- Konu Sahibi gelinciK8787
-
eve giren toplam para ne ve borçlar dahil giderleriniz ne?
eğer elinize gezip tozacak para kalıyo da eşiniz böyle yapıyosa haklısınız
ama yok para kalmıyo da eşiniz ondan böyleyse haksızsınız
bizde 2 senelik evliyiz.
aynı durum söz konusu.
eve girdik hemen,şimdide bebek bekliyoruz.
fakat buna rağmen çok da sıkıntı yaşamadık,üstelik ben daha çalışmıyorum,
ve kpss ye hazırlanan biri olarak masrafımda oluyor(dersane,kitap vs)
siz ikinizde memursanız,eve giren min para 4000 bine yakındır(hatta belki daha da fazla) değil mi?
eğer öyleyse bu kadar yakınacak kadar sıkmamanız lazım.
ya evin parasını çok ödüyorsunuz ya da eşiniz fazla eli sıkı.
eğer evin borcunu fazla ödüyorsanız bitene kadar sıkın dişinizi,madem girmişsiniz bir yola...
iyi tarafından bakarsak erken yaşta ev sahibi olacaksınız,
ev araba gibi yatırımlar ilerki yaşlara bırakılınca çok çok daha zor oluyor edinmek.
bu şekilde düşünüp sabredin biraz.
eğer az da olsa sosyal hayata ayıracak bütçeniz varsa ve eşiniz cimrilik yapıyorsa konuşmaktan başka çare yok.
4000 gelırınız var ama nasıl hıç gezıp tozmuyorsunuz. bızım de bebeğimiz oldu 1,5 senelık evlıyız.eşimim maaşı sizin yarınız kadar.ben kızım olunca işi bıraktım ona ragmen arada cıkar hava alrız sınemaya gıderız yemek yerız çok sıkışıksak yemek yemeyızgezerız sadece.bızımde kartlar dolu ama bgunler gerı gelmıcek.sızı sıkan taraf bence eşinizin cimriliği.ben okonuda şanslyım daha çok tutumlu olan taraf benımdır
harcamaları abartmadan kendınız yada ıkınız ıcınde bırşeyler yapabılırsıınız bence.hele sizde çalışıyorsanız eşiniz bukadar ses etmemelı
Bebekte bınaltmıştır sizi, çalışabilseydniz biraz daha rahat olurdunuz.
Eşinizde biraz bencil geldi bana
En azından size daha fazla yardımcı olup, ilgilense bu kadar bunalmazdınız.
Kpss olmasa bile bebeği bakacak biri varsa çalışmanız daha iyi olacak sizin için bence
canım elindekilerle sewnmeyi bil millet yok diye neler çekiyor..
bak ben asgari ücretle çalışıyorum nişanlımda 1200 alıyır ewlenince napcaz diye düşünüp duruyoruz..
ama elden gelen bişey yok olurda maaşlarımız artarsa o zaman rahat ederiz... bizim bi ewimiz bile yok we lirada oturcaz.. ewi de kimbilir kaç sene sonra alırız..
insan olsa da olmasa da şükretmeli bence.. eşini sıkboğaz etme.. eğer bunaldıysan part time çalışabilirsin.. gelirinizde yüksek bncee dha ne olsun.. o kadar şey yapmış eşin mecbur bu sıkıntılar çekiliyor...
Bakıcınız varsa eşiniz o kadarda cimri değil bence.
Muhtemelen zaten bakıcı var diye düşünüyor.
Şimdi sıkıntı çeksenizde , daha sonra ev almak falan çok zorlaşıyor.
Bebeğin zamanlaması daha sonra olsaydı ama olan olmuş, takmayın fazla bence.
Bakın bu söyleyeceklerim direk size yönelik değil çok fazla sayıda kadınımıza yönelik bir eleştiri. Evlenmeden önce kendi geleceğinizi hazırlayıp, maddi açıdan bağımsız olup, gerçekten anlaşabileceğiniz bir adamla evlenmek yerine, geleceğinizi hazırlamak ve rahat yaşayabilmek için evleniyorsunuz. Baba evindeki sıkıntılardan kurtulmak için evleniyorsunuz. Doğal olarak evlendiğinizde yaşadıklarınız hayal ettiklerinizi karşılamıyor ve mutsuz oluyorsunuz. Yazdığınız "Eşim kendini cömert varlıklı gibi gösterdi" cümlesi bile maddiyatın evlenmenizde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Eğer siz bir birey olarak, bir kadın olarak gerçek anlamda maddi açıdan bağımsız olsaydınız, hemen evlenmek yerine evlenmeden önce dilediğiniz gibi yaşayabilseydiniz, evlendiğinizde ev almak, çocuk büyütmek, borca girmek gibi yüklerin altına rahatlıkla girip üstesinden gelebilecektiniz. Bakın eşiniz yanlış birşey yapmamış, ev almış... Geliri belli, giderleriniz belli. Ne yapsın adam? Banka mı soysun? Aldığınız evi satıp sizi tatile falan mı çıkarsın?
çok konuştum keşke bu kadar acele etmeseydik bari bir yıl bekleseydik diye en azından bir bileziğimi satıp tatile gidebilirdik herşey mal mülk değil ki heveslerim krusağımda kaldıktan sonra ben napıyım kuru beton yığınını üstelik bende sınava hazırlanıyorum hemde bebeğimle birlikte buna rağmen çalışıyorum gücünün yettiği gezmelerede götürmüyor çocuk hasta olur bilmem ne bilmem ne habire arkadaşlarıyla buluşuyor en ufak benim için birşey yapsa kafama kaıyor yıldım iyice ev sahibi olmamızada 5 yıl var kooperatif ödüyoruz, o yüksek geliriminde bir hayrı yok ne bana ne aileme onlara bir çekirdek bile alamıyorum
Bakıcınız varsa eşiniz o kadarda cimri değil bence.
Muhtemelen zaten bakıcı var diye düşünüyor.
Şimdi sıkıntı çeksenizde , daha sonra ev almak falan çok zorlaşıyor.
Bebeğin zamanlaması daha sonra olsaydı ama olan olmuş, takmayın fazla bence.
ben ztn çalışıyorum 5 aylık bebeğime rağmen, üstelik bu mesleği elde edebilmek için kaç yıl okudum alın teri döktüm sınavdı işti derken stres yaşadım biraz meyvesini yemek istiyorum, bizde kiradayız 5 yıl sonra evimiz oalcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?