Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
analdım elif.yani her ay stresi kötü oalcğaına hiç değilse tedavinin sonucnu beklersin daha iyi

sorun sadece hormonlarsa onlarda tedavi mümkünmüş..yani inş..klomen verilir diye tahmin ediyorum.. eğer o şekildede olmazsa eşim sperm testi yaptırır.+ ben tüplere baktırırm falan.tabi inş o aşamaya gelmeden gelir bebiş..gerçi bizim en büyük sorunumuz ayrı olmak..bir arada olsak belkide olmuştu.çünkü pkolu olup kendiliğinden hamiş kalanlar çok....

yani.ama işi sansa bırakmamakta gerekiyor.eşinin şu an yanında öyle çok olamaz malksef.olsa duurm değişirmi diye beklerken zamanda geçer daha bi stres.sen bilirsin tabiik.eşinin ynaınd aolup çok deneme şansınız varsa bir kaç ay da öyle denersiniz

İlişki sonrası semenin vajina dışına kaçması son derece normaldir. Pekçok kadın bunu gebelik şansı açısından olumsuz bir faktör olarak yorumlar. Yine bu olayı fark ettiklerinde doğru şekilde ilişkide bulunamadıklarını ya da vücutlarının spermi kabul etmediğini düşünürler.Ancak bu doğru değildir. Semenin dışarı gelmesi ilişkinin uygun şekilde yapıldığının göstergesidir. Meninin vajina içine boşaldığını gösterir. Gerçekte siz sadece dışarı akanı görürsünüz içeride kalan ve tüplere doğru yolculuğa başlayanları göremezsiniz

Stresin kadın kısırlığındaki etkisi erkeğe oranla daha çoktur. Stresi algılayan beyin, üreme fonksiyonunu baskılar ve durdurur. Tek başına stres, daha ziyade kadınlarda infertilite sebebidir. Çünkü kadınlarda yumurtlama fonksiyonunu beyin idare eder. Beyin, stresi algıladığı vakit üreme fonksiyonunu durdurur.

Dolayısıyla yumurtlama durur. Mükemmeliyetçilik nedeniyle çocuklarımızı ilkokuldan itibaren üniversiteye girebilmeleri sebebiyle 1 yarışa sokuyoruz. bütün yarışta biraz geride kalan büyük strese giriyor. O yüzden üreme sisteminin bu çeşit hormonal bozuklukları,

yani yumurtlamanın olmaması gibi sorunları sıklıkla görüyoruz. Özellikle de belirli zümrelerde.

Kimlerde görüyorsunuz bu durumu?

Mükemmeliyetçi ailelerin çocuklarında, başarıya yönelik kişilerde

bunu görüyoruz. Hem okulda başarılı olup hem spor yapıp hem de gıdalarına çokdikkat ederler. Bu çeşit şahıslar, çoğunlukla zaten düzenli tane görmezler ve yumurtlama fonksiyonları yoktur. Stres o açıdan kritik.

devamlı stres altında olan 1 kadının hamile kalması zor diyebilir miyiz?

- Kesinlikle. üstelik kısırlık tedavisi de kendi başına epey streslidir. arasıra o tedavilerde biraz da stresin etkisiyle başarısız olunduğunda çift, yaz gelince tedaviyi bırakıp, bütünüyle unutup tatile masraf. Stressiz 1 ay geçirdiklerinde kadın hamile bi şekilde geri döner. Bu da stresin gerçekten üremeyi negatif etkilediğinin en kritik ispatlarından.

“0” beden modasından kadınların üreme fonksiyonlarının olumsuz etkilendiğini söylemek olabilir mü?

- Tabii ki. Yağ, vücudumuzdaki en etkin hormon üreten organlardan biridir. Özellikle kadınlarda gerek böbrek üstü bezinin gerekse yumurtalığın ürettiği erkeklik hormonlarını, kadınlık hormonuna çeviren organdır. Dolayısıyla yağ dokusu azaldığı anda östrojen üretimi de azalır. Bu nedenle de genç kızsa buluğ çağına geçemez. Daha ileri yaşlarda da normal üreme

fonksiyonu durur.

Bu nedenlerle kadının beden kitle indeksini (BKı) hamile kalmak isteyenler sebebiyle önemsiyor musunuz?

- ıki uçta da yardımcı üreme teknikleri uygulanmaması gerekir. yalnız vücut oranları normale geldikten sonraları bu tedavinin başlaması gerekli. Çok ileri derecedeki şişman kişilere bu tedavileri uygulamak hem risklidir hem de başarı oranı düşüktür. Tabii epey zayıf kişilerde de eşdeğer şey geçerli.

valla erkenden çökecem zaten benim saç kopartma hastalığımda stresten evin bütün yükü üstümde kadın da tutuyorum mesela hiç camlara falan ellemiyorum kadına 2 ayda falan sildiriyom böyle kabul etmek zorunda kalıyorum bende en azından evine bağlı bir koca diye düşünüp kendimi avutuyorum

bencede alıştırmıcaksın ne yani canım hayat müşterek yardım edicek helede ıkı es de
çalışıyosa hani kadın evdeyse gene bişe demıorm çoğu işi kadın halleder ama karı koca
çalışınca yardım etmeleri şart...benim yapıp hemen bitirebilcem bi iş olsa bile nezaketen
sormasını isterım yardım lazımmı diye hatta cumartesi gecesi bunu için surat yaptım
sormadı diye e hani 3 tane bardaktı yıkarım dmeıstın diyo olsn belkı baska işde var sen sor da
bakalım dedim neyse ertesi gün bulaşık yıkıorm misafirlerde var diyo aşkım yapılcak bişey
var mı yok yok dedim he ii ben sorıym da dio fena korkutmusum adamı ama olsn tembellıge alışmasın

valla ne yaparsam yapıyım olmuyor adamın içinde insanlık yok kocaman bir hödük yatıyor içinde .

onuda denedim ama annem geliyor hergün bize ben işe gidince bu sefer de annemin içi rahat etmiyor o topluyor.Mesela ben çoraplarını kanepenin dibine çıkartıyor sabah başka çorap giyiyor o çoraplar oturma odasında kalıyor almıyorum am akşam bakıyorum annem almış yani biraz burnunu sürtemiyorum.hoş ev çöp evede dönse yine almazda.Bir gün ne yaptım anlatıyım yatarken sodayı içiyor şişesini baş ucuna yere koyuyor bir değil iki değil bende almıyorum birikti 4 tane falan bende tuttum onun montunun ceplerine koydum giydi bune diyor ben de bilmem acaba kim içti o şişelerin içindekileri dedim küstü surat yaptı.İşte böyle ben geçen 1 hafta evi süpürmedim annem de gelmedi evin yerleri pislik içinde kıl tüy kalem açacağı pisliği saolsun kızımda biraz pistir babası gibi ama 1 haftanın sonunda süpürmek yine bana kaldı üstelik yanında bir sürü birikmiş işler de sonra yetiştirecem diye yüzünü de yakarsın kendinide

Canım benim çok yakın bi eczacım var, her ay gebelik testlerimi hep ondan alıyorum, durumumu biliyo yani :kedi: çok da dua eder her ay bana testleri verirken sağolsun kaydirigubbakcemile3 ona gittim ben, doktorumuz bize söylemişti büyük ihtimalle bulamazsınız, artık üretilmiyo ama bunun fiyatı daha uygun siz yine de bi şansınızı deneyin demişti, bizim eczacının elinde de sadece iki ampul kalmış, kıyamadı çıkardı hemen boshayallersmile doktor da bize iki ampul yazmıştı zaten, aldık hemen, maa bidahaki ay tekrar lazım olsa onda da yok, heralde ozaman ovitrell alırız yerimseniben

yok yok erkekleri kötü alıştırmıycaksın... lmaz: yardım etmek zornda..ikimizde çalışıyoruz nihayetinde..

ovitrell dahamı iyiymiş...
????

ovitrell dahamı iyiymiş...
????

Canımcım ben onu doktoruma sordum, hangisi daha etkili olacaksa onu alalım, fiyatı önemli diil dedim, doktorum bana hiçbir farkları yok, ikisi de aynı işi görüyo, sadece pregnyl daha ucuz o yüzden öncelikle onu arayın dedi, boşa fazla para vermeyin diye diyorum dedi yerimseniben
pregnyl : 25 TL ovitrelle : 85 lira yerimseniben

İnşallah öyledir canımcım yaaa :Saruboceq: eğer hamişsem dünyanın en mutlu kadını ben olucam valla boshayallersmile

bizi bu kadar beklettin ve çatlattın yaaa.alacağın olsun senin... :dilcikar: :dilcikar: :dilcikar:
ama o çocuk gelsin anlatıcam..senin annen şöyle bi kadındı,,,böyle bi kadındı.. bizi çoook uyuz etti... :mymeka: :mymeka: :mymeka: :mymeka:

Kepeleklerim ben çıkıyorum artık, eve gidip kocişime mis mis yemekler yapıcam zemuszemus
Kocişin maçı var 7-8 arası, 9 dan önce gelmez eve, ben evden de girerim yine topiğe yerimseniben
Hadin şimdilik baş baaaaaaaaaaaaaaaş opuyorumnanaktan

anladımm..ama tabiki böyle bi konuda insan parasını önemsemez..

:roflol: Yeter ki gelsin kız meleğim, ne anlatırsan anlat razıyım valla :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…