Bitmeyen derdim

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Bu konuyu daha önce açmıştım ama; üstün körü , bu sefer bütün ayrıntısıyla anlatacam, günlerdir uyutmayan ve huzursuz eden sorunum Ailem, biz Doguda küçük ilçede yaşıyoruz , babam benim liseye gitmeme izin vermedi, Annem takıntılı , temizlik takıntısı var yıllarca derdini çektim , aynı “Masumlar Apartmanın daki Safiye nin annesi gibi , üstüne evimizden misafir eksil olmadı hala da öyle , halalar 3 tane yillarca yatılı misafir gelip gitme , 2 tane halam bekar biri 65 diğeri 42 yaşında diğer halam eşi vefat etti 1,buçuk sene bizde (o kadar olay var ki üstün körü anlatıyorum ) bende bilmeyenler için 28 yaşındayım, babam kaç defadır beni isteyen herkesi hemen hayır diyerek geri çevirdi , en son biriyle tanıştım mühendis ve huy olarak ta sürekli çalışan biri , kötü özellik olarak ta sinirli olması (bunu da çok çalışmasına bağlıyor) onun dışında kötü bir özelliğini görmedim , ailesi 4,5 defa istemeye geldi babam yine hayır , çocuğu tanımaya fırsat bile vermedi , ek olarak akraba evliliği yapmamı istiyor , çok uzun oldu kusura bakmayın , lütfen yol gösterin , erkek arkadaşım kaçma konusunda fikrimi soruyor , gitsem ayrı dert kalsam ayrı dert

Kaç yaşına gelmiş insanların “kaçma” tabirini kullanmaları komik geliyor bana. Yani en fazla gider gizli evlenirsiniz, cıkar evliyim dersiniz. Ailenizden de bir cacık olmaz sevgilinizden de bence. Sizi pişman edecek diye düşünüyorum. Değecek biriyle gidip evlenebilirsiniz tabi.

Neden böyle düşündünüz sevgilim için , Ailem doğulu evlensem bile kabul etmezler

Çalışıyor musunuz?
kilit soru bu.

ekonomik bağımsızlığınız var mı?

28 yaşındasınız,kaçmak falan... yok öyle olmaz. kendi paranızı kazanıyorsanız bence o evden ayrılın. ailenizle son kez konuşun,yine hayır derlerse bence ayrı eve çıkın. eğer memursanız başka şehre tayin isteyebilirsiniz. bir şey de diyemezler,mecburen gitmek zorundayım dersiniz.

tabi rest çekebilecek ve arkasında durabilecekseniz :)

Hayır başta da dedim okulu okumama izin vermedi , dışarıdan okuyorum sadece
İş bulmak zor evet ama çok fazla lise mezunu bile olmayıp çalışan insan var. Ne bileyim konu açıp açıp sızlanacağınıza, kaçayım diye evlilik yolu düşüneceğize bir iş yapabilirsiniz. Yeterli birikiminiz olunca da sizin gibi bir kadınla eve çıkarsınız. Sevgilinizle de evlenmeye başka şartlar altında karar verip evlenebilirsiniz.

Çalışmıyorum

Sevgiliniz dediğiniz kişi o muhendis mi ? Değilse sevgiliniz varken başka erkekle mi görüşüyorsunuz anlamadım.
Babanız sizi hala bebek görüyor herhalde ama lütfen baba evinden kaçmak için yanlış kişilere tutunmayın

konu sahibinin ailesi çalışmasına izin vermiyor olabilir,sonradan fark ettim :/
bayağı baskıcılar galiba,evden çıkmasına bile izin vermiyor olabilirler

Bir başka adamla kaçarak(!) yapacağın evlilikten daha rahat cesaret edebileceğin şeyler var. Çalışmak. Bu bahsettiğiniz kişi buradan iyi bir enerji vermedi.

Babam okulu okumama izin vermedi , çalışmama da izin vermiyor, siz şimdi diyeceksiniz ki çocuk musun ? Burası küçük yer ve şartlar bu şekilde

Istemeye gelenle sevgilin ayni kisimi?

Bir başka adamla kaçarak(!) yapacağın evlilikten daha rahat cesaret edebileceğin şeyler var. Çalışmak. Bu bahsettiğiniz kişi buradan iyi bir enerji vermedi.
O benim çalışmama karşı değil , birlikte olduğum kişi

konu sahibinin ailesi çalışmasına izin vermiyor olabilir,sonradan fark ettim :/
bayağı baskıcılar galiba,evden çıkmasına bile izin vermiyor olabilirler
Kocaya kaçmayı düşünen iş için de rest çekip kaçabilir bence ama
Baskıcı olduğu halde paraya hayır diyecek aile pek tanımıyorum.
Babam okulu okumama izin vermedi , çalışmama da izin vermiyor, siz şimdi diyeceksiniz ki çocuk musun ? Burası küçük yer ve şartlar bu şekilde
Şartlar herkes için eşit değil biliyorum ama insan biraz da olsa kaderini kendi yazar.

Evet öyle , anladığınız için teşekkür ederim
kaçmayı düşünmeyin öncelikle. zor da olsa her şeyin doğru şekilde olması için biraz daha sabredin.

sevgilinizle ne kadar süredir birlikteydiniz? nasıl tanıştınız?

bi de kuzeninizle falan mı evlenmenizi istiyorlar? :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…