Bitmeyen Borçlarımız..:(

Varlık içinde yokluk çektiriyor derken, elinize para kalıyorda omu hrcamanıza engel oluyor?

Ne güzel eşiniz güzel bişey için girişimde bulunmuş, elinize paranız kalmasada güzel biryerlere gidiyor neticede.
Keşke benimde eşim gözünü karartıp ev almak için bukadar acele etse ama bizim gelirimiz ev almak için hiç müsayit değil şuanda.

Bence haline şükretmelisin. Neden mi?
Bizde 1,5 yıllık evliyiz. Bizde geçim sıkıntısı çekiyoruz, ama ardımıza dönüp baktığımızda seıkıntı çekmemize değecek hiçbir birikim, mülk yok.
Biz gelirimizin kısıtlı olmasından kaynaklanan sıkıntı çekiyoruz, ha bugün ha yarın düzelecek diye de umud ediyoruz. Yani değil ev ödemek, asgari geçimimizi sağlamakta bile zorlanıyoruz.

He gezmeyede gidiyoruz, ama bu bizi oldukça kasıyor.

Yani demek istediğim, neticede bir amaç için zorluk çekiyorsunuz.

Gelirinizi arttıracak ek birşeyler yaparsanız siz veya eşiniz, en azından birazdaha hafiflersiniz.

Allah yardımcınız olsun, inşallah en kısa sürede rahatlarsınız.
Ama çekip gitmeyi düşünmeyin lütfen, eşiniz sizin için uğraşıyor.

o arkadaşlarıyla buluşuyorsa demekki harcayacak parası var. bence iyice bi konuşun hatta cırlayın.

700 lra çocuğun masrafı 1400 ev aidatı 400 oturduğum evin kirası 100 apartman aidatı 1000 küsür kredi kartı borçalrı 4000 gelirimiz var

Bu yazdıklarınıza göre elinizde pek bişey kalmıyor gibi pek. Eşiniz cimri değil sonucu çıkıyor burdan ama sizide anlıyorum. Keşke biraz evliliğinizi yaşayıp girseydiniz ev işine, bişeyler içinizde kalmazdı bu kadar.
Yinede iyi tarafından bakmayı deneyin, ev sahibi olacaksınız bu sıkıntıların sonunda.

Sıkıntı olmadan mal sahibi olunmaz.. Çocuklar büyüdükten sonra eğitim masrafları falan artar ve hiç birikim ypılamıyor.. İyi yanından düşünün bir ev sahibi olacaksın ve ev sahibine ayda 400 vermekten kurtulacaksın.. Evinde yakında b,ter kiraya veririsin ayda 1000 tl'ye ev sahibi olursun...

bence senin derdin esinin ilgisiz ve sana deger vermeyisi.arkadaslariyla vakit gecirirken para harcamiyomu. biriktirmissin ve patlama noktasina gelmissin. insan evlenince esiyle biraz gezip tozmak istiyor bu genclik geri gelmez ev kacmiyor alinir hemen ev sahibi olmak kolaymi. bunalmissin cnm neyap et bir tatile cik taksitle ayarla bisekilde esinle konus halini anlat. daha bir bucuk yillik evlisin gercekten ev almakta acele etmissin.esinde cok bencil ilgi alaka esini koluna takip gezmek istiyosun en dogal hakkin bence sakince.esine anlat durumunu brbegin de var sukret cnm o enbuyuk sukur sebebi...

ölümlü bir dünyada yaşıyorken, hepmizin öleceği kesinken, bu kadar ev bark sahibi olma takıntılı olmak bence enayilikten başka bir şey değil.. sanki ölünce o evi beraber götüreceksiniz yada o ev sizi kurtaracak..

bazı şeyler yaşında güzel,, şimdi bu insan ev sahibi olacam diye fazla birikimi olmadan böyle bodoslama dalmış,, ellerine 4000 lira gibi güzel bir para geçtiği halde şuan ucu ucuna geçiniyorlar..

boğazdan keserek, canından keserek,, böyle 7-8 yıl sıkıntı çekilerek ev sahibi olunacaksa bence insanın kendisine eziyet.
tamam ben demiyorum ki hiç tutumlu olunmasın, har vurulsun, savrulsun..
ama bazı şeyler yaşında güzel.. mesela 13 yaşında bisiklete binmenin duygusuyla, alınacak hazla 30 undan sonra binilecek bisiklet aynı tadı mı verir..

ikiside zaten çalışıyormuş,, yaklaşık 4000 lira para eve geliyormuş.. her ay 3-5 bir kenara atıp gerisinide kendilerine harcasalardı, zaten 5-6 yıl sonra baya iyi birikimleri olur, çok rahat sıkıntı çekmeden ev kredisine girerlerdi...

birde anlamadığım kendileri ilçede ikamet ediyorlar,, eşi merkezden ev almış,, sonuçta memurlar öyle tayin almakta kolay değil..
arkadaş bu evi ne yapacak,,

yanlış anlamayın da abartıyorsunuz.. yani elbette gezmek tozmak hakkınız. ama sonuçta gideriniz belli. hem de öyle önemli bir gider. birincisi çocuğun gideri ikincisi ev.. ev gideri zamanlı biter. durumunuz iyiyken kira ödemek bana göre olmaması gereken bir şey. insan böyle daha kötü hisseder. hem sıkıntı çekiyorsunuz ama sonunda elle tutulur gayrimenkul gibi önemli bir yatırım aracınız var. yaşınız kaç bilmiyorum. çocuğunuz da küçükmüş. bence çocuk büyüyünce bu tarz sıkıntılara hiç giremezsiniz. hem siz çocuğunuzla gezip tozmak eğlenmek istersiniz.. hem de çocuğunuz büyüdükçe konuştukça daha çok şey isteyecektir..

dolasıyla bence yatırım için en uygun dönem. yani ilerde sıkıntı çekeceğinize üstelik ne olacağı belirsiz bir hayata bir birikiminiz olarak devam ediyorsunuz..

inan yerinizde olmak isterdim. çünkü benim başlıklardan takip edebilirsin. çalıştığımız neye gittiği belli değil. akşama kadar afedersin eşek gibi çalışıyorum/uz ama sonuçta yok bir şey..

dolasıyla bence sakin olup daha yapıcı isteklerde bulunabilirsiniz.. o zaman umarım eşiniz sizi anlar ve size arada da olsa dinlenme istediğiniz gibi gün geçirme kısa da olsa yaşatır, yaşarsınız...

bazen borç bitse de şunu yapsak bunu yapsak diye eşinize duyurabilirsiniz.. vs..
edit: diğer yazınız yeni okudum. eşiniz mağdem kendi gezip tozuyor. bunu da ilave edersiniz. sen gezip çıkıyorsun ben/birlikte yapamıyoruz daralıyorum falan gibi söyleyebilirsin..

Son düzenleme:

eşimde hep sizin gibi düşünür . Ben deli olurum şu dünyada bi dikili ağacımız yok derim. Bizde zamanında yedik içtik gezdik.hiç birikim yapamadık iki yıldır eşimin işleride kötü gidiyo evde hergün kavga gürültü parasızlıktan iyice mutsuz ve umutsuz oldum.evi mezara götürmicez ama keşke şu kıra derdi olmasayda.

geliriniz gezmeye de borç ödemeye de yeticek konumda biz eşimle yıllardır
borç ödüyoruz ve maaşlarımız orta düzeyde gezmeye de tatile de gücümüz yettiğince gitmeye çalışıyoruz
kiradayız diye hayatı zindan gibi mi yaşayacağız, herşeyi vaktinde güzel
eşin ve ailesi aşırı tutumlu yaşamaya alışmışlar ,bu yaşta harcamayacağım da ne zaman harcayacağım?

barınmak en temel haklardan biridir.. her canlı başını sokacak bir barınağa sahip olmaya hakkı vardır.. sonuçda mülk, yani bu dünya allaha ait.. o yüzden her insanın yaşayabileceği bir eve sahip olması gerekir.. ama malesef biz insanlar öyle bir düzen kurmuşuz ki, dünyayı parselleyip parselleyip birbirimizden mahrum bırakıyoruz.. sen bir insan olarak evim olsun diyorsun.. ama allaha ait olan toprağı sana parayla satmaya çalışıyorlar ve bir ev için milyarlar istiyorlar.. ama çalıştığın bir işte ise haftanın 6 gününü, günün 12 saatini ayırdığın halde sana asgari ücret veriyorlar.. zar zor geçinmek zorunda kalıyorsun..

bir de bir bakıyorsun, başka birinin yüzlerce evi var.. villaları, yatları katları var.. ama buna ragmen doymayı bilmiyor.. daha da fazlasını istiyor.. daha fazlasını elde ederken de diğer insanların emeğinden kazancından ve hakkı olan bir evden çalıyor.. yani anlayacağın birbirimize bu kötülüğü biz insanlar yapıyoruz.. hayatı öyle bir zor hale, yaşamayı o kadar pahalı bir hale getiriyoruz ki, kurduğumuz yanlış dünya düzeni yüzünden hayatı kendimize zehir ediyoruz.. yaşamak dururken ömrümüz geçinme kaygıları, kira derdi, iş derdi, o derdi bu derdiyle gelip geçiyor...

ben konu sahibini haklı buldum, bu genç yaşlar geri gelmez madem gücümüz yerinde çalışıyoruz kazanıyoruz harcamak lazım ama tabii ki har vurup harman savurmamak da gerek ufak ufak birikim yapmak gerek nolursa olsun.

bu arada maddiyat çok göreceli bir kavram bence, kimine bin lira yetmez kimi bin lirayla ay sonunu getirir. maddiyatı da tek yönlü değerlendiremeyiz, kişinin eğitim durumu sosyokültürel seviyesi maddiyatı göreceli hale getiren kavramlardan en önemlileri.

bizim de 4500 civarı gelirimiz var şükür ediyorum o ayrı ama yetiyor mu derseniz yettirmeye çalışıyoruz açıkçası.

eşini biraz yönetmeye çalışsan tatlı dille güzellikle, mesela havanın güzel olduğu bir haftasonu hadi bebeği arabasına koyalım yürüyüşe çıkalım desen o arada bi yerde çay içseniz? bazen erkeklere bazı şeyleri dikte etmek onların inatlaşmasına sebep oluyor, arada da yumuşak yumuşak denemek lazım bakarsınız öyle dinlerler sözümüzü

Hepinizin cevaplarını tek tek okudum arkadaşlar hepinize tşk ediyorum,, eşimle konuştum gücünün yettiklerini bile esirgiyorsun benden dedim, önce tarttıştık sonra yatıştık sonra barıştık :), ve sonuç benimle birşeyler yapıyor artık, bu arada memurum öğretmen olmam için dershaneye yazdırdı beni ben yokken bebeğe o bakıyor çalış ben gereken yardımı yaparım diyor, sanırım beni seviyorda pek dillendirip belli edemiyor.. Dershaneye borç çok diye yazılmak istemedim o ikna etti beni inş emeklerim zail olmaz

ne güzel evinizi almışsınız muhakkak zor gececk borçlar bitecek amaa..bizim 2 yıl borcumuz var kredi çekmiştik.ama mayısta bi borç bitince diğerine yüklenip bitirecez ..sonra tekrra borçlar..ama bu borçları öderken de çook şükür dışarı da çıkıyoruz öle çook gezmelerimiz yokk sadece dolaşıp geliyoruz ama yetiyorr..kendinizi sıkmayın bu günler gececek emiin olun.

Her zaman düzenli bir gelirin olacağını mı düşünüyorsun. Söylediklerin çok utopik.. Gerçekçi değil. Hele eşin yada sen işsiz kal ozaman da herşey zamanında keşke akarken doldursaydık derdin.

Ben konu sahibini hakli buldum, ama en azindan esi kendine de almiyor kendisine alip esine aldirmasa o zaman sorun ekstra buyur

Her zaman düzenli bir gelirin olacağını mı düşünüyorsun. Söylediklerin çok utopik.. Gerçekçi değil. Hele eşin yada sen işsiz kal ozaman da herşey zamanında keşke akarken doldursaydık derdin.

Ne alakası var. Arkadaşımız sistemi eleştirmiş. Ütopik değil dedikleri. Bu sistemi insanlar kurdu. Farklı bir sistem de mümkün.

Aslında dünyada herşey insanlara yetecek durumda ama kapitalizm maalesef "modern köle" yetiştirme üzerine çalışıyor.

Sistemi değiştirmek insanların elindedir.

Olmasının istediklerimizle olanlar herzaman aynı gitmez. İstenilen bu.. Ancak şartların sana zamanla ne getireceğini bilemezsin. Kimseye muhtaç olmamak için Şartların sana getireceklerine hazırlıklı olmanın nasıl bir zararı olabilir. Sonuçta modern köle olmayan var mı? Ev sahibini zengin edeceğine kendine mülk alıyorsun daha iyi değil mi?

3.5 yıllık evlıyızzz 2 yasında bır oglum var esımde bende kamuda calısıyoruz yanı evımıze 5500 para gırıorrr ama bız 2 yıl dugun ıcın cekıtıgımız kredıyı odedık o bıttı araba aaldık sımdı onu oduyoruzz esımle 9 aydır ayrıyız sark gorevı ıcın doguya gıttı ve masrafımız ıkı kat arttııı ben burda kıradayım o orada sıkayetcı degılım bole olmasını ıstedı kkenara atıyoruz ama esımın aılesı sureklı ev alın der ama kndı yasadıkları yerden kacırdınız fırsatı kooperatıffmıs ıkı kat artmıs bı ayda fln onlar ole deyınce soguyorum ev fıkrınden ya sımdı eve gırsem hersey yarım kalacak genc yasta sıkıntı cekmek ıstemıyorm esımle aynı sehırde kalsaydk bu yıl ev almıs olurduk ama ayrıyız ve cok zor cunku oglum krese baslıcak obur ay ve en az 800 ona gıtcek sonra esım dıcek ne tatılı ne kıayefetı evet masraflar artacak ılerde ama bence ogluma ıstedııgm gıbı bı hayat sunmak bana daha cazıp gelıoo yanı uce bese bakmadan ıstedıklerı alabılmelıyım onu kurslara da gondermelıyım kırada gecsın omrum napım dıger arkadasların dedıgı gıbı esyaları luks aldım ama bu kısının tercıhı bence bunlar omurluk artık durmadan esya degıstırcek degılızz oraya gıden paraya acımam sonucta bız kadınlar bı yerde cocuklar ıcın calısyoruz bence... esınle ılla para harcaman gerekmıor gezerken bence parklara gıdın ne guzel bebegınızde varmıss acık hava ne guzell akıl vercek son kısıyım cunku bız karı koca harcamayı sevıyoruz ılerde pısman olursakk önlemımızı alırızzzzz

Biryerde haklisin tabi ama yaptigin yatirimda cocuguna kalacak. Biraz biraz baslayin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…