Bitirdiğim bölümden pişmanım

Aynı bölümü bitirdim pişmanım elime hiç bşey geçmedi

yaşıtız, hem yl yapıp hem de çalışıyorum. sırf idealizm uğruna koştur koştur işe girdiğime pişmanım çünkü paraya ihtiyacım da yoktu, sizin aksinize keşke biraz daha geç atılsaydım iş hayatına diye düşünüyorum, işimi sevdiğim için bırakamıyorum.

25 yaş tam ikinci bir üniversiteye başlanacak yaş. eğer maddi sıkıntınız yoksa keyfini çıkara çıkara istediğiniz bölümü okuyun. yaşıtlarınız evlenmiş atanmış size ne ? siz başlı başına farklı bir hayat yaşıyorsunuz.

O ne bicim hocaymıs? Kendi nasıl okuyup buralara geldi acaba? Şahsen ben hocayı şikayet bile edebilirdim. Bak kendi ağzınızla söylüyosunuz hiçbir şey öğretmediler, kendimi geliştiremedim diye. Bunda sizin suçunuz yok. Ki genelde zaten okulda çok şey öğrenilmez ki her şey kendi cabanızla, azminizle olacak şey. Şu an soğumanız normal. Ama yok illa ben istemiyorum diyosanız baska bölümlere yönelebilirsiniz.

Evet bir gerçeği söylemeye geldim bazı aileler böyledir. Koca evinde okumak, etmek daha kolay ama aile evi okudun o kadar yeter çalış, evlen diye bakıyor. Ben sırf bundan sınavlarıma sabah erken kimseye demeden gitim çünkü biliyorum muhabbetini açsam hala okuyordun senin yaşındakilerin 2 çocuğu var muhabbeti açılacak ve benim kalbim kırılacak çok hassasım bu konularda. Nişanlanıyorum artık inşallah daha verim alabileceğim bir eğitim yaşamım olur en azından etrafımda bu evlen baskısını hissetmem diyorum.

Yüksek lisansını bitir lütfen. Henüz 25 yaşındasın. Asla geç kalmış değilsin.
27 yaşına kadar üniversite okumamış bir öğrencim vardi. Mağazalarda çalışmıştı.
27 yaşında bölüme başladı. Şu an mezun ev çok talep gören bir öğretmen. Asla hayatta geç kaldım diye birşeye inanmiyorum

Hiç öyle düşünmeyin. Dijital pazarlama alanında çok iyi para var mesela.

33 yaşında tekrar bir bölüm okumaya engelli kızım için başladım su gibi geçti derece ile bitirdim ve o arada oğlum doğdu. Yaşınız geç değil. Annenize söyleyin evlenmenin acelesi yok. Sevdiği işi yaparak kendi ayakları üstünde durmanın tadı çok farklı. He bi de erkekler de artık böyle özgüvenli ve evlilik peşinde olmayan kadınları daha çekici buluyor bence. Evlenmem rahatım iyi diyenler daha çabuk evleniyor (ben )

Kendisi grafikerlik mezunuydu o şekilde bizde hocalık yapıyordu ve bizim ders içeriklerimizi kendi alanına göre yetersiz buluyordu sanırım. Birkaç öğrenci cimere şikayet etmişti, olay olmuştu o öğrencilere dava vs açmıştı, böyle değişik biriydi.
Aynı bölüm üzerinden mi yurt dışına gitmek istiyorsunuz? Ama bir bakıma siz de deneyim kazanıyorsunuz. Freelancer bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat ne kadar deneyimden sayılır meçhul
Paraya aman aman ihtiyacım yok ancak 25 yaşında hala anneden, mamadan harçlık istemek dokunuyor bazen. Tekrar okuyayım derken 30 yaşına da az deneyimle girme riskini almış olacağım. Ayriyeten çevre baskıları, sen şu anda ne oldun yani, birisi yok mu hayatında soruları da çok can sıkıcı, insana kendini hiçmiş gibi hissettiriyor.

Yaşım 26 şu an Pedagojik Formasyon eğitimi alıyorum ve hala aileden para istemek gücüme gidiyor. Etrafımda gördüğüm kadarıyla birçok gencin düzeni böyle. İkinci, üçüncü üniversitesini okuyanlar bile var. Eskidenmiş o hemen evlenmeler diyorum. İlişkim yok ama düzgün biriyle evlenmeyi bende isterdim ama ömür boyu bekar kalacağıma inanıyorum bir işim de olmadan evlenmek istemiyorum. İşsizlik her gencin problemi. Üniversitedeki hocam bölümünüzde ilerlerseniz başarıya ulaşırsınız gibi bir şey demişti.

Ben de okuduğum bölümden yıllardır pişman oluyorum. Varsa bir seçim ihtimaliniz seçin derim. Yoksa sevmediğiniz bölümde yükselmek de pişmanlığı göndermiyor.

25 çok geç kaldım.
Kesinlikle yanlış düşünüyorsun. 25 yaş geç değil. Hayatın boyunca ben keşke bu bölümü okumasaydım diye pişman olucağına istediğin bölüm neyse onu okumak kaç yaşında okursan ol en doğrusu. İnsanlar 3. 4. ünilerini okuyorlar 25 neden geç bi yaş olsun ki. Ayrıca okuduğun bölümden memnun olsan bile hayatın boyunca o işi yapmak isteyeceğin ne malum. Bi süre sonra yeni bi ilgi alanı geliştirebilirsin ve o alana yönelebilirsin. O zamanda kaç yaşında olursan ol o bölümü okuman gayet normal. 18-19 yaşında seçtiğimiz bölümden bi ömür memnun olmamız mucize gibi bi şey zaten. Bence yapmak istediğin bi şey varsa yaşı kesinlikle önüne engel olarak koyma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…