bitmeyen anlayış

anacım seninkini klonlasak herkes kapışır,sen hala neyin derdindesin..
otur önce bi güzel dua et allahım ne şanslıyım diye..sonrada bi psikoloğa görün.

E adam böyle davrandığı için sende bu kadar rahat tepki veriyorsun ya zaten.. Yoksa o tepkisini belli etse sen zaten çekinir bişey demezdin..
Böyle bir adamda iyi mi olur kötü mü bilemedim :44: arada bir gider yapsın bu ney :27:

Anneniz.. Sizin kahramaniniz.. Bi' baska kahramaninizi cok uzdu.
Yerle bir oldunuz degil mi?
Öz annem canimin canini acitabiliyosa bi baskasi neden yapmasin bana? Degl mi?
Sevgiyi tam tadamamis ben, bi baskasinca bu denli sevilince ne yapacagimi sasirdim.
Hem korktum kaybetmekten, hem sevdim.
Korumaya calistim o da ilk ornek aldiklarima benzemesin diye.
Bilincaltiniz bence bu.
Oysa dusunun biriyle bi seyler yasayacak olsa aninda ruhunuz duyar mi? Duymaz.
Sizin elinizi tutarken bi' baskasinin vucuduna seks amacli baksa ruhunuz duymaz.
Hangi ofkeniz, hangi kiskancliginiz durdurabilir O'nu? Hic.
Sadece guvenin. Hem O'na hem kendinize.
Ve eger inancliysaniz Allaha siginin.
Merkeziniz o olmasin.
Sevin, kiymet verin, kiymet bilin. Ama siz esinizsiz de degerlisiniz.
Herkes yaptigindan sorumludur. Birakin, yanlislar yaparsa ceker giderim, kontrolculugum onu engelleyemez deyin.
Sizi seviyorken, ondaki tahammul kredinizi bitirmeyin.

işte bu! adlandıramadığım şeyi öyle güzel yazmışsınız ki.tam olarak bu.babam ve annem birbirlerinin gözlerinin içine bakardı.ama annem başkalarını tercih etti.20 yıllık bi beraberlik sonuçta ve aşıklardı birbirlerine.bu durumda hiç tanımadığım bi adam niye beni böylesine koşulsuz sevsin ki.eğer seviyorsada sımsıkı sarmalı ve onu kaybetmemeliyim.evet tam olarakta hissettiğim bu.ne diceğimi bilemiyorum.tek bildiğim içimi okudunuz ve benim buna ihtiyacım varmış.

Gercekten esinin yaklasimi ilginc geldi
Nekadar sevsede bukadar toleransli olamaz
Bende esinle ilgili birkac seyi merak ettim
Ailesi hayattami

Seninle tanismadan onceki ve sonraki hayati aynimi yani maddi manevi bir kayip yasamismi

Ozguveni olan birimi sosyal hayatta

Ben birseye benzettim,bir filmde izlemistim
Cocugun annesi agresif bir insan,cocuga herturlu iskenceyi yapiyor
Oda sirf annesinin sevgisini kazanmak icin her dedigini yapiyor
Annesi nekadar sorun yasatsada annesine sariliyor ve onda huzur buluyor ona bagimli
Sonra cocugunda psikolojik sorunlari oldugu ortaya cikiyor

Yani buna benzemiyor ama bence esiniz size bagimli ama neden???

ailesi hayatta.maddi manevi büyük bi kayıp yaşamadı.ama beraberken bi takım maddi sorunlarımız oldu.şimdi toparladık şükür.özgüveni olan biri.çekingen biri değil.konuşkan dışa dönük biri.ve bi kamyon dolusuda dostu var.yalnız bi adam değil.bağımlı olduğunu sanmıyorum.siz neden öyle düşündünüz peki?

hamıle oldugunuz ıcın hassas oldugunuzu dusunuyorum bu dogum yaptıktan 8-9ay sonra anlarsıns uanda anlamazsın

ama bu sekılde devam ederse merak etme esının anlayısıda sevgısıde bıter
bu kadar hor kullanılmaz sevgı cok ınce bı uca sahıp ve kaybedebılırsın o uc, elınde tutugunu zannettıgın..

erkekler arasında bir tabir var ya karı milleti iştee , vallahi sağımız solumuz belli olmuyo adam anlayış gösterince acaba sevmiyomu diyoruz göstermese sıkıldı sevmiyo dioruz :))

yanlış anlamayın ben bu durumdan memnun değilim. ama ya iyileşemezsem :( bence bi hastalık.ama bu eşimi niye rahatsız etmiyo.o da en azından rahatszlığını dile getirmeli değil mi? ben yaptğmı savunmuyorum yanlş anlamayn kızlar. sadece size soruyorum. beni bi siz anlarsınız.seni çok mu sıkıyorum dediğimde sıkmıyosunda aşkım ben hareketlerimi ölçerek yapmak zorunda kalıyorum heran sana göre hareket etmek zorunda kalıyorum ama olsun ben seni biliyorum diyor. bu adamın çatlaması gerek değil mi:(

Kıskançlıktan nefret eden biri olarak (kıskanmak ve kıskanılmak) yazdıklarınızı ağzım açık okudum. Gerçekten çok ilginç, siz kendi durumunuzun farkındasınız ama yandım allah demesi gereken adam rahatsız değil. :44:

Sado - mazo bir ilişkiniz var galiba :))

Şaka bir yana o dert etmiyorsa boşverin kasmayın kendinizi. Sıkılınca söylesin.

Son düzenleme:
umarım doğru yere açıyorumdur. 3 yıllık evliyim ve bence bana göre pskolojik problemlerim var.eşimle severek evlendim.maddi olarak bisürü zorluk geçirdik.bu bizim evliliğimizi asla hırpalamadı.maşallah o çok iyi bi insan.ama ben aksi bi insanım. aslında çok iyi niyetli bi insanm fakat en ufak şeyleri dert edip kıskançlık krizlerine girebiliyorum. iş yerinde kadın çalışan işe başladı diye sorun çkardım işten ayrıldı. bi ortamda kadınlarla tokalaşmayı bırak konuşmanı yüz yüze bakmanı bile istemiyorum dedim bunuda olumlu karşıladı. bi yere gideriz bayan bi çalışana bişey sorsa hemen delirir olay çıkarırım.bütün bunlara rağmen evimize geliriz bana sarılır film izleyelim mi der benim gergin aşkım der.hatta her gittiği yere ben istemesem bile beni yanında götürür.sanayiye giderken bile benim onla gitmemi ister ben sensiz sıkılırım en azından yanmda olursun sohbet ederiz der. ondan 20 yaş büyük insanlarla muhattap olsa ya da bana atıcağı mesajı 10 dakika geç atsa ben sinir küpüne dönerim ve bağırır çağırır küser yatağa girincede arkamı döneriim.bu beni kendine döndürüp sarılmaya çalışır tamam kız ama en azından sana sarılıp huzurla uyumak istiyorum der. eşim belkide beni sevmediği için bu kadar umursamaz.onca yaptığıma rağmen ilk adımı hep o atıp her halükarda anlayışlı olması aşk mı oluyo yoksa onun için bişey ifade etmediğim için mi çözemiyorum.arkadaşlarım biliyorum tedaviye ihtiyacım var öfke kontrolü için. ama sizcede eşimdede bi terslik yok mu ?

aşkı memnudaki bihterin gündem değiştirmek için girdiği kıskançlık krizlerine benziyor.sanırım eşinizi sevmiyorsunuz ve bundan da bu şekilde bir kaçış bulmuşsunuz.yazık kocanıza

Son düzenleme:
umarım doğru yere açıyorumdur. 3 yıllık evliyim ve bence bana göre pskolojik problemlerim var.eşimle severek evlendim.maddi olarak bisürü zorluk geçirdik.bu bizim evliliğimizi asla hırpalamadı.maşallah o çok iyi bi insan.ama ben aksi bi insanım. Aslında çok iyi niyetli bi insanm fakat en ufak şeyleri dert edip kıskançlık krizlerine girebiliyorum. Iş yerinde kadın çalışan işe başladı diye sorun çkardım işten ayrıldı. Bi ortamda kadınlarla tokalaşmayı bırak konuşmanı yüz yüze bakmanı bile istemiyorum dedim bunuda olumlu karşıladı. Bi yere gideriz bayan bi çalışana bişey sorsa hemen delirir olay çıkarırım.bütün bunlara rağmen evimize geliriz bana sarılır film izleyelim mi der benim gergin aşkım der.hatta her gittiği yere ben istemesem bile beni yanında götürür.sanayiye giderken bile benim onla gitmemi ister ben sensiz sıkılırım en azından yanmda olursun sohbet ederiz der. Ondan 20 yaş büyük insanlarla muhattap olsa ya da bana atıcağı mesajı 10 dakika geç atsa ben sinir küpüne dönerim ve bağırır çağırır küser yatağa girincede arkamı döneriim.bu beni kendine döndürüp sarılmaya çalışır tamam kız ama en azından sana sarılıp huzurla uyumak istiyorum der. Eşim belkide beni sevmediği için bu kadar umursamaz.onca yaptığıma rağmen ilk adımı hep o atıp her halükarda anlayışlı olması aşk mı oluyo yoksa onun için bişey ifade etmediğim için mi çözemiyorum.arkadaşlarım biliyorum tedaviye ihtiyacım var öfke kontrolü için. Ama sizcede eşimdede bi terslik yok mu ?

canım benım adam o kadar anlayıslı kı sonunda bu sabra bıle kulp takıp benı umursamıyo dıyosun senı umursamasa varya sadece bı dk verırım anında bosar bu huylarla hepımız zaman zaman kadın olarak bu tur kaprısler yaparız da sen ıpın ucunu bıraz kacırmıssın sen sen ol su adam cagızı elınden kacırma eyvah deme mıllet kendını 3 ögun döven adama sabredıyo.sen buraya buınları yazdıgına göre cok vıcdan azabı cekıyosun bugun esıne bı suprız yap anlayıslı ol .guzel bı sofra kur sonra guzel bı fılm ızleyın sonra artık ne olursa adamı mutlu et.bıde bı dusun o sana yapsa aynı seylerı napardın yazıktır gunahtır yaaaaaaa:)

yenidendoğdum hamilelikle ilgili bi durum değil genel bi durum maalesef benimki.ilişkimizin başından beri.

sovr86 keşke bende her kadın milleti gibi olsaydm.ama dünden itibaren başladım çabalamaya.

adunul kıskançlık hiç iyi bişey değil haklısınız.illet diyebilirim zaptedilemeyen bişey.sado mazo demenize güldüm ama :)

sebatiye aksine eşimi deli gbi seviyorum gözünün içine bakıyorum nasl mutlu etsem diye.kaçış yolu istesem durum daha farklıı olurdu gerçekten.kaçış istediğim tek şey öfkem ve kıskançlığım inanın.

gilo canım evet vizdan azabı çekiyorum çoğu kişiler anlamasada.kendimi frenlicem diye karar alıyorum bişey olduğu zaman deliriyorum.sofra filan mesele değil bugüne kadar bikere kahvaltısız göndermedim her ekşam misafir karşılıcak gibi soframı donatır üşenmem kendimide donatırım :) bigün olsun canımdan bezmiş davranışlar göstermedim oturur araba muhabbetini dinlerim yeni bi projem var diyince heycanla ona katılrm şakalaşır yer içer akşamın bi vakti aklımız eser seyahate çkarız.ilgim alakam asla bitmez allaha şükürler olsun.ama gel gelelim bu güzel durumların arasında herşeyi mahvederim ben.sorun bu işde.yaşadığn anları yaşarken birden öfke kontrolünü kaybediyosun o anı silip atıyosun ve vaktin geri kalanı onun seni mutlu etmeye çalışmasıyla geçiyo.bu çok çok üzücü bişey gerçekten.

Çİft taraflı bir saplantı bence sizin ilişkinizdeki. Eşinizdeki bu sonsuz anlayış bana da tuhaf geldi ama sizi sevmediğinden değil aksine size bağımlı hissettiğinden yaptığını düşünüyorum. Belki bu baskıcı tavırları bırakıp rahat bir insan olsanız sizden soğuyacak, bilemeyiz :9: İkinizde mutluysanız, tribinizi tesadüfen kocanızla aynı ortamda bulunmuş zavallı kadınlara değil de kocanıza yapıyorsanız sorun yok bana göre.

Eşinizin anlayışını sınamayın bence, yumuşak atın çiftesi pek olur derler, ansızın öyle bir tepki verir ki ne yapacağınızı bilemezsiniz.

Kendimden örnek vereyim, sabırlıyımdır, idare ederim ama bir an şalterim attı mı kesip atarım, konuşmaya bile gerek duymam, kararımı vermişimdir çünkü. Eşinizde belki böyle biridir. Sorunun farkındasınız, yardım alın, kıskançlık duygusu eşinize olduğu kadar size de mutsuzluk veriyor, gerekirse birlikte aile terapisine gidin. Çok sessizlik,,tepkisizlik tehlikelidir.

esinizin size gösterdiği anlayışa sahip olmayı isteyen binlerce kadın var bu ülkede.
önce bu durum için şükredin.
eşiniz sizi olduğunuz gibi kabul etmiş.
sizin tek bir eksi yönünüz var yazdıklarınızdan çıkardığım.
öfke kontrolünü sağlayamamanız.
bunun için eşinizin sizden rahatsız olduğunu söylemesini neden bekliyorsunuz ki?
bu bir hastalık
hasta olan insan doktora gider. aaa sen çok hastasın doktora git denmesini beklemeyin bence.
eşiniz sizi böyle tanıdığı için normal kabul ediyor olabilir.
ya da sizi çok sevdiği için hasta olduğunuzu kabullenmek istemiyordur.
birbirini seven iki insansınız. güzel bir hayatınız var.
hayatı eşine de kendine de daha zor hale getirmemek adına ısrarla doktora git diyorum.
şimdiden geçmiş olsun

İnşallah eşiniz en kısa zamanda çatlar da, muradınıza erersiniz.
Ama bu evliliğiniz adına hayırlı mı olur bilemeyiz.

zaten eşiniz tepki vermediği için kendinizi düzeltemiyorsunuz biraz olsun tepki verse kaybetme korkusundan birşey yapamazsınız, adama yazık ama size de yazık sürekli böyle düşüncelerle ,stresle yaşamanız çok zor bu durumu kendiniz için aşmanız gerekli ,

adam sizi idare ediyor kalbinizi kırmıyor belliki sizi seviyor ama siz bu davranışıdan sevmediğini düşünebiliyorsunuz, tam tersini yapsa ee yeter be bu kıskançlık dese gene sevmiyor diyeceksiniz ne yapmalı bu adam?

bir de hamilesiniz galiba, hemen bir psikoloğa gitmelisiniz, doğuma az kalmış, lohusalık öyle bir psikoloji ki daha çok mutsuz olursunuz, yaşadığım için biliyorum yardım alın:34:

Bana göre durum tamamen sizin öngüven eksikliğinizden kaynaklanıyor.
Eğer her şey anlattığınız gibiyse bu durumla kendinizi frenleyerek, ya da tamam bundan sonra böyle düşünmeyeceğim diyerek boş edemezsiniz, çünkü kıskançlık krizleriniz dozunu fazlasıyla aşmış. Bana göre psikolojik yardım almadan bu durumu atlatamazsınız.

bence eşin seni seviyor sevmese niye katlansın canım sen d ecok abartmışsın ne demek kimseyle konuşma kimseye bakma kendini biraz frenlesene illa doktora gitmek şart mı ya kendin kendini frenleyebilirsin dene..

eşinin anlayışı birgün bitebilir sabrı taşabilir ayrıca bu aşırı kıskançlık seni de strese sokar yıpratır hem kendin için hem eşin hem de yuvandaki huzur için tedavi ol canım evliliğine yazık etme:50:

Back
X