Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
kardeşim kaptan benim, yazık aklı bizde kalmış. az önce aradı. üçüzlerin napiyo diyorrr? gürcistana gidiyolarmış bi tane gürcü getireyim anca toplar sizin arkanızı diyoooo

evet onların bakımıda zor yani anne kayınvalde fln yetmez bence bir de bakıcı lazım bazen tek çocuğa çalışan bi bayan olunca tek anne yetmiyor senin birde 3 tane

Canım çok saol fikirlerin için buhar makinasını dogunca dediğin gibi düşüne bilirim ama arzum makinada çok hoşuma gitti
Sallamaya ve kucaga gelince tabiki büyük konuşmak istemiyorum ama bütün sıkıntının 3 ay oldugunu düşünüyorum ilk üç ay sallamazsam alışmazsa eger sonrası rahat gecer bir çok yerde okudugum ve arkadaslarımda gördügüm buydu bende 3 ay uzaktan sevmeyi planlıyorum sallamaya çok karşıyım şimdiden anneme söylüyorum sakın diyorum sana bırakıp gittiğimde rahatın için sallıcaksan sölersin bırakmam diyorum sinir oluyor bana ama napim sallamak istemiyorum

bu arada herkese selam ama herkes gitmiş...
Bende gidimde kendime kitap alim bareee

canım bebegının manevı gelısımı ve mutlulugu ıcın kucagına alman lazım
güven dugusunu hısetmek ıstıycek senınkokunu kalp atıslarını duymak
istiycek ruhsal anlamda da sağlıklı buyumesı için gunde ıkı saat
kucagına alman sarılman göğsüne yatırman lazım
öyle alışcak falan dıye dusunme yazık onada onu dusun muhtac sana
sana aç sana aşık senle bir...senden ayrı değil görceksınkı sende bırakamıycaksın
onu...bu konu ıcın oku arastır en güzelı kucaga alınan çocukların yetısmesıdır
bi süre sonra ıse baslarsanz aten o da sende özliceksınız bırbırınızı
onun ıcın yanyana oldugunuz muddetce sarıl bence

oldukça yoğun bir gün gene ve acıktık biz doktordan sonra kahvaltı yaptık 11 de şimdi acıktık bi 15 dk izin almam lazım..
bu arada cvp vediniz mi takip edemedim ama kesenin yanında kistte vardır doktor normal dedi sizde de oldumu ?

evet ayşeye katılıyorum kesinlikle..anne karnındakı hıs cok farklı kucagına alınca coook farklı..ben amelıyatlıyken anestezının etkısıyle acayıp baş agrım olmustu ama yıne de kucagımda kalbımın ustunde tutuyordum..o kadar küçük ve savunmasız ki sen zaten annelık içgüdünle o davranışı yapıyorsun..ben egeyi ilk 3 ay hiç sallamadım zaten memede uyuyordu..benım avantajım oydu sallama ıhtıyacı duymadım ama ne zaman bakıcıya basladık memeden ayrı kaldı bakıcı o şekılde uyuttu..bı baktım alışmıs..bende artık sallıyorum ki sallamayı hafıf oldugu durece uzmanlar tavsıye edıyor..anne karnında zaten bebek hep hop hop..bu gaz problemlerının en buyuk sebeplerınden bırı bebegın sabıt hale gelmesı ...hafıf tempoda sallamak gaz sancısına da ıyı gelıyor..kucga gelınce bızım oğlan tam bir mamak maymunu gıbı ustumuzde..babası alıştırdı babası çekiyo sımdı..bana o kadar laf soledılerkı kötü yapmışsınız alıştırmakla diye..aslında alışma meselesi değil kimi bebek ait olma duygusunu sürekli yaşamak istiyor yalnız kalamıyor ılle bı ten bı kalp sesı ıstıyor hatta genelde tum bebekler ole ılk 3 ay zaten bunu tavsıye edıyorlar hatta şu babyslingler var ya onları pazarlarlarken bile bu konuya değiniyorlar..babası ve benim düşüncemiz şuydu..bebeğin o anda ona ihtiyacı varsa karşılamak gerekir..şu sabiha paktuna keskinde öle sölüyor ılk 3 yasına kadar bebegınızı aglatmayın cunku aglama nedenı genelde temel ıhtıyacları doyurulmadıgı ıcın oluyormus..besıkte bırakılan bebegın zamanla alıstı susuyor denmesının sebebı de bebegın caresızlıkten yalnızlıgı oğrendıgı ıcın oldugunu soluyor..bu güdü doyurulmazsa zamanla baka problemler cıkarmıs ılerı yaslarda..bu tek kucaga almak yada sallamak degıl..çocukları tatmin etmek gereklıymıs..bız o yoldan gidiyoz ya hayırlısı bakalım ..ben meme olayı bıtsın yatagını ayırcam ama elımde degıl gecelerı emıyor ..kıyamıyorum sen de kıyamıcaksın...ay insan nasıl bır şekle bürünüyor düşün annelık duygusuyla..sana bırsey anlatayım da gül..annem bızle kalıyordu dogum sonrası..ege benım yanımda annem gece hapşurmuş 3-4 defa uykusunda..ben uyanıp sese dolaptan ılaçları bulup kadının agzına depmısım resmen zorla ..hasta olursan bebek te olur dıye..düşün yani boyutu..

ben bugün iki kere kahvaltı yaptım:)) öğlende canım salçalı makarna istedi ne hikmetse...iki koca tabak yedim . ay insan makarnya aş erer mi yaaa

ben bugün iki kere kahvaltı yaptım:)) öğlende canım salçalı makarna istedi ne hikmetse...iki koca tabak yedim . ay insan makarnya aş erer mi yaaa

çıkamadım yemeğe yaa çok acıktım off
erer yaa çok değişk şeylere aş erenler varmış toprak kireç fln bari dışarıdan hamburger fln söyliyim fastfood bi sakıncası olur mu ki

canım bısey olmaz kıstın zamnla erıyebılır veya

ksitin varken bebegın sağlıklı bı sekılde buyuyebılır bı sorun olmaz :)

zaten dktor kontrolu altında olucaksın bısey olsa bıle doktorun senı uyarır

fast food yasakkkkk....

bi tanecik hamburgerden birşey olmaz herhalde yaa çok acıktım ama

çok sapol doktorda dedi ama merak ediyorum işte çok ağrım fln olursa sorun olabilirmiş

bi tanecik hamburgerden birşey olmaz herhalde yaa çok acıktım ama

çok sapol doktorda dedi ama merak ediyorum işte çok ağrım fln olursa sorun olabilirmiş

öyle bi şikayetın olursa söylersın canım doktoruna :) merak etme kistli olup hamıle kalıp
sağlıklı doğum ypan ve ksitide yok olan insanlar var :)

yemek konusuna gelınce ıs yerınde gercekten cok zor oluyo hep simit pogaca fln yenmıyo
ben cevremdekı pastanelere ve bufelere sormustum salata yapan yerler vardı
ızgara tavuklu fln öyle seyler hem besleyıcı hemde hafıf oluyo tavsiye edeırm
bi sorustur etrafını ararsın getırıler :) dokuz ay böle gecmez daha cok acıkıcaksın
bebısın sneden beslenıyo :)

bugün doktora gittim o yüzden kahvaltı saat 11 oldu öğle yemeği saatindede acıkmamıştım ama şimdi acıktım sıcak yemek yapan yerlere aradımda kalmmaış yemekleri
artık bugünlük pizza ile idare edicem evden getiricem bundan sonra en azından ne olduğunu bildiğim şeyleri yerim

herkes zaten bi yemek yedirme telaşında bana pekmez ye şunu ye bunu ye fln etrafımda dönüyorlar

doktorumda rahatlattı beni kist konusund aoluyırmuş o sonrada eriyormuş 1-2 ebe tanıdık fln var onlarada sordum bi sorun olmaz dediler inşallah

hhşşşttt kıslarrr selam nasılsınızz bakalımmm ????

aaaaa elmii gelmişşş hoşgeldinn kız

gözün aydınnn canımmm bebikin nasıll ???

hürrem bittimi kuzum?

Çok oldu kuzucum o biteli yeni bir kitap aldım tavsiye üzerine bakalım bu nasıl

Canlarımmm beni yanlış anladınız sanırım ben bütün gün yatakta tutmam zaten yani 4 yıl bekledim ben kızımı hepiniz biliyorsunuz dayanamam birde bütün gün yatırırmam kendimden biliyorum beli agrır ya
ama benim fikrim bambaşka ben sallanan ve sürekli kucak isteyen bebeklere karşıyım sonuçta ben çalışan anne olcam malesef ki ve yine malesef oda çalışan aile çocugu olacak ve hayata -1 de başlıcak
dediğim gibi şimdiden konuşmam faydasız ve büyük konuşma olur bakalım nisanda neler yaşıyacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…