Bitmiyor bu konu bu tartışma..misafirlik süresi

xozlemmurat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
176
218
33
Merhaba arkadaşlar..
Konum misafirlik süresi nedir ne kadardır.ben kimsenin evinde uzun kalamam fakat eşimin ailesi 4 aylık evliyken geldi iki hafta kaldı annesi,babası ve teyzesi.geçen sene 8aylık hamileyken geldiler kv,kp ve 15 tatil için görümce ve kızları.baya sıkıntılı günler geçirdim.uzun süre kalınca bunaldığımı ama kovulmuş gibi gitmeyin torununuzu görün gidin dedim doğumdan iki hafta sonra gittiler.neyse şimdi yine gelecekler eşimle hep tartışıyoruz bu konu yüzünden onlardan bahsedince moralim bozuluyor istemeden.eşime dedim konuş diye güya ,konuştu ama iki üç hafta kalırsınız dedim diyor.ama gitmeyeni kovamam onlar böyle alışmış diyor.iki haftada birşey anlamıyoruz kovulacaksak gelmeyelim demişler.eşim babam geçen sene ağladı içimde kaldı diyor.her zaman gelemiyoruz biz torun için geliyoruz demişler.valla çok bunaldım bana bir deyin doğrumu bu yaptıkları

Bende uzun süren misafirlikleri sevmiyorum Onların yaptığı hoş değil ama belli ki uzak yerde oturuyorlar, özlüyorlar ...

Ben sanırım asla kocama da diyemezdim ‘söyle çok kalmasınlar’ diye .
Bence sizin yaptığınız da en az onlarınki kadar ayıp ... eşiniz ‘anne çok kalmayın , karım istemiyor ‘ mu diyecek ? Ay çok zor bu işler ya ...

2 haftada nasıl bir şey anlamazlar aklım almıyor. Misafirlik eğer mesafe çoksa en çok 1 haftadır. O da yani öldüm bittim bir süredir. Bana göre misafirlik en çok 3-4 gündür. Sabırlar dilerim.

Esin nasıl soyleyebilmis hayret ettim.Yaptıkları doğru olmayabilir ama ilerde çok kaldığım için oğlum beni uyarirsa inan kahrolurdum,şu an bile gözlerim doldu.
Kahrolcak bişey yok bunda
Geldiklerinde insan gibi davransınlar yeter
Eğer davranmıyolarsada kapıyı gösteririz olur biter
(Benim evimdede kovulmayı bekliyen kvler var sonuna kadar hak ediyolar)

Esin nasıl soyleyebilmis hayret ettim.Yaptıkları doğru olmayabilir ama ilerde çok kaldığım için oğlum beni uyarirsa inan kahrolurdum,şu an bile gözlerim doldu.
işte erkek annesi olmak böyle bir şey herhalde, geline çatarsınız büyük ihtimal. Benim annem zaten bana ihtiyacı yoksa kalmaz ne kadar isterse istesin damadım belki rahat edemez der ve gider bize laf ettirmez. Allah da ettirmesin tabi. Yanlış anlamayın yorumumu geneli kastederek söyledim yoksa tabiiki kimse evladı tarafından kapı dışarı edilmek istemez. konu sahibi siz haklisiniz da işte anne baba düşünmüyorsa mecbur katlanıyorsunuz, bir bahane bulun şu tarihte anneme gidicem onlar gelemiyor diye.

Amcamlar gelip 3 ay kalıyor babannem halamlarda 4 ay kalıyor siz abartıyorsunuz bence

Bilemiyorum şimdi. Çocuğunu uzaktaki ailesine baktiranlar var ve haliyle uzun süre beraber kalınıyor, o zaman sorun edilmiyor mesela niye çünkü ihtiyacı var. Eee bu durumda yok. Demek ki misafirlik ihtiyaçla ilgili bir şey de olabilir. Demek ki eşinizin ailesinin eşinizi bir ay görmeye ihtiyaçları var anca diniyor ozlemleri. Mantık dersi gibi oldu yalnız:)

Yetişkin çocuklarının önünde ağlayan anne babalar bana hep sahte ve şovmen gelmiştir.Eşini kafalamışlar 2 gözyaşıyla bitti gitti.Torun görmek değil bence amaçları misafir edilmek ve hizmet görmek evde ev işi yapmaktan kurtulmak.Hiç masum düşünemiyorum başkalarının evine misafirlik adı altında uzun süreli sokulan insanlarla ilgili.

Gelmeyelim demişler ya 2 haftadan bişey anlamıyoruz diye gelmesinler madem.

Aslında ben mesafeyi seven bir insanım.ilerde de kimseyi biktiracak kadar çok kalacağımı düşünmüyorum,ama ola ki kaldım hemen uyarı mi alacağım .

Çok uzun bir süre cidden. Yatılı misafir kişinin düzenini tamamen değiştirebilen birşey. Uzaktan gelen için maksimum 1 hafta bence . Bunalirdim ben de.

Aileye sözle söylemek çok zor. Kibarca söyleyebilirsiniz , annecim zorlanıyorum , size de mahçup hissediyorum gibisinden. Anlarlar belki.

Az kalın demesi gerekmiyor ki kalanlar düşünceli olmalı bence.
Evet düsünseler güzel olur ama düşünemiyorlarsa da ben eşime asla ailenle konuş az kalsınlar demem, benim eşimin ailesi de sehir dışından geliyor 2-3 hafta kalıyorlar evet zorda oluyor ama şikayet de falan bulunmam eşime karşı, anne baba sonuçta, tam tersi olsa da eşim ailemin gelmesinden rahatsız olsa çok üzülürdüm.

Ne alakası var Allah aşkına .İnsan her yaşta ağlayabilir,o an birşey e üzüldüyseniz ay dur çocuğum yetişkin oldu kendimi tutuyum demezsiniz.Asil çocukların yanında aglamiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…