çok geçmiş olsun ipekcim. dr a gittin mi? belki bebişe etki etmeyecek bir ilaç önerir. gerçi hamilelerde ilaç kullanımı olmaksızın istirahat veriyorlar çoğunlukla. umarım çabucak atlatırsınız a.s.
iyidir canım hamileliğim de iyi gidiyor. haftaya doktora gidicem. sen nasılsın. Smart listede olmayınca birşey mi oldu diye merak ettim. kendine iyi bak canım ben çıkıyorum.
sevgili hanımlar ben 45 yaşındayım ve 30 yaşımdayken ilk çocuğum oldu ancak daha sonrasında 3 hamilelik olmasınarağmen hepsi de düşükle sonuçlandı En sonunda 41 yaşımdayken çok iyi bilinen özel bir hastanenin doğum kliniğine müracaat ettim bana herşeyin normal olduğu ve hamile kalabileceğim söylendi bu arada da sık sık adet düzensizliğim başladı bazen 2 bazende 3 ay da bir adet görüyordum ve her seferinde doktor bir ilaç veriyor ve 10 gün içinde tekrar adetlerim başlıyordu böylece kendi kendime hamile kalmayı deneyerek ve birkaç defa da yumurta çatlatma yöntemiyle aradan 1.5 yıl geçti ama ben yine hamile kalamadım ve bu arada da yine adetlerimde aksamalar da devam ediyordu 2007 yılının başlarında tekrar aynı hastaneye gittim artık 43 yaşıma gelmiştim ve artık kaybedecek zamanım yoktu.Doktor birtakım tahliller yaptı ve bana (gebelik için hormon değerlerimin uygun olmadığını menapoz değerleri içinde olduğumu zaten adetleriminde bu yüzden aralıklı olduğunu ve en fazla 2 yumurtamın oluşup bunların da kalitesiz olduğundan kesinlikle hamile kalamayacağımı hatta tüp bebek için bile kendi tüp bebek merkezleri dahil diğer merkezlerin de bunu denemeyeceklerini çünkü hiç şansımın olmadığını) söyledi O an dünya başıma yıkıldı.Benim zaten yaşım ileriydi ve en azından beni 2 yıl kendi halime bırakarak oyalamış ve zaman kaybettirmişti.Günlerce ağladım.Benim için artık çocuk doğurmak diye birşey kalmamıştı kabus gibiydi sanki.Eşim herşeye rağmen tüp bebek denemek istediğini söyledi ve zorla da olsa beni de ikna etti.Araştırarak bir tüp bebek merkezine müraccat ettik. tahliller falan derken denemeye karar verdiler.İlk denemede 2 tane yumurta toplanabildi ancak kaliteli olmadığı için döllenemedi bile.Eşimin ısrarıyla 2. defa deneme yaptık bunda da sadece 1 yumurta toplandı ve döllenerak rahime yerleştirildi.Çok umutlanmıştım .Tamam dedim tutacak ama tutmadı ve sonuçta hem maddi ve hemde çok zahmetli olması nedeniyle eşim de bu işten vazgeçti ve kaderimize razı olduk.2008 yılına gelmiştik ve ben 44 yaşımdaydım artık.Adetlerim neredeyse kesilme aşamasındaydı artık yani tam anlamıyla menapoz başlıyordu.en son 2008 yılının şubat ayında çok az adet gördükten sonra diğer aylarda hiç adet görmedim.Canım doktora bile gitmek istemiyordu.Menapoza girmiştim biliyordum.Birara giderim diyerek hep erteledim.Sonuçta yine eşimin ısrarıyla doktora gittim.tüm olanları anlattım.Menapozagirdiğimi artı adet görmediğimi falan anlattım.Doktorun ilk şüphesi KİST oldu.Bana önce bir smear testi yaptı sonra da kist olup olmadığını tespit
için ultrasona soktu.Ultrason çekerken birdenbire Doktorun feryadıyla benim aklım başımdan gitti.o an tamam dedim ben kesin kanserim.Birkaç saniye içinde aklımdan ne kötü senaryolar uydurdum bilemezsiniz.Ama hiççç olmayak denilen mucize gerçekleşti ve doktor bana 4 aylık hamilesin dedi.Ağlamaya başladığımı hatırlıyorum sadece.Nasıl olur diyorum ben menapoza girdim diya geldim.Nasıl olur da ben hamile olduğumu anlamadım.Ne bulantı ne kusma ne de başka birşey hiçbiri yok olmadı.Sonra diyorum başka doktor bana artık çocuğun olmaz dedi.buna rağmen 2 kere tüp bebek denemesi yapıldı yine hamile kalamadım ama şimdi hamileyim allahın bir lütfu bu mucize denen şey demek bu olmalıydı.Hemen eşimi arayıop haber verdim adam havalara uçtu.inanamadı şaka dedi ama gerçekti işte ben artık hamileydim.Hamileliğim ilk yarısında bunu öğrandiğim için zaman benim için çabuk geçti ve 2008 yılının kasım ayında bir kızım oldu.Allaha şükürler olsun son derece sağlıklı ve çok güzel bir bebek.Ben bu hikayemi anne olmak isteyen ama umudunu yitirmiş tüm hanmlara bir mesaj olsun diye yazdım.Bana 2007 yılının temmuz ve ekim aylarında olmak üzere tüp bebek yöntemi uygulanmış ve bu dönemde de hormon tedavisi yapılmıştı.O zaman bu yöntemle hamile kalamamış olsam da bu süreçtan sadece 4 ay sonra hamile kalmamı o dönem de uygulanan tedaviyle ilişkili olduğunu düşünüyorum.Sizler de Sakın umudunuzu yitirmeyin ve mucizelere inanın.Herşey gönlünüzce olsun
elover canımm nasılsın demiyim iyi deilmişsin çok çok geçmiş olsun
evet salgın var bizim ailede teker teker dökülüyo bu salgın yüzünden
henüz bizde bişi yok
biz neysede oğluma bulaşmasın yeter..:çok üzgünüm:
o hasta olunca elim ayağım karışıyo. hem çok üzülüyorum hemde panik oluyorum
yok ya canım gerek görmedim.Hamileliğin ilk dönemlerinde sivilce çıktı diye gitmiştim.Hamilelikte kullanılan en güvenli kremi verdi.Eczanede prospektüsünü okudum zorunlu olmadıkça kullanmayınız yazıyordu.Eczacı da benim eşim hamile olsa kullandırmazdım dedi.O yüzden 1 tek aspirin bile almadım ben bu dönemde.
bu vanda yapılan ilacı daha öncede duymuştum kızlar başka bi sitede.. valla etkilenmeye başladım he .:)
merhaba kızlar!!
idil hoşgeldin canım
ipekkk idilin tükkana ortak mı olacan sen kaydirigubbakcemile3
elovercim neyin nesi olduğunu hiç bilmiyorum.
vandaki adam yapıyomuş bu ilacı
bitkisel şeyler kullanıyomuş karışımda.
yumurtlma sorunu olanlara yapılıyo bu ilaç
adamı arıyomuşsun dr.ların teşhisini söylüymuşsun
ilacı yapıp gönderiyomuş ve bahsettiğim kadın hamile şimdi
bi başka kadındada yumurta oluşmadığı için hamile kalamıyomuş
bu ilacı getirtmiş adetinin 8.günü dr.a gitmiş ve 4tane yumurta oluşmuş
ve gününü bekliyo belkide hamile bilemiyorum
kendi işimi kuracam nasipse hele bi bebek olayını halledeyimde :) ben kırtasiye üzerine tükkan açacam nasipse.. matbaacıyız ya biz. gayet kazançlı olcak bizim için..
evet bi kaç gündür pek gelen olmuyo
herkesin birden elini ayağını kesmesi çok garip
sıkılmışda olabilirler girmemeye karar vermişte olabilrler
napalım buranın bekçisi biz oluruz :)
kızlar sidik testi yaptım silik ama çift çizgi çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?