Bitmek üzere olan bir ilişki nasıl kurtarılır

İki tarafın çabasıyla yürür bir ilişki. İki tarafın da ilişkinin kötüye gittiğini fark edip bunu değiştirmek için çaba sarf etmesi gerekiyor. Tek taraflı çabayla sadece ömrünü birazcık uzatırsınız ama kaçınılmaz sondan kurtaramazsınız.

5. yılı doldurmak üzere olan bir ilişkim var benim de. Zaman zaman uzatmaları oynadığımızı fark ettiğim oldu. Oturup konuşuruz, neden yürümediğini hissettiğimizi bunu değiştirmek için ne yapabileceğimizi konuşuruz. Bazen de kendiliğinden hallolur. İki taraf da konuşarak ya da konuşmayarak üzerine düşeni yaparsa kurtarılır ilişki.

Bir de bu ara iyi değil psikolojik sıkıntıları var demişsiniz. İyi olmadığında insanlar sevdikleri insanlara yakınlaşır aksine, onlara sarılır, onlara sığınır sıkıntılarından. Hepimizin zaman zaman kötü dönemleri olur. Hayatımızdaki insandan bu sebeplerle uzaklaşırsak bile bunu telafi etmeliyiz.

Bazı erkeklerin bahaneleridir bu. Kendileri ayrılamayacak kadar korkaklardır. "psikolojik sorunlarim var benim.. bi tek sana karşı değil herkese boyleyim.. ailemle kötüyüz... bilmediğin şeyler var..." vs sözlerle çok dalga geçilir zaten. Capsleri yapılır hep. Eğer kısa süreliyse bu durum ve samimi olduğuna inanıyorsanız sabırlı olun ihtiyacı olduğunda onun yanında olun darlamayın neden aramıyorsun yazmıyorsun vs şeklinde. Kendini toparladığında düzelir ilişkiniz. Ancak en ufak bir şeyde uzaklaşmanın yolunu arıyorsa gerçekten kötü bir zamandan geçtiğine inanmıyorsanız salın gitsin.

Vazgecmeli. 5 yillik evliyim. Bir bucuk yillik evli iken cok buyuk tartiamalarimiz olmustu. Lohusa sayiliridm. Bosanma esigine geldik, evi terk ettim sessiz sedasiz kizimla. Ozaman lar esim hic unutmam bana :" bir elime gunesi digerine ay'i verseler artik biz olmayiz." Demisti.. sonra durumu kabullendim. O vazgecti benden dedim. Hissettim ve kabul ettim.

Bende ondan vazgectim. Samimi sekilde vazgectim. Bende ona bir tartismada benimle bosanmicagini, cocuk icin bir sekilde bu evliligi yurutecegimizi soyledi. Bir yil birbirimizi opmedik dahi inanin.

Sonra ondan vazgectigimi hissedince, topqrlamaya basladi. Ben uyuyor numarasi yaparken ellerimi ayaklarimi opmeye basladi. Beni uykuda sanarak koklamaya basladi.. derken dsrken aramiz ilimaya baslayinca, ona aynini dedim..
Bir elime gunesi digetine ay i versen, bu is benim icin bitti. Kizimin ve kendimin konforu icun bu evdeyiz. Sartlar degisir bir gun bakmissin yine cekip gitmisim dedim.

Ondan sonra zaman la hersey ufak ufak yoluna girmeye, evlilik oturmaya, kavga tartisma etmemeye basladik. Birbirimize huzur sukunet aliskanlik fedakarlik olduk. Mutluyum. Ama ben ondan vazgecti ve ona aetik asik degilim. Onun ne hissettigini ise bilmiyorum. Onemli de degil benim icin aetik. Cok bonkor. Disaei hayati olmayan, konforum icin 4 donen, cok saygili cok ilgili cok eglenceli biri. Ve bir cok guzel huyu daha var.

Mutluyum ama asik degilim. Kirildim ve vazgectim. Bosaniyoruz dese, neden ne oldu dahi demem..hay hay der, kizimi alir giderim. Daha da nah gorur. Ama bitmesini istemem, cunku gonulden mutluyum onunla.

Önce neden bu duruma gelindiğinde bakarım büyük bı sebep ise hiç çabalamam. Sebebi basit ise seviyorsam çabalarım. Alttan alırım.

Kendinizi geriye çekin. Rutin günaydın iyi geceler mesajlarınız, konuşmalarınız varsa komple bırakın bunları. Psikolojim bozuk dedi diye hal hatır sorma yoklama işlerine de girmeyin. O yazmadan yazmayın aramadan aramayın. Kendinize ağırlık verin bu dönem. Daha önce yapmadığınız yeni birşeylerle uğraşmaya başlayın. Saçınızı değiştirin kıyafetlerinizi gözden geçirin. Sosyal medyanıza güzel fotoğraflar ekleyin sık sık. Buaralar çok fazla dışarı çıkılmıyor ama ne bileyim yürüyüşe çıktığınızda çekilirsiniz belki ya da süslenip püslenip arkadaşlarınızla görüntülü konuşurken çekilmiş güzel çıktığınız ssleri filan atabilirsiniz . Ona özel olarak fotoğraf göndermeyin ama hikayenize filan ekleyin. Bırakın o sorsun hayırdır nereye gidiyorsun, napıyorsun bugün ekstra güzel olmuşsun diye. O sizinle iletişim kurduğunda neşeli ve samimi olun ama ekstra iletişimi uzatma çabasına girmeyin. Yeni konu açıp muhabbeti uzatmaya çalışmayın. Telefonda konuşuyorsanız sohbetin en tatlı yerinde işiniz çıksın ben seni sonra ararım diyip aramayın. Bunların sonunda sizi uzaklaşmakla, geri çekilmekle vs. suçlarsa asla kabul etmeyin. Aa ne alakası var diye geçiştirin. Israr ederse karantina dönemi bana iyi geldi önceliklerimi gözden geçirdim tarzı yuvarlak cevaplar verin ve hakikaten öncelik sizsiniz bunu kabul edip buna göre davranın karşı tarafa da bunu yansıtın. Eğer içinde size karşı birşeyler varsa toparlar kendini mutlaka.
Aaydinlandim ne güzel taktikler *-*

Herkese merhaba
Daha önce bitme eşiğine gelmiş ama toparladığınız ilişkileriniz oldu mu?
Ilişki yokuş aşağı gittiğinde nasıl bir yol izlenmeli ?
Sizin deneyimlerinizi öğrenmek isterim.
Teşekkür ederim
Kalbini kırmak istemem ama şuan iyi olmaması başka arayış içinde olduğunu fikrini düşündürdü bana. Sonuç olarak sen gün içinde neler yaşıyorsan oda onu yaşıyor yok zorla Tripkolik olma çabası derdi neyse anlatsın size belki bir orta yol bulursunuz

Değer yoksa sende olma.Sonrası stres uzuntu gözyaşı oluyor.Bunun 1 tarıfı yokki canım.Zaten seven ınsan senınle ıletısım kurmak ıcın delırır.Bunu yapmıosa bırak gıtsın.

Back
X