Bitmek üzere olan bir ilişki nasıl kurtarılır

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.195
53
31
Herkese merhaba
Daha önce bitme eşiğine gelmiş ama toparladığınız ilişkileriniz oldu mu?
Ilişki yokuş aşağı gittiğinde nasıl bir yol izlenmeli ?
Sizin deneyimlerinizi öğrenmek isterim.
Teşekkür ederim

Herkese merhaba
Daha önce bitme eşiğine gelmiş ama toparladığınız ilişkileriniz oldu mu?
Ilişki yokuş aşağı gittiğinde nasıl bir yol izlenmeli ?
Sizin deneyimlerinizi öğrenmek isterim.
Teşekkür ederim

Sorununuzu ayrıntılı yazmazsanız nasıl cevap verilecek ki, böyle çok genel garip bi soru olmuş bu

Sorununuzu ayrıntılı yazmazsanız nasıl cevap verilecek ki, böyle çok genel garip bi soru olmuş bu
Genel bir soru sordum zaten. Kısacası 5 yıllık ilişkim bitmek üzere. Erkek arkadaşım psikolojisi kötü olduğu bir dönem geçiriyor. Benimle minimum iletişim kuruyor. Ve ben anlayabiliyorum yokuş aşağı gittiğimizi. Hiç böyle bir olay yaşamadığım için de yaşayan insanların deneyimlerini öğrenmek istiyorum

Genel bir soru sordum zaten. Kısacası 5 yıllık ilişkim bitmek üzere. Erkek arkadaşım psikolojisi kötü olduğu bir dönem geçiriyor. Benimle minimum iletişim kuruyor. Ve ben anlayabiliyorum yokuş aşağı gittiğimizi. Hiç böyle bir olay yaşamadığım için de yaşayan insanların deneyimlerini öğrenmek istiyorum

Yani minimum ilişki demek benden vazgeçti demekse ben durmam orda,yani en azından seveni kendimden biliyorum oldurmak için öyle çok emek veriyor ki insan. Değer verilmiyorsa da uğraşmak gereksiz. Bırakın kendi haline.

Sizinle minimum iletişim kurması iletişim kurmak istemediğini gösterir. Bir ilişki tek taraflı kurtulmaz. İstemiyor belli ki. Zorlamayın, gururunuz incinmesin.

Bitmek üzere olan bir ilişki illa ki biter. Emek harcar kurtardığınızı zannedersiniz ama aslında sonun başlangıcıdır o.
Ya da şöyle; ben düzelenine hiç denk gelmedim diye son bir manevra yapıp sizi üzmeden konuyu terkedeyim 😏

Ne zaman uğraştıysam başarılı olamadım sanırım o yüzden bitecek olan bitiyor önüne geçilemiyor diye düşünüyorum. Bitecekse bitsin ne kadar sürdüğü değil niteliği önemli. Kurtarmaya çalışarak yıllar geçirmek yerine mutlu geçen birkaç aydan sonra bir anda bitmesini tercih ederim. Kimsenin nazını kaprisini çekmeyin çok çok özel durumlar hariç

Her ilişki kopma noktaları yaşıyor bence. Ben genelde kabuğuma çekilmeyi tercih ediyorum çünkü bazı zamanlar oluyor konuşarak anlaşmak imkansız artık. Sadece birbirimizi kırdığımızı farkettiğim zaman susarım genelde. İnsan içinde kendi kendine biraz düşünmeli hatalarını görmeli karşı tarafa olan sevgisini kendi içinde bulmalı. Çünkü genelde erkekler mesela senin hatan şu dediğimizde hatasını görmek yerine otomatik savunma moduna ben böyleysem sen şöylesin misillemesine geçiyor. Bu nokta anlaşmak imkansız. Gösteremiyorsun ki adama hatasını, belki aynı şekilde sen de kendi hatanı göremiyorsun.

İşte böylesi zamanlarda kenara çekil sen kendini sorgula o kendini sorgulasın. Birbirinizi özlüyor musunuz bir bakın sonra tekrar konuşur anlaşırsınız ama arada uzak kalmak iyidir iyi gelir herkes kendine çekidüzen verir.

Bunları yapabilirsin ama asla yapmaman gereken şeyi de yazayım, asla ama asla üzerine gitme ayrılmak istemiyorsan. Gerçekten ters tepiyor bulunmaz hint kumaşı olarak hissetmesine izin verme karşı tarafın.

Hiç kimse biten bir aşkı onarmaya kalkmasın
Kaybedilmeye deger
En güzel yerinde bitirilmişse eğer
Demiş Ahmet Telli...
Benim de mottom bu. İnceldigi yerden koparirim.
Zaten tekrar başlayacağı varsa bir vesile oluyor yeniden başlanıyor. Ama bitmiş bir şeyi sündüre sündüre devam ettirmeye calismak artık her iki tarafı da bunaltiyor, yaşanmış güzel günleri bile unutturur hale getiriyor. Gerek yok

Back
X