Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
Hoşgeldin canım biz iyiyiz sen nasılsın?

Teşekkür ederim canım, seni de tekrar tebrik ederim, geçmişte tebrik etmiştim ama görmemişsindir.Umarım sağlıcakla da kucağına alırsın. opuyorumnanaktan
Darısı bize artık boshayallersmile

Teşekkür ederim canım, seni de tekrar tebrik ederim, geçmişte tebrik etmiştim ama görmemişsindir.Umarım sağlıcakla da kucağına alırsın. opuyorumnanaktan
Darısı bize artık boshayallersmile

Çok teşekkür ederim canım, Allahım isteyen herkese çifter çifter versin inşallahh

Kızlar çarşamba doktorla randevum var...korkuyorum...olumsuz bir şey söylicek diye çok korkuyorum :sinifsinif:

Ayşe'cim canım geçmiş olsun :icecream: Böyle yeme daha dondurmaları :roflol: Umarım en kısa zamanda iyileşirsin hayatım...

tinkerbell naber nasıl gidiyor hamilelik. Doktorunu değiştirmişsin sanırım. Şimdi kime gidiyorsun?

ekşi sözlükte okudum kızlar şuna bakın

ultrasonda görülen bir siyah yuvarlak karşısında; gözünün kenarından yaş akmasına şaşırmakla başlar.
yıllardır süregelen ve nefret edilen regl ağrısı artık annelik işaretidir; sevilir. gülümseyerek; "gene ağrım var" denilir.
günde bir paketi geçen sigara tüketimi bir anda sıfırlanır; krize girmeden, sinir küpü olunmadan, daha bir hafta önce "hastasıyım sigaranın, atın ölümü arpadan" derken bu kadar kolay bir vazgeçişe inanamayarak.
bildik tüm beslenme anlayışı tepetaklak olur; mahalledeki gıda sektörü ile aramızda yeniden uçurumlar. iyi pişmiş etler, litrelerce sütler, ceviz, meyve...
ve elveda kadim dost pizza, çılgın yarım ekmek kokoreç, biranın yanında midye dolma.

bunca yılın "güzel kadın" tasviri değişir. keşke bir an önce kocaman olsa da şu göbek,keşke bir an önce tepki verse içimdeki güzellik. bel ölçüsü arttıkça artar mutluluk, içine girilemeyen her kıyafet bir gurur abidesidir.

bu satırları 19 haftalık ikiz annesi olarak yazıyorum; anne adayı diyemiyorum artık; değil mi ki ekranda da olsa oğlum yüzünü dönmüş bana, kızımın hıçkırdığını görmüşüm, değil mi ki her akşam eve dönüş yolunda kıpır kıpır " yatır bizi, dinlendir" sinyallerini almışım; demek ki aleni bir şekilde anneyim. tüm rüyalarımda iki bebeğim, onlara birşey olmasın yakarışlarım, onlarsız hayatı henüz beş ay öncesi olmasına rağmen hatırlayamayışım, aldığım her kilo için bile sevinçten coşmalarım; en sevdiğim bel ağrılarım, şiş ayaklarım; anneyim artık.

yıllardır hayal kurmadığımı hissediyorum; aklıma "biri bana 30.000 dolar maaş versin" fikri bile gelmemişti.
oysa şimdi annemin nasıl olup da yarım saatlik gecikmem için felaket senaryoları yazdığını anlayabiliyorum.
karnımı ve bardak altlığı boyutlarına gelen göbeğimi severken, kendimi bir anda ameliyat masasında görmeye başlıyorum, kahraman baba elimi tutmuş, işte oğlum geliyor ilk ("oğlum" diyebilmek bile ne kadar mucizevi bir nimet), -iyi mi?- diye soruyorum, ağlıyor canımın yarısı; pespembe hayal ediyorum, kara saçlı küçük burunlu, babasının aynısı, gözlerimi ondan ayıramadan kızım geliyor; belki saçsız belki tektük açık renk saçları, kısık gözleri, çok güzel olacak büyüyünce; bizim güzelimiz olacak.
sonra odalarını hayal ediyorum; renkler hızla geçiyor gözümün önünden, henüz alınmamış sifonyeri oradan çekip buraya koyuyorum, kafamdan dolaplar yaratıyor, minik yorganlara resimler işliyorum.

kocamın omzunda minik bir baş hayal ediyorum, huzurla uyuyor. aşk bu diyorum, iki kere üç kere aşk.
sonra nasıl oluyorsa pas tutan hayal gücüm sınır tanımıyor, anaokulu müsameresindeki tavşanlar içinde bizimkileri ayırdetmeye çalışıyorum; ilkokul seçemiyorum, servislerden ödüm kopuyor, birisi okumayı söktüğünde ötekinin sarkık dudağını görüyorum, süs havuzuna giriyorum küçüklerimle birlikte, çimenlerde kaplumbağa gezdiriyorum, eve muhabbet kuşu alıyorum, sokaktan getirilen köpeğe onay verecek miyiz diye kocamla tartışıyorum, kızıma mezuniyet giysileri tasarlıyorum, oğlumun yüzünü tuttuğu takım renklerine boyamasına yardım ediyorum, dördümüz yemeğe oturuyoruz balkonda, oğluma azıcık rakı koyuyor babası, elin kızı üzmüş, gözleri nemli nemli. kızımla ben bir içli şarkı söylüyoruz ona.

hayal gücüm geri geldi, anneliğin sihirli deyneği deydi bana. sayısala ilişkin en büyük hayalim zorlasam 2 trilyonda kalırdı, hayal gücümün sınırı 4 katrilyona yetmezdi. şimdi kocaman ufkum; madem ki hem ikizim olacak, hem de bir kızım bir oğlum, artık dünyada sınır yok bize, hayallerimize.

korkum yok gelecekten; çünkü o kadar kocaman ki içimdeki aşk; herşeye karşı koruyacak onları.
şu yaşadığımız kin dalgasından bile. onlar anne ve babaları gibi olacak biliyorum; ırk nedir bilmeyecekler, insan olacak özneleri, sevmeyi öğreteceğim onlara, bir avuç topraktan daha çok insanı ve memleketi sevmeyi.
benim bebeklerime çok yakışacak rengarenk giysiler, sadece kan kırmızısı sevenlere inat, dillerine türkü yakışacak her dilde, bir kez bile olsa kına yakacağım kızımın eline, kokusunu bilsin diye,
tepkisiz olmayacaklar, ne denilirse inanmayacaklar, güdülmeyecek bebeklerim, benim kanatlarımdan bile güçlü olacaklar.

anne olmak bir acaip şey; şimdiden beşer hayat yaşadım ikisi için, biner kere üzülüp biner kere sevinip ağladım, kendime ömür biçtim onbin kez, yetmedi, doğmamış bebeklerime doyamadım ne 50 ne 60 senede.

hala bir garip gelse de anne oldum ben, gözlerimin arada uzaklara dalmasından belli.

Bi gün benim bebeğimin tickerını yapmak da sana nasip olur inş. hayatım :Saruboceq:

ayy inşallah karasucum...benim için bir zevk olur :) İnşallah o zamanlar gelsinde :)

Ayşe'cim canım geçmiş olsun :icecream: Böyle yeme daha dondurmaları :roflol: Umarım en kısa zamanda iyileşirsin hayatım...

bi dahamı zaten dondurma yedıgım anda hemen suyumuda içcem :) valla çekilmez
bu dert yaa nası brunum akıyo varya musluk mubarek

ben geldimmm...
gittim dr.a alttan baktı..bir sürü küçük yumurta var..hiç öyle büyümüş güzel yumurta yok dedi..21.gün gel progesterona bakalım dedi..muhtemelen o da kötü çıkacak dedi...(benim dr.larım zaten hep böyle felaket tellalıdır...özellikle arar bulurum..) sonra neolacak dedim.sonra adetinle birlikte ilaç kullanıcaksın..yumurtaları biz büyütüp biz çatlatıcaz dedi...
karasu senin progesteron kaç çıkmıştı canım..bide seninde öyle küçük küçükmüydü yumurtaların...

kızlar nerdesinizzz...
çok kötüyüm ben...sabah araba çok salladı..istifra ettim..öğlende bişey yiyemedim..bayılacak gibiyim...
folik plus aldım..bal arısütü polen aldım..markası heli jelly mi ne..10 lira ucuz geldi..niye okadar ucuz diye terddüt ettim ama..nette bakındım biraz...siyah üzüm aldım bide...kendimi bi bakıma çekeyimm..zayıfladım bu ara ....

AyŞe cım paylaŞtıĞın yazı Çok hos ve cok duygulandım. Hayalınde yasamak bıle sÜper bebıŞlerımızle..
Bu arada gecmıŞ olsun cnmm

Tickerın hayırlı uğurlu olsun kuşum olumunekankayizsmile

sağol kuşum darısı sana olsun

afiyet olsun karasucum :)

İnşallah sağlıkla sonunu görmek de nasib olur canım amin amin inşallah :)
Rica ederim tickercibaşı olrk görevimiz kaydirigubbakcemile3

amiiiiinnnnn canım

Hoşgeldin canım biz iyiyiz sen nasılsın?

Süslü raziyeeeeee bayanssulusmile

Çok güzel olmuş tickerin :1hug: hayırlı olsun

sağol canım benim

evet canım Allah çok büyük dualarımı kabul etti ve bigün sizlerinde edicek inş. çok dua ediyorum hepiniz için

prenses tebirkler sağ salim kucağıanda alırısn inş.herkese slm bu arada

sağol canım amiiinnn darısı başına inş.

geçmiş olsun canım olsun ucuz olsun bende bu ay ilk defa kullandım oda çok ucuzdu 7 liraya almıştım ve yumurtlayana kadar yedim sonra bıraktım

tabi kendine bak hayatım....

kızlar ilhan irem dinliyorum...bu adamın sesi nasıl rahatlatıyor beni ya...iyice mayıştım ....eşimle ikimizin şarkıları bunlar dinledikçe ilk günlerimiz aklıma geliyo...üniversite 3. sınıftan bu yana...kim derdiki yan sınıftaki çocukla evlenicem bir de bebeğim olucak..allahım yıllar nasıl da çabuk geçiyo ya.....

ayşecim paylaştıgın yazı çok güzel ve okudugum zaman nedense ikizlerim olmasını çok istedim:)
Allah hepimize saglıklık sıhhatli bebekler nasip etsin :Saruboceq:

elifim doktordan gelmişsin...çok strese sokma kendini...doktorun dediklerine uy...aldıgın takviyeleri de düzenli kullanmaya gayret et olurmu canım...ve kafamızı olumsuz düşüncelerden arındırmadan bebek sahibi olamayacagımızı da aklımızdan cıkarmayalım tamammıııııı lmaz:

prensesss sen berene iki ay uzaklaşmamı sağladın sağol falan dedin..ne o merak ettim..topiktenmi???

Elsoncum tek sorun bu olsun canımcım
ılaÇla yumurtaları bÜyÜtÜp Çatlatma ıĞnesı vurup beraberlık ıÇın gÜn sÖylıcek
yanı programlı olacak herŞey.. BÖylesı daha hayırlı belkıde..
Dee senın eŞınle nasıl denkgetırcenız beraberlık gÜnlerını :s

ayŞee geÇmıŞ olsun kuzumm bende delı gıbı dondurma yıyorum serınletıyo ferahlatıyo ıÇım yanıyo ÇÜnkÜ.. :))

benım hala alerjım geÇmedı. Hala hapŞırıyorum hala tıksırıyorum yoruldum artık :s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…