bitirdi beni bu yanmalar nolur bi akıl verin :(

sirenamelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
262
2
46
İstanbul
mide bulantılarım hafiflemeye başladı diye sevinmeye kalmadan yeni bi kabus çöktü üstüme o da mide yanması dr renee duo şurup verdi banamısın demiyo tableti anca kesiyo ama dr önermediği için kullanmıyorum pek dayanamayacak noktaya gelince allaha emanet diyip bitane alıyorum sabah uyandığım andan itibaren başlıyo uykuya zor dalıyorum çalıştığım için hiç bişeye adapte olamıyorum bu yanma yüzünden bi akıl verin yokmu bunun dermanı :14:

canım benimde mide yanmalarım var fakat senin aşırı erken başlamış benım 20li haftalarda başlamıştı.. Rennie hıcbırşekılde tehlıkelı bır ılaç deıl ben kapsulunu kullanıyorum doktorum verdı hamılelıkte hıcbır yan etkısı yok uç yaşındakı çocuga bıle verılıyor bu ılaç dedı bana.Ve ben gunde 3 4 tane ıcım rahat bır şekılde ıcıyorum çok sukur herhangı bır sorunda yaşamıyorum onu ıcınde rahatlıyorum.yoksa hayatım benımde kabus gıbı oluyor ılaç daha bıtmeden hemen yenısını gıdıp alıyorum eczaneden ayrıca benım hamıle bı çok arkadaşım surubunu ıcıyordu onun rsmen alkolıkler gıbı kafalarına dıkıyorlardı napsınlarrr başka dermanı yok bu derdin :)

ben de şimdi verdim siparişini eczaneye eşimin tabletlerinden alıyodum arada akşamları ben de o arkadaşlarınız gibi şişeyi kafama dıkıp içiyodum ama banamısın demiyo :) insana hayatı bukadar zindan eden bir mide bulantısı 2 bu mide yanması zaten bu yüzden hamileliğimin keyfini çıkaramıyorum öğrendiğim günden beri

mide yanmalarım yüzünden yemek yiyemiyodum ben.ılık süt geçici çözümmüş doktorum öle söledi gerçektende anlık olarak rahatlayıp sonra tekrar eski haline dönüyodu.gaviscon şurup en iyisi.doktoruna sorup ona geç bence.benim dr.um onu verdi yanmalarım bitti.

maden suyunu denedin mi? belki anlık geçiriyo ama anında kesiyo yani birde ilaç olarak gaviscon çok iyi diye biliyorum ben kullanmadım gerçi fazla yanma şikayetim olmadı olduğu zamanda maden suyuyla geçiriyodum kesinlikle denemeni tavsiye ederim :49:

ayy çok illet bir durum ve erken başlamış Allah kolaylık versin canım benim daha yeni yeni geçiyo bebek aşağı inmeye başlayana kadar sanırım çekeceksin.ben talcit kullandım çok kötü olduğu zamanlar hafif olduğu zamanlarda bir kaç yudum soğuk süt böyle idare ettim canım

ben çok yandıgı sırada bir çay bardağı soda içiyorum yanmayı geçiriyor, bulantıyı hhayır
hem mide bulantısı hem mide yanması çekiyorum, Allah kurtarsın hepimizi bu sıkıntılardan

arkadaşınki erken başladıysa benimki eperken başlamış:26:
daha 10. haftaya yeni girdik, çok yanıyor hele bulantılar şiddetlenince yanma da artıyo

benim mide yanmalarım sanırım 6. haftada başladı, 3,5 ayımız bitince de bitti. Bana gaviskon şurup vermişti dr.um istediğin kadar içebiliyorsun, iyi gelmişti.

mide bulantılarım hafiflemeye başladı diye sevinmeye kalmadan yeni bi kabus çöktü üstüme o da mide yanması dr renee duo şurup verdi banamısın demiyo tableti anca kesiyo ama dr önermediği için kullanmıyorum pek dayanamayacak noktaya gelince allaha emanet diyip bitane alıyorum sabah uyandığım andan itibaren başlıyo uykuya zor dalıyorum çalıştığım için hiç bişeye adapte olamıyorum bu yanma yüzünden bi akıl verin yokmu bunun dermanı :14:

Canım Allah kolaylık versin. Ben de ilk 5,5 ay şiddetli derecede kustum. Artık kan kusmaya başlamıştım tahrişten ötürü. Kaç kez serum takdırdım. Su bile içemiyordum. 7,5 kilo verdim 5,5 ay içinde. 2-3 hafta iyi gibi oldum sonra reflü çıktı. Oturduğum yerde yanmadan gözlerim yaşarıyordu. Bu ikinci hamileliğim. Şu an 32. haftadayım. İlk kızımda bulantıların ardından reflü çıktı 9 ay doğuma gidene kadar kusmuştum. Onda da ilk başta 4 kilo vermiştim, ilk baştaki kilomun üzerine 5 kilo alıp doğum yaptım.
O dönem dahiliye doktoru o zaman renni duo şurup vermişti, hiçbir işe yaramadı. Yanmadan sabahlara kadar ağlıyordum. Son iki ay hem sıcaklar, hem bel ağrısı hem refllü mahvetmişti.

Bu kez doktoruma sormadım ama etraflıca araştırdım. Gaviscon şurup aldım. Renni ve talcid gibi ilaçlar mide yanmasına iyi. Midedeki asit ortamının asidini azaltmaya çalışıyorlar ancak reflüde etkili değiller. Gaviscon (advance) ise içer içmez midenin içerisinde köpüklü bir ortam yaratıp resmen bir şemsiye gibi mide girişini kapatıyor. Bir sonraki bir şey yiyip içene kadar yukarıya asit kaçmasını engelliyor. Vücut tarafından emilimi olmadığı için hamilelere A seviyesi olaak tavsiye edilmiş, kana geçmiyor, yan etkisi yok.

Eğer bu şurubu içmesem ne gece uyuyabilirm ne de kusmalarım geçerdi. Allah'a çok şükür rahatım şimdi. Ama tek dikkat etmen gereken ilacı ne yiyip içeceksen bitirip ondan sonra içeceksin. Eğer ilacı içer içmez birşeyler yiyip içersen etkisini azaltıyor. Zamanını buna göre ayarlama gerekiyor yani. Bir de canım ister de acılı birşeyler yersem 1 tatlı kaşığı değil iki tatlı kaşığı içiyorum. (5-10 ml arası öneriliyor, 1 kaşık 5ml civarında) Hepimize Allah şifa versin canım.

benim 5.haftada bulantılar 8.haftada yanmalarım başladı ama ne yanmak sırf o yüzden erkenden yatıyordum. gaviscon falan banada çare olmadı.

en sonunda dr.um pulcet 40 mg. hap verdi. her sabah aç karnına içiyorum o şekilde rahat nefes aldım. hamilelik reflüsü berbat bişey. kusmalarım 4.ay bitti ama reflü devam ediyor. ilacı içmesem o gün ölüyorum.

bir tavsiiyemde çift yastıkla uyuman. umarım bir an önce düzelirsin.

Cnm bnce elmayi dene bnimde cok erken basladi mide yanmam ve cok fazla oluyo dayanamiorum gece bile mide yanmasina uyaniyodum elma gercekten iyi gelio bn ilac kullanmaya yanasmadm elmayida halamdan duydum oda bnim gbi hamilelikte cok cekmis mide yanmasndan 9 ay yaninda elma tasimis

Elmayi bi dene derim bn bnimde cok erken basladi mide yanmalarim ve cok sidetliydi gece bile uyaniyodum yanmasina ilac kullanmaya yanasmadm elmayida halam tavsiye etti oda bnim gbi gecirmis hamileligini 9 ay elma tasimis yaninda

Buzdolapta beklettiğin soğuk sütü alıyosun, iki yada üç yudum içiyorsun yalnız lıkır lıkır değil teker teker iki yudum iç ve bekle. bir 15 dk kadar o seni güzel idare ediyor, sonra başlarsa yine iki yudum soğuk süt içiyorsun. ben bu şekilde 9 ayı tamamladım. geçmiş olsun

Back
X