Bitmeyen derdim

Şöyle düşünün küçük yerde yaşıyorsunuz , iş için nereye kaçacaksınız , kimin yanına ?

Evet kuzenimle evlenmemi istiyor, 4 aydır birlikteyiz , kardeşi tanıştırdı bizi

Mümkünse eğitiminizi dışarıdan tamamlayıp, iyi kötü demeden sizi ayaklarınız üzerinde tutmaya yetecek bir iş bulmaya çalışın. Gerekirse kadın sığınma evine gidin ama lütfen kaçıp da kendinizi bir evliliğin içine atmayın. Çünkü yağmurdan kaçarken doluya yakalanma ihtimaliniz var. Bir de kimse beni yanlış anlamasın ama aileden kaçarak yapılan evliliklerde erkek eğer karakteri tam olarak oturmamışsa sizi yalnız ve çaresiz görüp sizi ezebilir.

Şöyle düşünün küçük yerde yaşıyorsunuz , iş için nereye kaçacaksınız , kimin yanına ?
Elinizde internet var değil mi? İnternetten bir hobi öğrenip bunu işe dökebilirsiniz. Şu an piyasa durmuş olsa da nikah şekeri siparişi alıp satabilirsiniz, bunun gibi bir sürü ufak iş var. Küçük küçük birikir ailenizle yaşıyorsunuz. Mantı yapıp satabilirsiniz.
Evlenince ne olacağını düşünüyorsunuz? Bunu sevgilinizin ne kadar iyi sizi ne kadar sevdiğinden bağımsız cevaplayın lütfen

kötü özellik olarak ta sinirli olması (bunu da çok çalışmasına bağlıyor)
Kaçarsanız çok çalışmayı bırakacak mı?
Sinirli bir adamla bile bile evlenmek zaten ateşe yürümek.Hele bir de kaçarak evlenmek Allah'ım sen esirge

Son düzenleme:
Evlenince küçük yerden gidip , çalışmayı düşünüyorum , onun dışında artık insanlara hizmet etmekten kurtulacağım için seviniyorum , ek olarak Özgür olacağımı düşünüyorum

Evlenince küçük yerden gidip , çalışmayı düşünüyorum , onun dışında artık insanlara hizmet etmekten kurtulacağım için seviniyorum , ek olarak Özgür olacağımı düşünüyorum
Bu sinirli adam ya calısmana ızın vermez, ayagına hizmet beklerse habıre cok calısıyorum diyerek?
Bır tutsaklıgın bitip otekısı baslamıs olacak.

Çok riskli bir durum bence.
sevgilini seviyor musun gercekten , o seni seviyor mu gerçekten.
aileyi ikna etmenin bir yolunu bulun beraberce.
evlendirmek istedikleri kuzeninle konuşup onun seninle evlenmek istemediğini söylemesini isteyebilirsin belki.

Evlendiğiniz özellikle de çok sinirli biriyle evlendiğinizde özgür olmazsınız. Bir hapishaneden diğer hapishaneye girersiniz. Lütfen evlilik fikrini şu an için zihninizden çıkarın, evliliği kurtuluş olarak görmeyin.

Evlenince bu yazdıklarını bir şekilde elde etmiş olsanız da (ki sevgiliniz sinirliymiş ve kendince haklı sebebi bile varmış o yüzden pek olası görmedim) bunları size o sağlamış olacak. Siz o özgürlüğü kendi elinizle almadığınız sürece de aslında özgür olmayacaksınız.

Buraya yazmamın sebebi fikir edinmek ,haklisiniz bunu bizzat ben yapmış olmayacam belki ama, hapis hayatı yaşamaktan iyi olduğunu düşünüyorum.

Birbirimizi seviyoruz, ikna kelimesi Ailem icin geçerli degil

Buraya yazmamın sebebi fikir edinmek ,haklisiniz bunu bizzat ben yapmış olmayacam belki ama, hapis hayatı yaşamaktan iyi olduğunu düşünüyorum.
Peki neden evlenmek? Sığınma evine geçip kendi ayaklarının üzerinde durunca tekrar düşünsen evliliği olmaz mı? Burada hiçbirimiz aman bu kız bekar kalsın diye özellikle böyle yorum yapmıyor. Sana veya sevgiline karşı bir garezimiz yok. Ama hem kendin başarmış olursun hem birbirinizi daha iyi tanırsınız.

Yorumlarınız icin çokça tesekur ederim ,zannımca ancak yaşamak lazım böyle aile ve kültürleri

Çok zor bir durum. Bakın eğer kaçarsanız ailenizle sorunlarınız olacak belki görüşmeyecekler sizinle. zaten sinirli yapıda olan sevgiliniz malesef erkek mantığı ile sizin üzerinizde ufak konularda bile daha çok söz sahibi hissedecek kendisini, çünkü arkanızda bir aileniz olmadığını bilecek, nispeten size karşı daha özensiz davranabilir, malesef bu acı ve gerçek. Erkekler ne kadar sevseler de bazen yalnız olduğunu bildiği bir kadına daha özensiz olabiliyorlar. Çevremde çok gördüm.
Biraz sakin olun ve kendinizi bir karar vermek zorunda hissetmeyin bence. Olayları biraz akışına bırakın bir süre belirleyin kendinize. O süre dolduğunda tekrar düşünün ne yapmalıyım diye. Ani kararlar vermeyin.

Çok teşekkür ederim, bende zaman konusunda sizin gibi düşünüyorum, acele etmemekte fayda var

aileniz size saygı duymamış sanırım köyde yaşıyorsanız sizinde bir işiniz oluyordur size maddi imkan sağlamaları gerekiyor tabi durumları da önemli ve şuan internet e giren ve interneti olan bir telefonunuz var sanırım. sizin için iyi bir insanla evlenmek iyi olur tabiki sizin gibi ailesinde baskı gören kişiler yanlış evlilikler yapabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…