amin canım şansı bol çocuklar olsunlar.
SAOL CANIM BENDE AYNISINI SÖYLİCEKTİM ŞİMDİ BUGÜN PEK DURGUN GENE DİYE.. AY BENİM CANIM SIKKIN ANLATIYIM BARİ
DÜN OĞLANIN SINAVI VARDI ONU ALMAYA GİDERKEN MÜDÜR ARADI :bbo:
DERSHANE MÜDÜRÜ ÇOK ŞAŞIRDIM KORKTUM FALAN. GÖRÜŞMEK İSTİYOMUŞ
ORAYA GELİYORUM ZATEN DEDİM. GİTTİM Bİ BAKTIMKİ OĞLUM SINAVIN YARISINDA AĞLAYARAK YAPAMIYORUM DİYE ÇIKMIŞ SINAVDAN. BERKEYİ DIŞARI ÇIKARDI. İYİ NOT ALMASI ADINA OĞLUMA BASKI YAPTIĞIMI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.. ASLA DEDİM BEN OĞLUMUN KÖTÜ BİR YERDE OLDUĞUNU DÜŞÜNMEDİĞİMİ, DÜŞÜNMEDİĞİM BİŞİYİN BASKISINI YAPMADIĞIMI ANLATMAYA ÇALIŞTIM. TEK İSTEDİĞİMİN AZCIK HAREKETLENMESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİM Kİ BUNU ÖNERENDE BU DERSHANENİN REHBERLİK ÖĞRETMENİYDİ DEDİM. BU KONUŞMADAN SONRA BİRAZ DAHA PUANINI YÜKSELTMEK AMACIYLA TEST ÇÖZMESİNİ TEKRAR YAPMASINI İSTEDİĞİM İÇİN BUNUN ADI BASKIYSA ÖYLE KABUL EDEBİLİRSİNİZ DEDİM. TEK YAPTIĞIM ŞEYİN ONU YÖNLENDİRMEK OLDUĞUNU ZATEN BUNU YAPMADIĞIM ZAMAN ÇOK RAHAT Bİ YAPISI OLDUĞU İÇİN OĞLUMUN DAĞILACAĞINDAN EMİN OLDUĞUMU ANLATTIM. ASLA DÜŞÜK PUAN YADA NOT ALDIĞINDA ONA BAĞIRIP KIZMADIĞIMI SADECE AZCIK YÜKSELTMESİ YÖNÜNDE ASLA 100PUAN ALMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMEDİĞİMİ KENDİSİYLE HEP BU YÖNDE KONUŞTUĞUMU ANLATTIM. YANİ PUANLARININ 340LARDA DEİLDE 400 LERDE OLMASININ, NOTLARININ 80LERDE OLMASININ KENDİSİNE AVANTAJ SAĞLAYACAĞI YÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDUĞUMU İFADE ETTİM. SİZİN TABİRİNİZLE BU KADARCIK ŞEY BASKIYSA OZAMAN BASKIYI BIRAKALIM DEDİM. ÇALIŞMADIĞI HALDE İYİ NOT ALMAK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜK NOT YADA SINIF DÜŞMEK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİM. BÖYLE OLUNCADA ÜZÜLDÜĞÜNÜ AĞLADIĞINI ANLATTIM. E ADAM BANA HAK VERDİ TABİ. OĞLUMU ÇAĞIRDI SONRA
ONA SORDU ÇALIŞTINMI SEN DİYE. HAYIR DEDİ. ÇALIŞMADIĞIN HALDE NASIL İYİ BİR NOT ALMAYI DÜŞÜNEBİLİRSİN BUNA HAKKIN VARMI DEDİ. YOK DEDİ TABİ.
NEDEN BU YÜZDEN HAKSIZ OLARAK KENDİNİ ANNENİ VE BİZİ ÜZDÜĞÜNÜ SORABİLİRMİYİM DEDİ..ÇALIŞMAYIP KÖTÜ NOT ALDIĞINDA ELBETTEKİ BİZLER AİLEN TEPKİ GÖSTERECEK DEDİ. AMA ÇALIŞIP ÇABALAYIP KÖTÜ NOT ALIINCA HİÇ KİMSE SENİ YADIRGAMAZ DEDİ.. ÇALIŞIP ÖPRENENE SINAV ASLA ZOR GELMEZ STRES YAPMAZ BÖYLE AĞLAMAZ DEDİ.SEN İSTİYOSUNKİ ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ. ÇALIŞMADAN BU MÜMKÜN DEĞİL DEDİ. BU ARADA BEN AĞLIYORUM TABİ... NASIL MAHCUP OLDUM NASIL ŞAŞIRDIM ANLATAMAM SİZE..
HATASINI ANLADI OĞLUMDA ÇOK ÜZÜLDÜ.. GÜZELCE KONUŞTUK EVE GİDİNCE.
PROGRAMLI ÇALIŞACAĞINA SÖZ VERDİ DERSHANEDEN PROGRAM VERDİLER SAATLİ. BUGÜNDEN İTİBAREN ÇALIŞMAYA BAŞLICAK. EMNİMKİ BAŞARACAKSIN DEDİM KENDİSİNEDE.. SABAH MÜDÜR TEKRAR ARADI. NASILDI NE YAPTINIZ DİYE.. BUGÜN BAŞLIYORUZ DEDİM KENDİ SÖYLEDİ KİTAPLARIMI AL YANINA DİYE DEDİM. ÇOK GÜZEL BİR GELİŞME DEDİ. DEMEKKİ ÖNEMSEDİ BİZİ DEDİ. TŞK ETTİM KAPATTIM..
YANİ KIZLAR İNANILMAZ ZOR ÇOCUK YETİŞTİRMEK ALLAH KOLAYLIK VERSİN HEPİMİZE..
SAOL CANIM BENDE AYNISINI SÖYLİCEKTİM ŞİMDİ BUGÜN PEK DURGUN GENE DİYE.. AY BENİM CANIM SIKKIN ANLATIYIM BARİ
ORAYA GELİYORUM ZATEN DEDİM. GİTTİM Bİ BAKTIMKİ OĞLUM SINAVIN YARISINDA AĞLAYARAK YAPAMIYORUM DİYE ÇIKMIŞ SINAVDAN. BERKEYİ DIŞARI ÇIKARDI. İYİ NOT ALMASI ADINA OĞLUMA BASKI YAPTIĞIMI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.. ASLA DEDİM BEN OĞLUMUN KÖTÜ BİR YERDE OLDUĞUNU DÜŞÜNMEDİĞİMİ, DÜŞÜNMEDİĞİM BİŞİYİN BASKISINI YAPMADIĞIMI ANLATMAYA ÇALIŞTIM. TEK İSTEDİĞİMİN AZCIK HAREKETLENMESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİM Kİ BUNU ÖNERENDE BU DERSHANENİN REHBERLİK ÖĞRETMENİYDİ DEDİM. BU KONUŞMADAN SONRA BİRAZ DAHA PUANINI YÜKSELTMEK AMACIYLA TEST ÇÖZMESİNİ TEKRAR YAPMASINI İSTEDİĞİM İÇİN BUNUN ADI BASKIYSA ÖYLE KABUL EDEBİLİRSİNİZ DEDİM. TEK YAPTIĞIM ŞEYİN ONU YÖNLENDİRMEK OLDUĞUNU ZATEN BUNU YAPMADIĞIM ZAMAN ÇOK RAHAT Bİ YAPISI OLDUĞU İÇİN OĞLUMUN DAĞILACAĞINDAN EMİN OLDUĞUMU ANLATTIM. ASLA DÜŞÜK PUAN YADA NOT ALDIĞINDA ONA BAĞIRIP KIZMADIĞIMI SADECE AZCIK YÜKSELTMESİ YÖNÜNDE ASLA 100PUAN ALMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMEDİĞİMİ KENDİSİYLE HEP BU YÖNDE KONUŞTUĞUMU ANLATTIM. YANİ PUANLARININ 340LARDA DEİLDE 400 LERDE OLMASININ, NOTLARININ 80LERDE OLMASININ KENDİSİNE AVANTAJ SAĞLAYACAĞI YÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDUĞUMU İFADE ETTİM. SİZİN TABİRİNİZLE BU KADARCIK ŞEY BASKIYSA OZAMAN BASKIYI BIRAKALIM DEDİM. ÇALIŞMADIĞI HALDE İYİ NOT ALMAK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜK NOT YADA SINIF DÜŞMEK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİM. BÖYLE OLUNCADA ÜZÜLDÜĞÜNÜ AĞLADIĞINI ANLATTIM. E ADAM BANA HAK VERDİ TABİ. OĞLUMU ÇAĞIRDI SONRA
ONA SORDU ÇALIŞTINMI SEN DİYE. HAYIR DEDİ. ÇALIŞMADIĞIN HALDE NASIL İYİ BİR NOT ALMAYI DÜŞÜNEBİLİRSİN BUNA HAKKIN VARMI DEDİ. YOK DEDİ TABİ.
NEDEN BU YÜZDEN HAKSIZ OLARAK KENDİNİ ANNENİ VE BİZİ ÜZDÜĞÜNÜ SORABİLİRMİYİM DEDİ..ÇALIŞMAYIP KÖTÜ NOT ALDIĞINDA ELBETTEKİ BİZLER AİLEN TEPKİ GÖSTERECEK DEDİ. AMA ÇALIŞIP ÇABALAYIP KÖTÜ NOT ALIINCA HİÇ KİMSE SENİ YADIRGAMAZ DEDİ.. ÇALIŞIP ÖPRENENE SINAV ASLA ZOR GELMEZ STRES YAPMAZ BÖYLE AĞLAMAZ DEDİ.SEN İSTİYOSUNKİ ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ. ÇALIŞMADAN BU MÜMKÜN DEĞİL DEDİ. BU ARADA BEN AĞLIYORUM TABİ... NASIL MAHCUP OLDUM NASIL ŞAŞIRDIM ANLATAMAM SİZE..
PROGRAMLI ÇALIŞACAĞINA SÖZ VERDİ DERSHANEDEN PROGRAM VERDİLER SAATLİ. BUGÜNDEN İTİBAREN ÇALIŞMAYA BAŞLICAK. EMNİMKİ BAŞARACAKSIN DEDİM KENDİSİNEDE.. SABAH MÜDÜR TEKRAR ARADI. NASILDI NE YAPTINIZ DİYE.. BUGÜN BAŞLIYORUZ DEDİM KENDİ SÖYLEDİ KİTAPLARIMI AL YANINA DİYE DEDİM. ÇOK GÜZEL BİR GELİŞME DEDİ. DEMEKKİ ÖNEMSEDİ BİZİ DEDİ. TŞK ETTİM KAPATTIM..
saol canım bende aynısını söylicektim şimdi bugün pek durgun gene diye.. Ay benim canım sıkkın anlatıyım bari
dün oğlanın sınavı vardı onu almaya giderken müdür aradı :bbo:
Dershane müdürü çok şaşırdım korktum falan. Görüşmek istiyomuş
oraya geliyorum zaten dedim. Gittim bi baktımki oğlum sınavın yarısında ağlayarak yapamıyorum diye çıkmış sınavdan. Berkeyi dışarı çıkardı. Iyi not alması adına oğluma baskı yaptığımı düşündüğünü söyledi.. Asla dedim ben oğlumun kötü bir yerde olduğunu düşünmediğimi, düşünmediğim bişiyin baskısını yapmadığımı anlatmaya çalıştım. Tek istediğimin azcık hareketlenmesi olduğunu söyledim ki bunu önerende bu dershanenin rehberlik öğretmeniydi dedim. Bu konuşmadan sonra biraz daha puanını yükseltmek amacıyla test çözmesini tekrar yapmasını istediğim için bunun adı baskıysa öyle kabul edebilirsiniz dedim. Tek yaptığım şeyin onu yönlendirmek olduğunu zaten bunu yapmadığım zaman çok rahat bi yapısı olduğu için oğlumun dağılacağından emin olduğumu anlattım. Asla düşük puan yada not aldığında ona bağırıp kızmadığımı sadece azcık yükseltmesi yönünde asla 100puan alması gerektiğini düşünmediğimi kendisiyle hep bu yönde konuştuğumu anlattım. Yani puanlarının 340larda deilde 400 lerde olmasının, notlarının 80lerde olmasının kendisine avantaj sağlayacağı yönünde açıklamalarda bulunduğumu ifade ettim. Sizin tabirinizle bu kadarcık şey baskıysa ozaman baskıyı bırakalım dedim. çalışmadığı halde iyi not almak istediğini düşük not yada sınıf düşmek istemediğini söyledim. Böyle oluncada üzüldüğünü ağladığını anlattım. E adam bana hak verdi tabi. Oğlumu çağırdı sonra
ona sordu çalıştınmı sen diye. Hayır dedi. çalışmadığın halde nasıl iyi bir not almayı düşünebilirsin buna hakkın varmı dedi. Yok dedi tabi.
Neden bu yüzden haksız olarak kendini anneni ve bizi üzdüğünü sorabilirmiyim dedi..çalışmayıp kötü not aldığında elbetteki bizler ailen tepki gösterecek dedi. Ama çalışıp çabalayıp kötü not alıınca hiç kimse seni yadırgamaz dedi.. çalışıp öprenene sınav asla zor gelmez stres yapmaz böyle ağlamaz dedi.sen istiyosunki armut piş ağzıma düş. çalışmadan bu mümkün değil dedi. Bu arada ben ağlıyorum tabi... Nasıl mahcup oldum nasıl şaşırdım anlatamam size..
Hatasını anladı oğlumda çok üzüldü.. Güzelce konuştuk eve gidince.
Programlı çalışacağına söz verdi dershaneden program verdiler saatli. Bugünden itibaren çalışmaya başlıcak. Emnimki başaracaksın dedim kendisinede.. Sabah müdür tekrar aradı. Nasıldı ne yaptınız diye.. Bugün başlıyoruz dedim kendi söyledi kitaplarımı al yanına diye dedim. çok güzel bir gelişme dedi. Demekki önemsedi bizi dedi. Tşk ettim kapattım..
Yani kızlar inanılmaz zor çocuk yetiştirmek allah kolaylık versin hepimize..
sor tatlım..
kontessssssss!! bu seferde sen yoksun galiba :))
gözüm korkttu valla aminnnnn diyorum sanada kolaylık diliyorum canım
yawru çok zor ama ağlama senklava: sen nie ağlıon güçsüz anne olma.
Benim annemde öledir çok gıcık olurdum laf aramızda lülülülülülü
canım benim hiç canını sıkma gerçekten dediğin gibi çocuk yetiştirmek çok zor heleki bu çağlardaki çocuklar daha da zor...ama bak ne güzel söleneneleri dikkate almış ve uygulamaya koyulmuş annesi aferim ona...bu gerçekten güzel bi gelişme her çocuk yapmaz bunu, hep yarına atar ve o yarın hiçbir zaman gelmez...
Sen en doğrusunu yapmışsın bence senin yaptıkların baskı değil aksine onu her şekilde motivasyona itmişsin...
berencim öncelikle tatsız bir olay yaşanmış sizin için dün bu da hayatın bi parçası yaşına vererek yüzünüzü ilerde güdlürmesini dileyerek başlıyorum.bu konuları daha önce anlamazdım yani annenin babanın kendini neden bu kadar harap ettiğini.bir arkadaşım oğlu sınavdan 2 aldı diye baya ağlamıştı o kadar çalıştırdım kalın kafalı mı bu çocuk diye,ancak ki bunu hissetmeye başlayınca anlıyosun.
o kadar çok kombinasyon var ki bu olayı değerlendirme açısınan haklı haksız bakış açısına göre değişiyor.öncelikle eğitim sistemimiz oncacık küçük beyinlere bu kadar baskıyı asıl onlar yaptığı için yargılanmalı ve sırf bu nedenden dolayı okuldan soğuyan ya da farklı psikolojik sorunları ileriki yaşlarda yaşıyacak olan yetişkinler yetiştiriyor aslında.bizim zamanımızda bi anadolu liseleri vardı bi fen liseleri şimdi maşallah her daim sınav.aslında bu çocukların yaratıkcılıklarını ve hangi yöne eğimli olduklarını anlamaya çalışır eğitim programları olmaları içi boş at yarışları yetiştireceklerine.biz sonuna kadar yaşadık çocukluğumuzu çünkü bu kadar kompleks değildi.oğlun için üzüldüm oğlun için onlara da ağır geliyor gerçekten.seni de anlıyorum çok iyi anlıyorum.müdür tümüyle materyalist düşünüyor ama olayın baş aktörleri oğlun ve sen.yavaş yavaş olacak sanırım bu yükü kabullenmeleri ve sisteme ayak uydurmaları.sen pozitif birisin üstesinden en doğru şekilde geleceğinden hiç şüphem yok.
evet ama çok farklı bişeyde var ablacım bak erkek kardeşimin matematik sınavı varmış
normalde kötü değildir notları iyidir yani matematıkten de gecen sınavdan 60 aldım abla
konuları bılıyorum nasıl oluyo anlamadım beni çalıştırımsıın eksiğim mi var acaba dedi
gittim çalıştırmaya annemlere soru yazıyorum çözüyo yazıyorum çözüyo hiçbisorun
yok deidm ezbere mı yapıyo acaba soru mantıgını değiştireyım hayır onlarıda çözdü
gene sorun yok kardeşim ertesi gün sınava girdi ve 20 aldı sınavdan yani 1 tabi kendisi de
bende şaşkınız hiçbisorun yok genedle evde ders çalışmayı sevmeemsine rağmen
çalıştıgı halde benımde çalıştırdıgım halde çocuk 1 aldı ve karnesine düşük notla geldi
matematiği buna ne dersin şimdi stres mı tembellık mı bilgisizlik mi gayet de rahattır
yani kardeşim stres yapmıyorum bildiğim gibi çözüyorum soruları diyo
bu tip şeyler üst üste geldiği zaman çocuk çalışsamda olmıycak yapsamda 1 alıcam
düşüncesine kapılıyo geçen gün gene konuşuyoruz çalışıyoruz hala güzel mesela dersi
ama bakalım sınavda nolucak :) entresan bişey bir daha olursa kağıdını incelemeye
gidicem okula ne yapıyor merak ediyorum ama evet böyle şeyler çok yaşanıyo
maalesef...
evet ama çok farklı bişeyde var ablacım bak erkek kardeşimin matematik sınavı varmış
normalde kötü değildir notları iyidir yani matematıkten de gecen sınavdan 60 aldım abla
konuları bılıyorum nasıl oluyo anlamadım beni çalıştırımsıın eksiğim mi var acaba dedi
gittim çalıştırmaya annemlere soru yazıyorum çözüyo yazıyorum çözüyo hiçbisorun
yok deidm ezbere mı yapıyo acaba soru mantıgını değiştireyım hayır onlarıda çözdü
gene sorun yok kardeşim ertesi gün sınava girdi ve 20 aldı sınavdan yani 1 tabi kendisi de
bende şaşkınız hiçbisorun yok genedle evde ders çalışmayı sevmeemsine rağmen
çalıştıgı halde benımde çalıştırdıgım halde çocuk 1 aldı ve karnesine düşük notla geldi
matematiği buna ne dersin şimdi stres mı tembellık mı bilgisizlik mi gayet de rahattır
yani kardeşim stres yapmıyorum bildiğim gibi çözüyorum soruları diyo
bu tip şeyler üst üste geldiği zaman çocuk çalışsamda olmıycak yapsamda 1 alıcam
düşüncesine kapılıyo geçen gün gene konuşuyoruz çalışıyoruz hala güzel mesela dersi
ama bakalım sınavda nolucak :) entresan bişey bir daha olursa kağıdını incelemeye
gidicem okula ne yapıyor merak ediyorum ama evet böyle şeyler çok yaşanıyo
maalesef...
merhaba canım şenay ben daha öncede muhahbett etmiştik
merak ettiğim dün kalp atışlarını duymuşsun gözün aydın sağlıkla kucağınada alırsın inş.
senin bebğin yedi haftalık görünüyo ya doktorun ultrasonda verdiği haftamı bu yoksa son adet gününe göre olanmı
bana 15 gün sonra gel dedi kalp etışı için sen erken duymuşsun acaba bende şimdi duyabilirmiyim
ayşecim ters olan bişiler var kesin.
ya küçük hatalar yapıyor yada kaydırıyor. yada cevap doğru olsa bile işlem yalnışsa
bazı öğretmenler o soruya 0 puan veriyo. bencede git görüş
canım özeldede yazdım ya sana. kontrol aralıkları 15 gün oluyor ya, ona bağlıyorum ben. 6. haftadan sonra günüde gelişen bebişlerin kalp atışları duyuluyyor7. haftada rahatlıkla... elini koyup kendinide dinleyebilirsin. pancar motoru gibi durmadan pıtpıtpıtpıtpıt....:roflol:
sınavları test usulu değil klasik şekilde oluyo
ben bi hata göremedım çözdüğü sorularda ama bu sınavı sonuclansın gidip
bakıcam kardeşimde orta sona gidiyo 8. sınıf
canım bende karnımda pıt pıtlar hissediyorum aynı bahsettiğin gibi ama kalp atışları değil
onlar :) ne bılmıyorum ama bende hissediyorum hatta eşim bakıım bebekimizin kalbi
atıyo diyo çok seviniyo kalp atısı diil o demedım :kedi: mutlu olsun kereta
zaten erkekler hisstemek varlıgını anlamak için can atıyolar sbeep oldu işte :)
canım bende karnımda pıt pıtlar hissediyorum aynı bahsettiğin gibi ama kalp atışları değil
onlar :) ne bılmıyorum ama bende hissediyorum hatta eşim bakıım bebekimizin kalbi
atıyo diyo çok seviniyo kalp atısı diil o demedım :kedi: mutlu olsun kereta
zaten erkekler hisstemek varlıgını anlamak için can atıyolar sbeep oldu işte :)
ANLADIM CANIM.. ORTAOKULUN EN RİSKLİ SINIFI 8.SINIF BU SİSTEMDE
EĞER 6.SINIFTA BÖYLE OLUYOSA 8.SINIFTA NE YAPICAM BEN NASIL O DENGEYİ KURCAM BİLMİYORUM. ÇÜNKÜ OĞLUM BİŞLERİ SÖYLEYİPDE YAPAN Bİ ÇOCUK. AMA BUNDANDA SIKILIYO BU ARA.. BIKIYORUM DİYO SÖYLEYİNCE.. E TAMAM SÖYLEMEYİ BIRAKIYORUM BU KEZ KENDİNİ SALIYOsempatiksalakcinni
BU DENGE ÇOK ÖNEMLİ İŞTE fisfisfis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?