Bitmeye mahkum artik bu evlilik

yorumun icin tesekkür ederim fakat ben zaten sürekli susuyorum artik
mesela arabada gidiyoruz bana vuruyor sacma sapan sarki söylüyor, bi fren bi gaz bi fren bi gaz a basiyor sirf ben sinirleneyim diye
ama artik tepki vermiyorum
bu bir degil iki degil
hergün böyle
ilk baslarda bende vurudum yaptiginin aynisini yapardim ama ne fayda
simdi susuyorum

birde su var
ben annemin babamin nazli kiziydim hep cok sevildim hala da öyle
ve esimin simdi beni bu kadar degersiz hissettirmesi beni dahada cok sinirlendiriyor/üzüyor

ben tv de bisey görsem aaa negüzel diye öylesine bi yorum yapsam bile babam aninda gidip bana onu alirdi hic üsenmeden ve ben istemiyorum yapma yorma kendini desem bile

bunu beklemiyorum tabiki ama

ama esim, ben hasta olsam bile sunu istiyorum desem bile ufff offff yorgunum kendin al vs vs

diger taraftan kendime bisey begensem magazada ve almak istemesem pahali diye, bana zorla aldirtir o seyi

yani farkli / tuhaf
anlatamiyorum
kendimde anlamiyorum aslinda galiba

önce iyileştirmek için çaba sarfetsen daha iyi değilmi.. boşanmak en son çare olmalı bence.. evlenirken nice zorluklar yaşamışsınız,yine aynı güç ile sorunların üstesinden gelebilirsinz. tek başına üstesinden gelmek zor olur,uzman yardımı alsanız,beraber bir aile danışmanına gitseniz.. arkadaşnda dediği gibi büyüklerdende yardım alabilirsinz,ama neolur önce birşeyler yapın onun için,eşlerimiz Allah korusun sakatlansa,bir hastalık geçirseler terkmi edeceğiz onları,hayır elimizden geldiğince destek oluruz,zor zamnlarda sıkıca sarılırız değilmi ona,belki çocukluk dönemlerinden kalan yoksunlukların birikimi bu karakter bozukluğu,bu öfke kontrolsüzlüğü.. iyi olabilirmi peki,eğer kendide ister ve sizde destek ve sabır gösterirseniz iyi olur inş. , uzman yardımıyla,psikoterapi süreciyle diye düşünüyorum.. şeytan çok uğraşır evli çiftleri ayırmak için,ne olur bir anne hissiyatıyla düşünün bu şekilde yavrunuzuda terkedermiydiniz kişilik problemi var diye.. siz onun eşisiniz,en yakın olansınız ona,yarsınız,yarensiniz,istemezmisiniz oda düzelsin,iyi olsun,sorunlarından kurtulsun..

Aileme yani anne babama olan saygisizligi beni cok yipratiyor
Mesela bize geldiklerinde hic konusmaz
isten gelir yemek yer yada yemez
yatakodasina gecer bilgisayarda oyun oynar
sonra belki yarim saatligine gelir oturur iki kelime etmeden
ve bu böyle devam eder.....
annemin bana, biz variz diyemi böyle yapiyor demesi beni mahvediyor..
onlara bunu yasatmaya hakkim yok diye düsünüyorum

Anladım cnm çokta üzüldüğünü hissediyorum

Susmaktan kastım sana saçma sapan davranmasına müsade etmen değil. Duruşun olsun. Sessiz protestodan bahsediyorum. Mesela arabada yanına oturma geç arka koltuğa otur seni itip kakıyorsa. Neden oraya geçiyorsun dedi mi burası daha rahat de mesela.

Sana küfürlü konuşmasına müsade etme. Kavga et demiyorum, baktın ağzını bozuyor hemen odadan çık git ev işleriyle meşgul ol. Yani eşine karşı sınırlarını çiz. Kolay mı? Hayır tabiki de. Heleki insan eşini seviyorsa, bir tatlı diline bir güler yüzüne, bir iltifatına o kadar ihtiyaç duyuyor ki

Benim eşimde tuhaf tuhaf davranıyor bazen ama ben artık eskisi gibi fevri çıkışlar yapmıyorum ve işe yarıyor inan. Hakkında hayırlısı birde üzülme lütfen sen herşeyden daha önemlisin cnm unutma. Sevgiler...

cok haklisiniz fakat bu davranis bozukluklari sadece bana karsi ve sadece ben sinirleneyim kizayim diye
mesela belli bi hareketine fazla tepki verirsem inadina hep öyle yapiyor
misal kafama vurmaa diye cok kiziyorum ve hep hep hep kafama vurma cabasinda
güya sakasina tabiki

ailesi ile konusmayi düsünüyorum yaz tatilinde yanlarina gittimizde

Ailene olan tutumuna gelince;

Sahiden terbiyesizlik eşinn yaptığı ama neden bu şekilde davranıyor? Arada ne tür bir problem var ki? İnsan durup dururken bu şekilde davranmaz diye düşünüyorum ben.

Madem ailene saygısızlık yapıyor sende onun ailesine karşı son derece mesafeli ol. Arayıp sorma evlerinede gitme sana gelirlerse mesafeli bir şekilde hizmet edersin. Çünkü eşin bu şekilde belli ki kendince bişileri protesto ediyor. Konuşsanda anlamaz dedim ya soğuk dur ailesine. Bişi dedi mi de hastayım de yanlarından kaçmak için fırsat kolla.

Yani bu durumda daha iyi bir seçenek sunamıyorum. Allah hepimizin yuvasını şen etsin arkadaşım...

tesekkür ediyorum güzel sözlerin icin

aslinda söyle bisey var, durusum güclüdür aslinda ve allaha sükür herseyin üstesinde gelen birisiyim azimliyim cabalarim ama bu konu beni öyle yiprattiki susuyorum öylesine ve caresiz hissediyorum kendimi sürekli

aptal/manyak vs vs gibi kelimeler kullaniyor sürekli ki ben bu yasima kadar ailemden degil böyle kelimeler bi yüksek ses bile isitmedim.
nasil unutturacagimi inan bilmiyorum
yapma etme dedim olmadi, agladim bagirdim olmadim, susuyorum olmuyor

aslinda bazi arkadaslarin dedigi gibi aldatma vs vs yok ve kücük bi sorun gibi ama cok yiprandim, hayattan zevk alamiyorum artik ve öylesine günler gecip gidiyor
bu bahsettiklerim evliligimizin ilk günlerinden beri böyle..

ailelerimiz türkiyede, onun ailesinin gelme imkani yok buraya, benim ailem yani annem daha dogrusu 1,5 yil icinde 2 defa geldi yanimiza ve 1 ay gibi bi süre kaldi, gelme sebebi ise doktor kontrolu
zaten mesafeliyim ailesine karsi
bilmiyorum belki kendi ailesi gelemiyor diye yapiyor ama
annem suan hala bizde
dün ben sacimi onun havlusu ile kurulayip basima bagladigim icin, annemin yaninda napiyosun sen cikar onu cabuk öldürürm seni dedi
bende ne diyosun al havlunu dedim
annem oglum öyle denirmi bi havlu icin dedi
ve beyefendi anneme sesini yükselterek huzur vermiyosunuz deyip kapiyi cekip cikti
annem üzülüyor ben burdayim diye yapiyor degilmi diyor, hayir diyorum, inanamiyor, bilmiyorki biz sürekli böyleyiz
isim bi an önce bitse de gitsem diye sürekli üzülüyor canim annem

konusmuyoruz dünden beri esimle

Çok hassasın ve eşini sevdiğin için çok ciddiye alıyorsun. Tiye al. Öldürürüm seni dedi dimi yavaş git hayatım vaktinde çok yattın bide benim için içeri almasınlar seni de ne biliyim takıl eşine işte. Salak, manyak dedi dimi sana, dön bön bön bak aaa ben böyle şey görmedim de kendini uzaylı gibi hissetsin.

Evlenirken aileler arasında bi huzursuzluk mu oldu? Acaba sen ailesine soğuksunda o sebeple mi bu şekilde davranıyor? Gerçi ne olursa olsun çok yanlış tutumu.

İki seçenek var; ya dediğim gibi kaçak dövüşüp soğuk savaş yapacaksın yada açıkça resti çekip korkutacaksın. İkinci seçeneği tercih edersen arkasında durman lazım su koyverirsen ciddiyetini kaybedersin.

Annenle eşini bir araya getirme bence çünkü eşinin saygısızlığı artarak devam edebilir annen daha çok üzülür sonra. Eğer eşinin bu tutumları senin ailesiyle olan ilişkinden kaynaklanıyorsa arayı düzeltmeye çalışabilirsin sonuç verirse ne ala vermezse eşini ailenle bir araya getirme sende onun ailesine gitme. Sorarsa mahcup oluyorum senin büyümen lazım biraz dersin.

Çok yanlış tavırlar ya, çok kırıcı eşin.
Ona iyi bir ders vermelisin bence.
Susmakla, sessiz kalmakla çözülmez bu sorunlar bence.
Ama çok uzun bir flört döneminden sonra zorluklarla evlendik demişsin.
Evlenmeden önce sana karşı nasıldı?
Benzer saçmalıklar farkettin mi?
Bu adam birden bire evlendikten sonra mı böyle oldu?
Yaşınız çok küçük erkeğin geç olgunlaştığını hesaba katarsak bu çocuklukların bir kısmını
normal kabul edebiliriz.
Ama annenin yanında bu kadar rahat olması yanlış.
Hadi senden çekinmiyor, annenden çekinmeli.
Sen zaten boşanmayı düşünüyorsun.
Bu yüzden sana bu evlilik için sert tepkilerle çözümler önereceğim.
Annen baban eşine karşı açık net konuşsun.
Kızımızı üzüyorsun. Kendini düzeltmezsen nasıl verdiysek alacağız.
Gözlerimiz üstünde yeter ama artık.
Olgun bir adam ol evliliğinin eşinin değerini bil.
Bir daha benzer hareketlerini görür ya da duyarsak bu iş bitecek bil desinler.
Bu sert uyarıya rağmen eşin toparlanmıyorsa, kaybetme korkusu da yok.
Bırak git diyebilirim. Çok gençsin. Çocuğun olmadan ayrıl yeni bir hayat kurarsın.

aslinda ben annesini cok severim ama o benim aileme öyle davraniyor diye mesafeliyim..
bi araya getirmemek istiyorum ama annem mecburen gelip kaliyor yanimizda senede 1 veya en fazla iki defa buda doktor kontrolü icin..

ailem evlenmemizi istemedi yada istemedi demeyelim ama erken dediler, biraz daha bekleyin dediler
baska bi sorun olmadi aralarinda

1 ay sonra türkiyeye gidiyoruz orda ailesi ile görüsüp rest cekmeyi düsünüyorum

ozamana kadar dediklerini uygulayacagim
tesekkür ederim

Ben cok acele etmeyin derim. Evliligin ilk senelerinde hemen hemen her cift yasiyor uc asagi bes yukari benzer seyleri.
Konusmayi denediniz mi? Bence acik acik konusun. Ama neden vuruyorsun, neden ediyorsun gibi degil de. Bak sen boyle yaptigin zamanlarda bana karsi saygini yitirdigini dusunuyorum, oyle bir sey mi var veya kendimi degersiz hissediyorum, el sakalarindan ozellikle uzadiginda cok rahatsiz oluyorum gibi. Bir deneyin konusmayi. Insallah hallolur. Ama zaman gerekebilir.

evlenmeden önce böyle degildi tabiki
bana ve anneme babama nasil saygiliydi nasil iyidi anlatamam

annemin yada babamin böyle demesini aslinda düsündüm ama ozaman ayrilirsak ailesi ayirtti diyecek
o sebeble kendi ailesi ile görüsmeyi düsünüyorum, onlarin tepkilerine göre kendi ailemi de cagiririm konusmaya
o ortamda söylenirse dediklerin iyi olur yoksa ailesi dolduruyor der
yani aldatma vs ele alinir bisey yok , o bakimda diyorum

haklisin daha cok gencim ve gencligimi acikcasi böyle stresli gecirmek istemiyorum
sürekli kendimi kasiyorum susmak icin, icime atiyorum herseyi

ama bi yandan cesaret edemiyorum ayrilmaya
bu yüzden actim konuyu
fakat cesaretlendim biraz
hayat böyle gecmez..

ilk baslarda cok denedim böyle konusmayi
ama ozaman daha cok yapiyor
biliyor ya, kizdigimi, o yüzden

Annene yaklaşımı affedilir gibi değil.. Acaba kendi ailesi gelemiyor diye kıskanıyor mu...

Birlikte bir aile terapistine gitmeyi deneseniz.. Çocukça davranışları törpülenir ve saygının ne olduğunu kavrayabilir belki.. Bir tanıdığımız 10yıllık evlilikleri bitme noktasına gelmişken terapiste gittiler ve şimdi çok daha rahatlar ve boşanmaktan vazgeçtiler..

Anneme bunlari yasattigim icin vicdan azabi cekiyorum zaten
Bilmiyorum belki kiskaniyordur..
Yani nasil söylesem, bazen cok cok cabaliyorum ve huylarindan vazgeciriyorum, iyi oluyoruz bi kac gün bazen bi iki hafta ama en ufak biseyde bile, ki aramiz cok iyi olsa bile, bana hakaret ediyor bagiriyor
yada bu olmasa bile güya sakalasiyor benimle ve koluma bacagima vuruyor, sacimi cekiyor, sacma sapan sarki söyleyip tuhaf sesler cikariyor..

Sinir bozucu şımarık çocuklar gibi davranışları.. Hoşlanmadığını ve yapmamasını sert bir dille belirtsen.. birde vurmak ne demek ya.. az bir elini kaldırsa şiddete girer bunu biliyor musun diye inceden tehdit et..

veya radikal demeler yap.. herhangi bir iddiada bir daha el şakası yapmama şartı koy.. bir kere sinir oldun mu her şey göze batar ya..

evet haklisin ayni dedigin gibi sinir bozucu simarik cocuk gibi ve sabrim kalmadi
sürekli sinirliyim bu yüzden ve kasiyorum kendimi..
zevk alamiyorum hayattan

el sakasi yaptiginda yapma diye ciddi ciddi konustum, devam etti, evden gittim
fayda etmedi..

canım daha yenı evlısın ve sunu unutma kı ınsanların bazı seylerı maalesefkı degısmıyor...bende ılk evlendıgım sıra cook sorun yasadık ama sımdı artık nasılsa kavgadan sonra barısıyoruz bısekılde daha cocugunda ok eger cocuk olsa bazı seylerı hıc kaldıramayabılırsın onun ıcın esın degısmez bu saatten sonra davranıs yonunden fakat kendını törpüleyebılır tabı bu onun azmine çabasına baglı .... bılemıyorum sımdı egr arada sevg varsa ayrılırsın ama acı cekersın sevgı yoksaa eger cekemıyorsan olmaz dıyosan ayrıl...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…