni bu cümlelerle söylemis babamda insan olsnlar ne yapacaz babasinin isini gücünü dedi..
ya bazi konularda onlar daha sade yasam sürdügünden(bizde cemiyet hayati yasamiyoruz ama daha farkli )yani abarti buluyor..en basitinden mesela biz misafir geldiginde ya da gittgimizde ev ayakkabisi giyeriz bu benm bircok arkadasim tarafindan görgüsüzlük olarak nitelendirildi,sevgilim icinde gereksiz ama bizim icin gereksiz olmayan bir ayrinti yani bazi ufak tefek seyler iste,sorun olacagini sanmiyorum annen bence bir an etraf ve ferihanin gazina gelmis..bence kadina bu kadr yüklenmek yersiz.

Son düzenleme:
önemli olan senin hayatını birleştirmek istedigin adamın meslegi ve çok güzel bi meslegi var
eger senin ailen çok üst mevkideki insanlar olsaydı sorun yaratırmıydı ? evet yaratırdı ...
ama ortada öyle bi durum yok sevgilinin ailesi zengin olmayı becerememiş ama insan olmuşlar!
evlatlarına mal mülk sunamasalarda meslek edindirmişler..
balık vermemişler balık tutmayı ögretmişler..annenizede çok kızmamak lazım herkes evladı için en iyisini ister ama anladıgım kadarıyla zaten ortada karşı çıkılan bi durumda yok sadece fikrini belirtmiş annen bana kalırsa bi sorun çıkmaz allah mutlu etsin

tamam kizlar annesine yüklenmeyin bukadar..
kadinda kizini düsündügü icin böyle bi laf söylemis.. hangi anne ilk etapta tepki vermiyoki...
benim annemde ilk etapta sacma sapan seylerden olmaz bu is demisti, bakti kizi elden gidiyo :D
ama ciddi anlamda HAYIR ASLA OLAMAZ gibi bisey olmadi.. normal seyler..

bakış açınız çok güzel aklı başında mantıklı bir insan olduğunuz belli eğer şu sitede okuduklarım olmasa bende annen yanlış düşünüyor sen haklısın aldırma ona diye başlardım lafa ama burda bir çok kadın eşinin ailesinin maddi durumunun evliliklerini etkilediğini yazıyor ve eşinin kendi ailesine maddi yardımda bulunmasıyla ilgili şikayetler yazıyor... tahminime göre sizin de sevgiliniz ailesine maddi olarak destek oluyordur, ailesi o mesleği kaç sene daha yapabilir, evlenincede bu destek devam ederse vs.. siz bu durumu kabullenebilecek misiniz, gibi şeyler geldi aklıma...

Back
X