- Konu Sahibi gelinciK8787
-
çok konuştum keşke bu kadar acele etmeseydik bari bir yıl bekleseydik diye en azından bir bileziğimi satıp tatile gidebilirdik herşey mal mülk değil ki heveslerim krusağımda kaldıktan sonra ben napıyım kuru beton yığınını üstelik bende sınava hazırlanıyorum hemde bebeğimle birlikte buna rağmen çalışıyorum gücünün yettiği gezmelerede götürmüyor çocuk hasta olur bilmem ne bilmem ne habire arkadaşlarıyla buluşuyor en ufak benim için birşey yapsa kafama kaıyor yıldım iyice ev sahibi olmamızada 5 yıl var kooperatif ödüyoruz, o yüksek geliriminde bir hayrı yok ne bana ne aileme onlara bir çekirdek bile alamıyorum
700 lra çocuğun masrafı 1400 ev aidatı 400 oturduğum evin kirası 100 apartman aidatı 1000 küsür kredi kartı borçalrı 4000 gelirimiz var
Evleneni 1.5 yıl oldu ve biz hala borç ödüyoruz, düğün borçları bitmeden ev borcuna girdik birde bebeğimiz oldu ve kımıldayamıycak hale geldik. Eşim sağolsun çok aceleci, altın değer kaybetmeden eve girelim dedi ve girdik ama benim bütün hayallerimde kurudu tükendi, balayına gitmek isterdim eşimle gezip tozmak yemeğe çıkmak isterdim ama hiç birini yapamıyorum, kendime bir iğne bile alsam lafı oalcak nerdeyse, ztn baba evinde bunalmıştım memur olup özgürlüğüme kavuşayım dedim oda olmadı hemene vlendim ve hiç bir parasal özgürlüğüm kalmadı, eşim kendini cömert varlıklı gibi gösterdi ama ailecek hepsi gelirleri yüksek olmasına rağmen borcun içindeler, evliliğimi yaşasaydım keşkede bazı şeylere öyle yeltenseydik diyorum sizce ben mi abartıyorum eşim mi aşırı cimri ne kendine birşey alır nede bana aldırtır beni çok boğuyor çekip gitmeyi bile düşünüyorum artık bunalttı beni varlık içinde yokluk çektiriyor bana bütün hayallerimi yıktı mahvetti
ölümlü bir dünyada yaşıyorken, hepmizin öleceği kesinken, bu kadar ev bark sahibi olma takıntılı olmak bence enayilikten başka bir şey değil.. sanki ölünce o evi beraber götüreceksiniz yada o ev sizi kurtaracak..
bazı şeyler yaşında güzel,, şimdi bu insan ev sahibi olacam diye fazla birikimi olmadan böyle bodoslama dalmış,, ellerine 4000 lira gibi güzel bir para geçtiği halde şuan ucu ucuna geçiniyorlar..
boğazdan keserek, canından keserek,, böyle 7-8 yıl sıkıntı çekilerek ev sahibi olunacaksa bence insanın kendisine eziyet.
tamam ben demiyorum ki hiç tutumlu olunmasın, har vurulsun, savrulsun..
ama bazı şeyler yaşında güzel.. mesela 13 yaşında bisiklete binmenin duygusuyla, alınacak hazla 30 undan sonra binilecek bisiklet aynı tadı mı verir..
ikiside zaten çalışıyormuş,, yaklaşık 4000 lira para eve geliyormuş.. her ay 3-5 bir kenara atıp gerisinide kendilerine harcasalardı, zaten 5-6 yıl sonra baya iyi birikimleri olur, çok rahat sıkıntı çekmeden ev kredisine girerlerdi...
birde anlamadığım kendileri ilçede ikamet ediyorlar,, eşi merkezden ev almış,, sonuçta memurlar öyle tayin almakta kolay değil..
arkadaş bu evi ne yapacak,,
eşimde hep sizin gibi düşünür . Ben deli olurum şu dünyada bi dikili ağacımız yok derim. Bizde zamanında yedik içtik gezdik.hiç birikim yapamadık iki yıldır eşimin işleride kötü gidiyo evde hergün kavga gürültü parasızlıktan iyice mutsuz ve umutsuz oldum.evi mezara götürmicez ama keşke şu kıra derdi olmasayda.
barınmak en temel haklardan biridir.. her canlı başını sokacak bir barınağa sahip olmaya hakkı vardır.. sonuçda mülk, yani bu dünya allaha ait.. o yüzden her insanın yaşayabileceği bir eve sahip olması gerekir.. ama malesef biz insanlar öyle bir düzen kurmuşuz ki, dünyayı parselleyip parselleyip birbirimizden mahrum bırakıyoruz.. sen bir insan olarak evim olsun diyorsun.. ama allaha ait olan toprağı sana parayla satmaya çalışıyorlar ve bir ev için milyarlar istiyorlar.. ama çalıştığın bir işte ise haftanın 6 gününü, günün 12 saatini ayırdığın halde sana asgari ücret veriyorlar.. zar zor geçinmek zorunda kalıyorsun..
bir de bir bakıyorsun, başka birinin yüzlerce evi var.. villaları, yatları katları var.. ama buna ragmen doymayı bilmiyor.. daha da fazlasını istiyor.. daha fazlasını elde ederken de diğer insanların emeğinden kazancından ve hakkı olan bir evden çalıyor.. yani anlayacağın birbirimize bu kötülüğü biz insanlar yapıyoruz.. hayatı öyle bir zor hale, yaşamayı o kadar pahalı bir hale getiriyoruz ki, kurduğumuz yanlış dünya düzeni yüzünden hayatı kendimize zehir ediyoruz.. yaşamak dururken ömrümüz geçinme kaygıları, kira derdi, iş derdi, o derdi bu derdiyle gelip geçiyor...
Her zaman düzenli bir gelirin olacağını mı düşünüyorsun. Söylediklerin çok utopik.. Gerçekçi değil. Hele eşin yada sen işsiz kal ozaman da herşey zamanında keşke akarken doldursaydık derdin.
Olmasının istediklerimizle olanlar herzaman aynı gitmez. İstenilen bu.. Ancak şartların sana zamanla ne getireceğini bilemezsin. Kimseye muhtaç olmamak için Şartların sana getireceklerine hazırlıklı olmanın nasıl bir zararı olabilir. Sonuçta modern köle olmayan var mı? Ev sahibini zengin edeceğine kendine mülk alıyorsun daha iyi değil mi?Ne alakası var. Arkadaşımız sistemi eleştirmiş. Ütopik değil dedikleri. Bu sistemi insanlar kurdu. Farklı bir sistem de mümkün.
Aslında dünyada herşey insanlara yetecek durumda ama kapitalizm maalesef "modern köle" yetiştirme üzerine çalışıyor.
Sistemi değiştirmek insanların elindedir.
3.5 yıllık evlıyızzz 2 yasında bır oglum var esımde bende kamuda calısıyoruz yanı evımıze 5500 para gırıorrr ama bız 2 yıl dugun ıcın cekıtıgımız kredıyı odedık o bıttı araba aaldık sımdı onu oduyoruzz esımle 9 aydır ayrıyız sark gorevı ıcın doguya gıttı ve masrafımız ıkı kat arttııı ben burda kıradayım o orada sıkayetcı degılım bole olmasını ıstedı kkenara atıyoruz ama esımın aılesı sureklı ev alın der ama kndı yasadıkları yerden kacırdınız fırsatı kooperatıffmıs ıkı kat artmıs bı ayda fln onlar ole deyınce soguyorum ev fıkrınden ya sımdı eve gırsem hersey yarım kalacak genc yasta sıkıntı cekmek ıstemıyorm esımle aynı sehırde kalsaydk bu yıl ev almıs olurduk ama ayrıyız ve cok zor cunku oglum krese baslıcak obur ay ve en az 800 ona gıtcek sonra esım dıcek ne tatılı ne kıayefetı evet masraflar artacak ılerde ama bence ogluma ıstedııgm gıbı bı hayat sunmak bana daha cazıp gelıoo yanı uce bese bakmadan ıstedıklerı alabılmelıyım onu kurslara da gondermelıyım kırada gecsın omrum napım dıger arkadasların dedıgı gıbı esyaları luks aldım ama bu kısının tercıhı bence bunlar omurluk artık durmadan esya degıstırcek degılızz oraya gıden paraya acımam sonucta bız kadınlar bı yerde cocuklar ıcın calısyoruz bence... esınle ılla para harcaman gerekmıor gezerken bence parklara gıdın ne guzel bebegınızde varmıss acık hava ne guzell akıl vercek son kısıyım cunku bız karı koca harcamayı sevıyoruz ılerde pısman olursakk önlemımızı alırızzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?