bitmeyen anlayış

umarım doğru yere açıyorumdur. 3 yıllık evliyim ve bence bana göre pskolojik problemlerim var.eşimle severek evlendim.maddi olarak bisürü zorluk geçirdik.bu bizim evliliğimizi asla hırpalamadı.maşallah o çok iyi bi insan.ama ben aksi bi insanım. aslında çok iyi niyetli bi insanm fakat en ufak şeyleri dert edip kıskançlık krizlerine girebiliyorum. iş yerinde kadın çalışan işe başladı diye sorun çkardım işten ayrıldı. bi ortamda kadınlarla tokalaşmayı bırak konuşmanı yüz yüze bakmanı bile istemiyorum dedim bunuda olumlu karşıladı. bi yere gideriz bayan bi çalışana bişey sorsa hemen delirir olay çıkarırım.bütün bunlara rağmen evimize geliriz bana sarılır film izleyelim mi der benim gergin aşkım der.hatta her gittiği yere ben istemesem bile beni yanında götürür.sanayiye giderken bile benim onla gitmemi ister ben sensiz sıkılırım en azından yanmda olursun sohbet ederiz der. ondan 20 yaş büyük insanlarla muhattap olsa ya da bana atıcağı mesajı 10 dakika geç atsa ben sinir küpüne dönerim ve bağırır çağırır küser yatağa girincede arkamı döneriim.bu beni kendine döndürüp sarılmaya çalışır tamam kız ama en azından sana sarılıp huzurla uyumak istiyorum der. eşim belkide beni sevmediği için bu kadar umursamaz.onca yaptığıma rağmen ilk adımı hep o atıp her halükarda anlayışlı olması aşk mı oluyo yoksa onun için bişey ifade etmediğim için mi çözemiyorum.arkadaşlarım biliyorum tedaviye ihtiyacım var öfke kontrolü için. ama sizcede eşimdede bi terslik yok mu ?

Evet eşinde bir terslik var. Ben bu kadar anlayışlı bir insan ömrümde tanımadım... İnsan değil de melek sanki...
Eşinize ve kendinize yazık ediyorsunuz sanki...

gilo canım evet vizdan azabı çekiyorum çoğu kişiler anlamasada.kendimi frenlicem diye karar alıyorum bişey olduğu zaman deliriyorum.sofra filan mesele değil bugüne kadar bikere kahvaltısız göndermedim her ekşam misafir karşılıcak gibi soframı donatır üşenmem kendimide donatırım :) bigün olsun canımdan bezmiş davranışlar göstermedim oturur araba muhabbetini dinlerim yeni bi projem var diyince heycanla ona katılrm şakalaşır yer içer akşamın bi vakti aklımız eser seyahate çkarız.ilgim alakam asla bitmez allaha şükürler olsun.ama gel gelelim bu güzel durumların arasında herşeyi mahvederim ben.sorun bu işde.yaşadığn anları yaşarken birden öfke kontrolünü kaybediyosun o anı silip atıyosun ve vaktin geri kalanı onun seni mutlu etmeye çalışmasıyla geçiyo.bu çok çok üzücü bişey gerçekten.

emvacilbihar teşekkürler. evet öfke kontrolü ve kıskançlk.bu özelliklerim zaten beni mahveden.

özgüven eksikliği varsa bile çııkıcak zaten bu süreçte.bi arkadaş yorum yazmştı iç dünyamı resmen anlatmışt işde benim sorunum onun anlattığı gibi.evliliğini yuvanı bozma diyen arkadaşlar hepiniz haklısınız.yüzde yüz ben suçluyum.2 gündür burda yazılanlar düşünmeye sevketti.elimden geleni yapıcam düzelmek için.

Bence eşinizin tavırları tuhaf falan değil. Neden illa ki çileden çıkmak zorunda olsun ki...
Bizim normal olarak adlandırdığımız şeyler, aslında genelde sergilenen tavırlardır. Normal
yerine genel demek daha mantıklı bunlara ama alışılmış işte. Neyse, bence eşiniz sadece
genelin dışında bir davranış sergileyip sizi anladığı, tedirginliğinizi güvensizlik olarak değil,
kıskançlık veya aşırı bir sevgi olarak yorumladığı için oldukça sakin.

Bazı insanlar iyi tanır ya, eşiniz de sizi iyi tanıyordur muhtemelen. Ama bu duruma çare
bulmanız sizin yararınıza, çünkü çabuk yıpranırsınız. Hayatınızın odağını eşiniz olmaktan
çıkarıp, bir bütün olarak 'ikinizi' koymak belki ilk basamak olabilir. Başarılı olacağınıza da
eminim, zira herşeyin farkındasınız.

Bence eşiniz gayet normal ama sizde bir problem var.

Eşinizin bu haline aldanmayın, mümkünse hemen bir doktordan yardım alın.

Sanmayın ki eşiniz bir ömür böyle olacak ne demiş atalarımız "Yavaş (yumuşak) atın tekmesi pek olurmuş" siz olmadan önleminizi alın bence.

Size de yazık, eşinize de yazık, doğacak olan bebeğinize de yazık.

cnm bence eşinin kıymetini bil peygamber sabrı varmış adamda:34: bende kıskanç biriyimdir ama bazı şeyleri güzellikle anlatıyorum nişanlıma.ilk flört dönemlerimizde o kadar kıskanıyordum ki şuan yanında ben değilde neden ailen var diyordum onlar seni görüyor senle konuşuyor her saniyeni benle geçirmelisin onlardan kıskanıyorum seni diye tartışmalarımız oluyordu:9::9: ama sonraları yaptığım kıskançlıkların anlamsız saçma şeyler olduğunu anladım ve kendimi telkin ederek bunu atlattım.bence sende kendini telkin etmelisin psikoloğa gidipte vaktini boşa harcama ilaç vs bunlara karşıyım. eşinin seni sevdiğinden yazdıkların doğrultusunda bizler bile eminiz sende emin ol bu kadar anlayışlı adam seni aldatmaz üzmez cnm mutluluklar:16:

gulenyelken dediğiniz gibi bu duygu insanı yıpratıyo.hemde nasl bilemezsiniz.

ecd75 evet bebeğimede yazık.eşimin sabrı devam etse bile önemi yok benim düzelmem gerek.çünkü haketmiyo.

solitarywoman sağolasın canıım.aldatmaz belki ama şu kuruntu varya işde o insanı mahveden maalesef.

gulenyelken dediğiniz gibi bu duygu insanı yıpratıyo.hemde nasl bilemezsiniz.

ecd75 evet bebeğimede yazık.eşimin sabrı devam etse bile önemi yok benim düzelmem gerek.çünkü haketmiyo.

solitarywoman sağolasın canıım.aldatmaz belki ama şu kuruntu varya işde o insanı mahveden maalesef.

cnm aslında çoğu kıskanç insandan öndesin çünkü hatanı biliyorsun gereksiz yere kuşkulandığının farkındasın en önemlisi eşinin sana olan sabrının ve sevgisinin farkındasın bunlar çok önemli cnm çünkü çoğu kıskanç kadın kendini haklı çıkaracak muhakkak bir sebep bulur sürekli anlayışsız ve hatalı olanı karşısındaki yapmanın yolunu bulur

Valla arkadaşım senin acilen birşeylerle kafa dağıtman lazım.
Yoksa yakında tehlike çanları çalmaya başlar.
Yani bende çok kıskanç bir insanım ama kıskanmanında bir usulü vardır.
20 yas buyuk bir insandan yada yolda beldeki insandanda kıskanılmazki yahu..
Yardım almanızda fayda var gibi..

bi erkek bu kadar sabretmez, ya salak, ya ic guveysi , ya su an senden gizli seni aldatıp rahatlıyor yada her an bu olabilir. Hicbir erkek bu kadar çok aile içi şiddete he demez. Kızma ama sınırı cok fazla aşmışsın acilen psikologa git.

bi erkek bu kadar sabretmez, ya salak, ya ic guveysi , ya su an senden gizli seni aldatıp rahatlıyor yada her an bu olabilir. Hicbir erkek bu kadar çok aile içi şiddete he demez. Kızma ama sınırı cok fazla aşmışsın acilen psikologa git.

bana istediğiniz yorumu yapabilirsiniz! pskopat özgüvensiz herşey dendi ağzımı açıp bişey demedim çünkü hakları var! ama siz ne akla eşime salak dersiniz? gerçekten yorumlar bazen sınırı aşıyo. laflarınıza dikkat edin! kimsenin haddine değil benim kocama salak demek

umarım doğru yere açıyorumdur. 3 yıllık evliyim ve bence bana göre pskolojik problemlerim var.eşimle severek evlendim.maddi olarak bisürü zorluk geçirdik.bu bizim evliliğimizi asla hırpalamadı.maşallah o çok iyi bi insan.ama ben aksi bi insanım. aslında çok iyi niyetli bi insanm fakat en ufak şeyleri dert edip kıskançlık krizlerine girebiliyorum. iş yerinde kadın çalışan işe başladı diye sorun çkardım işten ayrıldı. bi ortamda kadınlarla tokalaşmayı bırak konuşmanı yüz yüze bakmanı bile istemiyorum dedim bunuda olumlu karşıladı. bi yere gideriz bayan bi çalışana bişey sorsa hemen delirir olay çıkarırım.bütün bunlara rağmen evimize geliriz bana sarılır film izleyelim mi der benim gergin aşkım der.hatta her gittiği yere ben istemesem bile beni yanında götürür.sanayiye giderken bile benim onla gitmemi ister ben sensiz sıkılırım en azından yanmda olursun sohbet ederiz der. ondan 20 yaş büyük insanlarla muhattap olsa ya da bana atıcağı mesajı 10 dakika geç atsa ben sinir küpüne dönerim ve bağırır çağırır küser yatağa girincede arkamı döneriim.bu beni kendine döndürüp sarılmaya çalışır tamam kız ama en azından sana sarılıp huzurla uyumak istiyorum der. eşim belkide beni sevmediği için bu kadar umursamaz.onca yaptığıma rağmen ilk adımı hep o atıp her halükarda anlayışlı olması aşk mı oluyo yoksa onun için bişey ifade etmediğim için mi çözemiyorum.arkadaşlarım biliyorum tedaviye ihtiyacım var öfke kontrolü için. ama sizcede eşimdede bi terslik yok mu ?

sizin erkek versiyonunuzu tanıyorum. 1 alttan aldım, 2 alttan aldım yok. ben alttan aldıkça adam yaptıklarını normal sanıyor. 3.ye alttan alamaz hale geldim. bu duruma sabırla yaklaşmak hiç kolay değil yaşadım biliyorum. eşinizi de anlamaya çalışın biraz.

konu sahibi gerçekten bir sorunun var, şayet eşin olsaydım muhtemelen boşanmıştık seninle :)

ancak, zaten burada bir sürü şey yazılmış, konu sahibi geneline haklısınız demiş.. ama şu yukarıdaki yorumu hangi kategoriye koyacağımı şaşırdım bir an.. insanlara "salak" diyerek hangi duygunuzu bastırmaya çalışıyorsunuz acaba? bence konu sahibinin kızacağı "psikoloğa git" demeniz değil, açıkça hakaret etmeniz.. yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi.. pes!!

konu sahibi gerçekten bir sorunun var, şayet eşin olsaydım muhtemelen boşanmıştık seninle :)

ancak, zaten burada bir sürü şey yazılmış, konu sahibi geneline haklısınız demiş.. ama şu yukarıdaki yorumu hangi kategoriye koyacağımı şaşırdım bir an.. insanlara "salak" diyerek hangi duygunuzu bastırmaya çalışıyorsunuz acaba? bence konu sahibinin kızacağı "psikoloğa git" demeniz değil, açıkça hakaret etmeniz.. yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi.. pes!!

ki boşanmaktada haklı olurdunuz muhakkak. diğer konuya gelirsek herşeye göz yumarım ama bende eşime açkça salak denmesine bi anlam veremedim.ve böyle bi sitede böyle seviyesiz insanların olmasına şaşırdım doğrusu.

böyle konular okuyunca içim acıyor.evet bir kez daha anladım hayat çok acımasız,size rahatın battığı çok açık belli, benim açtığım konuları bir okuyun isterseniz bakın görün ne hayatlar varmış,neleri kendinize dert ediniyormuşsunuz bakalım
dipnot. kıymeti bilinmeyen nimet alınırr...

canım sende bi sorun yok bence benim eşimde aynı:(

İyi o zaman sesini çıkarmadıysa tam gaz devam
Ama tek işyerinde değil her yerde kadınlar var
Sokağa da salmayın eşinizi o zaman..

Tedavi ol dedim beğenmediniz, geriye bu seçenek kalıyo

Bence konu sahibinin esinin de bir uzmana görünmesi gerekiyor. Okurken beni fenalik basti, icim daraldi. Esindeki sabir olamaz, 4 yil dile kolay. Insanin esi bile olsa kimseye bunu yasatmaya hakki yok. Özgüvenini kendine saygisini yok edip hiclestirmek bu. Konu sahibi durumunuzu düzeltmeniz imkansiz degil cünkü sorununuzun farkindasiniz. Esiniz biriktirir biriktirir bir gün öyle bir patlar ki hersey darmadagin olur kaybedersiniz. Yüzünüze güldügüne bakip hersey yolunda gibi hissettirmesine aldanmayin, adamin icinde firtinalar kopuyordur belki. Bir gün canina tak eder emin olun cünkü peygamber sabri bile dayanmaz buna.

yok artık daha neler bu sabrı gösteren adam bide sevmiyomu diye düşünüyosunuz? sevmiyosa niye sabretsinki.. ne mecburiyeti var böyle saplantılı birine. gerçekten maşallah eşinize. tedavim gerekiyomu diye sormuşunuz herkes tedavi lazım diyince ya iyileşemezsem diyosunuz isterseniz bi deneyin eşinizde bu adımı attığnız için kendini düşündüğnüz için mutlu olur. kocam neden bana tedavi ol demiyor diyosunuz yahu adam nası desin tedavi ol diye evi başına yıkarsınız anlattığnız gibiyseniz gerçekten.. Allah ikinizinde, bebeğinizinde yardımcısı olsun inşallah sizde düzelirsiniz mutlu olursunuz ama bebeğinizide mutsuz ediyosunuz kendisini ve babasını üzerek anne karnındaki bebekler herşeyin farkında..

emin olun herkesin ama HERKESİN bir sabrı ve patlama noktası vardır. bu insan ister peygamber olsun ister peygamber sabırlı olsun ister evliya olsun bu kadar büyük konuşuyorum onun da bir sınırı vardır. eşiniz belli ki sizi çok sevdiği için her şeyi içine atıyor, sizi üzmemeye çalışıyor ama emin olun ki içinde biriktiriyor; öyle bir gün gelir ki keşke böyle davranmasaydım diye başınızı duvarlar vurur aylarca ağlarsınız ama o vakit eşiniz elinizden gitmiş, iş işten çoktan geçmiş olur. sonra da yaa bi garson kadınla muhattap olmuşsa nolurdu ki kendime inanamıyorum diye kendinize hayret edersiniz. umarım allah sizi böyle bir noktaya düşürmez ve biran önce kendinize çeki düzen verirsiniz. Allah, bence eşinizi sizinle sınıyor. üzgünüm :19:

yaşadığım yer küçük biyer olduğu için hala araştırmadayım tedavi işini.uygun bi doktor bulana kadar kendimi frenleme kararı aldım arkadaşlar burda yazılanlar doğrultusunda.tedavi için başka bi şehre gidip gelme durumunda kalabilirim.cumartesi eşimle markete gittik.söylerken bile üzülüyorum kasiyer para üstü verirken eli eline değdi diye defalarca hır gür çkarmıştım.kasaya geldik bana diyo sevgilim al bu parayı ver sen ben poşetlerim.ben tabi içimden kendimle cebelleşiyorum.yok yok sen ver nolucak ki dedim.ya sevgilim al parayı dedim sana deyip elime tutuşturdu.çkınca özür dilerilm aşkım dedim.o da neden ki özür dilencek naptın dedi.seni ben gerçekten cok soyutlamışım dedim.üzülme aşkım ben seni biliyorum artık sende beni.birbirimizi tanmanın ötesine geçtik dedi.yok yok ben cok pişmanım ama tabi bu bidaha yapmıcağım anlamına gelmez dedim neden dedim bilmiyorum :) çünkü arkadaşlar sorun cıkartcağımı biliyorum kimse mucize gibi birden iyileşemez.çok çok çok çaba sarfetmem gerek.
oda gülüp bunları daha sonra konuşuruz olur mu şimdi sıkmayalım canımınız bunlarla,hadi çıkartta aldğımız çikolatalardan yiyelim dedi.tedavi konusunu henüz açmadım.neden bilmiyorum.ama gerçekten eşim öyle eminki benim değişemiceğimden.açar açmaz konuyu kapattırıyo . çünkü bence baz şeyleri kabullendi artık.ama ben asla kapatmıcam bu konuyu.ona layık bi eş olucam sonunda.

yanı tatlım eşin sana dıyorkı senın soyledıklerın sinek vızıldısından baska bır sey degıl ben senı sevıyorum işine gelirse sana anlatmak ıstedıgı sey tam olarak bu tatlım :D

Back
X