• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen para mevzulari

Tamam işte 3 yıl boyunca sizin kiranıza da karışmamış ki yani paranız olduğunu biliyor ve istememiş şu süreçte işsiz kalmış ve istemiş. Madem parayı ona vermekle ilgili bir sorununuz yok kendi kişisel ihtiyacınız için olanı ayırıp verin kalanı, ilgilensin herşeyle böyle yapamaz mısınız? Hepsini ona verip ondan harçlık istemek yerine kendi harçlığınızı ayırıp kalanı verin
Iste sorun o zaten ornek veriyorum sen bi sure 1000tl yi kendine ayir kalanini bana ver dese sorun yok.Onun dedigi paranin tamamini ben idare ediyim

Oncesinde malesef ortak havuz olayina girememistik.Esimin parasi hep kendi cebindeydi oyle olunca bende ayni sistemi uyguladim.Kim neye yetisirse onu oduyordu.Kredisini kendi oder mutfak alis verisini ben yaparim.Gecen ay o calismayinca belki benden istemek zoruna gider diye parayi ortaya koydum.Ama bu ay evde tutmak yerine lazim oldukca bankadan cekip ihtiyaclari karsiladim.Onun alinacagi bir durum oldugunu sanmiyorum.O para niye cabuk bittinin derdinde
o zaman mevzusunu fazla dillendirmeden istediğinizi yine yapın, ama haklı çıkmak için hani bazen dşerde deşeriz ya tartışırken, o boyuta girmeyin o zaman paradan çok farklı şeyler irite edecektir ikinizide

Iste sorun o zaten ornek veriyorum sen bi sure 1000tl yi kendine ayir kalanini bana ver dese sorun yok.Onun dedigi paranin tamamini ben idare ediyim
Anladım sizi elinizle parayı verip sonra istemek abes kaçıyor doğru ama eşiniz eğer har vurup harman savuran veya sorumluluklarının bilincinde biriyse işini tekrar elde edene dek verebilirsiniz gibi geldi bana çünkü sizin dediğinize göre normal zamanda iş sıkıntısı yokken paranıza çok müdahil olan biri değil yani gözü yok orda... Hakkınızda hayırlısı diyelim

Anladım sizi elinizle parayı verip sonra istemek abes kaçıyor doğru ama eşiniz eğer har vurup harman savuran veya sorumluluklarının bilincinde biriyse işini tekrar elde edene dek verebilirsiniz gibi geldi bana çünkü sizin dediğinize göre normal zamanda iş sıkıntısı yokken paranıza çok müdahil olan biri değil yani gözü yok orda... Hakkınızda hayırlısı diyelim
40 yasina kadar eside dahil kimseden para istememis biri olarak evet abes kaciyor.Bakalim artik parayi cekip direk eline vermek yerine cekmece koyup buraya biraktim kime lazim olursa kullanir demek belki daha mantikli olabilir bilemiyorum.

Size birinci diyeceğim şu eşiniz size yapamıyorsun ver ben idare edeceğim derken sizin kırılmanızı düşünmüyor. Böyle birine bu kadar incelmeye gerek yok. İkinci diyeceğim o kartı verirseniz bi daha alamazsınız. Almak istediğiniz de bundan daha büyük gerginlikler çıkar bunu düşünün ona göre karar verin. Paranın bi kısmını ona verin belki oda birşeyler yapmak istiypdur ama idareyi sakın vermeyin

Konu sizin dusundugunuz kadar yuzeysel degil.Ben sen odedin ben verdim mevzusu yapmiyorum.Sadece sahsima ait bir paranin tamamini ona verip ondan harclik isteme konusundayim ki daha oncesinde ben onun sebep oldugu borcu oderken evde 5 kurussuz oturdugumdabiliyorum ve bunlari tekrar yasamak istemiyorum.Ayrica ev ortak degil onun sahsina ait
Şahsına da ait olsa boşanma durumunda yarısı sizin. Yaşadıklarınız bu denli sizi yıprattıysa bence boşanmalısınız zaten.

Bi kağıt kalem alın elinize. Eşinize deyin ki birlikte oturup bu ay için harcama planı yapalım. O harcama planına kişisel harcama kısmını da yazın.Tüm kalemleri yazın. Alışveriş listesini yapın hatta. Faturaları vs yazın. Paranın da işte nakit lazım olabilecek bir kısmını çekip eve bırakın. Kartla olan harcamalar için nakit para çekmeyin. Bunu teklif ettiğinizde eşinizin tepkisine göre tekrar bi çıkarım yapabilirsiniz.

Back
X