Biten sosyal hayatımız ve çocuk

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
Söyledikleriniz aklıma bu postu getirdi👆 😅
Ve şu şarkıyı👇
Bağlasan durmaz
Göndersen gitmez
Laftan anlamaz
Sözümü dinlemez
Başına buyruk
Duyguları savruk
Beni bana kırdıran...
Yıldız Tilbe ninde bu şarkısında söylediği gibi dayan yüreğim dayan iyileşir zamanla yaran🤷🏻‍♀️ 2 yaş sendromunuzun tez vakitte bitmesini temenni ederim🙈

Ya maşallah gerçekten çok tatlı duygulandım şimdi🙈🙈
Öyle can sıkıntısından girip okuyayım dedim bir baktım sona gelmişim
Bende bugün transfer oldum inşallah 2 3-4 5 ve daha fazla sendromları görebilirim 🌸
Allahım gönlünüze göre versin, tez zamanda muradınıza erersiniz inşallah.

Klasik Tivoli ve bitmeyen bebek sikayeti.

He bir de yazilanlara asla cevap vermeyecek olusu. 🤦🏻‍♀️
Özellikle cvp vermiyorum, çünkü cvp verdiğimde sizin gibi öküz altında buzağı arayanlar cvpları beğenmiyor. 2 yııldan beri intihar eşiğindeyiz eşim de bende. Zor bir çocuk. Her sabah ve öğleden sonra uyanır uyanmaz 2 saat durmaksızın ağlıyor. 15 tatilde genel cerrahiye bile gittik. İdrar tahlilinden tutun da makat çatlağına kadar bakıldı. Perişan bir haldeyiz. Online pedagog, online çocuj doktoru hepsine başvurduk. Ne ağlamasında ne de vu konuda yazdığım sorınlada en ufak bir ilerleme kaydedemedik. Eşim artık Allah canımı alsın diye geziyor. Siz de çok kınamayın isterseniz başınıza gelmesi in

Geçecek sonra da daha fena olan 3 yaş sendromu gelecek demeye geldim.
Ben de bir ara dışarıya çıkartmaktan bezmiştim. Ana okuluna başladıktan sonra bir çok şey değişti. Artık başka çocukların oyuncaklarını istemiyor, eskisi gibi ağlama krizleri geçirip kendine yerlere atmıyor. 😅

Yanlış hatırlamıyosam sizin yata yata büyüyürn bir kocanız vardı. Siz de o istemiyor diye yıllardır tatil yapmıyordunuz. Sosyal hayatınız yoktu. Böyle abartmanız garip geldi bana. Sosyal hayatınız olsa ne yapacaksınız ki? Markete mi gideceksiniz yoksa altı ahır olan köy evine mi?
Şu anda bir yere huzurla gitmek için neler vermezdim. Arabada müzik açıp, sessizce yolculuk yapmak ne büyük zenginlikmiş. Ya da yürüyerek uzak bir markete gidip, sahilden kulağımda müzikle dönmek. Eşim sabah okula gidiyor, ben öğleden sonra, okuldan eve nasıl dönüyorum Allah biliyor.

Geçecek sonra da daha fena olan 3 yaş sendromu gelecek demeye geldim.
3 yaş sendromunda şimdiden farklı ne var? Yani daha ne kadar kötü olabilir diye düşünüyorum sonra tövbe diyorum. Sabah ve öğleden sonra her uyandığında gözünü açmadan ağlamaya başlıyor. Bizi duymuyor. İstediği bir şey ds yok. Resmen sinir krizi. Yaklaşık 1,5 2 aydır günde 5 saatimi ağlamasıyla geçiriyorum. Bir yeri yanmış gibi. 3 yaşta ne olacak

3 yaş sendromunda şimdiden farklı ne var? Yani daha ne kadar kötü olabilir diye düşünüyorum sonra tövbe diyorum. Sabah ve öğleden sonra her uyandığında gözünü açmadan ağlamaya başlıyor. Bizi duymuyor. İstediği bir şey ds yok. Resmen sinir krizi. Yaklaşık 1,5 2 aydır günde 5 saatimi ağlamasıyla geçiriyorum. Bir yeri yanmış gibi. 3 yaşta ne olacak
3 yaş sendromunda çok daha fazla inatcı oluyorlar ve ağlama krizleri çıldırma krizlerine dönüşüyor. Yaramazlıktan çok değişik işlere kalkışıp onu sürdürmek istiyorlar.
En azından bizde böyleydi.

Özellikle cvp vermiyorum, çünkü cvp verdiğimde sizin gibi öküz altında buzağı arayanlar cvpları beğenmiyor. 2 yııldan beri intihar eşiğindeyiz eşim de bende. Zor bir çocuk. Her sabah ve öğleden sonra uyanır uyanmaz 2 saat durmaksızın ağlıyor. 15 tatilde genel cerrahiye bile gittik. İdrar tahlilinden tutun da makat çatlağına kadar bakıldı. Perişan bir haldeyiz. Online pedagog, online çocuj doktoru hepsine başvurduk. Ne ağlamasında ne de vu konuda yazdığım sorınlada en ufak bir ilerleme kaydedemedik. Eşim artık Allah canımı alsın diye geziyor. Siz de çok kınamayın isterseniz başınıza gelmesi in

Yahu el kadar bebegi uyutamiyorum deyip eve yuruyus bandi alip bebegi pusete koyup uyutmaya kalkisan birisiniz. Siz benegi hala kabullenemediniz, onun gelisim sureclerinin normalligini kabul edemediginiz icin de bu durumdasiniz. İntihar esigindeymissiniz. Abartmayin isterseniz!

Klasik bedduanizi da etmissiniz, iciniz rahatlasin. 18 aylik oglum simdiden 2 yas sendromuna girdi. Cok sukur buyuyor diyorum ve sureci onunla yasiyorum. 🥰

Hep dedigim gibi ustadimiz Kobra Murat’in dedigi gibi ogluma bakip bakip “Aman kasi bile guzel, aman g*tu bile guzel” diyorum.

Azicik gevseyin diyecegim ona da bin dereden su getirip bahaneleri siralayacak; yapmaniz gerekeni yapmayacaksiniz. 😌

Eee sizi depresyona sokmam istemem ama 3 yasa dogru biraz toparlamisti benim oglum. 3-4 yas arasi pamuk gibi olmustu. 4-5 de fena degildi. Haziran da 6 olacak, hepinizden biktim gitmek istiyorum bu evden diyen bi ergen geldi yerine. Kafami duvarlara vurmak istiyorum bazen..
6 yaş sendromu bu olsa gerek☺️ 5 gün ananede 5 gün dayıda kaldı kızım zor getirdim eve. Hala da gelmezdi onların işi çıkmasa.. özlemedim sizi eve gelmeyeceğim diyordu 😂

Çok üzücü bir resim sizin durumunuz.saglikli düsünemediginiz çok belli.inanin herkesin hayati öyle anlattildigi gibi kolay degil.yani cocuklu her insanın sikintisi var.kiminin az kiminin çok.bu aslında hayatiniza nerden baktiginizla ilgili.benim oglumda çok zor bir çocuk ama Sabrina tasdigi zamanlarda onun acisini yasarmasin Rabbım diye dayanamadigim zaman lar kendimi sakinlestiriyorum.belki esinizle bu dönerim atlatana kadar.baska bir cöuüm bulun.mesela nöbetlese çocuğun sorumlulugunu paylasin.belki o sekilde sizinde kendinize zamaniniz olur cocugunuzu özlersiniz.daha saglikli zaman gecirirsiniz

4 yaşında oğlum var. Sosyal hayatım onla rahat edebileceğim yerlerden ibaret. Yani yok. Kolay gelsin.

Çok üzücü bir resim sizin durumunuz.saglikli düsünemediginiz çok belli.inanin herkesin hayati öyle anlattildigi gibi kolay degil.yani cocuklu her insanın sikintisi var.kiminin az kiminin çok.bu aslında hayatiniza nerden baktiginizla ilgili.benim oglumda çok zor bir çocuk ama Sabrina tasdigi zamanlarda onun acisini yasarmasin Rabbım diye dayanamadigim zaman lar kendimi sakinlestiriyorum.belki esinizle bu dönerim atlatana kadar.baska bir cöuüm bulun.mesela nöbetlese çocuğun sorumlulugunu paylasin.belki o sekilde sizinde kendinize zamaniniz olur cocugunuzu özlersiniz.daha saglikli zaman gecirirsiniz
Eşim de ben de çalışıyoruz. Derslerimizi dönüşümlü ayarladık. Sabah 9 da uyanıyor, saat 11 e kadar hiç susmadan ağlıyor. 11-12 arası kahvaltı, saat 12.30 da eşim geliyor ben gidiyorum. Saat 15.00-15.30 öğle uykusu saat 16-16.30 gşbi uyanıyor 1,5 - 2 saat daha ağlıyor. Biz ailecek perişan haldeyiz. Yan binadaki komşular meaaj attıyorla çocuoun nesi var diye. Hiçbir şeyi yok. Sadece ağlıyor. Nedensiz. Uykudan uyanır uyanmaz. Susmuyor da. Hiç bir şekilde dikkatini dağıtmak mümkün değil. Kaç tane video çektim. Online pedagoglar vs çözüm bulamadık. Sakinleştirici ilaç vrrelim dediler. Onu da bİ istemedik. Çok değişik bir durum içindeyiz. Aynı yaşta olan üç çocuk daha var çevremizde, onlarda böyle bir şey yok.ama 1-20 den kadar sayıyor, renkler, plaka okumalar, deyimleri kullanmalar, bağlaç kullanmalar. Acayip bir hafıza. Aylar önce benzin aldığımız yere geçen akşam tekrar uğradık. Bu abinin kurt köpeği vardı dedi. Gerçekten vardı. Unutmuyor. Kandırılmıyor. Odaklandığı noktadan dikkatini başka yöne çekemiyorsunuz. Aylar önce yemek yerken eşim elşni saçına sürme dedi. Her yerde, her elşne bulaşan şeyi eşimin gözğne bakarak kafasına sürüyor.

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
Vurmayın , olumsuz kelimeler kullanmayın hayır yapma demek onlar için yap demek . Atlama dersen atlar . Çünkü kökü fiil ve de anlamı atlamak onun için. Zararlı durumlarda; Dikkatini değiştirin, ilgisini değiştirin. Keşif döneminde çocuk yazdıklarınız normal şeyler. Ve yapmayı bıraksada arada gene sizi deniyecektir. Ayrıca bazen sendrom da değil; ilgi çekmek veya aldığı tek ilgi tepki ise ; sevgi veya ebeveyn ilgisi olduğunu düşünüp tekrarlama olasılığı , davranışa dönüştürmesi çok olası. İnatlaşma yarar veya çözüm değil büyük sorunlar yaratır. Çocuk birey olana kadar ben rahat oturanı daha görmedim yani. Ergenlik bile rahatlık vermiyor. O yüzden önce stresi bırakın daha sakin olun , çocuklar çünkü ailelerin aynasıdır. Yani inatlaşıyor ise biraz model olarak tehpkilerinizi dikkatli seçin.

Eşim de ben de çalışıyoruz. Derslerimizi dönüşümlü ayarladık. Sabah 9 da uyanıyor, saat 11 e kadar hiç susmadan ağlıyor. 11-12 arası kahvaltı, saat 12.30 da eşim geliyor ben gidiyorum. Saat 15.00-15.30 öğle uykusu saat 16-16.30 gşbi uyanıyor 1,5 - 2 saat daha ağlıyor. Biz ailecek perişan haldeyiz. Yan binadaki komşular meaaj attıyorla çocuoun nesi var diye. Hiçbir şeyi yok. Sadece ağlıyor. Nedensiz. Uykudan uyanır uyanmaz. Susmuyor da. Hiç bir şekilde dikkatini dağıtmak mümkün değil. Kaç tane video çektim. Online pedagoglar vs çözüm bulamadık. Sakinleştirici ilaç vrrelim dediler. Onu da bİ istemedik. Çok değişik bir durum içindeyiz. Aynı yaşta olan üç çocuk daha var çevremizde, onlarda böyle bir şey yok.ama 1-20 den kadar sayıyor, renkler, plaka okumalar, deyimleri kullanmalar, bağlaç kullanmalar. Acayip bir hafıza. Aylar önce benzin aldığımız yere geçen akşam tekrar uğradık. Bu abinin kurt köpeği vardı dedi. Gerçekten vardı. Unutmuyor. Kandırılmıyor. Odaklandığı noktadan dikkatini başka yöne çekemiyorsunuz. Aylar önce yemek yerken eşim elşni saçına sürme dedi. Her yerde, her elşne bulaşan şeyi eşimin gözğne bakarak kafasına sürüyor.
Hic mekan degiskligi yaptinizmi? Mesela tatile gidip cocucuhun farkli sartlarda uyanmasini sagladinizmi? Örnek veriyorum.cpk sacma gelecek size ama hic bulunmadigi bir odada hic bulunmadigi bir ortamda uyansa,diyelim yaninda bir akvaryum da baliklar ?üzüyor uyanınca onları gördü.kaökip onlarla oynamak istemezmi aglamayi unutup. diyelimki bebek uyurken bebek arabasina koyun onu..uyandigi ilk amda gözümü acinca aglamak aklina gelmeyecek bir ortamda uyansin.yani bence sizun cocugunuz mutlu degil ve sirf ilgi cekmek icon sizin hosunuza gitmeyeni yapiyor.mesela sizin hoslanMAdiginiz ama onun çok sevdigi birseyi uyandiginda siz yaparken görsen, yinede aglarmi? Yorucu bir durum tabiki ama aglama aliskanligini ona unutturmak için denemeye değer sanki.

Çocukların davranışı sanırım biraz ebeveynle alakalı..
ben çocukken çok yaramazmışım annem çalışan bir kadın olduğu icin haliyle beni özlediği için de yapısal olarakta çok naif hic kızmayan biri.. şımarırmışım çocukken..
Ancak mesela ben yapı olarak annem gibi değilim. Evliyim çocuğum yok çocuklara karşı çok otoriterim.
Ben 17 yaşındayken kardeşim doğdu. Evde salonda oyun oynatmazdım her şeyi odanda yapacaksın derdim kuralcıydım ona karşı hep, kardeşim asla şımarık olmadı cekinirdi saygı duyardı öyle büyüdü keza su an evime gelen çocuklar mum gibi anneler hep der sana mı bıraksak bize asla böyle değiller canımızdan bezdiriyor diyorlar 🙈 çocuklara asla kötü davranmam ama kuralcıyımdır. Uyku saati olsun oyun vs olsun disiplin severim.. çocukla çocuk olurum gerekirse ama akşam 9 dedin mi odaya geçer gıkı çıkamaz.
Mesela ben çok yaramaz bir çocukken annem çok naif olduğu icin ona çektirir dayımlara gittiğimde mum olurdum gıkım çıkmazdı. Dayımında çocukları vardı birlikte oynardık ama mum gibiydik hepimiz Çünkü dayım çok otoriterdi çoğu zaman onlarda kalırdım annem çalıştığı icin.. her şeyim düzenliydi yemeğim temizliğim vs her şey… disiplin içindeydi.
Aslında burada çocuğu şekillendiren durumun aile olduğunu da düşünüyorum pedagoga giderken aile de davranışları icin terapi vs almalı..

Merhaba, geçenlerde eski bir konuda bir yorumunuza denk gelmiştim, sanırım o zaman bebekti ve sürekli dışarda bebek arabasinda olmak istiyor evde oyalanmiyor uyumuyor vs yazmıştıniz. Hatta biz yılda su kadar km yapan insanlardik şimdi bi yere gidemez olduk vs demiştiniz o mesajda kendimi görmüştüm.

Ben de size yazacaktım şimdi nasılsınız büyümüştür vs diye arada kaynadı. Off ne desem bilemedim. Bizim de 9 buçuk aylık bir kızımız var ve hayat asla eskisi gibi değil..

Ben bebek tasması aldım çok daha rahat yurtdışında olduğum icin millet garipsemedi ama trde nasıl tepki verirler bilmiyorum
Burada çok eleştirildi malesef ama kaç çocuk arabanın altında kalarak can veriyor araba altında kalacağına tasması olsun sorun değil tasma da değil aslında bir çocuk ve bir köpek aynı akla sahip bilmiyorlar ve tutmak gerekiyor bilinçleri yetişkin gibi değil canlarından kıymetli değil sırttan bir ip bence çok gerekli bir olay 🙏🏻

Back
X