Bitmeyen dert.

Keşke etrafında olmasam ama imkansız. Kendine bir şey yapmaya kalkar diye korkuyorum da bazen. Kendisinin çok hastalığı var ancak onları bile umursamıyor içkiye devam ediyor. Gözle görünen bir derdi yok. Bazen sırf keyiften ve bana işkence etmek için içtiğini düşünüyorum.. Kendi ailesi bu durumdan haberdar. Onlarda keşke düzelse diyor rahatsız oluyor onlarda. Ve bazen dışlıyorlar annemi. Bazen ağladığı oluyor içince.

Sen yine de alkol almadığı , o seninle iyi olduğu zamanlarda güzel bir dille konuş .

En azından kendini dağıtacak kadeh sayısını azaltmaya çalışın .

3 ten sonra kendini kaybediyorsa ikide bıraksın .

Vienna- Vienna-
valla konuyu anlamadım
haftada 1 içiyorsa neden kadına alkolik muamelesi yapıyorsunuz?
belki de çok abartıp üstüne gidiyorsunuz o da sinirleniyor
haftada 1 içen insana alkolik denmez
alkolik insan en azından her gece içki içmek ister ve ancak saatlerce içtikten sonra sarhoş olur
içki içmediği zaman size karşı hareketleri normalse belki siz çok üzerine gidiyorsunuz içki içtiğinde, ondan patlıyor, ondan hakaret ediyor.
siz bize, açık açık, haftada şu kadar gün, şu kadar içiyor ve bana unları şunları yaşattı (benim neler çektiğim umurunda değil vb. birşeyler yazdınız) diye biraz detaylı yazar mısınız
sanki dünya yanmış gibi yazıyorsunuz ama görünürde birşey yok

Dediğiniz çok ama çok doğru.. Sanki ben hiç gitmeyecekmişim gibi sanıyor galiba. Kendisi yalnızlıktan korkuyor. Ama beni çocukken o kadar çok gece yalnız bıraktı ki.. Komşularda kaldığımı, korktuğumu, huzursuzluğumu hala hatırlarım. Benim yüzüme ben yalnızlıktan korkuyorum diyebiliyor. Ben ise yalnızlığa alışkınım böyle bir korkum yok. Bazen arkadaşım da veya akrabamızda kalıyorum, bana hayatı dar ediyor onunla değilim diye. Keşke bıraksam da kendi başının çaresine baksa. Teşekkür ederim fikriniz için. :KK43:

neden yalnız bıraktı sizi?
çalışıyor muydu? eğleniyor muydu?

Dediğiniz çok ama çok doğru.. Sanki ben hiç gitmeyecekmişim gibi sanıyor galiba. Kendisi yalnızlıktan korkuyor. Ama beni çocukken o kadar çok gece yalnız bıraktı ki.. Komşularda kaldığımı, korktuğumu, huzursuzluğumu hala hatırlarım. Benim yüzüme ben yalnızlıktan korkuyorum diyebiliyor. Ben ise yalnızlığa alışkınım böyle bir korkum yok. Bazen arkadaşım da veya akrabamızda kalıyorum, bana hayatı dar ediyor onunla değilim diye. Keşke bıraksam da kendi başının çaresine baksa. Teşekkür ederim fikriniz için. :KK43:
Valla herkes yaptıklarının karşılığını zamanı geldiğinde çekiyor işte! Kendisi de gayet farkında nasıl bir insan olduğunun ama gayet yüzsüz bir şekilde yine de size çektirmeye devam etmek istiyor. İzin vermeyin arkadaşım, kendi hayatınızı kurun ve ananız da olsa kimsenin hayatınızın içine etmesine izin vermeyin! İçecekse de bir başına içsin ne hali varsa görsün!

Vienna- Vienna-
valla konuyu anlamadım
haftada 1 içiyorsa neden kadına alkolik muamelesi yapıyorsunuz?
belki de çok abartıp üstüne gidiyorsunuz o da sinirleniyor
haftada 1 içen insana alkolik denmez
alkolik insan en azından her gece içki içmek ister ve ancak saatlerce içtikten sonra sarhoş olur
içki içmediği zaman size karşı hareketleri normalse belki siz çok üzerine gidiyorsunuz içki içtiğinde, ondan patlıyor, ondan hakaret ediyor.
siz bize, açık açık, haftada şu kadar gün, şu kadar içiyor ve bana unları şunları yaşattı (benim neler çektiğim umurunda değil vb. birşeyler yazdınız) diye biraz detaylı yazar mısınız
sanki dünya yanmış gibi yazıyorsunuz ama görünürde birşey yok

Merhaba, şöyle anlatayım biraz detaysız aktarmış olabilirim. Alkoliğin anlamını elbet biliyorum, konunun ilk mesajında alkol sorunu var diye de eklemiştim. Neyse, 2 günde bir içtiği oluyor. Artık her hafta içiyor haftada iki gün ara verip tekrar içtiği oluyor çünkü kendisini hemen toparlayamıyor. Ağzına sürdüğü an o şeyi tüm gece hatta sabah ve öğleden sonraya kadar içiyor. Mesela şu an içiyor ve ya sabah uyuyacak, ya da tüm gün devam edecek. Tüm günü bulmayıp öğlen uyuyabilir de. Programını tam olarak açıkladım sanırım. Şu an son ses müzik açıyor ve saat gece olmuş. Apartmandakiler de rahatsız oluyor, kapat diyorum kapatmıyor bile. Arayıp çevresini rahatsız edebiliyor. Bana uyku uyutmuyor. Gecenin ikisinde viski almaya yolluyor beni. Evi yıkıyor bazen de, bazen de önüne gelenle kavga dövüş kavga ediyor. Çocukluğumun yarısı mahkemelerde ve onun bu alkol sorununu çekerek geçti. Akrabalarımda acıyor bana ancak, güçlü dursam da bıktım artık bu durumdan. Bu bir döngü oldu.

Valla herkes yaptıklarının karşılığını zamanı geldiğinde çekiyor işte! Kendisi de gayet farkında nasıl bir insan olduğunun ama gayet yüzsüz bir şekilde yine de size çektirmeye devam etmek istiyor. İzin vermeyin arkadaşım, kendi hayatınızı kurun ve ananız da olsa kimsenin hayatınızın içine etmesine izin vermeyin! İçecekse de bir başına içsin ne hali varsa görsün!

Çok haklısınız inanın bu dediğinizi hem ben düşünüyorum, hem bilen bazı arkadaşlarım, hem kendi akrabalarım sizin dediğinizi diyor. "Sana kurtuluş yok kızım, git kendi hayatını kur kurtul" diyor bir halam. Çok haklısınız. Beni bu denli anladığınız için ve fikriniz için çok çok teşekkür ederim size..

Önce bir psikoloğa götürmeye ikna edebilseniz neden bu kadar çok içtiğiyle ilgili falan...babam sigara içiyordu bende "sen içmeye devam edersen bende başlarım" dedim o da bıraktı...

Çok normal bir durummuş gibi karşılıyor. "Herkes içiyor ne var" diyor. Ben de "Herkes senin gibi içmiyor ama" diyorum nafile. Bazen ömrü yettikçe içecekmiş gibime geliyor. Hiç sonu gelmeyecek sanırım. Ve alkol almadığında da bana normal davranıyor.

Anneniz icin normaldir tabi,o keyif haliyle yaptiklarinin ve size verdigi zararin farkinda degil.

Uzman yardimi almasi konusunda nazikce israrci olun,uzuldugunuzu ve boyle yasamak istemediginizi yumusak bi uslupla anlatin, konuyu halledene kadar da israrinizi surdurun.

Allah'tan hayirli evlat istenir hep ama Allah anne-babanin da hayirlisini versin..

Önce bir psikoloğa götürmeye ikna edebilseniz neden bu kadar çok içtiğiyle ilgili falan...babam sigara içiyordu bende "sen içmeye devam edersen bende başlarım" dedim o da bıraktı...

Keşke benim durumum böyle kolay olsaydı. Umursamıyor bile beni ne kadar üzdüğünü, neler ettiğini bildiği halde.

Anneniz icin normaldir tabi,o keyif haliyle yaptiklarinin ve size verdigi zararin farkinda degil.

Uzman yardimi almasi konusunda nazikce israrci olun,uzuldugunuzu ve boyle yasamak istemediginizi yumusak bi uslupla anlatin, konuyu halledene kadar da israrinizi surdurun.

Allah'tan hayirli evlat istenir hep ama Allah anne-babanin da hayirlisini versin..

Kesinlikle haklısınız. Bir deneyeceğim sanırım çok psikolog yorumu geldi ancak annemin ölse de gideceğini düşünmüyorum. Teşekkürler. Allah herkese evladın da, anne ve babanın da hayırlısını versin dediğiniz gibi.

Merhaba, şöyle anlatayım normalde anneme oldukça saygılıyımdır. Hiç sesim çıkmaz. Ancak durduk yere alkol alınca bana bağırıyor binbir hakaret ve küfür ediyor. Bunu ben hariç çevresine de yapıyor. Beni hiç dövmüyor ama inanın o laflarla karşılaşınca dövülmüşten beter oluyorum, çünkü bu bile yaralıyor beni, alışsam da yine de yaralıyor. Bırakması için inanın yardım almak da istemiyor. "Ben deli miyim", "Ben alkolik miyim" diyor bana neler çektirdiğini umursamıyor hiçbir zaman umursamadı.

İsterseniz alkollüyken yaptıklarını video veya ses kaydı olarak kaydedin. Birkaç gün sonra tamamen ayıkken ve size iyi davranırken izletin veya dinletin. Kızmaması için ve kanunen yanlış bir iş yapmış olmamak için öncesinde ayıkken bunu yapmak için izin de alabilirsiniz. "Sadece içki içtiğinde nasıl bir insan olduğunu görmemi istiyorum, başka şey istemeyeceğim" diyebilirsiniz.

Veya içki içeceği günü size önceden söylesin, o gece evde olmayın, bir arkadaşınızda kalın.

Veya ayrı eve çıkın, alkollüyken de görüşmeyin.

Merhaba, şöyle anlatayım biraz detaysız aktarmış olabilirim. Alkoliğin anlamını elbet biliyorum, konunun ilk mesajında alkol sorunu var diye de eklemiştim. Neyse, 2 günde bir içtiği oluyor. Artık her hafta içiyor haftada iki gün ara verip tekrar içtiği oluyor çünkü kendisini hemen toparlayamıyor. Ağzına sürdüğü an o şeyi tüm gece hatta sabah ve öğleden sonraya kadar içiyor. Mesela şu an içiyor ve ya sabah uyuyacak, ya da tüm gün devam edecek. Tüm günü bulmayıp öğlen uyuyabilir de. Programını tam olarak açıkladım sanırım. Şu an son ses müzik açıyor ve saat gece olmuş. Apartmandakiler de rahatsız oluyor, kapat diyorum kapatmıyor bile. Arayıp çevresini rahatsız edebiliyor. Bana uyku uyutmuyor. Gecenin ikisinde viski almaya yolluyor beni. Evi yıkıyor bazen de, bazen de önüne gelenle kavga dövüş kavga ediyor. Çocukluğumun yarısı mahkemelerde ve onun bu alkol sorununu çekerek geçti. Akrabalarımda acıyor bana ancak, güçlü dursam da bıktım artık bu durumdan. Bu bir döngü oldu.

Gidip eğleniyordu dışarıya çıkıp, gayet rahat bir şekilde yapıyordu bunu.

durumunuz çok zor çok
babamdan ayrı büyüdüm ama babam da alkolikti (gerçi hiç sapıttığını görmedim, oturduğu yerde içerdi, içtiği de hiç belli olmazdı), dayımın eşi de alkolik (onun ağladığını da, güldüğünü de, kendini acınası durumlara düşürdüğünü de gördüm)
Allah size kolaylık versin, güç versin inşallah.
Konunun devamını okuyamadım, sadece bana yazdığınız cevapları okuyabildim, o yüzden daha fazla yorum yapamıyorum

Haftada bir iciyorsa alkolik diyemeyiz ama.
O icerken ortami terkedemem diyorsunuz, oturun karsisina siz de icin madem. Zaten ayik kafayla cekilmez. Alin kadehi oturun karsisina al ben seni kendime benzetemedim ben sana benzedim diyin.
Eslik edin. Keyiften icmiyor dertten iciyor belliki. Bir kere de icerken karsisinda siz olun, derdi var belli, dökülsün anlatsin rahatlasin.
İcme sunu artik diye gecmeyin bu sefer karsisina.
Bugun ben de sana eslik etmek istiyorum. Anne kiz dertleselim istedim diyerek oturun.

İsterseniz alkollüyken yaptıklarını video veya ses kaydı olarak kaydedin. Birkaç gün sonra tamamen ayıkken ve size iyi davranırken izletin veya dinletin. Kızmaması için ve kanunen yanlış bir iş yapmış olmamak için öncesinde ayıkken bunu yapmak için izin de alabilirsiniz. "Sadece içki içtiğinde nasıl bir insan olduğunu görmemi istiyorum, başka şey istemeyeceğim" diyebilirsiniz.

Veya içki içeceği günü size önceden söylesin, o gece evde olmayın, bir arkadaşınızda kalın.

Veya ayrı eve çıkın, alkollüyken de görüşmeyin.

Bu dediğiniz şeyi ben de düşünmüştüm bir ara. Videoya çekmeye yani, görsün nasıl bir şeye dönüştüğünü istedim. Cesaret edemedim çekmeye bir türlü. Ayrı eve çıkmayı daha çok düşünüyorum. İnanın hayat zehir bana, hiç kolay değil. Ayrı eve çıkacağım dediğim zaman tehdit ediyor beni.

durumunuz çok zor çok
babamdan ayrı büyüdüm ama babam da alkolikti (gerçi hiç sapıttığını görmedim, oturduğu yerde içerdi, içtiği de hiç belli olmazdı), dayımın eşi de alkolik (onun ağladığını da, güldüğünü de, kendini acınası durumlara düşürdüğünü de gördüm)
Allah size kolaylık versin, güç versin inşallah.
Konunun devamını okuyamadım, sadece bana yazdığınız cevapları okuyabildim, o yüzden daha fazla yorum yapamıyorum

Evet kesinlikle zor.
Babanız alkolik olsa bile benim annem gibi değilmiş, evet. Hiç önemli değil verdiğiniz cevap ve fikir; duanız da yeter. Teşekkür ediyorum. Allah size de kolaylık versin, her şey gönlünüzce olsun. Bizim gibilerine Allah güç verir inşallah.

annene meşguliyet ve antidepresan lazım belliki alkolü iş edinmiş
sen gerçekten içmede ilk bi içmiş sapıtmış takliti yap bi bakalım seni ne kadar çekebilecek

Haftada bir iciyorsa alkolik diyemeyiz ama.
O icerken ortami terkedemem diyorsunuz, oturun karsisina siz de icin madem. Zaten ayik kafayla cekilmez. Alin kadehi oturun karsisina al ben seni kendime benzetemedim ben sana benzedim diyin.
Eslik edin. Keyiften icmiyor dertten iciyor belliki. Bir kere de icerken karsisinda siz olun, derdi var belli, dökülsün anlatsin rahatlasin.
İcme sunu artik diye gecmeyin bu sefer karsisina.
Bugun ben de sana eslik etmek istiyorum. Anne kiz dertleselim istedim diyerek oturun.

Bana içini hiç açmaz hiç kimseye açmaz. Hayatında bir erkek yok ve onu bu halde kimse kabul etmez. Etse 2 gün sonra kaçar. Onun bu halini hiç sevmiyorum, bana çektirdiği şeyler boyunca kendisi annem olsa bile soğudum inanın. Karşısına geçip onunla içmek.. Hiç akıl işi olmazdı benim için. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Mesaj geldikçe cevaplamaya çalışıyorum. Fikir veren akıl veren herkese çok teşekkür ederim. İnanın bunu hiç kimseyle paylaşamıyordum, arkadaşlarıma böyle bir şeyi anlatmaya utanırım gerçekten. Ancak bu forumda benden de olgun insan çok ve her yaştan insan var o yüzden size danışmam çok iyi oldu. Sizlere anlatmak bile bir nebze rahatlattı beni, içimi açabilmek. En yakın çocukluk arkadaşım biliyor ancak ona da hep anlatamıyorum, bazen ondan da utanıyorum. O yüzden vakit ayırıp yazan herkese çok teşekkür ederim tekrar.

annene meşguliyet ve antidepresan lazım belliki alkolü iş edinmiş
sen gerçekten içmede ilk bi içmiş sapıtmış takliti yap bi bakalım seni ne kadar çekebilecek

Meşguliyet gerekiyor kesinlikle.. Ama onca şeyin arasından yine içer diye korkuyorum. Beni çeker mi acaba bakalım bir sarhoş çekmek nasılmış görse o da keşke.. Haklısınız.

Back
X