• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmesi gereken ilişkiyi bitirdim

Mart ayından beri birlikte olduğun adama fazla değer vermissin fazla anlam yüklemişsin. Adam geçmişteki sevgilisine dönmüştür kesin. Işte böyle kadınları allak bullak edip defolup gidiyorlar.

Öyle oldu sanırım. Allah biliyor içimi hep bi şüphe vardı bi acaba vardı. Aşırı kıskanç biriydi çünkü. Tam bağlanacağım ben bu adama diyordum bi kriz kopuyordu soğuyordum. Sonra yeniden güzel şeyler yaşıyorduk sonra tam diyordum evet buldum hayatımın aşkı bu adam olmalı diyordum sonra yine kıskançlık krizi yine kurdugum bağ kopuyordu. Evet çok anlam yükledim maalesef çünkü çok güvendim.

13 senelik evliliğin birisinden 3 ay sonra biriyle tanışıp hemen aynı eve çıkmak vs buyuk Cesaret. Biraz kendinizi dinleseydiniz. Doğru kararlar verebileceginiz bir dönemde değilsiniz.

13 senelik evliliğin birisinden 3 ay sonra biriyle tanışıp hemen aynı eve çıkmak vs buyuk Cesaret. Biraz kendinizi dinleseydiniz. Doğru kararlar verebileceginiz bir dönemde değilsiniz.

Aynı eve çıkmadım :( nerden çıkarıyorsunuz bunları. Sadece kendime yeni bir düzen yeni bir başlangıç yaptım. O kişiyle evimde kahve içtik film izledik ama burası benim evim. Çay kaşığından çiçeklerime kadar bana ait. Bir çöpü bile yok bu evde.

Bana ne yeminler etti bi bilsen. Ömür boyu ailen yuvan baban abin neyin eksikse oyun olacağım dedi bana. Asla senden vazgeçmem dedi. Ölmeyi tercih ederim dedi.
Yaşınız kaç bilmiyorum, yani tecrübe açısında söylüyorum bunu. En büyük yalancılar ve manyaklar böyle büyük yeminler edenlerdir.
Şu "asla senden vazgeçmem, ölmeyi tercih ederim" cümlesinin aslında ne kadar korkutucu ve hastalıklı bir düşünce ürünü olduğunun farkında değilsiniz sanırım. Genelde ölmeyip öldürüyorlar. Yada karşısındakini maddi manevi sömürüyorlar.
Bu adamdan uzaklaşın derim, yarın bir gün salya sümük karşınıza çıkacaktır, yine büyük laflar edecektir, inanmayın.

Yaşınız kaç bilmiyorum, yani tecrübe açısında söylüyorum bunu. En büyük yalancılar ve manyaklar böyle büyük yeminler edenlerdir.
Şu "asla senden vazgeçmem, ölmeyi tercih ederim" cümlesinin aslında ne kadar korkutucu ve hastalıklı bir düşünce ürünü olduğunun farkında değilsiniz sanırım. Genelde ölmeyip öldürüyorlar. Yada karşısındakini maddi manevi sömürüyorlar.
Bu adamdan uzaklaşın derim, yarın bir gün salya sümük karşınıza çıkacaktır, yine büyük laflar edecektir, inanmayın.

Evet aslında öyle. Insan ilişki içinde bunları güvenli görüyor. Şimdi anladım ki insanin ailesinden daha önemli kimse yokmuş. Şuan doğuda görev yapıyorum. Zorunlu hizmetim 2 sene içinde bitecek ailemin yanına gideceğim. Bu boşluklara düşmemek için de 2 sene hiçkimseyi hayatıma almayacağım. Bu 2 seneyi kendime kişisel gelişimime ayıracağım . Ikinci üniversite okuyacağım. Önce kendimi düzelteceğim sonra yeni birine belki güvenebilirim

Bir erkek guven vermiyorsa guvenilmezdir, vardir yani bir sıkıntı. Ama sizin iliskiniz git dediniz ve gitti diye bitmesi bilmiyorum, havada kalmis. En azindan karsilikli konussaydiniz.

Derin bir yarayı geçici bir bantla kapatmaya çalışmışsınız. Şimdi de bundan sonra yalnızım gibi atipik ve gerçekten uzak bir kararınız var. Sizin Psikiatri uzmanı birinden terapi desteği almanız lazım. Hayatınızın amacı başkasını memnun etmek olmamalı. Karşıdaki insanları bir kenara bırakın, siz bu insanları neden fark etmediniz? Herkes aldatılabilir, ayrılır ama sizin ki biraz anormal değil mi sizce de?

Lütfen toksik insanları hayatınızdan çıkarın ve kendinize odaklanın, birinden yardım alın ve yeni bir hayata, daha sağlam başlayın.

İlişkilerinizi çok anlam yüklemeden yaşayın bence, anlık mutlu olmaya bakın. Kimseye çok anlam yuklemeyin, güvenmeyin, anı yaşayın. Çok anlam yüklemek bana çok arabesk geliyor özellikle belli yaşın üstü için.

Bir erkek guven vermiyorsa guvenilmezdir, vardir yani bir sıkıntı. Ama sizin iliskiniz git dediniz ve gitti diye bitmesi bilmiyorum, havada kalmis. En azindan karsilikli konussaydiniz.

Karşılıklı konuşmak için karşı tarafın bir açıklama yapması lazımdı. Ama açıklama yapmadı. Dediği tek şey paranoya yapıyorsun. Bu kadar mı dedim sustu. Susmak kabullenmektir dedim. Başka konuşulmadı. Aslında ben düşünüyorum da. Zor bir boşanma sürecinden çıktım 2 ay önce babamı kaybettim sonra doğuya hiç bilmediğim bir şehire tayin istedim buraya alışamadım belki de güvenecek birine ihtiyacım vardı. Şimdi kafam çok berrak. Ailemle konuştum az önce. Abilerim yeğenlerim yanıma gelecekler. Ailemle bile tanışmıştı ayrıldık dedim anneme. Annem de çok şaşırdı. Iyi çocuktu falan dedi.ne desin kadın ki. Çok üzgünüm.

İlişkilerinizi çok anlam yüklemeden yaşayın bence, anlık mutlu olmaya bakın. Kimseye çok anlam yuklemeyin, güvenmeyin, anı yaşayın. Çok anlam yüklemek bana çok arabesk geliyor özellikle belli yaşın üstü için.

Ama anlam yuklemeden nasil baglababilir ki bi insan ? Yani isin icinde ciddiyet vardi oyle baslamistik. Annesiyle telefonlastim, benim annemle tanisti. Bi yandan da hep icimde olmayacak zorlama diyordum. Yine de akışa bırakmıştım. Çok garip bir son oldu. Çok garip...

Ama anlam yuklemeden nasil baglababilir ki bi insan ? Yani isin icinde ciddiyet vardi oyle baslamistik. Annesiyle telefonlastim, benim annemle tanisti. Bi yandan da hep icimde olmayacak zorlama diyordum. Yine de akışa bırakmıştım. Çok garip bir son oldu. Çok garip...
Yani evliliğim bitse bir daha evlenmeye cesaret etmem. Hele de 3 ay içerisinde. Hayatımızda illa ki bir erkek, bir evlilik mi olmalı? Zaten kendinizi anı yaşamaya biraktiginiz zaman ilişkinin ilerisi varsa devamı gelir, yoksa biter.

Karşılıklı konuşmak için karşı tarafın bir açıklama yapması lazımdı. Ama açıklama yapmadı. Dediği tek şey paranoya yapıyorsun. Bu kadar mı dedim sustu. Susmak kabullenmektir dedim. Başka konuşulmadı. Aslında ben düşünüyorum da. Zor bir boşanma sürecinden çıktım 2 ay önce babamı kaybettim sonra doğuya hiç bilmediğim bir şehire tayin istedim buraya alışamadım belki de güvenecek birine ihtiyacım vardı. Şimdi kafam çok berrak. Ailemle konuştum az önce. Abilerim yeğenlerim yanıma gelecekler. Ailemle bile tanışmıştı ayrıldık dedim anneme. Annem de çok şaşırdı. Iyi çocuktu falan dedi.ne desin kadın ki. Çok üzgünüm.
Oyleyce biraktiysa sizi demek ki dogru insan degilmis.

Yazdıklarımdan saçımı süpürge ettiğim mi çıkıyor yaa anlamadim valla. Hiç öyle de yapmadım sadece birine güvenmek istedim büyük sözlere yeminlere kandım içimi açtım zamanımı paylaştım. Inanmasam asla saniyemi bile boşa harcamazdım. Bana ne yeminler etti bi bilsen. Ömür boyu ailen yuvan baban abin neyin eksikse oyun olacağım dedi bana. Asla senden vazgeçmem dedi. Ölmeyi tercih ederim dedi. Hepsini bir kalemde nasıl unuttu şok oldum.

Ben ondan böyle büyük sözler istemedim beklemedim açıkçası kendi serdi bütün haysiyetini ortaya. Sonra bir kalemde bitirdi.

Böyle şeyler söylemeseydi inanmayacağıni biliyordu büyük ihtimal evli vs bisey var..

Sözlere inanmayın, büyük sözlere hiç inanmayın. Kadının ya da erkeğin iyisi, kalitelisi iddialı sözler söyleyen değildir; verdiği değeri eylemleriyle gösterendir. "Asla bırakmam," deyip sıkıntılı gününüzde yanınızda olmuyorsa laflarının hiç değeri yoktur. İnsan yaptıklarıyla kim olduğunu gösteriyor.

Karşındakinin ona değer verdiğini, yanında olduğunu, fedakarlık yaptığını gördükçe ilişki anlamlanır, bağlar güçlenir. Sözlerle olmaz. Erkeklerin çoğu büyük sözleri cömertçe kullanır. Bir de sihirli bir sözmüş, onu edince çok güvenilir biri olacakmış gibi ta en başlardan evlilik falan derler, hemen aileyle tanıştırma işine girişirler. Aklı başında insan bunu o kadar kolay yapamaz, ağzından çıkan sözün ağırlığının farkında olur. "İnsanlar değişir, ayrılık olur, ölüm olur," diye düşünür.

Ayrıca bence sizin yaşınızda, üstelik kötü biten uzun süreli ilişkilerden çıkmış insanlar iç sesine güvenmeli bu konuda. Eminim eski eşinizde bile iş sesiniz uyarı vermiştir, o genelde iyi bilir. Biz konduramayız, güvenmek isteriz, uyarıları gözardı ederiz. Ama iç ses, daha doğru tabiriyle bilinçaltı, asla gözardı etmez.

Şuan içim yangın yeri. Baya baya dağılmış durumdayım.

Evliliğim ihanetle son buldu. 13 senelik ilişkimdi. 21 yasimdaydim hayatıma aldığımda. Her şeyi birlikte yaşadık birlikte öğrendik birbirimizin ilkiydik her konuda. Öyle derin öyle duygu yoğunluklu bir ilişkiydi. Sonra ağır bir göreve gitti ve orda internetten biriyle tanışıyor gönlü kayıyor beni sevmediğini anlıyor bir sürü şey söyledi. 2 ay içinde dava açıldı boşanma oldu bitti.

Bu evlilik bittikten yaklaşık 3 ay sonra falan biriyle tanıştım. Baya sahiplenici biriydi. Sanırım ihtiyacım vardı ben de etkilendim. Ilişkimiz başladı. Baya büyük kararlar aldım bu süreçte. Yaşadığım şehri degistirdim eşyalarımı sıfırladım. Yeni gelin evi gibi bir düzen kurdum . Hayatımdaki insanı bi yandan düzenime ortak etmek istiyordum bir yandan da hep içimdeki seS sonu yok diyordu.

Cok kiskanc biriydi. Kac defa ayrilik noktasina geldik her defasında kapımdan ayrılmadı senden asla vazgeçmem falan diyordu.

Dün çok tuhaf davrandı bana. Yanımdan 3 4 kere ayrıldı sigara almak için, arabada bir şey unutmuş onun için, bi de markete gitme bahanesi. Her defasında aradığımda meşguldü telefonu. Açıkçası inanılmaz rahatsız oldum. Hiç güvenli gelmedi. Peşimden çok koştuğu için de ihtimal vermedim açıkçası.

Sonra laf arasında sana güvenmiyorum dedim. Ne yapayım gideyim mi dedi. Ben de sen bilirsin dedim. Ertesi gün kahvaltıdan sonra gitti.

Acikcasi o kadar buyuk sozler etmişti ki bana. Babami kaybetmistim onunla tanıştığımız dönemde. " Babanı kaybettin ama birbirimizi kazandık hayatta hep kayıplar olur yerine yeni insanlar katılır aynı güveni verecek " demişti. Çok büyük bir sözdü.

Sabah kahvaltıdan sonra hicbir şey söylemeden açıklama bile yapmadan cikti gitti. Gitti yani. Tek söz etmeden.

Sakinleştirici aldım o gittikten sonra. 15 saat aralıksız uyudum uyandım şimdi. Evimi temizliyorum kahve içiyorum kitap okuyacağım.

Hayatımın bundan sonraki kısminı yalniz gecirmeye karar verdim. Cunku guvenmek cok yorucu. Çok zehirli bir duygu. 35 yasındayım artik bir ailem olsun diye hic kimseye emek vermek istemiyorum çünkü bende hiç enerji kalmadı.

Arınmak istiyorum artık. Mutlu olmak için hickimseye ihtiyaç duymamak istiyorum.
Dönerse kabul etme!!!!

Adam bana da guvenilmez birisi gibi geldi. Buyuk sozler veren kapida yatan romantik adamlar bir sure sonra baska kadinlarla da ayni seyleri yasamak istiyorlar. Ayrilmaniz yerinde olmus. Dogru kisi olsaydi icinizde suphe yasamazdiniz.

Şuan içim yangın yeri. Baya baya dağılmış durumdayım.

Evliliğim ihanetle son buldu. 13 senelik ilişkimdi. 21 yasimdaydim hayatıma aldığımda. Her şeyi birlikte yaşadık birlikte öğrendik birbirimizin ilkiydik her konuda. Öyle derin öyle duygu yoğunluklu bir ilişkiydi. Sonra ağır bir göreve gitti ve orda internetten biriyle tanışıyor gönlü kayıyor beni sevmediğini anlıyor bir sürü şey söyledi. 2 ay içinde dava açıldı boşanma oldu bitti.

Bu evlilik bittikten yaklaşık 3 ay sonra falan biriyle tanıştım. Baya sahiplenici biriydi. Sanırım ihtiyacım vardı ben de etkilendim. Ilişkimiz başladı. Baya büyük kararlar aldım bu süreçte. Yaşadığım şehri degistirdim eşyalarımı sıfırladım. Yeni gelin evi gibi bir düzen kurdum . Hayatımdaki insanı bi yandan düzenime ortak etmek istiyordum bir yandan da hep içimdeki seS sonu yok diyordu.

Cok kiskanc biriydi. Kac defa ayrilik noktasina geldik her defasında kapımdan ayrılmadı senden asla vazgeçmem falan diyordu.

Dün çok tuhaf davrandı bana. Yanımdan 3 4 kere ayrıldı sigara almak için, arabada bir şey unutmuş onun için, bi de markete gitme bahanesi. Her defasında aradığımda meşguldü telefonu. Açıkçası inanılmaz rahatsız oldum. Hiç güvenli gelmedi. Peşimden çok koştuğu için de ihtimal vermedim açıkçası.

Sonra laf arasında sana güvenmiyorum dedim. Ne yapayım gideyim mi dedi. Ben de sen bilirsin dedim. Ertesi gün kahvaltıdan sonra gitti.

Acikcasi o kadar buyuk sozler etmişti ki bana. Babami kaybetmistim onunla tanıştığımız dönemde. " Babanı kaybettin ama birbirimizi kazandık hayatta hep kayıplar olur yerine yeni insanlar katılır aynı güveni verecek " demişti. Çok büyük bir sözdü.

Sabah kahvaltıdan sonra hicbir şey söylemeden açıklama bile yapmadan cikti gitti. Gitti yani. Tek söz etmeden.

Sakinleştirici aldım o gittikten sonra. 15 saat aralıksız uyudum uyandım şimdi. Evimi temizliyorum kahve içiyorum kitap okuyacağım.

Hayatımın bundan sonraki kısminı yalniz gecirmeye karar verdim. Cunku guvenmek cok yorucu. Çok zehirli bir duygu. 35 yasındayım artik bir ailem olsun diye hic kimseye emek vermek istemiyorum çünkü bende hiç enerji kalmadı.

Arınmak istiyorum artık. Mutlu olmak için hickimseye ihtiyaç duymamak istiyorum.
Boşanır boşanma 3 ay içinde tam gaz bir ilişki. O ara babanın kaybı. Hayatı tüm bastan değiştirmek vs vs. Bu kadar radikal karar bir anda alınırsa atılan adımların saglam olma ihtimali azalır. Biraz dinlenin.

Back
X