- 10 Nisan 2014
- 42.466
- 113.767
- 798
ben uzun yıllar önce bitlenmiştim eczaneden bit şampuanı almıştım.hamilelikte saç boyadım ama biti öldürür mü bilemem.siz buradaki fikirlere göre değil bir doktora danışarak yapın.sağlık ocağı doktoru bile size yardımcı olur illa uzmana gitmenize gerek yokPeki saç boyaları sirkeye iyi gelir mi sizce?
Bn sirkeden korkuyrum.bir de şuan saçlarım çok sağlıklı uzun parlak kestirmek istemiyorum .umarım boya işe yarar.
Suan kontrol edecek kimsem yok açıkçası.Kızımın saçını tararken ilk önce sirkeyi farketmiştim..altın kural şudur ;bir sirke varsa mutlaka kulak arkasına/ense köküne bırakılmış daha fazla sirke ve bunları bırakan en az bir bit vardır.Siz şimdi bit bulmuşsunuz ..ne kadar süredir sizinle /sirkeleri ne zaman bitlere dönüşecek bilemezsiniz.Eşiniz yanınızda değil mi o yardımcı olamaz mı? Ben kızıma aynı anda hem bit şampuanı hem banyo sonrası kullanılan başka bir bit ürünü kullanmış buna rağmen 5 günde anca bite ulaşmıştım.Bu süreçte uzun olan saçlarını da kestirmiştim.
Peki yorumunuz için teşekkürlerben uzun yıllar önce bitlenmiştim eczaneden bit şampuanı almıştım.hamilelikte saç boyadım ama biti öldürür mü bilemem.siz buradaki fikirlere göre değil bir doktora danışarak yapın.sağlık ocağı doktoru bile size yardımcı olur illa uzmana gitmenize gerek yok
Bitler saça kamufle olabilen aslında zeki parazitlerdir.Genelde saçın rengine dönüşür ve temel amacı hayatta kalıp olabildiğince çoğalmaktır .Büyük olasılıkla daha fazlası da vardır.Bit kontrolünü ayna ile hiç mesafenizin olmayacağı kadar aynaya yakın olup saçınızın favori ve kulak arkası bölümlerinde sirke araması yaparak sağlayabilirsiniz.Sirkeyi daha öncesen gördüyseniz daha kolay tespit edebilirsiniz.Suan kontrol edecek kimsem yok açıkçası.
Sadece bir bit gördüm.gordukten sonra sert bir şekilde saçımı taradım başka dökülen olmadı .
gecmis olsun ben de kasinmaya basladim konuyu okudukca. kafamda bit mi var, sirke varsa nasil anlarim diye arastirmaya bile koyuldum.Kaşıntı falan yoktu şimdi o biti gördüm diye pskilojik olarak kaşinıyrum.umarim sirke yoktur
Teşekkür ederim .benim bir de örümcek böcek fobim var.gecmis olsun ben de kasinmaya basladim konuyu okudukca. kafamda bit mi var, sirke varsa nasil anlarim diye arastirmaya bile koyuldum.
KorkuyorumBitler saça kamufle olabilen aslında zeki parazitlerdir.Genelde saçın rengine dönüşür ve temel amacı hayatta kalıp olabildiğince çoğalmaktır .Büyük olasılıkla daha fazlası da vardır.Bit kontrolünü ayna ile hiç mesafenizin olmayacağı kadar aynaya yakın olup saçınızın favori ve kulak arkası bölümlerinde sirke araması yaparak sağlayabilirsiniz.Sirkeyi daha öncesen gördüyseniz daha kolay tespit edebilirsiniz.
Biz bitlenince annem boyle temizlerdi ve tek banyoda biterdi bit. Hiç ilaç, gaz yağı, boya, kına gibi seyler kullanmadik. Kendi basina yapmak belki zordur ama imkansiz degil.yumurtaları vardır temizlenmez o şekilde.doktoruna danışıp şampuanını almalı ya da boyamalı saçını maalesef
Fobinizden dolayı mı? Yoksa bitlenmiş olmaktan dolayı mı?Korkuyorum
Fobim var.bu gerçekle yüzleşmek de istemiyorumFobinizden dolayı mı? Yoksa bitlenmiş olmaktan dolayı mı?
O zaman şöyle söyleyeyim Allah başka dertler vermesin..fobinizle yüzleşmek için size bir yol açılmış..madem size yardım edebilecek kimse yok iş başa düşüyor siz ayıklayacaksınız.Ama yardım isteyebileceğiniz birisi varsa da utanıp çekinmeyin..bir mağazada bere denerken bile bulaşabilir insana. Benim de defalarca bitlendiğim oldu.Annem hem kafama tarakla vurur hem bitime bakardı..bu yüzden 7/8 yaşlarımdayken saçımı kendim kontrol ediyordum.Sadece saçların uzun olması biraz işi güçleştiriyor haberiniz olsunFobim var.bu gerçekle yüzleşmek de istemiyorum
Peki yorumunuz için teşekkürler umarım bunlara gerek kalmazO zaman şöyle söyleyeyim Allah başka dertler vermesin..fobinizle yüzleşmek için size bir yol açılmış..madem size yardım edebilecek kimse yok iş başa düşüyor siz ayıklayacaksınız.Ama yardım isteyebileceğiniz birisi varsa da utanıp çekinmeyin..bir mağazada bere denerken bile bulaşabilir insana. Benim de defalarca bitlendiğim oldu.Annem hem kafama tarakla vurur hem bitime bakardı..bu yüzden 7/8 yaşlarımdayken saçımı kendim kontrol ediyordum.Sadece saçların uzun olması biraz işi güçleştiriyor haberiniz olsun
Kesinlikle çok güzel bir yöntem..tek sorun kulak arkasını ve ense kökünü cidden birisinin kontrol etmesi lazım çünkü çok dibe dayanmıyor düzleştirici oysa oralarda saç köküne yakın dibe bırakıyor bit sirkeleriniMucize gibi bir çözüm onereyim size. Sac düzleştirici ile saçlarınızı düzleştirici. Sirkeler yüksek ısıya dayanamıyor. Saçınızı ince ince alıp uzun uzun düzleştirin. Gerçekten en etkili yöntem bu bence bunu birkaç gün tekrarlayın bu arada ince bir taraklada sürekli tarayın inaniyorumki hemen kurtulacaksiniz
Kendinizi bitten temizlemek kolay olmuyor ama LOTUS, eskiler sık dişli tarakla tararken aynı zamanda tırnaklarıyla sıkıştırıp öldürüyorlardı, sirke saça çok fena yapışıyor temizlemesi kolay olmuyor.Biz bitlenince annem boyle temizlerdi ve tek banyoda biterdi bit. Hiç ilaç, gaz yağı, boya, kına gibi seyler kullanmadik. Kendi basina yapmak belki zordur ama imkansiz degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?