Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .

yaaa gerçektenmiiii....harika yaa..bende yapmak istiyorum bu duayı... çok da güzel bir duaymış...

arkadaşlar ben şimdlik çıkıyorum biraz işlerim var..fırsat bulunca yine girerim..kendinize iyi bakın hepinizi öptüm... hihoyyyt

canım tabıkı bu kısısel bır tercıh egerkı içinden gelerek okursan 41 yasınde okuyabılırsın 1 fatıhada yanı bunu herkes kendı bılır ama önemlısı içinden gelmesı ve yapmak ıstemen bence çünkü yer gök dua ve dua ederek Allah tan ıstemekde çok güzel ve makbul bırsey hatta adak adamak bıle...

Yok bunda katılıyorum sana.Hani annelerimiz genelde yapmıştır ya 60.000(örneğin) ihlas adarlar bunu 50kadın bir araya gelip birlikte okurlar. Şimdi sence bu yerini buluyor mu?Yoksa karşı olduğumdan değil sadece içten gelerek okunduğunda 1 tek duanın bile pek çok şeye bedel olabileceğini vurguladım.

evet canım bencede senin dediğin gibi içden edilen dua çok önemli

canım onun önemi yani başklalarının senin için dua etmesi zaten yani müslüman kardesin müslüman kardeşine ettiği dua kabul olurmuş tatlım.kimi duasının tutacagı belli olmaz tatlım

canım onun önemi yani başklalarının senin için dua etmesi zaten yani müslüman kardesin müslüman kardeşine ettiği dua kabul olurmuş tatlım.kimi duasının tutacagı belli olmaz tatlım

ben o duanın o kişinin haberi olmadan onun için edilen dua olarak sanıyordum hep.Mesela X kişiye yardım et Allahım borçlarını ödemesi için falan. Karışık bi konu haklı olabilirsin.kafamçokkarıştı

canım kımın kıme okudugu dua kabul olur yada yerını bulur bunu bılemeyız bunu ancak rabbım bılır ama herseyden önce okuyabılıyorsan kendın okumalısın ve içten tabıkı makbulu budur dedıgınde dogru 1 dua oku yada sure ama içten ısteyerek oku ınsallah Allah kabul eder dualrımızı amın

kıslar bende bir olay okumuşdum onu anlatayım sahabilerden biri gelir Peygamber efendimize gelir sorar benim çocugum olmuyor olmayacak mı acaba Peygabber efendimizde olmayacagını söler ama o kşi dua etmeyi hiç ihmal etmez 2 3 sene sonra karşılaşır ki o soran kişinin evladı olmuş bu sefer peygabber efendimiz(a.s) Alllah Tealaya sorar nasıl olur diye cevap okuyunca çok hoşuma gitti o kişi hiç lanet etmedi ümidini yitirmedi ve bende yine çocuk istedi o yüzden bir evlat sahibi oldu diye bu yüzden çok dua edlim arkadaşlar kendimize ve başkalarına ayrıca bildiğim kadarıyla başkalarına dua etmekle başlamak daha iyiymiş mesela Allah ım bana hayırlı evlat nasip eyle demeden önce isteyen herkese ve bana da haYIRLI EVLAT NASıP EYLE GıBı

çok güzel bir menkıbe
allah razı olsun
Rabbim herkese hayırlısı ile evlat sahibi olmayı nasip etsin

sana katılıyorum canım bana ve ısteyen herkes nasıp et hayırlısı ıle dememız lazım bencede

bak bu olay güzel ve doğru şöyle ki: Davut peygamberin müridlerinden biri komşusundan çok çekiyormuş. Hz Davut'a gelmiş:Sen Rabbimle görüşüyosun bi sorar mısın daha kaç yıl çekicem bu adamdan diye. Hz Davut sormuş gelmiş 100 yıl daha çekecekmişsin demiş.Adam:Şükürler olsun Rabbim yapıyosa bi hayır vardır demiş. Eve gitmiş ki kapının önü kalabalık komşusu ölmüş.Adam direkt Hz Davut'un yanına gitmiş,sen bana böyle dedin ama komşum öldü demiş,sen yanılmış olamazsın ama nasıl oldu demiş.Hz Davut da:Senin orda şükretmen Rabbinin çok hoşuna gitti seni ödüllendirdi demiş.

Ben bunu okumamışdım ama çok güzelmiş şükretmek hakketten çok önemli düşünce tarzıda tabi o yüzden aslına konuşduklarımıza dikkat etmek gerek bu sadece çocuk konusunda değil tabiki her konuda çok sagol bak bi konu daha ögrenmiş olduk Allah razı olsun

amin canım...

gerçekten ne kadar güzel sükretmek çok önemlı zaten bende ınanıyorum sükrettıgımız zaman gerçekten olmayacak bişi yok Allah ım ol dedım mı hersey olur yeterkı ıstesın rabbim

kızlar Allah tüm duaları kabul eder fakat bunları geciktirebilir çünkü biz parçayı görür parçaya göre

yorum yaparız ama Allah bütünü bilir.Her zaman hayırlısını istemek en güzeli ve en doğrusudur.

Bizim şer gördüğümüz şeylerde hayır , hayır gördüğümüz şeylerde şer olabilir.Yapmamız gereken

tevekkül edip Allah a teslim olmak.Furkan suresi 77. ayette "Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var"

buyurulluyor dua edelim inşallah :) Herkesin sınavı farklı farklı

Evet canım dediğin gibi herkesin sınavı farklı hakkımızda hayırlııs inş.Ümidimizi hiç yitirmeden dua edelim hepimiz için inş kabul olur

çok doğru sınavlar farklı,insan nankör.Sıkışınca isyan ediyor.İnşallah yüreğimizi yakacak konularda sınava tabii tutulmayız. Şimdi ben hiç etmediğim kadar dua ediyorum yavrum sağlıklı olsun Allah beni o şekilde sınav etmesin diye..:Saruboceq::Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…