Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben isin o boyutunda degilim benim tek sikintim 3 lira geliyorsa bende bunun 1 lirasini ayip olmazsa:)) kendi sahsi giderlerim icin kullanabileyim.Kuafore gitmek icinde kendi parami dilenci gibi istemiyim.Ailenizden kalan mülkler boşanırsanız sizin kalmaya devam eder ve ortak olarak bölünmez fakat evlenmeden önce edinilen mallar da dahil bunların kira gelirleri falan olursa bunlara evlenmeden önce edinilen mal diyip sadece size ait olmuyor bu kira gelirlerine ortaksınız yani.. Özetle parayı ortaya koydum mecburiyetle vs. Gibi söylemler doğru değil evet mülkiyet size ait ama evlilik Birliği içerisindeyken o kira eşinize de ait kanunen de böyle demek istediğim annemden babamdan miras kaldı niye veriyorum veya veriyorsun diyenlerin zihniyetine kapılma borçlarınız ortak gelirde ortak oluyor.sizin meselede ki sorun ise eşinizinin size güvenmeyişini ima etmesi ve bu çok yanlış
Orası öyle tabii canım hepsini de kullanabilirsin, harcayabilirsin ben sadece bu tarz düşüncede olan insanlarda bilgilendireyim dedim miras kalan mülk size aittir ama kira geliri ortak olur evliyken sadece benim param benim babamdan kaldı falan diyen insanlar var yoksa en doğal hakkınız tabii ki zaten eşiniz buna müsaade etmiyorsa tek kuruş vermeyin..Ben isin o boyutunda degilim benim tek sikintim 3 lira geliyorsa bende bunun 1 lirasini ayip olmazsa:)) kendi sahsi giderlerim icin kullanabileyim.Kuafore gitmek icinde kendi parami dilenci gibi istemiyim.
Inanin o kadar ince hesap icinde degilim.Zaten o gibi bir durumda ondan gelecek olana ihtiyacim yok cok sukurEvlenmeden evvel evi almış olabilir ama evlilik içerisinde borcunu ödüyorsa ödediği kısım kadar ortaksınız sizde 200 bin liralık evin 100 bin lirasını ödedi diyelim evlenmeden önce sonra evlenip kalan 100 bini ödedi siz o evin 50 bin lirasına ortak oluyorsunuz yani %25 ine diyelim 20 yıl sonra boşandınız ve o evin ederi 500 bin oldu siz %25 ine yani 125 bine sahip oluyorsunuz..
Acizlik derken neye gore kime gore dostuma para yedirmiyorum.Ortak aile butcesinden bahsediyoruzinanamıyorum ya
Gel baba olarak kızına mal mülk bırak kimseye muhtaç olmasın de
Kızında bu kadar aciz olsun
Inanin o kadar ince hesap icinde degilim.Zaten o gibi bir durumda ondan gelecek olana ihtiyacim yok cok sukur
Anlıyorum sizi paragöz bir insan değilsiniz her ay kendi ihtiyacınızı ve hatta biraz böyle köşeye atabilecek şekilde ayırın kendinize kalanı yollayın tüm kredi, masraflarla ilgilensin hepsini ona verip sonra ondan isteme durumuna girmemiş olursunuz basitçe çözülebilecek bi sorun zaten hem sadece bu 2 aydır işsizmiş normal zamanda paranız sizde duruyor anladığım kadarıyla... Ayrıca söylediğim şey ince hesap değil haklarınızı bilin lütfen ev onun üzerine ve evi evlenmeden önce evi aldı diye kredisini ödediğiniz eve ortak olduğunuzu bilin, bilelim lütfen
Konu sizin dusundugunuz kadar yuzeysel degil.Ben sen odedin ben verdim mevzusu yapmiyorum.Sadece sahsima ait bir paranin tamamini ona verip ondan harclik isteme konusundayim ki daha oncesinde ben onun sebep oldugu borcu oderken evde 5 kurussuz oturdugumdabiliyorum ve bunlari tekrar yasamak istemiyorum.Ayrica ev ortak degil onun sahsina ait
İşte sorun da burda zaten en modern en entelektüel ve feminen kültürlü kadınlarımız dahi erkeğin her harcamayı üstlenmesi gerektiğini kadının ise bunlara pek müdahil olmamasını savunuyor açık açık söylemese bile bu tarz ince konularda tavırlarıyla ima ediyor çünkü içlerinde Ataerkil toplumun izleri var. Ayrıca yukarıda söyledim tekrar söylemek istiyorum ki kadınlarımız öğrensin iyice Babasından miras kalması demek evliyken Eşinin o kiraya ortak olduğu gerçeğini değiştirmiyor bizim kadınlarımız o parayı kendine ait sanıyor. Adam her ikisinin ortak olduğu krediyi öderken misal parayı denkleştiremiyor diyelim Kadınlarımız miras gelirini çıkartıp o borcu ödemek istemiyor çünkü o miras geliri ona babasından kaldı, kredi borcunu erkek ödemeli kafasına giriyorlar. Konu sahibini tenzih ediyorum onun konusu üzerinden genel yanılgıdan bahsettimDiyelim esinizin babasindan iki dairesi kalsa ve o dairenin kiralarini biriktirecem ne olur ne olmaz dese tepkiniz ne olurdu?kendimide icine katiyorum biz kadinlar bu konuda hep benim param kafasindayiz sonucta erkeklerde maas aliyor biz alinca neden vermeyiz diyoruz.ortak yasamiyor muyuz mesela benim esim butun maasini bize harcar ama ben maasimdan bi kismini bi kenara koyarim esimde bisey demez.o yapsa ben kizardim
Sanirim yanlis anlasildi size cevap verirken duzeltmeyi yapayim.Ben paranin tamami bana ait evin giderlerine ortak olmiyim demiyorum zaten tabiki gelende gidende ortaktir.Ama esiniz size maasini bana ver lazim oldukca benden iste dese tepkiniz ne olurdu eminim hos karsilamazdiniz.Siz çalışmıyorsunuz sanirim , şöyle izah edeyim size , ben de esim de çalışıyoruz ve ortak kazancımız ile benim adima olan ve evlendikten sonra alinan dairemizin kredisini ödüyoruz, paranın yönetimi ben de , ortak havuzumuz var maaşlar havuzda toplanır, ödemeleri ben yaparım fatura , kredi , mutfak harcaması gibi , herkes ihtiyaci olanı kullanir (birbirimizi bildigimiz için harcama konusunda ne ben esime derim nereye ne kadar harcadin diye,
ne de esim bana der sizin esinizin soyledigini) , evet aldığınız kiralar olabilir ama evlilik birliği içinde alinan bir daire ve ödenen kredisi varken kira geliriniz sahsiniza ait olamam / olmamalı diye düşünüyorum . Isterseniz kirasini aldığınız dairelerin bir tanesinde siz oturun , esiniz aldığı maaş ile evin gecimini saglasin , siz de kendi harcamalariniz için diğer kirayi alin. Simdi gelen maas belli (her ay düzenli gelen maasi var ise esinizin) , gider belli ise ve o ay kredinizin bir kısmı , kredi kartindan çekildiyse, ve esiniz kredi kartini ödeyeceğim diyip ödemediyse o zaman ödeyeceği parayi baska bir yere kullanmis olmasi gerekir bu durumda , sizin haberiniz sonra olmuş tabi anlattiginiza göre. Isterseniz sahsiniza ait olan paranin yonetiminden önce bu durumu konuşun eşinizle
Esinizin üslubu hoş değil onu da ayrıca belirteyim.
Tamam işte 3 yıl boyunca sizin kiranıza da karışmamış ki yani paranız olduğunu biliyor ve istememiş şu süreçte işsiz kalmış ve istemiş. Madem parayı ona vermekle ilgili bir sorununuz yok kendi kişisel ihtiyacınız için olanı ayırıp verin kalanı, ilgilensin herşeyle böyle yapamaz mısınız? Hepsini ona verip ondan harçlık istemek yerine kendi harçlığınızı ayırıp kalanı verinSanirim yanlis anlasildi size cevap verirken duzeltmeyi yapayim.Ben paranin tamami bana ait evin giderlerine ortak olmiyim demiyorum zaten tabiki gelende gidende ortaktir.Ama esiniz size maasini bana ver lazim oldukca benden iste dese tepkiniz ne olurdu eminim hos karsilamazdiniz.
Evet olmasi gereken ortak havuzdur ama benim esim 3 yildir parasini cebinde tutar bu zaman zarfinda toplasaniz 3 defa buraya para biraktim lazim olursa kullanirsin demistir.E boyle olunca bende cebimde tutuyorum.
Oncesinde malesef ortak havuz olayina girememistik.Esimin parasi hep kendi cebindeydi oyle olunca bende ayni sistemi uyguladim.Kim neye yetisirse onu oduyordu.Kredisini kendi oder mutfak alis verisini ben yaparim.Gecen ay o calismayinca belki benden istemek zoruna gider diye parayi ortaya koydum.Ama bu ay evde tutmak yerine lazim oldukca bankadan cekip ihtiyaclari karsiladim.Onun alinacagi bir durum oldugunu sanmiyorum.O para niye cabuk bittinin derdindeSiz eski yöntemi bıraktığınızda eşiniz size tavır aldı mı? hani ortak kullanım alanına koyuyormuşsunuz da onu bırakmışssınız. ya.. eğer o bu duruma alınmadıysa sizde alınmayın onun bu teklifine... Çok geçici süreçler bunlar, mecburiyetten işe gidememiş 2 ay, bu gibi mevzuları bana göre çok büyütmeyin herşey yoluna girer bu mevzu kafalarda kalır... parayı ona vermeyin istemiyorsanız ama, şu düşünce içine de girmeyin 'bana ait olan parayı niye ondan harçlı ister gibi isteyecekmişim" Ben sen olayı dinamit gibidir...
Sanirim yanlis anlasildi size cevap verirken duzeltmeyi yapayim.Ben paranin tamami bana ait evin giderlerine ortak olmiyim demiyorum zaten tabiki gelende gidende ortaktir.Ama esiniz size maasini bana ver lazim oldukca benden iste dese tepkiniz ne olurdu eminim hos karsilamazdiniz.
Evet olmasi gereken ortak havuzdur ama benim esim 3 yildir parasini cebinde tutar bu zaman zarfinda toplasaniz 3 defa buraya para biraktim lazim olursa kullanirsin demistir.E boyle olunca bende cebimde tutuyorum.
Bunun sebebi de kadinin toplumda hiç olarak gorulmesi.zamaninda kadinlarimiz okutulmadi meslek sahibi olunmasina izin verilmedi.simdi kazaninca da ister istemez benim param dusuncesi oluyor.evet yanlis ama bunun sebebide gecmiste dediginiz gibi ataerkil toplum yapisindan kaynaklaniyorİşte sorun da burda zaten en modern en entelektüel ve feminen kültürlü kadınlarımız dahi erkeğin her harcamayı üstlenmesi gerektiğini kadının ise bunlara pek müdahil olmamasını savunuyor açık açık söylemese bile bu tarz ince konularda tavırlarıyla ima ediyor çünkü içlerinde Ataerkil toplumun izleri var. Ayrıca yukarıda söyledim tekrar söylemek istiyorum ki kadınlarımız öğrensin iyice Babasından miras kalması demek evliyken Eşinin o kiraya ortak olduğu gerçeğini değiştirmiyor bizim kadınlarımız o parayı kendine ait sanıyor. Adam her ikisinin ortak olduğu krediyi öderken misal parayı denkleştiremiyor diyelim Kadınlarımız miras gelirini çıkartıp o borcu ödemek istemiyor çünkü o miras geliri ona babasından kaldı, kredi borcunu erkek ödemeli kafasına giriyorlar. Konu sahibini tenzih ediyorum onun konusu üzerinden genel yanılgıdan bahsettim