Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .

gözüm korkttu valla aminnnnn diyorum sanada kolaylık diliyorum canım

yawru çok zor ama ağlama sen klava: sen nie ağlıon güçsüz anne olma.
Benim annemde öledir çok gıcık olurdum laf aramızda lülülülülülü

canım benim hiç canını sıkma gerçekten dediğin gibi çocuk yetiştirmek çok zor heleki bu çağlardaki çocuklar daha da zor...ama bak ne güzel söleneneleri dikkate almış ve uygulamaya koyulmuş annesi aferim ona...bu gerçekten güzel bi gelişme her çocuk yapmaz bunu, hep yarına atar ve o yarın hiçbir zaman gelmez...
Sen en doğrusunu yapmışsın bence senin yaptıkların baskı değil aksine onu her şekilde motivasyona itmişsin...

berencim öncelikle tatsız bir olay yaşanmış sizin için dün bu da hayatın bi parçası yaşına vererek yüzünüzü ilerde güdlürmesini dileyerek başlıyorum.bu konuları daha önce anlamazdım yani annenin babanın kendini neden bu kadar harap ettiğini.bir arkadaşım oğlu sınavdan 2 aldı diye baya ağlamıştı o kadar çalıştırdım kalın kafalı mı bu çocuk diye,ancak ki bunu hissetmeye başlayınca anlıyosun.
o kadar çok kombinasyon var ki bu olayı değerlendirme açısınan haklı haksız bakış açısına göre değişiyor.öncelikle eğitim sistemimiz oncacık küçük beyinlere bu kadar baskıyı asıl onlar yaptığı için yargılanmalı ve sırf bu nedenden dolayı okuldan soğuyan ya da farklı psikolojik sorunları ileriki yaşlarda yaşıyacak olan yetişkinler yetiştiriyor aslında.bizim zamanımızda bi anadolu liseleri vardı bi fen liseleri şimdi maşallah her daim sınav.aslında bu çocukların yaratıkcılıklarını ve hangi yöne eğimli olduklarını anlamaya çalışır eğitim programları olmaları içi boş at yarışları yetiştireceklerine.biz sonuna kadar yaşadık çocukluğumuzu çünkü bu kadar kompleks değildi.oğlun için üzüldüm oğlun için onlara da ağır geliyor gerçekten.seni de anlıyorum çok iyi anlıyorum.müdür tümüyle materyalist düşünüyor ama olayın baş aktörleri oğlun ve sen.yavaş yavaş olacak sanırım bu yükü kabullenmeleri ve sisteme ayak uydurmaları.sen pozitif birisin üstesinden en doğru şekilde geleceğinden hiç şüphem yok.

evet ama çok farklı bişeyde var ablacım bak erkek kardeşimin matematik sınavı varmış
normalde kötü değildir notları iyidir yani matematıkten de gecen sınavdan 60 aldım abla
konuları bılıyorum nasıl oluyo anlamadım beni çalıştırımsıın eksiğim mi var acaba dedi
gittim çalıştırmaya annemlere soru yazıyorum çözüyo yazıyorum çözüyo hiçbisorun
yok deidm ezbere mı yapıyo acaba soru mantıgını değiştireyım hayır onlarıda çözdü
gene sorun yok kardeşim ertesi gün sınava girdi ve 20 aldı sınavdan yani 1 tabi kendisi de
bende şaşkınız hiçbisorun yok genedle evde ders çalışmayı sevmeemsine rağmen
çalıştıgı halde benımde çalıştırdıgım halde çocuk 1 aldı ve karnesine düşük notla geldi
matematiği buna ne dersin şimdi stres mı tembellık mı bilgisizlik mi gayet de rahattır
yani kardeşim stres yapmıyorum bildiğim gibi çözüyorum soruları diyo
bu tip şeyler üst üste geldiği zaman çocuk çalışsamda olmıycak yapsamda 1 alıcam
düşüncesine kapılıyo geçen gün gene konuşuyoruz çalışıyoruz hala güzel mesela dersi
ama bakalım sınavda nolucak :) entresan bişey bir daha olursa kağıdını incelemeye
gidicem okula ne yapıyor merak ediyorum ama evet böyle şeyler çok yaşanıyo
maalesef...

sor tatlım..
kontessssssss!! bu seferde sen yoksun galiba :))

merhaba canım şenay ben daha öncede muhahbett etmiştik
merak ettiğim dün kalp atışlarını duymuşsun gözün aydın sağlıkla kucağınada alırsın inş.
senin bebğin yedi haftalık görünüyo ya doktorun ultrasonda verdiği haftamı bu yoksa son adet gününe göre olanmı
bana 15 gün sonra gel dedi kalp etışı için sen erken duymuşsun acaba bende şimdi duyabilirmiyim

gözüm korkttu valla aminnnnn diyorum sanada kolaylık diliyorum canım

yawru çok zor ama ağlama sen klava: sen nie ağlıon güçsüz anne olma.
Benim annemde öledir çok gıcık olurdum laf aramızda lülülülülülü

çok teşekkürler arkadaşlar herbirinizin yazdığı kelimeleri anlayarak okudum
6.sınıf çok zor derlerdide yok canım ne farkı var derdim.. sizinde dediğiniz gibi
alışma dönemi yaşıyoruz şu anda. yani bu lanet eğitim sistemine ayak uydurmak için
bu tip süreçlerden geçecekmişis demekki... korkuyorum çünkü asıl dert 8. sınıftaki SBS
şimdiden bu minik beyinler, oyuna tatile hasret bir 2sene daha nasıl geçirecekler
allah kahretsin bu sistemi..:çok üzgünüm:
biz oyunlarla büyüdük h.sonu ödev yoksa sınav yoksa kitap açmazdık kimi zaman.
tatil zamanı tatil ders zamanıo ders vardı bizim için.
ama şimdi bu yok çocuklar oyun bilmiyolar okul ve dershane yüzünden..
ama alışmak zorundalar da çocukların pzikolojileri bozuluyor
bugün sabah bi arkdşımın 8.sınıftaki özel okulkda burslu okuyan oğlunun altını ıslattığını söyledi.. dr.dan destek almaya başlamışlar. neden çocuk kafayı yemiş çünkü.
çocukluğunu yaşayamıyorki okul dershane okul dershane benneyaptımki
çok üzüldüm

ayşecim ters olan bişiler var kesin.
ya küçük hatalar yapıyor yada kaydırıyor. yada cevap doğru olsa bile işlem yalnışsa
bazı öğretmenler o soruya 0 puan veriyo. bencede git görüş

canım özeldede yazdım ya sana. kontrol aralıkları 15 gün oluyor ya, ona bağlıyorum ben. 6. haftadan sonra günüde gelişen bebişlerin kalp atışları duyuluyyor7. haftada rahatlıkla... elini koyup kendinide dinleyebilirsin. pancar motoru gibi durmadan pıtpıtpıtpıtpıt....:roflol:

ayşecim ters olan bişiler var kesin.
ya küçük hatalar yapıyor yada kaydırıyor. yada cevap doğru olsa bile işlem yalnışsa
bazı öğretmenler o soruya 0 puan veriyo. bencede git görüş

sınavları test usulu değil klasik şekilde oluyo

ben bi hata göremedım çözdüğü sorularda ama bu sınavı sonuclansın gidip

bakıcam kardeşimde orta sona gidiyo 8. sınıf

canım bende karnımda pıt pıtlar hissediyorum aynı bahsettiğin gibi ama kalp atışları değil
onlar :) ne bılmıyorum ama bende hissediyorum hatta eşim bakıım bebekimizin kalbi
atıyo diyo çok seviniyo kalp atısı diil o demedım :kedi: mutlu olsun kereta
zaten erkekler hisstemek varlıgını anlamak için can atıyolar sbeep oldu işte :)

sınavları test usulu değil klasik şekilde oluyo

ben bi hata göremedım çözdüğü sorularda ama bu sınavı sonuclansın gidip

bakıcam kardeşimde orta sona gidiyo 8. sınıf

ANLADIM CANIM.. ORTAOKULUN EN RİSKLİ SINIFI 8.SINIF BU SİSTEMDE
EĞER 6.SINIFTA BÖYLE OLUYOSA 8.SINIFTA NE YAPICAM BEN NASIL O DENGEYİ KURCAM BİLMİYORUM. ÇÜNKÜ OĞLUM BİŞLERİ SÖYLEYİPDE YAPAN Bİ ÇOCUK. AMA BUNDANDA SIKILIYO BU ARA.. BIKIYORUM DİYO SÖYLEYİNCE.. E TAMAM SÖYLEMEYİ BIRAKIYORUM BU KEZ KENDİNİ SALIYOsempatiksalakcinni
BU DENGE ÇOK ÖNEMLİ İŞTE fisfisfis

sol tarafımda ve hissediyorum dedim dün ben dr.a daha yukarı çıkmadığı için hissediyo olman normal dedi. kendi kalp atışınla bir değil bak dedi...ultrasondayken elimi tuttummm... gerçektende hissettiğim tamtamlara uyuyor...ilerleyen haftalarda büyüdükçe yukarı çıkacak karnın ve bebiş, kalp atışları normal seviyelere girmeye başlıcak ve sen onu duyamıcaksın dedi.

ya bi biz duyamadık bu sesleri.eşim dinlerken içerden milyon tane ses geliyor diyordu okyanus sesi elektirik süpürgesi sesi gibi diye.hatta steteskopla duyulur mu dedik doktora o da zor dedi bi tek sağlık ocağındaki küçük aletler var onlarla duyuldu.bu konuda siz şanslısınız yani o zaman.

ablacım hepsi öyle hepsi inan kardeşimde öyle annem diyo ders çalış ödevın yokmu of
anne tamam anne söyleme anne bide ergenliğin başlarındadır sizinki daha 6. sınıfta
daha uysal orta sona bi gelsin boy uzuyo hergün , ses kalınlaşıyo zaten bi afralar tafralar
asilikler fln çekilmez oluyo tamam anne de demiyo o zaman ehh yeter be diyo

aranızdaki muhabbet nasıl bilmiyorum ablacım ama ben eğitimde her zaman merak
ettirme yoluna gdilmesinin en uygun şekil oldugunu düşünüyorum bunun için evvelden beri
eğer bi derse onu konsantre etmek istiyorsam okonudakı ilginç bi soru işaretini kafasına
soakrım düşnüür durur o konuyla ilgilenir ve çok faydasını gördüm bu olayın ayrıca
siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben çocugun bu kadar erken 6. sınıf gibi mesela
dershaneye de gitmesine karşıyım herşey o kadar hazır gelıyokı onune uğraşmadan
zorluk çekmeden biraz burnunun sürtüp hıııı benım yardım almam gereklı dediği
zaman gönderilmeli ve dershaneye alıştırılmamalı bence çocuk ve bu dershane olayı yapmalıyım
beni buraya yolluyolar yaplamıyım stresi doğuruyo yapamıyo okul dershabe yoruluyo
çalışamıyo her yönden zorluk bence :) tabii herkesin kendi kararı bu ben yollamama
taraftarıyım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…